Isnin, 6 Januari 2014

PUNCA ISU KALIMAH ALLAH MUNCUL KERANA RAMAI JADI BIG BRADAH POLITIKUS @NajibRazak

Selain POLITIKUS, kini muncul pula spesis BIK BRADAH menjadi duri dalam daging dan tikus mondok. Spesis Bik Bradah ni adalah sub-spesis yang berevolusi dari puak BU-DU. Mereka ini selain ,punahsihat spesis Omar Ong, turut menjadi perosak yang memburukkan lagi keadaan. Contoh pengaruh Bik Bradah yang merosakkan ialah munculnya spesis seperti IBDIL LAIFSETAIL SEKATI DUA TAHIL.

Permainan mereka ialah wang dan falsafah-falsafah yang tak masuk akal. Modal utama mereka ialah memonopoli semua gerak kerja. Dan melakukan kerja menipu Melayu disemua peringkat. Agar Tuan Besa mereka yang terdiri daripada Politikus Liberal Progresif mampu memberi mereka makan. 

Isu Kalimah Allah sebenarnya permainan politikal puak Politikus disemua pihak dengan bantuan para Bik Bradah. Isu itu bukan isu sangat pun. Sengaja diapi-apikan oleh Politikus yang takut hilang kuasa. Bik Bradah memainkan peranan meniupkan sentimen dikalangan Melayu agar Melayu undi Politikus.

Matlamat sebenar Politikus dan Bik Bradah ialah memastikan fahaman Liberal Progresif menguasi senario politikal. Memberi laluan kepada dasar Pluralisma dan dasar-dasar Liberalisasi Ekonomi yang menolak sepenuhnya dasar Afirmatif dan polisi subsidi. Bagi mereka, yang penting ialah wang dan bukan perjuangan.

Segala slogan dan perjuangan bagi mereka adalah peluang untuk mengumpul kekayaan. Kuasa dan pengaruh hanya alat bagi mereka untuk mencapai matlamat Politikus Liberal Progresif. Konsep Ketuanan Melayu dan Kontrak Sosial pra merdeka, bukanlah perjuangan mereka. 

Mereka mahukan Melayu Liberal Progresif dan bukan Melayu Jati Asli. Bagi mereka, taraf Islam sebagai Agama Persekutuan dan Hak-hak Melayu dibawah 153 adalah ide lapok dan kuno. Menyusahkan dan menyukarkan mereka. Mereka tak peduli apa makna ISLAM apa makna MELAYU. Bagi mereka semuanya boleh setel dengan makna WANG.

Mana-mana puak yang menolak Liberal Progresif dan masih mempertahankan Hak-hak Melayu dibawah fasal 153 dianggap musuh oleh mereka. Tidak hairan kenapa pelbagai isu-isu yang menyentuh Hak Melayu dan Hak Islam dibangitkan dan diapi-apikan oleh kumpulan Bik Bradah dan Politikus Liberal Progresif akhir-akhir ini.

Sebenarnya dalam isu kalimah Allah, puak politikus Liberal Progresif boleh menyelesaikannya mengikut Perlembagaan dan perintah mahkamah Rayuan. Tapi sengaja mereka biarkan dan meletakkan beban kesalahan keatas oranglain. Contoh Marina Mahathir. Memanglah perbuatan dan tindakan mereka amat memalukan serta mengaibkan segala Melayu yang ada.

Puak Melayu Baru Liberal Progresif yang tak bertelor akhinrya akur , satu-satunya jalan untuk menutup kelemahan mereka ialah mempersalahkan Marina Mahathir yang bukan Perdana Menteri atau bereban dalam PMO. Yang hairannya, dimanakah telo dalam kerandoot puak Bik Bradah yg bereban dialam PMO?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...