Rabu, 19 Jun 2013

Semua Rakyat Malaysia Wajib Membantah Kenyataan Husam Musa & Himpunan HitamLegam.

"Andaikata kita terkorban, atau satu daripada kita terkorban, insya Allah ia adalah syahid fi sabillah," 

Himpunan HitamLegam adalah satu penyalahgunaan Hak Kebebasan berhimpun. Kenapa ambe katakan begitu? Saluran yang betul dan bertamaddun ialah memfailkan Petisyen Pilihanraya, jika tidak berpuashati dengan PRU13. Jika masih tak berpuashati dengan pemfailan petisyen PRU13, gunakanlah saluran mahkamah untuk mendapatkan remedi lain. Rakyat pun sudah letih dengan semua tindakan terlebih berpolitik puak DAP-PKR dan anwarista. Kenyataan Husam Musa (di petik dari blog Ar Risalah):-

"Keputusan untuk menyertai himpunan ini bukan keputusan Husam Musa, bukan keputusan Haji Mohamad Sabu tetapi keputusan mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat untuk menyokong Blackout505," 

~ Adakah betul dakwaan Husam Musa ini? Jika benar sekalipun, adakah ahli dan akar umbi PAS terpaksa dan di paksa mengikuti semua keputusan JPP? Dalam Islam pun, ketaatan kepada jemaah tertakluk kepada Al Quran dan hadis. Jemaah tidak mengatasi kepentingan ummah, menurut Al Quran dan hadis. Sebarang keputusan yang tak memberi manafaat kepada ummah , harus di bantah dengan berhemah. Tidak wajib dipatuhi. Mana-mana pemimpin kepada satu jemaah, tidak boleh membahayakan keselamatan nyawa ahli jemaahnya. Dan hendaklah membawa ahli jemaahnya sentiasa patuh kepada pemerintah negara. Tidak melanggar perundangan negara. Tidak melakukan perbuatan merosakkan ketenteraman awam. 

"Andaikata kita terkorban, atau satu daripada kita terkorban, insya Allah ia adalah syahid fi sabillah," Tetapi, kata Husam, tidaklah menjadi niat PAS untuk terkorban dalam perhimpunan ini.

~ Pada hemat ambe, kenyataan Husam Musa berkenaan mati syahid jika terkorban dalam Himpunan Hitamlegam adaalh satu 'Freudian Slip'. Adalah mustahil, jika terkorban dalam himpunan sedemikian membawa kepada mati syahid fi sabillilllah. Ianya seolah-olah seperti memberi 'Lesen' kepada perusuh unutk bertindak ganas. Banyak lagi cara betul untuk mendapatkan mati Syahid Fi Sabillillah. Berdemo di jalanraya bukanlah caranya. Lagipun, jika benar niat Husam Musa untuk tidak terkorban dalam Himpunan Hitamlegam, apa perlunya beliau menyebutkan mengenai mati syahid fi sabillillah? Banyak lagi tindakan dalam kategori Fi Sabillillah, dan berdemo untuk menegakkan skim penipuan terancang bukanlah salah satu daripadanya.

"Niat kita adalah penipuan pilihan raya mesti dihentikan dan sesiapa terlibat dengan penipuan ini mesti menerima tanggungjawabnya sekarang dalam sistem politik negara ini," tegas Husam.

~ Penipuan apa? Jika berlaku penipuan, kenapa PAS DAP PKR menubuhkan kerajaan di negeri-negeri yang mereka menang? Dimanakah kewarasan dalam alasan 'penipuan' yang diberikan oleh Husam Musa? Tidakkah DAP PKR PAS yang menipu rakyat dengan jenama tak wujud PAKATAN RAKYAT? Yang bertanding adalah DAP PKR PAS, tapi yang di dakwa menang undi fofuler ialah Pakatan Rakyat? Tidak ada sebarang bukti dan lapuran polis pun yang DAP PKR PAS buat untuk melaporkan 'penipuan'. 

Yang ada berterbaran ialah video-video yang sudah di edit. Dakwaan 40,000 warga Bangla pun sudah dinafikan oleh Pesuruhjaya Tinggi Bangladesh. Video hitamlegam pun sudah terbukti satu penipuan terancang. Dakwat kekal yang dikatakan tidak kekal pun sudah dibuktikan, bahawa ianya tidak seperti yang di dakwa oleh DAP-PKR. Jari Anwar Ibrahim masih ada dakwat kekal semasa bertemu Jusuf Kalla. Malah, ada pemimpin DAP yang menafikan berlakunya lampu padam. Tidak cukupkah itu semua untuk membuktikan Himpunan Hitamlegam adalah suatu penipuan terancang DAP PKR dan puak anwarista? Di buat untuk menutup malu ayng mereka terima?

Tindakan DAP rasis, Anwar Ibrahim dan puak anwarista sudah melampaui batasan perundangan dan Islam. Sepatutnya, mereka melakukan rekonsiliasi. Dan menumpukan perhatian berkhidmat kepada rakyat. Sebaliknya, mereka menyusahkan rakyat dengan skim penipuan terancang mereka. Mereka tidak redha dengan keputusan yang ditentukan oleh Allah Ta'ala. Mereka menolak ketentuan Allah Ta'ala. Kepimpinan jenis apa yang mereka bawa? Mereka tidak malukah dan tidak rasa bersalahkah kepada pengundi mereka?

Kepada penyokong tegar DAP PKR dan puak anwarista, tak ada rasa bersalah dan malu kepada diri sendiri ? 

Sudah tiada rasa tanggungjawab kepada masyarakat umum? 

Tiada rasa sayang negara ? 

Tiada rasa perlu hormati kententeraman oranglain? 

Memang hampuras betul lah kepmimpinan DAP PKR dan anwarista. 

Husam Musa Penyimpan Mohor Syahid & Pengkhianat PAS.

Husam Musa Hendak Melayu-Islam Jadi Anak Kambing
Himpunan Hitamlegam adalah penyalahgunaan Hak kebebasan Berhimpunan. Dilakukan di atas landasan penipuan mengenai undi fofuler. Sebenarnya, Pakatan Rakyat tak bertanding. Yang bertanding ialah DAP, PKR dan PAS. Jadi, undi yang diperolehi oleh ketiganya, tak boleh diakumulatifkan sebagai Undi Fofuler kepada Pakatan Rakyat yang tak bertanding. Undi yang diperolehi oleh Anwar Ibrahim dan PKR hanya 2.4 juta berbanding BN yang perolehi 5.2 juta. 

Timbalan Mursyidul Am PAS pun Husam Musa tuduh sebagai pengkhianat. Perkatan 'Pengkhianat' , 'Rasis', 'Penderhaka', 'Fitnah' dan senegatif dengannya sudah terlalu banyak sangat digunakan. Penggunaan perkatan-perkataan negatif, menjadi punca minda berfikir negatif. Bukan ahsia lagi, PAS terpecah kepada dua kelompok besar. Yakni, kelompok Anwarista dan kelompok 'Ulama. Bilamana grup Anwarista berkuasa, maka rugilah Islam dan Melayu itu sendiri. Yang untung adalah DAP dan 30 peratus pengundi Cina.

Husam Musa tergolong dalam kelompok Anwarista. Kelompok inilah yang banyak memberikan keuntungan politik kepada DAP dan 30 peratus pengundi Cina. Meranapkan semua impian penyokong tegar PAS, yang hendak kepimpinan ulama' PAS menjadi teras pemerintahan. Apabila, Husam Musa terpinggir dalam perlantikan EXCO Kelantan dan impiannya ranap menajdi Menteri Besar Kelantan, Husam Musa membawa PAS terjun ke dalam jurang kehancuran. Caranya mudah. Menyertakan PAS ke dalam Himpunan Hitamlegam yang merupakan satu tindakan penyalahgunaan Hak Kebebasan Berhimpun. Letih penyokong tegar PAS diperhambakan Husam Musa, untuk merealisasikan impian DAP berkuasa dengan 30 peratus pengundi Cina.

Husam Musa pun telah membelakangkan Majlis Syura PAS, bila mengeluarkan fatwa Syahid kepada perusuh Himpunan Hitamlegam. Dan menggelarkan pengkhianat kepada pemimpin PAS yang enggan turut serta. Husam Musa memperbodohkan penyokong tegar PAS dengan kedua fatwa nya. Pendiriannya tidak selari dengan pendirian pemimpin PAS lain yang telah menyatakan mereka redha dan berpuashati dengan keputusan PRU13 lalu.

Adakah akar umbi PAS rela menjadikan mereka 'Kambing Korban' demi kepentingan politik Husam Musa ? Dan adakah penyokong tegar PAS mahu membelakangkan kepimpinan ulama mereka sendiri? Sanggupkan penyokong tegar PAS, melihat impian mereka diranapkan berkali-kali oleh puak Anwarista ? Tepuk Dada Tanya Iman la wehhhh.

Dato Seri Shahidan Kassim Memberikan Peringatan Tegas Kepada Melayu Yang Masih Leka.

Dato Seri Shahidan Kassin Jiwa Melayu Gabenor Parlimen.

Dato Seri Shahidan Kassim (di rujuk selepas ini sebagai DSSK), telah memberikan peringatan tegas kepada Melayu yang masih diuliti mimpi. Peringatannya adalah realiti dan kemungkinan yang boleh berlaku, jika Melayu masih leka dengan dakyah DAP rasis menafikan 2/3 majoriti Barisan Nasional. Rugikah Melayu PKR dan PAS jika Perdana Menteri Malaysia adalah DS Najib? Selama 56 tahun, BN membuktikan, majoriti 2/3 di Parlimen, tak pernah merugikan Melayu PAS. Tapi seluruh Melayu akan kerugian besar, jika Melayu PKR dan PAS, terus menyokong DAP menafikan 2/3 majoriti BN dalam Dewan Rakyat.

Ambil contoh terbaik di Selangor. Dengan gabungan kerusi DAP (15), PAS (15) dan PKR (14), ketiga parti itu menafikan 2/3 majoriti BN dalam DUN Selangor. Sudah tentu pengundi PAS mengundi PAS untuk merealisasikan sebuah pentadbiran utopia Negara Islam di Selangor. Tapi apa yang berlaku? PAS dinafikan hak kepada Menteri Besar dan jawatan EXCO yang penting-penting. Sebaliknya, DAP membolot semua jawatan penting dalam EXCO. Termasuk jawatan Speker DUN. Kemudiannya, DAP megawar-warkan mahu meluluskan Enakmen SELESA yang bakal menjadikan Speker DUN Selangor lebih berkuasa dari badan legislatif Selangor dan EXCO Selangor. Bermakna, DAP menguasai penuh dua badan kerajaan negeri yang paling utama di Selangor. Apa yang tinggal kepada PAS?

Contoh klasik seterusnya, lihat apa yang terjadi di Perak dahulu. Bagaimana, DAP membonekakan jawatan Menteri Besar Perak untuk kepentingan politik DAP. Kesempatan itu di ambil DAP untuk memperkasakan DAP. Sehingga mampu mencetuskan Tsunami Cina pada PRU13 lalu. Sedarlah Melayu ! DAP menghasut dan menghalang Kerajaan Perpaduan kerana tidak mahu kuasa Melayu dikembalikan semula. Sebaliknya, DAP melakukan gerak kerja melalui Red Beans Armynya , terus menerus mempertikaikan dan memperlekehkan kepimpinan Melayu!

Melayu perlu sedar dan dibangunkan segera! Jangan terperangkap dan terjerat dalam permainan licik DAP, memecahbelahkan undi Melayu. Sedangkan DAP menghasut pengundi Cina mengundi DAP secara en-blok. Ini amat merugikan Melayu ! Selagi Melayu termakan hasutan dan dakyah menafikan 2/3 majoriti BN samada di DUN dan Dewan Rakyat, selagi itulah Melayu terpaksa mengemis kuasa daripada DAP dan pengundi Cina. Melayu wajib mengundi secara en-blok atau paling tidak 90 peratus mengundi Barisan Nasional.

Melayu tak perlu tunduk kepada tekanan dan kemahuan pengundi Cina dan DAP, jika sekiranya Melayu Bersatu dalam mengundi Barisan Nasional. Tak mengapa, jika Melayu masih hendak menyokong PKR dan PAS, tapi undi mestilah diberikan secara en-blok kepada Barisan Nasional. Kepimpinan Melayu lebih baik daripada kepimpinan DAP rasis. Kita perlu membantu YDPA dan Majlis Raja-raja dalam melaksanakan fungsi mereka melantik Perdana Menteri, Jemaah Menteri, Menteri Besar, Ketua Menteri dan EXCO. Kenapa begitu? Lihat di bawah ini. 

PERLEMBAGAAN MALAYSIA


Perkara 40- YDPA mempunyai kuasa BUDIBICARA untuk melantik PM. Untuk melantik PM, Perkara 43 adalah terpakai. Di mana dinyatakan, YDPA mestilah melantik PM dari kalangan ahli Parlimen yang pada HEMATNYA, mungkin mendapat kepercayaan MAJORITI (bukan undi fofuler) ahli DEWAN RAKYAT (ahli Parlimen 222).  Tidak disebutkan syarat bahawa PM mestilah beragama Islam dan berketurunan Melayu. Sebaliknya, pilihan tersebut disembunyikan secara halus di bawah kuasa Budibicara YDPA. 

Adalah lebih mudah YDPA melantik PM, apabila BARISAN NASIONAL mempunyai 2/3 majoriti dalam Dewan Rakyat. Kerana ini sudah tentu memenuhi syarat 'Mungkin Mendapat Kepercayaan Majoriti ahli Dewan Rakyat'. Tidak ada persoalan ' Mungkin Mendapat Kepercayaan...' bila sudah ada 2/3 majoriti. Betul tak? Gunakan imaginasi anda sendiri, bilamana wujud situasi sama seperti berlaku di DUN Selangor. Ambe harap anda semua nampak bagaimana permainan licik DAP menipu MELAYU untuk berkuasa dengan hanya kekuatan 30 peratus pengundi Cina. Adakah itu adil dan saksama kepada semua rakyat Malaysia?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...