Jumaat, 16 November 2012

TOLONG EXPLEN APA KETUA DEWAN BANGANG PAS NI KATA.


KETUA DEWAN BANGANG PAS PADA MUKTAMAR PAS KE 58 DENGAN CEMETI DAP BERADA DI ATAS KEPALA PASNGOK AGAR TIDAK MEMBANTAH DAP SEBAGAI KETUA PAKATAM AHZAB.
" JIKA PAS MENGUASAI PARLIMEN , HUDUD AKAN DILAKSANAKAN (SAMPAI KIAMAT ASIK DIPERBINCANGKAN) ...SYARIAT ISLAM AKAN DIAMALKAN MENGIKUT LUNAS-LUNAS (SOSIALIS) DEMOKRASI ( DEMOKRATIK)
KETUA DEWAN BANGANG PAS, LATUK HARUN tAIB pada Muktamar ke 58 tahun PAS menjadi bongok dan duri dalam daging kepada kemajuan umat Islam di Malaysia, akhirnya mengakui secara tersurat dan tersirat PAS SUDAH MENJADI KELAM KABUT DAN SEMAKIN KELIRU dalam perjuangan politik mereka.
“Kalau kita (PAS) majoriti dalam Parlimen (174 kerusi) , kita kemukakan undang-undang berkaitan dan kita dapat sokongan Parlimen (?) dan diluluskan, maka dengan sendiri (hudud) menjadi undang-undang negara.
Harun t-Aib di petik Sinar Harian berkata Pakatam ahzab dah sepakat nak laksanakan hudud jika PAS menguasai MAJORITI (148 kerusi dalam Parlimen) Hok aloh. Takpe, Guano ni Harun t-Aib? PAS cuma ada 65 kerusi sahaja. Mana lagi PAS nak cari sokongan 83 kerusi lagi? Nak minta kerjasama ahli Parlimen BN dari UMNO? Atau dari ahli-ahli Parlimen Melayu Islam liberal/plural Pakatam Ahzab?

lagipun selama ini Hudud sudah pun menjadi sebahagian undang-undang negara melalui pengubalan enakmen-enakmen syariah negeri-negeri. Cuma PAS yang taknak iktiraf atas dasar politik bongok mereka.

Harun t-Aib turut berkata PAS berjanji dimungkiri untuk melaksanakan syariat Islam mengikut lunas-lunas demokrasi (?) Apa maksudnya ni ? Syariat Islam mengikut lunas-lunas Al Quran dan Hadis. Bukannya tunduk patuh kepada lunas-lunas demokrasi yang selama ini PAS dakwa adalah amalan Jahiliyah dan Kafir.

Tan Siew Giaw telah menafikan kenyataan Harun t-Aib. Bermakna Harun t-Aib bercakap bohong lah. Dato Harussani pula telah membidas semula kata-kata Harun t-Aib berkaitan taubat. Nampaknya PAS kini hanya lemah longlai dan kelesuan dalam serba-serbi. 

Makin lama nampaknya PAS semakin menginsot masuk ke lubang kubur bersama Tahaluf Siyasi mereka.
Dalam menuju ke alam barzakh PAS hendak mengheret sama Melayu Islam bersama mereka.
Perlu ke kita bersama PAS menuju kehancuran?
Adakah ini adil bagi kita semua?


BILA PAKATAM AHZAB SAMAN BERMAKNA APA YANG ANDA TULIS ITU BETUL.

RIUH RENDAH MENGENAI TINDAKAN DESPERADO PAKATAM AHZAB MENYAMAN PARA BLOGER PRO UMNO/BN YANG SENTIASA MENDEDAHKAN PENYELEWENGAN PAKATAM AHZAB. PALING KUAT MELATAH IALAH KALIPIAH LIM GUAN NENENG aka LIM GOING END KERANA BELIAU BUKAN SEORANG YANG MENGHORMATI HAK KEBEBASAN BERSUARA YANG TERMAKTUB DI DALAM PERLEMBAGAAN MALAYSIA. BELIAU DI DAKWA SEBAGAI SEORANG YANG AMAT TAKUTKAN  KRITIKAN.
Riuh rendah mengenai perkabaran bahawa seorang bloger tersohor dari Utara dalam tim UMB di bawah Tun Faisal bakal menyertai PKR (Dulu lah dan sekarang tak tahulah). Beliau melakukannya kerana mahu menyelamatkan maruah beliau. Selain itu beliau mahu menyelesaikan kes saman terhadap beliau. Menurut kutipan-kutipan maklumat dari blog-blog grup rasmi pro UMNO lain, beliau telah meminta bantuan perlindungan dan bantuan-bantuan lain untuk menghadapi saman tersebut tetapi dikatakan semua permintaan di tolak mentah-mentah. Sebab-musababnya tiada diketahui secara terperinci. Tapi bukan soal itu yang hendak dikupaskan pada kali ini. Pemfailan saman terhadap bloger tak mesra Pakatam Ahzab hanya bertujuan untuk menakut-nakutkan. Ada la juga beberapa motif-motif lain yang tersembunyi yang Hamba takkan tuliskan di sini.

Persoalan yang hendak dikupaskan pada kali ini ialah mengenai pra-persediaan kepada mana-mana bloger yang tidak mesra pakatam ahzab bila di saman oleh pakatam ahzab, 

PERTAMA, bila Pakatam Ahzab menyaman anda bermakna tulisan anda adalah betul dan benar. Bagi menyekat maklumat benar dan tepat, Pakatam ahzab akan menyalahgunakan prosiding mahkamah. Tindakan prosiding saman membuktikan DAP cukup gentar dan takutkan kritikan serta kemaraan pejuang-pejuang siber dan alam maya yang tak mesra Pakatam Ahzab.Menyerlahkan lagi sikap hipokrasi para pemimpin DAP yang selama ini mengutuk, mencela serta menghina BN terutama UMNO. Pemimpin DAP sememangnya tidak berhemah langsung dan bersikap kebudakan. Tidak matang berpolitik. 

KEDUA, semasa anda menerima salinan Saman & Penyata Tuntutan daripada mana-mana penghantar saman, jangan terima penyerahan tersebut. Sebaliknya anda biarkan saja serahan Saman dan Penyata Tuntutan itu disempurnakan penyerahannya melalui iklan-iklan di suratkhabar sahaja. Ini akan memakan kos tinggi kepada Pakatam Ahzab.

KETIGA, anda tunggu sahaja PENGHAKIMAN INGKAR KEHADIRAN dan jangan menerima penyerahan PERINTAH tersebut.Pada peringkat ini anda failkan Saman Gantirugi terhadap Pakatam Ahzab kerana menyalahgunakan prosiding mahkamah. Termasuklah memasukkan Permohonan menyekat perlaksanaan Perintah Mahkamah dan mengenepikan Penghakiman Ingkar kehadiran. Proses ini akan memakan masa berbulan-bulan lamanya.

KEEMPAT, anda perlu menghantar NOTIS TUNTUTAN kepada Pakatam ahzab. Sebarang surat-menyurat kepada peguam mereka hendaklah di tulis TANPA PREJUDIS.

KELIMA, buat terjal je dengan Saman Pakatam Ahzab ni. Lawan saja dalam mahkamah dan biarkan mereka hadir ke dalam mahkamah untuk memberikan keterangan secara langsung. Semasa mereka hadir di mahkamah, ambil gambar mereka dan sebarkan.Panggil wartawan hadir.

SELAMAT MENCUBA.
JANGAN TAKUT MAHKAMAH.
MAHKAMAH DAN PARA HAKIM BUKAN MUSUH ANDA.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...