Isnin, 1 April 2013

#PRU13 VIDEO SKANDAL POW DUIT KETUA PEMUDA PAS, BIKIN AIB SAJA.

Tewit Jahanam KhairulFahmi Yang Menyamatarafkan Baginda Rasullullah s.a.w dengan Skandal Seks Anwar Ibrahim & Memfitnah UMNO . Tewit itu sendiri telah merendah rendahkan martabat Baginda Rasullullah s.a.w. seolah-olah baginda s.a.w. sama taraf macam Anwar Ibrahim. Semangat assobiyah yang ditunjukkan oleh Khairul Fahmi demi pertahankan kejahatan Anwar Ibrahim samasekali TIDAK BOLEH DI TERIMA!- Na'uzubillahi min zalik
Buruk nya peel manusia-manusia yang mengaku lebih alim lebih lebai dan lebiHIslamik berbanding UMNO. Hipokrit mereka macamlah mereka boleh berjalan atas langit. Mereka sanggup berbohong bertingkat-tingkat melebihi tujuh lapis bumi dan tujuh lapis langit. Kalau nak pertahankan dan jilat sangat pungkoq Anwar Ibrahim sekalipun, buat apa babitkan dan kaitkan nama Baginda Rasullullah s.a.w. ??? Apa justifikasi nya?
Ambe boleh paham lah kalo oranglain amalkan pow-pow angpow duit daripada orangramai. Lainlah kalo puak gampang keturunan kaum Nabi Luth a.s. macam PKR dan DAP kutok serta kaitkan nama baginda Rasullullah s.a.w. untuk menutup segala kebusukan bau hanyir dan hamcing Politik Terkotor deme. Sebab deme memang puok setan iblis laknatullah pun. Otak deme tu semua dah mereng dan biol terlampau-lampau 'beyond repair'.

Ini satu lagi pendedahan daripada sumber Papagomo. Korang nilailah sendiri betapa gampang sikap pemuka-pemuka PAS. Macam peel kaum jahiliyah zaman dulukala. Mulut deme kemain kutuk dan hina UMNO pasal duit. Rupanya, deme sendiri yang 'Tamak Fulus Orang Miskin'. Muka tak malu betul la deme tu. Hipokrasi sungguh pepuak pemuka-pemuka PAS neyh. Menindas dan menzalimi pengikut mereka sendiri. Saksikan dan nilaikan video ini.UNDI PAS TAK JAMIN KE SORGA
UNDI PKR MEMBAWA MURKA
UNDI DAP MENUJU SENGSARA

#PRU13- KLIP VIDEO INI SEBAB UTAMA RAKYAT PERLU TOLAK PKR GAMPANG!

 
Sapa tak kenal Latheefa Khoya yang suka meroyan sana sini ?
Sikap dan Budaya jalanan amalan PKR yang tak beretika, biadap dan kurang ajar inilah yang menyebabkan majoriti rakyat semakin meluat!Siapa sebenarnya yang lebih sombong, lebih bongkak dan lebih berlagak?
Baru dapat rasa sikit kuasa dah mula nak tunjuk eksyen !
Klip video di atas adalah bukti terang kepada semua PKR TAK BERADAB!
Bukan kerana kakitangan JPN tak melayan mereka dengan baik tapi PKR TUNJUK BIADAP SEBAB DEPA TAU DEPA TAK IKUT PROSEDUR.

Dokumen-dokumen asal mereka tak bawak .. tapi nak tunjuk berlagak pandai.
Bila kita kata diaorg tu bodoh piang , diaorg marah.
Tapi korang tengoklah peel biadap bodoh piang depa tu sendiri.

Dah la buat Pendaftaran Lewat.
Tak nak ikut prosedur jabatan.
Nak tunjuk lagak pulak tu !
Macamlah depa yang bayar gaji kakitangan awam.

Tak menghairankanlah kalo Pakatan akan laksanakan polisi bangang mereka mengurangkan jumlah kakitangan awam nanti.
Sebab pakatan nak melemahkan sistem pengurusan dan tadbir awam negara.

Ambe tengok peel PKR dalam video tu meluat sungguh lah!
Tapi ambe tabik la kakitangan JPN yang begitu sabar melayan karenah kesombongan dan keangkuhan PKR!
Kisah sepenuhnya sila ke pautan ini SUMBER ASAL

#GE13 POLITIK REALITI:- HARGA KERETA BUKAN FAKTOR PENYEBAB INFLASI.

Menurunkan Harga Kereta Memang Sedap buat Halwa Telinga.
Tapi ide itu tidak PRAKTIKAL, Daripada menurunkan harga kereta lebih baik MENINGKATKAN & MENAMBAHKAN PENDAPATAN ISIRUMAH RAKYAT.

Sememangnya Mekanisma Subsidi merupakan FAKTOR KENAIKAN HARGA BARANGAN. Semakin lama subsidi diberikan semakin luas faktor kenaikan harga borong berlaku. Kerana Pemborong tahu sebahagian harga disubsidikan. Subsidi lebih bermanafaat kepada Pemborong, kecuali jika Pengguna di didik agar menggunakan semua barangan bersubsidi secara berhemah.

INFLASI sesebuah negara tidak bergantung kepada harga minyak di pasaran.
Ianya suatu mitos memperkaitkan kadar Inflasi dengan harga minyak di pasaran.
Negara seperti Malaysia yang cekap mentadbir ekonomi mampu mengekang Inflasi dengan baik waima di tuduh dan di fitnah menyebabkan harga minyak naik.
#GE13 POLITIK REALITI :- SURVIVAL MANA-MANA PARTI BERTANDING.

POLITIK REALITI BUKAN OMONGAN ATAU SAUDAGAR MIMPI

Daripada rakan fesbuker Bahazelan Abdul Wahab.
"Faktor Calun-Boleh-Menang"


Ada beberapa perkara yang pucuk pimpinan parti kena sedar tentang kehendak2 rakyat semasa membuang undi mereka nanti, terutama pengundi atas pagar! dan jika calun yang di letakkan nanti menepati cita rasa mereka maka mereka akan mengundi calun tersebut tak kira dari parti mana pun calun tersebut, begitu juga sebaleknya! 

Perlu di ingat pengundi atas pagar ini tidak memikirkan sangat survival mana2 parti pun, kepada mereka siapa pun yang memerentah mereka tetap sama macam sekarang juga! 

Walau pun pemikiran begini tidak tepat tetapi mereka selesa dalam keadaan sekarang dan mereka kurang sifat kebergantungan kepada kerajaan.

Mereka tidak menganggap apa yang mereka perolehi itu satu hasil dari perjuangan parti yang memerentah bahkan mereka anggap semua yang mereka dapat termasuk kemudahan asas dan keselesaan hidup adalah hasil pekerjaan dan perniagaan dari usaha mereka sendiri bukan kebaikan dasar yang di bawa oleh parti memerentah.

Termasuk kejayaan dalam pembelajaran mereka sebelum mereka berjaya dalam hidup, mereka tidak nampak sistem dan dasar kerajaan buat itu telah membuahkan hasil untuk mereka!

Keselesaan dan kemakmuran yang di kecapi telah membuat ramai yang terlupa bahawa semua itu bukan datang dengan sendiri dan tak mungkin kita mengecapinya jika dasar dan perancangan tidak di buat dengan teliti oleh kerajaan! 

Pemikiran begini telah sebati dengan diri mereka... jesteru itu PM dan Pucuk pimpinan kena berhati2 meletak calun pada kali ini untuk memastikan mereka memberikan undi mereka.. seterus nya memenangkan parti! 

Antara Krateria calun yang mereka mahu ialah...

(1) orang muda yang cerdik dan kuat bekerja serta selalu berdamping dengan masyarakat.

(2) Di kenali dan mudah di dekati.

(3) pemimpin yang telah lama dan 'kelihatan sudah sangat kaya' walau pun bagus mungkin akan di tolak oleh mereka sebab pada mereka apa lagi yang pemimpin ni nak ...cukup2 lah dan perlu diberikan kepada orang lain pulak!

(4) mereka suka Pemimpin yang pemurah dan tidak berlagak dengan harta yang ada seperti sering berada di hotel2 besar dan bermewah2. 

(5) Ada ciri2 suka kepada aktiviti agama.

(6) Pemimpin yang tiada sejarah menipu baik dalam perniagaan atau pun dalam aktiviti kemasyarakatan.

(7) pemimpin yang mempunyai sejarah moral yang diketahui ramai seperti kaki mabuk, skandal dll. pasti mereka tolak.

(8) Pemimpin yang sudah terlalu lama memegang jawatan tetapi kurang membawa kemajuan pasti di tolak.

(9) Pemimpin yang hanya aktif menjelang PRU ini sahaja mereka akan tolak sebab mereka mengikuti perkembangan dan aktiviti pemimpin!

(10) Pemimpin yang di kenali mempunyai mood yang hanya baik apabila nak kan undi sahaja pasti kali ini mereka tolak dan sifat pemimpin yang mempunyai mood ini banyak kepada pemimpin yang sedang berkuasa... cepat marah dan ego bila sudah dapat kuasa, berlagak mesra menjelang nak jadi calun semula sahaja!

(11) pemimpin yang nak jadi calun semula sedangkan semasa bergelar YB sangat susah rakyat nak jumpa! 

(12) rakyat suka kan pemimpin yang berani kerana benar bukan pembodek..

Rakyat menunggu adakah benar PM akan membuat transformasi kali ini dengan tindakan utamanya menukar pemimpin2 lama yang banyak masaalah dan hanya pandai membodek PM sahaja sedangkan rakyat dah tau perangai mereka! rakyat sedang menunggu kata2 PM kali ini tiada anak emas, perak atau gangsa yang PM nak berikan keutamaan! keberanian PM membuat transformasi ini akan memberikan mandat yang cukup besar kepada PM, Rakyat atas pagar rata2 amat kagum dengan gerak kerja yang telah PM lakukan tetapi jika salah meletak calun maka tidak mustahil rakyat lupa itu semua..Berani lah berubah! jika tidak kuasa rakyat yang sekarang ramai yang amat cerdik akan menghukum kita! Allahuaklam......


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...