Jumaat, 26 Jun 2015

APA PEKDAH PUOK POLITIKUS ZOMBI BUAT CAMNI ?


Nur Jazlan Pengerusi PAC 

BISMILLAHI-ALLAHU AKBAR 

Ada beberapa perkara ambe selau Melayu Pribumi Ori nak bertanya kepada beberapa personaliti politikus zombi yang berkeliaran sekarang ini. Sebab pelik beno peel deme neyh. 

Pertama, soklan kepada Nur Jazlan selaku Pengerusi PAC. Apa pekdahnya ko beri amaran kepada SHafee Abdullah yang cabar Tony Phua resign dari PAC sebab sikap bias nya terhadap 1MDB selama neyh? Apa yang takut sangat dan sentap sangat dengan cabaran Shafee Abdullah tu? Kenapa beriya sangat nak defend Tony Phua? Mana yang lebih penting bagi Nur Jazlan? Intergriti PAC ke atau intergriti Tony Phua ? 

Kedua, soklan kepada Ku Nan yang tetiba marah & nak ambil tindakan terhadap ahli-ahli UMNO yang bakor bendera mendiang dapigs. Apa pekdah ko buat camtu Ku Nan? Kat orang-orang ko sendiri ko nak hukum sebab pertahankan maruah organisasi yang beri ko makan dan peluang berkuasa selama neyh? Ahli-ahli UMNO tu bakor bendera dapigs je bukan bakor bangunan atau bakor orang atau bakor kereta atau rosakkan hartabenda awam. Yang ko nak ambil tindakan ke atas ahli-ahli yang pertahankan maruah UMNO kenapa? Ko sendiri tak pertahankan maruah UMNO masa logo UMNO sengaja di cantas. Mana lebih penting neyh Ku Nan pada ko, kepentingan maruah UMNO atau kepentingan bendera dapigs musuh UMNO? Menjaga hati ahli-ahli sendiri atau menjaga hati puok musuh? 

Ketiga, kepada Zahid Hamidi yang ada rakan ambe kata Ikon Rakyat. Ambe nak tanya kenapa nak bawa 1.5 juta Bangla dan beri mereka pekerjaan di negara ini? Tak ke nanti diaorg tu semua akan hangkut smeua duit gaji diaorang balik Bangla? Bagaimana plak peluang pekerjaan bagi warga tempatan? Ko neyh biar betul Zahid, di waktu rakyat tengah susah hati dan dok mintak-mintak peluang pekerjaan kepada gomen dan gomen bekukan pengambilan kakitangan baru serta restu pembuangan 6,000 orang setaf MAS, tup-tup ko isytihar nak bawa 1.5 juta Bangla ke sini dan beri pekerjaan? Kamonlah Zahid, mana yang lebih penting neyh? Kebajikan warga luar negara yang tak undi BN atau kepentingan rakyat negara ini yang dah tentu undi BN? 

Keempat, soklan kepada DS Shahidan yang mana pernah lah ada mamat bingai tuduh ambe dok merayu-rayu dan menangis-nangis mintak tolong kat DS Shahidan. Ni pasal DS Shahidan nak tutup semua kedai dari beroperasi melebihi jam 12 tengahmalam. Kata beliau menurut pahaman wahhabi yang beliau anuti, itu menyebabkan masalah moral. Helo, masalah moral ni banyak sebab dan punca. Salah satu sebab ialah banyakkan kelab malam beroperasi dan diberi lesen, serta lesen judi masih dikeluarkan serta lesen arak masih dikeluarkan. Tak pikir panjang ke nanti akibat polisi ejakulasi minda dan emosi camtu kat BN? Kedai-kedai makan yang beroperasi lebih 24 jam itu kan kegiatan ekonomi rakyat yang nak cari duit lebih tampung kehidupan. Engkau lainlah, gaji naik sebab ko penah kata gaji RM60,000 sebulan masih ikat perot. Ni mana yang lebih penting bagi kamu Sahidan, kamu ikat perot ke atau rakyat nak ikat perot sebab ikut rasionalisasi kamu yang berlandaskan kepada pahaman anutan wahhabi kaum Nejd Arab? 

Kelima, soklan kepada arwah Tun M. Apa pekdahnya kamu selaku arwah Tun M masih nak pertikaikan dan berhalusinasi mengenai penangkapan Savior Andre Justo di Thai ? Kenapa kamu masih berdegil dan masih nak tunjuk ego melakukan kesilapan dan pembohongan ke atas 1MDB? Pat Saviour Andre Justo di tahan kamu tahu plak nak tunggu siasatan tang 1MDB kamu jadi dewata hipokrit utama. Kenapa kamu tak tunggu je semua siasatan apsal 1 MDB setel sepertimana kamu amik sikap dalam kes saviour andre justo? 

Terpulanglah kepada politikus-politikus zombi berkenaan samada nak jawap atau buat derq. Lagipun kita selaku Melayu Pribumi Ori dah paham beno peel deme politikus zombi. Semuanya perasan bagus dan bajet suci. 


PASMA BAKAL TUBUH PARTI PROGRESIF SOSIALIS RELIGUS DI BAWAH MENDIANG DAPIGS?


Gambar Ambe ambil dari MengadudombaKini, 

BISMILLAHI ALLAHU AKBAR 

Artikel ini di tulis atas cetusan entri KL CHRONICLE yang bertajuk #TaliBarut #Khianat Parti Islam mesra @dapmalaysia oleh @ayathelme diterbitkan pada hari Kamis bersamaan 25 hb Jun 2015 / 8 Ramadan 1436 Hijrah. 

Dalam entri tu, penulis nya menyebutkan menemui fakta pengakuan daripada Abdullah CD dalam buku syok sendiri malaon tu yang berbunyi:-
"Pada tahun 1985, pihak kerajaan bertindak nekad menembak mati 14 orang umat Islam di Kampung Memali Kedah."
"Ibrahim Libya yang memimpin sekolah agama di situ adalah antara syuhada yang ditembak mati oleh pihak pemerintah."
"Ibrahim adalah kader Paperi yang mengembangkan gerakan agama progresif di bawah PAS."
Paperi ialah singkatan kepada Parti Persaudaraan Islam yang ditubuhkan oleh Abdullah CD pada 20 Ogos 1965. Paperi ialah parti yang bawa fahaman Progresif Sosialis Religus. Untuk pengetahuan umum sekelian pembaca, gerakan-gerakan radikal kiri aliran agama sebelum merdeka kebanyakkannya bertunjangkan kepada fahaman Progresif  yang cenderung kepada Sosialis Religus. 

Bila kita teliti & kaji betul-betul semua pergerakan politikal pada masakini, semua nya copycat pergerakan dalam tempoh 10 tahun sebelum merdeka. Segala taktik dan strategi terdahulu digunakan kembali bila kerajaan yang diterajui UMNO dalam BN memperkenalkan Polisi Keterbukaan & Liberalisasi akibat tekanan politikal mendiang dapigs, pkr & PAS yang kini sudah terkubur pada 16hb Jun 2015. 

Penulis artikel berkenaan mengusulkan satu perkara yang amat menarik. Yakni adakah calun-calun parti progresif tajaan dapigs nanti akan mendapat tempat & peluang yang sama dengan calon-calon caubinis dapigs yang lain? 

Mampukah calon-calon PASMA nanti di bawah parti progresif berkenaan menarik undi daripada para penyokong PAS tegar yang lain? 

Namun ambe menyeru semua Melayu Pribumi yang masih Original agar menolak sahaja semua calun-calun PASMA ne. kalau boleh dan mampu, jika bertemu dengan mereka, tolong nasehatkan mereka agar tinggalkan pekerjaan sia-sia mereka tu. 

Melayu Pribumi perlu amik perhatian mengenai cara amalan politikus zombi dari kalangan Melayu Non-Ori. sebabnya, cara mereka tu amat merbahaya dan mengancam kepentingan Melayu Pribumi. Kita perlu tahu susur galur keturunan seseorang calon yang bertanding samada bagi kerusi DUN & Parlimen atau jawtaan dalam mana-mana peringkat parti politik. 

Ukuran kita selaku Melayu Pribumi mudah, bilamana bilangan Melayu Pribumi itu kurang dari 2/3 dari jumlah pemegang jawatan dalam mana-mana parti politik, kita tolak mentah-mentah je. 

Kita selaku Melayu Pribumi Original perlu tetapkan Piawaian kita seperti ini :-

a. bilangan ahli < 2/3 Melayu Pribumi Ori, kita rejek terus 

b. bilangan pemegang jawatan tertingi < 2/3 Melayu Pribumi Ori, kita rejek jugak 

c. bilangan pemegang jawatan di peringkat bawaha < 2/3 Melayu Pribumi Ori kita rejek

d. bilangan calon-calon bagi kerusi DUN / Parlimen < 2/3 Melayu Pribumi Ori, pun kita rejek juga bagi mana-mana parti yang bertanding.

Kita selaku Melayu Pribumi Ori perlu tegas dan jelas dalam perkara pemilihan kita kepada mana-mana pertubuhan dan organisasi politik di Malaysia. Kita dah tak boleh ambil mudah perkara ini. 

Sebabnya, setiapkali berlaku persengketaan sesama politikus, mereka heret kita dalam kancah sengketa mereka dan gunakan alasan 'Kepentingan & Survival Politik, Sosial & Ekonomi Melayu' Harkk ptuihhh ! 

Sedangkan yang mereka perjuangkan ialah memenuhi poket-poket mereka sendiri dan mereka tak peduli pun pasal kepentingan Politik, Sosial & Ekonomi Melayu Pribumi. Itu alasan yang mereka gunakan untuk dapatkan sokongan dan undi kita sahaja. 

Anda yang mengaku Melayu Pribumi Ori perlu semak semula jalur dan silsilah keluarga korang. Tengok sejauhmana korang boleh rungkai dan capai jalur keturunan kamu sendiri. Buatlah Solat hajat & Solat Istikharah sampai ketemu jurai & jalur keturunan anda baik dari sebelah bapa dan dari sebelah ibu. Jangan main hantam keromo saja dalam pengakuan keturunan. 

Akibatnya, amat buruk kepada kita sendiri dan kepada Melayu Pribumi Ori yang lain. Tengok lah sekarang neyh, pabila terlalu ramai Melayu Non-Ori berada di puncak kekuasaan, abis semua jadi kalut dan caca marba urusan Melayu Pribumi dengan kaum-kaum lain. Camana negara nak selamat dan aman sentosa kalu begitu? 

Negara ini dah tak boleh nak impot ramai-ramai warga luar negara beri pekerjaan. Manakala peluang pekerjaan bagi Melayu pribumi plak dibekukan dalam perkhidmatan awam. 

Melayu Pribumi nak berniaga pun kena sita. Dah tu Melayu Pribumi nak cari peluang pekerjaan kat mana pulop? 

Banyak jugak sekarang neyh polisi-polisi yang kurang jelas berkenaan kepentingan Melayu Pribumi Ori. 

Selama 58 tahun merdeka, Melayu Non-Ori banyak menumpang tui Melayu pribumi Ori yang tamik sikap tak kesah. Tapi bilamana kedudukan mereka menjadi lebih baik, Melayu Non-Ori pulok buat tak kesah terhadap Melayu Pribumi Ori. Ada ka patut?

Tok nenek moyang kita dulu dah beri tempat berteduh dan keizinan untuk semua kaum yang ada pada hari neyh menumpang segala benda di Tanah Mengandung ini. Alih-alih bila mereka semakin berkuasa, kita plak nak diketepikan dan disingkir camtu sahaja. 

Nak Ubah ? Sori ler, Melayu Pribumi takkan benarkan sebarang pemungkiran janji & sumpah setia berlaku lagi dah. Kita takkan beramok. Tapi kita akan tuntut hak-hak serta janji-janji sumpah setia dulu-dulu daripada semua politikus yang ada. Siapa yang melawan akan menanggung sendiri akibat perbuatan & tindakan mereka itu. Sapa yang ikut setia, mereka terselamat. 

Kita Melayu Pribumi tetap dengan cara kita

Hak Kita, Hak Kita
Hak Orang, Hak Orang
Hak Orang Kita tak nak
Hak Kita jangan lagi diberi kepada orang.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...