Ahad, 11 September 2011

GUAN ENG PEMIMPIN PENGGANAS PAKATAN PRO KOMUNIS KENA BOOO !

Salah seorang ketua pemimpin pengganas Pakatan Pro Komunis di Pulau Pinang, Lim Guan Eng (ko nak saman aku saman lah tapi pastinya aku saman ko balik sampai ko terpaksa jual anak bini ko) merah padam kerana MALU & TER'AIB!

Usaha oleh kumpulan pengganas Pakatan Pro Komunis untuk mensabotaj Program Rumah Terbuka Aidilfitri tajaan kerajaan BN yang dihadiri oleh DS Najib telah menemui KEGAGALAN! Sebalknya kehadiran mereka telah mendapat MALU & DIAIBKAN oleh penduduk setempat dengan laungan BOOOOOOOOOOO!

Ini berdasarkan kepada maklumat bloger mediapermatangpauh (MPP). Kalau anda hendak melihat gambar-gambar kumpulan pengganas Pakatan Pro Komunis dimalukan dan diaibkan sila ke blog MPP. Pautannya ada dalam ruangan pautan blog di bar sisi.

Amat jelas air muka dan raut wajah Guan Eng selaku ketua pengganas Pakatan Pro Komunis begitu tertekan dan malu. Guan Eng di jangka akan terkena strok jantung seperti Mat Jan MB Kedah selepas ini. Di bawah ini hambe cilok sekeping gambar daripada MPP hendak kasi panas.!!! Jangan lupa pergi ke entri MPP SEKARANG JUGA! ANDA TIDAK AKAN DIKECEWAKAN !!!!!

SALAH SATU POSTER MENYINDIR KEDATANGAN LIM GUAN ENG 

ANWAR IBRAHIM SEPERTI BIASA
KECUT TELOQ PERGI JERMAN HENDAK MENGADU 
ISHAM RAIS SEPERTI BIASA LAH
HARI INI BELIAU BERDANDAN RAMBUT
MAT SYABU MASIH MENCARI TELOQNYA YANG HILANG
YANG ADA CUMA GUAN ENG TERHILANG AIRMUKA
KAH......
.......KAH 
......KAH
...KAH 
..KAH 

BIAR BERPUTIH TULANG JANGAN BERPUTIH BULAN DAN MATA SEBIJI BIDAS PAPA GOMO SAMBIL MELUDAH MUKA MAT SYABU.

Sudahkah anda membaca entri terbaru di blog PAPA GOMO? Anda patut membacanya. Selepas anda membacanya, anda seolah-olah melihat PAPA GOMO meludah ke muka Mat Syabu dan Isham Rais. 

Pada kali ini PAPA GOMO mendedahkan sebuah manuskrip lengkap mengenai peristiwa serangan ke atas rumah pasung Bukit Kepong pada Febuari 1950. Di dalam manuskrip itu, didedahkan bagaiman komunis tidak berpuashati lalu melakukan rompakan ke atas pejabat Penghulu dan kedai-kedai yang berdekatan. 

Sejumlah 19 orang anggota polis terkorban, hanya 4 orang terselamat. Manakala 2 anak polis hangus terbakar berserta ibu mereka. 2 orang awam turut terkorban. Bagi Mat Syabu dan Isham Rais serta pengganas Pakatan Pro Komunis, mereka yang terkorban di muncung senapang pengganas komunis adalah barua British dan sewajarnya mati saja.

Perjuangan pengganas komunis bukanlah menuntut kemerdekaan tetapi menuntut agar sebuah negara komunis ditubuhkan. Bagi mencapai matlamat itu, pengganas komunis menentang orang Melayu, Raja-raja Melayu dan Persekutuan Tanah Melayu 1948. 

Kesemua pengganas komunis Rejimen ke 10 PKM tidak akan memperjuangkan hak-hak orang Melayu. Sudah tentulah orang Melayu akan terpinggir. Anggota rejimen ke 10 PKM sudah tentu akan gagal menyatukan Tanah Melayu dengan Republik Indonesia. 

Pastinya berlaku peperangan yang berpanjangan sehingga menjejaskan penghidupan rakyat jelata terutamanya orang Melayu. Ini terbukti pada tahun 1960an bilamana Republik Indonesia di bawah pengaruh PKI telah mengisytiharkan KONFRONTASI dengan Malaysia yang berakhirnya dengan tamatnya rejim Sukarno. 

Kita akan tetap mempertahankan kemerdekaan Malaysia ini, BIARLAH BERPUTIH TULANG DARIPADA BERBULAN DAN BERMATA PUTIH ROKET TIADA TUJUAN.ISU 6% CUKAI PERKHIDMATAN SALAH DS RAIS YATIM?

The Star 24 Ogos 2011 melapurkan bahawa syakrikat-syarikat Telco sedang menunggu arahan selanjutnya daripada MCMC mengenai perlaksanaan cukai perkhidmatan yang akan dikenakan ke atas pengguna prabayar. 

Persoalannya adakah difahamkan bahawa kenyataan tersebut membawa kepada kesimpulan bahawa MCMC dan DS Rais Yatim gagal dalam isu ini? Sepertimana yang kita ketahui, syarikat-syarikat Telco masih belum melaksanakannya. 

Walaupun pihak syarikat Telco telah menyatakan hasrat mereka sejak Mei 2011 perlaksanaannya bergantung kepada keputusan Kabinet. Sudah tentulah sebarang keputusan kabinet akan meneliti banyak faktor. Amat jarang kabinet Malaysia buat keputusan tanpa sebarang kajian terperinci dilakukan. Kabinet pentadbiran DS Najib tidak melakukan keputusan berdasarkan kepada sentimen semata-mata dan itu hanya berlaku semasa pentadbiran Pak Lah.

Sebagai Menteri Kabinet sudah tentulah isu sebesar ini tidak akan diputuskan oleh DS Rais Yatim tanpa terlebih dahulu merujuk kepada keputusan Menteri Kabinet. Soal keterburuan pihak syarikat Telco dalam mengumumkan keputusan mereka lebih difahamkan kepada startegi korporat yang berkemungkinan mahukan cukai perkhidmatan ke atas prabayar disubsidikan 100% oleh pihak kerajaan. 

Berkemungkinan juga syarikat-syarikat Telco mahu caj-caj lain dikurangkan yang perlu kena di bayar kepada pihak kerajaan. Seksyen 199 AKM tidak memberikan kuasa yang terlalu luas kepada Menteri MCMC untuk campur tangan sesuka hati berdasarkan kepada sentimen semata-mata.

Kita tunggulah sahaja isu ini diselesaikan dengan cara baik dan di atas kebijaksanaan pentadbiran DS Najib tanpa perlu menyalahkan sesiapa. Jelasnya dalam isu ini ternyata syarikat-syarikat Telco bermain startegi korporat dan permainan sentimen untuk mencapai sesuatu matlamat bagi kepentingan mereka walaupun mereka memperolehi keunutngan besar semasa menyerap caj perkhidmatan tersebut selama ini.

Ya la perangai korporat-korporat besar di Malaysia ini suka menangguk di air keroh,


PAKATAN PRO KOMUNIS AKUR KEPADA DS NAJIB.

Sambutan aidilfitri peringkat kebangsaan yang diadakan di sekolah kebangsaan Guar Perahu Permatang Pauh pada hari ini. Bakal dihadiri oleh DS Najib dan turut dihadiri oleh Guan Eng, Anwar Ibrahim dan pemimpin-pemimpin Pakatan Pro Komunis.

Berdasarkan kepada lapuran-lapuran awal gerombolan bloger pro BN Utara, usaha-usaha mensabotaj sambutan Aidilfitri tersebut telah dilakukan oleh pengganas Pro Komunis. Sejak malam tadi, angkatan pengganas Mat Rempit Pakatan Komunis telah giat memasang bendera parti pengganas pro komunis. 

Oleh kerana ianya adalah sambutan yang terbuka kepada semua rakyat Malaysia, tidak salah para pengganas pro komunis dan para pemimpin mereka turut hadir dan menyatakan sokongan padu kepada kerajaan BN/UMNO serta kepada DS Najib. 

Memandngkan sambutan amat hambar rakyat ke atas program rumah terbuka anjura Anwar Ibrahim selaku Ketua Umum pengganas pro komunis gagal menarik perhatian orangramai dengan kehadiran sekitar 1 000 orang sahaja, pakatan pro komunis terpaksalah turut serta dalam Majlis Sambutan Aidilfitri anjuran kerajaan BN/UMNO.

Kehadiran para pemimpin Pakatan Pro Komunis di majlis berkenaan menandakan bahawa mereka semakin akur dan tunduk kepada kepimpinan DS Najib dan kerajaan BN/UMNO yang lebih di terima rakyat. Ianya juga bermakna, Pakatan Pro Komunis ini gemar mensabotaj usaha-usaha pihak lain unutk kepentingan politik mereka.

Bak kata Pisau, rakyat sedang memerhatikan gelagat pengganas-pengganas Pakatan Pro Komunis ini.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...