Ahad, 22 Mei 2011

MEMANG KAU BAHLOL LAGI KEPARAT LAH KHALID G.


SHAH ALAM. MEI 21, 2011. Jam 11.02 pm sewaktu kejadian tanah runtuh di Hulu Langat, si keparat Khalid G kesayangan DAP [ kerana mudah diperbodohkan]  mengucapkan takziah kepada orang di FELDA SEMUNGKIS, HULU SELANGOR dan bukan kepada mangsa kejadian tanah runtuh di rumah anak yatim HIDAYAH MADRASAH AT TAQWA, FELCRA Semungkis, Jalan Semungkis, Kg Bahal, Hulu Langat. Terjawablah sudah pertanyaan semua mengenai kehilangan si keparat Khalid G di lokasi kejadian tanah runtuh tersebut kerana beliau di FELDA SEMUNGKIS, HULU SELANGOR. Apalah bahlolnya si keparat ini.1.  Besar sangatkah negeri Selangor ini sehinggakan Menteri Besar kesayangan DAP tidak tahu membezakan mana HULU SELANGOR dan HULU LANGAT ? Kita tahulah dia ada masaalah besar di Hulu Selangor berkaitan dengan Kg Sg Kerandang. si keparat ini nampaknya TIDAK RETI BUAT KERJA EKSEKUTIF PENTADBIRAN NEGERI. 

2. Lokasi kejadian tanah runtuh di dalam kawasan pentadbirannya sendiri pun dia keliru. Nampak sungguh bahlolnya si keparat kesayangan DAP tersebut. Lagi satu, mana ada FELDA SEMUNGKIS di HULU SELANGOR. Patutlah parti politik dia kalah teruk di Hulu Selangor dan kemungkinan besar akan kalah besar di Selangor terutama di Hulu Langat. Seterusnya, si keparat yang pernah bergelumang dalam SIME DARBY pun masih tidak dapat membezakan antara FELDA dengan FELCRA? Bahlol sungguhlah si keparat itu. 

3. Menurut maklumat Papa Gomo, pada hari kejadian tanah runtuh di Hulu Langat, si keparat ini tidak turun padang , semalam mahupun pada hari ini tetapi boleh meluangkan masa untuk  berceramah di pentas politik FITNAH BN pada malam ini di Bukit Antarabangsa. Keparat sungguh! Anwar Ibrahim lebih penting daripada mangsa kejadian tanah runtuh ? Begitulah kebahlolan dan keparatan yang ditunjukkan oleh pentadbiran Eksekutif PASDAPKR di Selangor. Ceramah mereka utamakan kerana alah malu dengan kerajaan Barisan Nasional yang banyak memberikan sumbangan kepada rakyat.

4. Menurut sumber-sumber yang boleh dipercayai, jentera PASDAPKR pun tidak nampak kelibat mereka di lokasi kejadian sejak semalam sehingga ke hari ini. Termasuklah jentera AMK Bacol. Di mana mereka semua berada? Memang bingai lagi bahlol lah PKR Selangor !

Boleh hancur Selangor jika PKR masih berkuasa untuk sepenggal lagi. Hulu Langat dikatakan Hulu Selangor, tanah FELCRA dikatakan tanah FELDA. Beginilah sikap sambil lewa PKR dan DAP Selangor. PAS hanya membengongkan diri. Tidak berani menegur mahupun bersuara. Rakyat Selangor hendak tunggu apalagi? Silap haribulan si keparat ini nanti boleh tersilap bini. Memang lah bahlol lagi keparat lah kau Khalid G termasuk DAP dan PKR sekali ! Tepuk Dada Tanya Iman.

KEJADIAN TANAH RUNTUH, KERAJAAN BARISAN NASIONAL MENGHULURKAN BANTUAN.

HULU LANGAT, MEI 22, 2011. Kejadian Tanah runtuh yang melibatkan sebuah rumah anak yatim Madrasah Hidayah At Taqwa di Sg Semungkis, Hulu Langat meragut banyak korban. Kejadian ini amat menyayat hati. Kita semua bersedih di atas kehilangan saudara-saudara seagama dan sebangsa yang terkorban. Semoga roh mereka dicucuri rahmat oleh Allah swt dan diberikan tempat yang baik di sisi Nya. Alfatihah dan takziah. 


1. Bukan niat hendak membanggakan dan memperbesarkan bantuan yang diberikan oleh kerajaan Barisan Nasional yang berbentuk wang tunai sejumlah RM10,000.00 bagi setiap keluarga mangsa beserta tanggungan percuma kos rawatan tetapi sekadar menyampaikan kepada rakyat Malaysia mengenai keprihatinan kerajaan Barisan Nasional. Amat bertuah rakyat Malaysia mempunyai sebuah kerajaan dan pentadbiran Eksekutif yang prihatin selama ini. 

2. Begitulah yang dikatakan oleh Tan Sri Muhyiddin semasa melawat tempat kejadian, kerajaan akan menunggu laporan penuh siasatan berhubung tragedi itu sebelum memutuskan langkah seterusnya. Beliau berkata, kejadian malang itu mungkin berpunca daripada keadaan tanah yang tidak stabil dan hujan lebat.

“Saya telah mengarahkan Datuk Seri Noh Omar (Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor) dan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai untuk menguruskan segala urusan berkaitan kejadian ini,” katanya Dalam pada itu, Muhyiddin merakamkan ucapan takziah kepada semua waris mangsa kejadian malang itu. Beliau berkata, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor turut merakamkan ucapan yang sama.

“Turut merakamkan ucapan takziah dan simpati, Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah,” katanya. Selain itu, beliau berkata, usaha mencari dan menyelamat akan diteruskan.

3. Kepada sesiapa yang berminat dan berniat untk berderma, silalah mengunjungi laman Facebook 'TANAH RUNTUH SG SEMUNGKIS' semua butiran ada diletakkan di situ. 

Tahniah kepada Kerajaan Barisan Nasional di atas keprihatinan. Ternyata, kerajaan Barisan Nasional ini membuktikan komitmen mereka dari masa ke semasa. Bukalah mata wahai rakyat. Tepuk Dada Tanya Iman.

KEPALA HOTAK KAU LAH RONNIE 'TIU NIA SENG'.KUALA LANGAT, MEI 20, 2011. RONNIE 'TIU NIA SENG' LIU yang amat fobia dengan Logo 1 Malaysia telah mengarahkan agar Pintu Gerbang 1 Malaysia di Kg Jenjarom dirobohkan dengan menggunakan kekerasan. Namun orang kampung telah berkumpul dan membantah tindakan Supa Rasis dan Cauvinis DAP tersebut. 

Pintu Gerbang Ini Di Bina Dengan Wang Ringgit Titik Peluh Orang Kampung dan Bukan Dengan Wang Ringgit Kepala Hotak Bingai Ronnie Tiu Supa Rasis & Cauvinis dari parti politik DAP & EXCO Pentadbiran Eksekutif Keparat Khalid G.
1. Ronnie Tiu ini sepatutnya hanya layak menjadi Budak Pencuci Jamban Awam di seluruh Selangor kerana itulah saja kelayakan buat orang Supa Rasis dan Cauvinis sepertinya. Parti DAPnya merupakan sebuah parti politik  yang paling Supa Rasis dan Cauvinis di dunia. Tidak ada yang lebih supa rasis dan cauvinis daripada DAP melainkan DAP sendiri. 
2. Lihat gambar di bawah Notis MDKL kepada JKKP Kg Jenjarom. Ini merupakan percubaan ke dua di Kuala Langat oleh Ronnie Tiu untuk menurunkan dan merobohkan Logo 1 Malaysia. terdahulu sebuah kedai serbaneka 24 jam menjadi mangsanya , kini Kg Melayu Jenjarom hendak dimangsakan oleh Ronnie. Suruh Ronnie Liu sendiri lah robohkan Pintu Gerbang tersebut kalau dia anak jantan. 


Kredit kepada blog penaksj.

3. Dibawah ini pula adalah Surat daripada JKK kepada JKKP, memohon kerjasama kepada orang Melayu agar bekerjasama mematuhi arahan Ketua Supa Rasis dan Cauvinis keparat Ronnie Tiu. Ronnie Tiu ini patutnya berjumpa sendiri dengan JKKP , kenapa dia takut hendak bersemuka dengan JKKP sendiri ? Kenapa JKK pula sanggup jadi balachi si keparat itu? 


Surat JKKK kpd JKKP supaya logo 1Malaysia diturunkan
Kredit kepada penaksj.


4.  Arahan merobohkan pintu Gerbang 1 Malaysia Kg Jenjarom ini dikatakan ada kaitan dengan lawatan  Kerja Dr Xavier ke Kg Jenjarom pada Mei 24, 2011. Jelaslah , Rejim Beruk Jahat PASDAPKR tidak suka samasekali sebarang usaha untuk menyatupadukan rakyat Malaysia dan menolak GAGASAN PENYATUAN PELBAGAI KAUM DI MALAYSIA. Mereka mahu PECAH DAN PERINTAH.

5. Arahan mengharamkan logo 1 Malaysia di seluruh Selangor membuktikan betapa DAP ini mengamalkan polisi supa rasis dan cauvinis tegar yang amat menebal dan sikap keras kepala mereka tidak mahu menerima gagasan pihak lain secara aman. Mana-mana pihak yang menentang mereka akan menerima pembalasan daripada mereka seperti yang terjadi di Kg Jenjarom. 

6. Kini, pentadbiran Eksekutif Rejim PASDAPKR di Selangor perlu bertanggungjawab dan memberikan penjelasan kepada semua rakyat Malaysia, kenapa mereka mahu mengharamkan Logo 1 Malaysia di seluruh Selangor ?

Supa Rasis dan Cauvinis DAP ini semakin memualkan dan meloyakan sungguh. Begitu juga dengan pentadbiran Eksekutif keparat Khalid G yang sanggup melanyak bangsa sendiri demi menjaga hati sekutu Supa Rasis dan Cauvinis DAP nya. Tunggu apalagi rakyat Selangor? Tumbangkan terus Rejim Beruk Jahat PASDAPKR ini. Hendak mengundi mereka lagi ? Undi PAS bermakna mengundi DAP Supa Rasis & Cauvinis. Tepuk Dada Tanya Iman.

BILA SI KEPARAT DI ANGKAT MENJADI MENTERI BESAR & PENASIHAT EKONOMI NEGERI.


SELANGOR, sebuah negeri yang moden dan berpendapatan tinggi semasa era pentadbiran eksekutif Barisan Nasional kini menghadapi krisis kewangan dan kegawatan kebajikan rakyat di bawah pentadbiran eksekutif PKR. Keadaan rakyat dan negeri semakin meruncing dan terok di bawah pentadbiran eksekutif PASDAPKR . Hanya sekelompok kecil kebajikan yang dilakukan oleh pentadbiran eksekutif PASDAPKR, itupun untuk dijadikan bahan propaganda. Pentadbiran Eksekutif PASDAPKR di Selangor lebih mengutamakan keuntungan peribadi pemimpin mereka berbanding kebajikan rakyat Selangor. Masa depan rakyat dan negeri Selangor semakin malap.1.   Seorang tokokh keparat diangkat menjadi Menteri Besar Selangor manakala seorang lagi tokoh keparat yang semakin menyinar bintangnya dalam bidang lakonan pengkhususan pembuatan filen porno terlaris di lantik menjadi penasihat Ekonomi Selangor. Apakah faedah dan manafaat yang di terima oleh rakyat Selangor dan negeri Selangor daripada ke dua tokoh keparat ini ?

2. Bagi tujuan melihat apakah manafaat yang di terima oleh rakyat Selangor, kita kena membuat penilaian ekonomi, kita perlu menilai apa terjadi kepada perbendaharaan negeri Selangor dan segala aset GLC milik kerajaan negeri Selangor. 

3. Yayasan Selangor mengalami defisit besar dengan kos membaikpulih kenderaan miliknya yang tidak masuk akal. Penjualan aset milik PKNS terjadi malah Kompleks PKNS tergadai dan terjual tanpa ada gantian. Projek-projek pembangunan yang dibiayai oleh kerajaan Persekutuan untuk manafaat rakyat Selangor tidak dapat dilaksanakan. Hasil mahsul pasir di kaut oleh KSSB sebuah syarikat bukan milik kerajaan negeri Selangor. KDEB terpaksa menanggung kos pembiayaan skim bekalan air tanpa ada sebarang gantian pendapatan ke atas tangggungan tersebut.

4. Pentadbiran Eksekutif Campuran PASDAPKR hanya memberi alasan-alasan korporat dan memanipulasikan Sistem Perakaunan bagi menutup kelemahan mereka. Kantung negeri semakin mengecil dan aset negeri semakin menyusut tanpa sebarang penambahan baru, tambah nilai dan penggantian. Hilang terus Tanpa Berganti.

5. Kebajikan rakyat terus terbiar dan berada dalam tahap membimbangkan. Isu Kg Sg Kerandang menjadi contoh di mana Pentadbiran Eksekutif Khalid G lebih cenderung mengamalkan BUDAYA urustadbir KEPARAT KOPORAT. Hak rakyat di situ dinafikan dengan begitu mudah. Malah dalam RCI kematian TBH, menyaksikan bagaimana kontrak-kontrak milik bumiputera dikaut bersih oleh DAP dan EXCO berkaitan. 

6. Kini, kejadian tanah runtuh di Hulu Langat, para keparat pentadbiran Eksekutif Khalid G tidak nampak batng hidung mereka malah Khalid G sendiri baunya pun tidak ada di situ. Terlalu banyak keluhan rakyat didiamkan dan terlalu banyak aseet negeri dijadikan bahan golok bergadai. Pentadbiran Eksekutif Khalid G Rejim Pakatan Beruk Jahat PASDAPKR hanya mementingkan DURIAN RUNTUH DARIPADA TANAH RUNTUH. DI MANA ADA KEUNTUNGAN BUAT MEREKA , DISITULAH MEREKA BERKAMPUNG , RAKYAT SEMAKIN MENDERITA.

Tidak ada lagi kedengaran projek-projek pembangunan Rumah Mampu Beli dan kerancakan pembangunan terus terhenti seolah-olah tepu dan beku. Kerancakan pesat ekonomi Selangor terus merundum. Selangor kini menjadi sebuah Padang Jarak Padang Terkukur sahaja, Jika Rejim Beruk Jahat PASDAPKR ditumbangkan nanti dalam PRU 13, kita wajib memastikan kesemua penyelewangan dan pemimpin mereka yang terlibat dikenakan tindakan yang sewajarnya. Tepuk Dada Tanya Iman.

EDISI SARAPAN: Waras Tak Waras, Gila Tak Gila.TIADA TUHAN MELAINKAN ALLAH
Bagi yang pernah mempelajari ILMU MANTIQ ungkapan HITAM TAK HITAM, PUTIH TAK PUTIH merupakan ungkapan pertama dipelajari. Persoalan dalam ungkapan tersebut ialah Apakah Warna Yang Di Maksudkan? Jawapannya bukan kelabu, bukan biru, bukan merah atau sebarang warna, malah bukan Putih dan Bukan Hitam kerana ianya bukan mengenai warna. Hari ini, ungkapan ini sudah sewajarnya kita bertanyakan kepada orang PAS dan PKR, WARAS TAK WARAS, GILA TAK GILA. Anda mampu menjawabnya?


1. PAS sentiasa berbohong bahawa UMNO adalah kafir kerana hanya memperjuangkan Bangsa dan itu adalah Assobiyah  juga PAS berbohong mengenai penutupan aurat serta mengenai pelbagai perkara lagi terhadap UMNO. Pada masa yang sama, PAS bekerjasama dengan DAP dan PKR, dua buah parti yang bukan berjuang untuk agama bangsa dan negara tetapi perjuangan yang amat bertentangan dengan PAS sendiri. 

2. Namun PAS memberikan pembohongan  kerjasama itu adalah sebuah mudarat kecil dan UMNO mudarat besar, kononnyalah. Bagi memperkukuhkan lagi pembohongan itu, PAS mengatakan bahawa DAP dan PKR lebih Islam daripada UMNO walaupun sehingga kini Guan Eng serta Kit Siang masih belum berkhitan.

3. Apakah perjuangan PAS? PAS sebenarnya tiada PERJUANGAN tapi yang ada pada PAS ialah KEPENTINGAN POLITIK PEMIMPIN PAS sahaja. Ahli PAS dimomokkan dengan retorik Dosa dan Pahala, Syurga dan Neraka, Halal dan Haram, Islam dan Kafir, Hudud dan Perundnagan Sivil serta Mati Syahid dan dalam amsa yang sama PAS berdiam diri bila ADUN Perupok dan ADUN Selinsing melakukan onar.

4. PAS dengan mudah menyokong segala kejahatan, keburukan dan kemudaratan yang di bawa oleh DAP dan PKR, lihat saja reaksi lalang mereka dalam isu Video Salahlaku Seksual Anwar Ibrahim dan Kes Liwat Anwar Ibrahim malah lihat apa yang berlaku kepada PAS apabila Anwar Ibrahim mengatakan PAS sudah boleh menerima amalan LGBT ( Lesbian, Gay, Bi-seksual & Transvestite) dalam Islam. 

5.  PAS selama hampir 53 tahun, berjaya merosakkan akidah dan Islam dan meliwat pemikiran anak-anak muda Melayu Islam berbanding kerosakan yang dilakukan oleh para rahib Yahudi, Nasrani dan Majusi ke atas ISLAM.Memang benar, di akhir zaman ini 2 kelompok besar di kalangan umat Islam bakal merosakkan Islam itu , iaitu ahli ibadah yang jahil dan ulama yang fasiq. Inilah yang dimaksudkan WARAS TAK WARAS , GILA TAK GILA.Kepada semua ibu bapa dan anak-anak serta orang Melayu Islam sekelian, jelas kedudukan PAS dalam Pakatan Beruk Jahat PASDAPKR amatlah kecil dan tidak berpengaruh langsung sampai bila-bila. Jauh berbeza kedudukan dan martabat PAS dengan UMNO. UMNO di dalam BARISAN NASIONAL adalah tunggak Utama dan menjadi pemimpin berpengalaman dan banyak manakala PAS dalam Pakatan Beruk Jahat PASDAPKR, cuma pengikut sahaja walaupun sebenarnya PAS sepatutnya mengepalai Pakatan Beruk Jahat PASDAPKR kerana PAS menguasai 2 buah negeri sedangkan PKR dna DAPIGS hanya menguasai sebuah negeri sahaja, Jadi fikirkanlah, di mana WARAS nya dan betapa GILA nya kesepakatan beruk jahat PASDAPKR ini. TEPUK DADA TANYA IMAN.

BENCANA ALAM: TANAH RUNTUH DI HULU LANGAT, RUMAH ANAK YATIM AT TAQWA, FELCRA SEMUNGKIS

HULU LANGAT, SABTU MEI 21, 2011 jam lebih kurang 2.30 petang, negara dikejutkan dengan kejadian tanah runtuh yang melibatkan sebuah Rumah Anak Yatim At Taqwa Felcra Semungkis semasa kejadian para penghuni sedang membuat persiapan jamuan tengahari untuk menyambut kedatangan pelawat dari FINAS. Seramai 24 orang kebanyakannya kanak-kanak dipercayai tertimbus. Setakat pada jam 12.30 tengahmalam tadi, 6 orang mangsa meninggal dunia, 9 orang terselamat dan 9 orang lagi masih tertimbus. Usaha menyelamat masih giat dan rancak dijalankanoleh pasukan penyelamat Bomba, DBKL , Polis dan Jabatan Pertahanan Awam (JPAM). Alfaatihah kepada arwah yang pulang ke rahmatullah dan doa keselamatan bagi mangsa yang masih tertimbus, agar mereka ditemui dalam keadaan selamat. Takziah kepada Pengurusan Rumah Anak Yatim At Taqwa.Seruan kepada semua rakyat Malaysia, bantulah mereka yang dalam kesusahan.  
Bantuan diperlukan segera di kawasan tanah runtuh @ Ulu Langat...
6 unit gen set
Touch Light
Waterproof canvas
blankets
Air Bersih
Makanan untuk petugas...
Sila hubungi En Naza, 017 328 00013

 
Senarai yang di petik dari sumber blog M.i.MDipetik dari blog Kedah ke KLDipetik dari blog M.i.M

1.Menurut Ketua Warden rumah Anak Yatim At Taqwa, Mohammad Hambali Ismail, 34, mengatakan bahawa beliau terdengar 1 dentuman yang kuat dan membayangkan seolah-olah tanah sedang mengejar beliau sebelum tanah menimbus kawasan khemah di mana jamuan makan tengahari sedang diadakan.

" Ketika sedang sibuk membuat persiapan, saya terdengar dentuman kuat. Saya tidak dapat berbuat apa-apa dan terpaksa lari menyelamatkan diri." katanya.

2. Semasa kejadian, penghuni rumah anak yatim At Taqwa sedang makan tengahari di dalam rumah tersebut dan di bawah khemah yang didirikan.Kesemua mangsa yang ditemui di bawa ke hospital Ampang untuk di rawat. 

3. Di jangka Y.A.B  Timbalan Perdana Menteri DS Muhyiddin Yassin akan hadir melawat manakala Presiden PAS hj Hadi telah mengucapkan Takziah manakala beberapa pemimpin politik turut kelihatan hadir. Usaha mencari dan menyelamat masih diteruskan walaupun petang tadi hujan lebat. Gerakan menyelamat dan mencari masih diteruskan sehingga ke malam ini untuk mencari saki baki mangsa yang masih tertimbus.

Kita bersedih di atas kejadian yang menimpa anak-anak yatim tersebut. diharapkan tiada sitkom salah mempersalahkan berlaku, Ini adalah sebuah kejadian alam yang tidak di duga oleh sesiapa pun. Namun , diharapkan agar kita mengambil iktibar pengajaran daripadanya agar ianya tidak berulang lagi. Alfatihah dan talziah kepada semua mangsa dan pengurusan rumah anak yatim Hidayah Madrasah At-Taqwa. Berilah bantuan sekadar termampu oleh kita. Tepuk Dada Tanya Iman.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...