Jumaat, 25 November 2011

DAPIGSIALAN PANIK BILA KIR1M MULA DI BUKA.


KEDAI IKAN 1MALAYSIA (KIR1M) PULA DI BUKA. Tanpa mempedulikan karenah keanak-anakan pembuli-pembuli rakyat dalam Pakatan Haramjadah, kerajaan BARISAN NASIONAL meneruskan usaha murni untuk membantu meringankan bebanan kewangan rakyat berpendapatan rendah di kawasan bandar. Sesuai dengan mengotakan janji-janji yang telah di buat di dalam BAJET 2012 salah satu cabang baru dalam Bidang Kebrhasilan Negara ialah memastikan rakyat berpendapatan rendah terbela. Inilah yang amat ditakuti oleh DAP apabila barangan keperluan sudah turun dengan drastik maka kempen memburukkan BN=BARANG NAIK sudah tidak relevan samasekali. Usaha terbaru BARISAN NASIONAL memberikan tamparan demi tamparan hebat kepada pembohongan dan pendustaan Pakatan Haramjadah selama ini. 
KUALA LUMPUR 24 Nov. - Selepas Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) mendapat sambutan menggalakkan, kini Kedai Ikan Rakyat 1Malaysia (KIR1M) pula akan dibuka pada Jumaat depan di Plaza Centrum, Setiawangsa.
Premis yang dimiliki oleh Restoran Sekinchan Ikan Bakar (RSIB) tersebut akan memasarkan pelbagai jenis ikan segar dengan harga 30 hingga 40 peratus lebih murah daripada pasaran.
Bagi membantu golongan berpendapatan rendah KIR1M akan memperuntukkan lima jenis ikan di bawah kategori ikan 1Malaysia iaitu ikan kembung, selar, selayang, cencaru dan ikan pelaling.
Ketua Pegawai Eksekutifnya, Lila Ruzaini Mohd. Hussai berkata, pihaknya memberi jaminan kelima-lima jenis ikan di bawah kategori 1Malaysia tersebut dijual pada harga lebih murah.
''Sebagai contoh ikan kembung hanya dijual pada harga RM5 hingga RM7 sekilogram berbanding harga pasaran yang kini mencecah RM12 sekilogram.
''Walaupun ikan kami murah, tetapi kualitinya tetap dijamin segar agar pelanggan tidak berasa tertipu,'' katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.
KIR1M akan dibuka setiap hari dari pukul 7 pagi hingga 10 malam.
Menurut Lila Ruzaini, kesemua jenis ikan yang dijual di diperoleh terus daripada nelayan di Hutan Melintang, Perak.
Pihaknya juga tidak menolak kemungkinan akan membuka lebih banyak cawangan KIR1M terutama di sekitar Lembah Klang bagi membantu orang ramai.
Tambah beliau, selain menjual ikan kedai tersebut juga menjual produk-produk runcit 1Malaysia seperti yang terdapat di KR1M bagi memudahkan orang ramai berbelanja.

Tentulah Pakatan Haramjadah naik berang dengan KIR1M kerana membantutkan serta memusnahkan seluruh dakyah jahat Pakatan Haramjadah selama ini. TAHNIAH BN !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH AKUI KONDO LEMBU TIADA KONDO MELIWAT MEMANG BANYAK.

NFC , KR1M, RUU AKTA PERHIMPUNAN AMAN 2011 & LYNAS. Segala sifat tercela dan mazmummah adalah amalan mulia bagi pemimpin, ahli dan penyokong Pakatan Haramjadah. Seboleh-bolehnya mereka mahu semua rakyat Malaysia ini tidak lagi mempunyai adab tatasusila. Kesopanan dan kesusilaan bukanlah amalan seharian Pakatan Haramjadah. Bermula dari pemimpin sehinggalah ke pencacai mereka semuanya amat gemar menyebarkan persepsi dalam bentuk fitnah hasutan dan adu domba.Justru itu, BARISAN NASIONAL memperkenalkan 1MALAYSIA sebagai penawar dan ubat mujarab kepada segala tingkahlaku mazmummah lagi tercela didikan Pakatan Haramjadah. Disebabkan itulah 1MALAYSIA amat dimusuhi dan dibenci oleh Pakatan Haramjadah.

Dalam isu NFC ternyata DAP telah menghantar beberapa perisik dan perosak kepada NFC. Mereka telah menjadi kakitangan NFC dengan niat jahat untuk mensabotaj NFC dari dalam.Kini polis sedang menyiasat bekas kakitangan khianat tersebut di bawah kesalahan pecah amanah. Dikatakan mereka telah menyeleweng berjuta-juta ringgit wang NFC. Beginilah caranya DAP mahu merosakkan dan memberikan gambaran buruk kepada NFC kerana NFC adalah hasil usaha kerajaan untuk memantapkan lagi industri daging halal tempatan. Ini tidak disukai oleh DAP kerana DAP mahu orang Melayu Islam hanya makan benda-benda haram sahaja.

Samalah juga dalam isu KR1M yang digodakkan bersama oleh Nurul Izzah dan Tony Pua.Matlamat mereka ialah untuk mensabotaj usaha kerajaan BARISAN NASIONAL meringankan bebanan ekonomi rakyat melalui perkhidmatan penjualan barangan keperluan pada harga terendah. Natijah tindakan sabotaj mereka berdua ialah menghalang rakyat mendapat peluang untuk membeli barangan keperluan pada harga rendah. Sungguh tidak berperikemanusiaan tindakan mereka berdua yang hanya memikirkan kepentingan politik mereka sahaja.

Terbaru dalam isu RUU Akta Perhimpunan Aman 2011. Pakatan Haramjadah menuduh dan melemparkan persepsi buruk mengenainya. DAP mempunyai agenda amat jahat kepada mahasiswa/siswi Melayu Islam di semua IPTA dan IPTS. Berselindung di sebalik hak kebebasan berhimpun secara aman, DAP mahukan agar takrifan hak tersebut terus tergantung seperti sekarang di mana amat mudah DAP meracuni pemikiran dan memanipulasikan orang Melayu Islam melalui PAS dan PKR serta Majlis PErwakilan Mahasiswa/i di IPTA/IPTS. Impaknya ialah Melayu terus menerus bergaduh sesama sendiri. Perhatikanlah di dalam mana-mana demonstrasi besar-besaran sejak 2008 bilangan ahli DAP dan penyokong DAP adalah terlalu kecil berbanding penyertaan orang Melayu Islam. 

Dalam isu Lynas pula ternyata DAP memainkan peranan yang lebih besar lagi apabila tidak mahu Malaysia menjadi pemain utama dalam industri Nadir Bumi yang begitu ekslusif dan membawa pulangan lumayan. Jika Malaysia menguasai industri Nadir Bumi ini tentulah pihak yang dilindungi oleh DAP bakal sujud menyembah kaki Malaysia untuk bahan tersebut. 

Perlukah kita semua menari mengikut rentak genderang Pakatan Harmajadah yang membawa kita semua ke pentas perang saudara dan ketidakstabilan politik semata-mata DAP mahu menjadi RAJA KOMUNIS CAUVINIS DI MALAYSIA?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MENYAMPAH BETUL DENGAN TUHAN GURU NIK AZIZ.

TUHAN GURU NIK AZIZ MERANGKAP FIRAUN MODEREN MELAYU TERAKHIR. Orang PAS masih belum sedar ke siapa sebenarnya Tuhan Guru Nik Aziz merangkap Firaun Melayu Terakhir? Siapakah yang mengiktiraf beliau sebagai Ulama Warisatul Anbiyya'? PAS sudah ada Jawatankuasa Pengiktirafan sedemkian ke? Nik Aziz ini adalah seorang tua yang takut hilang jawatan.Seorang pemimpin politik yang terlebih syok sendiri. Benar, beliau solat 5 waktu sehari semalam namun seorang kanak-kanak yang baru mencapai umur baligh pun tidak pernah tinggal solat, puasa berzakat dan boleh mengerjakan umrah dan haji. Boleh membaca khutbah dan mampu memberi ceramah (sesama jemaah sebaya lah). Kenapa terlalu memuja dan memuji seseorang seperti Nik Aziz itu? Beliau juga mempunyai kereta mewah dan rumah kediaman mewah serta wang puluhan juta di dalam akaun-akaun peribadinya sendiri. Nik Azizlah punca utama Melayu Islam sukar untuk bersatu di dalam ukhuwah politik. Mulut celupar orang tua itulah yang menjadi punca pelbagai keresahan di kalangan orang Melayu Islam di Malaysia ini.Belaiu amat terkenal dengan budaya memaki hamun pihak yang tidak disukainya. Lihat ucapan beliau ini:-
“Kalau kita buat berasingan segala ‘iblis syaitan’ sana akan tertumpu pada satu kawasan.
“Apabila dah banyak sangat, susah kita nak kawal nanti,” katanya kepada akhbar rasmi PAS itu.
Ikut sedap mulutnya bercakap sahaja melabelkan orang lain sebagai iblis setan.Begini ke sifat seorang pemimpin Islam yang dikatakan ulama warisatul anbiyya? Samalah seperti Bob Lokman yang turut mengikuti jejak langkah Nik Aziz dengan mengkafirkan orang Johor yang bekerja di Singapura. Samalah seperti Guan End yang menyalahkan pihak lain kerana anaknya merasa tetek. Samalah seperti Saifuddin Nasution yang menyalahkan NFC kerana berjaya menternak lembu fidlot. Samalah seperti Ng Wei Aik yang menyalahkan mangsa kebakaran. Samalah seperti Anwar Ibrahim yang menyalahkan UMNO kerana beliau tertinggal spermanya di dalam rektum Saiful. Samalah seperti Lim Kit Siang yang menyalahkan UMNO kerana membangunkan negara. Samalah seperti Tiny Pua dan Nurul Izzah yang menyalahkan Mydin kerana menjual barang runcit pada harga jauh lebih rendah daripada ahli-ahli ACCIM.

Budaya yang disemai dan di didik oleh PAS samalah seperti yang dilakukan oleh DAP dan PKR kepada pemimpin, ahli dan penyokong mereka yakni menjadikan seseorang itu berakhlak dengan segala sifat-sifat mazmummah dan tercela. Bila melakukan suatu kesalahan maka ianya dipertanggungjawabkan kepada pihak musuh walaupun tidak ada kena mengena pun.

Kepada pencacai PAS yang bakal mengeluarkan kenyataan ugutan berunsurkan fitnah, hamba tidak kisah pun sebab PAS tidak pernah diberikan sebarang tanggunjawab untuk mengambilalih tugas mana-mana malaikat. Meh korang layan video ini.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

AHLI PARLIMEN SEPANG TOLONG BERI LALUAN KEPADA ORANG LAIN PULA.

"Najib juga menempelak tindakan sesetengah Pemimpin BN Negeri yang bersikap sedemikian yang hanya akan menipu diri sendiri sendiri. sekiranya melaporkan bahawa program yang diadakan itu merupakan satu kejayaan. "Jangan hantar laporan, 300 orang berhimpun, berjaya. Siapa 300 orang itu? "Kalau 300 orang itu orang yang menentang kita, barulah berbaloi buat perhimpunan," katanya lagi dalam perhimpunan yang diadakan di Politeknik Sultan Abdul Aziz Shah."Kawasan Parlimen Sepang dan tiga DUN yang berada di dalam kawasan Parlimen tersebut bukan merupakan Kawasan Selamat lagi untuk BARISAN NASIONAL. Antara lain, alasan yang sering diperkatakan oleh pengundi di kawasan tersebut ialah:-
  1. Ahli Parlimennya syok sendiri.
  2. Tiada Pembangunan yang benar-benar memberikan impak besar kepada masyarakat setempat;
  3. Sudah terlalu lama menjadi Ahli Parlimen di Sepang.
  4. Kurang mesra rakyat tapi cukup mesra dengan orang atasan sahaja.
  5. Banyak aduan daripada rakyat bawahan hanya tinggal pada kertas A4 di Pejabat Khidmatnya sahaja.
Manakala Program yang dijalankan oleh Pakatan Haramjadah boleh dikatakan saban minggu diadakan dan kian mendapat sambutan. Program yang dijalankan olehnya pula hanya setakat dihadiri oleh penyokongnya sahaja. Outputnya cantik tapi outcomenya hancus. Begitulah hakikatnya. 


Hamba menulis ini bukan hendak mencantas dan mewakili kepentingan sesiapa pun. Hamba ini penyokong BN yang bebas daripada sebarang ikatan ketuanan mana-mana pemimpin BN dan grup. Kebenaran itu adalah pahit sesangat.


Hamba berani tulis perkara ini kerana Tun Dr Mahathir pun sanggup berundur demi sayangkan agama bangsa dan negara dan untuk menyelamatkan UMNO serta BARISAN NASIONAL. Itupun tak nak jadikan tauladan ker? Fikir ler. Jangan disebabkan oleh kedegilan dan kekerasan hati sendiri maka tergadai nasib agama bangsa dan negara.  Eloklah berundur sepertimana Tun Dr Mahathir berundur dulu. Kalau Tun Dr Mahathir boleh berundur apatahlagi pemimpin seperti Ahli Parlimen Sepang. 


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...