Isnin, 6 Ogos 2012

KILP VIDEO SLOT KISAH BENAR : BERMADU CARA PKR.Sedihnya kisah ini ... 

18 RAMADAN 1433 H, ISU JE BANYAK PENYELESAIANNYA MANA?

MALAYSIA KITA INDAH. UNISEL didedahkan menanggung hutang sebesar RM15 juta kepada syarikat Jana Niaga Sdn Bhd yang menyelenggarakan operasi kolej kediaman para pelajar UNISEL. Anihnya kerana Pakatam berura-ura untuk membeli SYABAS. Sebelum dari itu Pakatam Selangor jugalah membentangkan dan meluluskan Bajet Geran SelangorKu berjumlah RM350 juta!. Bagaimana kita hendak rasionalisasikan kegilaaan Pakatam dalam bidang matematik ? Hutang Talam Corporation yang berjumlah beratus juta boleh pula Pakatam beli tapi nak langsaikan hutang RM15 juta Pakatam terkial-kial. 

Sudah tentulah akal waras kita mengatakan bahawa Pakatam di mana-mana saja penuh dengan pelbagai masaalah dan mempunyai masaalah matematik akut. Di mana mereka berjimat maka di situlah ada pemiutang yang teraniaya dan dizalimi oleh Pakatam. 
 
Paling mencelakakan bila Pakatam buat heboh pasal RM250 juta pinjaman yang diberikan kepada NFCORP tapi pada masa yang sama Pakatam terbabit dalam skandal salah urus tadbir kewangan UNISEL dan banyak lagi. 
 
Pengakuan Pakatam Selangor berkenaan hutang RM15 juta kepada Jana Niaga SB menandakan bahwa Pakatam akhirnya terpaksa akur bahawa mereka tak mampu mentadbir sebaik BN.  Pakatam hanya mampu melondehkan kejahilan mereka sendiri. 
\
Pakatam selama ini tak pernah menyelesaikan sebarang isu-isu besar yang berkaitan dengan rakyat melainkan hanya meneruskan sahaja apa telah diluluskan oleh pentadbiran BN terdahulu. 
 
Hamba cabar Pakatam membuktikan apakah masaalah rakyat yang besar mahupun kecil yang telah mereka selesaikan. Buat masaalah besar-besar saja lah yang Pakatam pernah buat dan akan buat.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...