Rabu, 23 November 2011

NGA KOR MENG MENCAROT DALAM SIDANG DUN PERAK.

Wa Memang Di didik DAPigsial Untuk Mencarot
Wa Manyak Suke Mencarot.

NGA KOR MING PENCAROT. Biasa lah kan kalau tak mencarot bukan DAPigsial namanya. Dalam sidang DUN Perak pada hari ini, Nga Kor Meng atas hasil didikan DAPigsial (pernah pijak gambar) telah mencarot semua wanita di Malaysia. Nga Kor Meng menggelarkan Timbalan Speker DUN Perak Datuk Hee Yit Foong sebagai 'Pelacur Politik' dan 'Katak'. Pada mulanya Datuk Hee masih boleh bersabar dengan memberikan amaran melalui katanya seperti berikut:
“Ia menghina (kaum) wanita, tarik balik, kalau tidak saya putuskan jangan berbahas…ibu dan nenek Yang Berhormat juga kaum wanita,” katanya pada persidangan DUN di sini hari ini.
Nga enggan menarik balik kenyataan carotannya apabila di gesa berbuat demikian. Akhirnya sidang DUN berehat lima minit bagi menenangkan keadaan selepas diusulkan oleh YB Menteri Besar yang di sokong oleh YB Dr Wan Noorashikin.

Pemimpin Pakatan Harmajadah memang mempunyai banyak masalah mental dan sentiasa berkelakuan tidak senonoh walaupun sudah berusia.

Adakah anda mahu pemimpin-pemimpin politik seperti Nga menjadi pemimpin anda? Minta dijauhkan!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAS KELANTAN TERIMA BANTUAN DARIPADA KERAJAAN BARISAN NASIONAL.

Walaupun Tukang Fitnah PAS dan PKR Selalu Kutuk Saya Dengan Gelaran Mat Sembab Tapi Itu Tidak Akan Menjatuhkan Maruah Saya. Saya Tetap Berkhidmat Untuk Rakyat.

BERITA RINGKAS. Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah bersetuju menghulurkan bantuan kewangan kepada semua sekolah agama di negeri Kelantan. Jumlah bantuan ialah sebanyak RM35.6 juta. Berita baik untuk seluruh anak-anak Kelantan yang bersekolah agama. 

Satu lah nasehat Hamba kepada sekolah-sekolah yang menerima bantuan itu nanti jangan pula memandai-mandai hendak sedekahkan balik kepada PAS Kelantan kononnya atas alasan Jihad. Pemimpin PAS Kelantan sudah lama tinggalkan Jihad. Wang itu adalah bantuan untuk kamu semua yang selama ini terbiar oleh PAS Kelantan. 

Inilah cara kerajaan BARISAN NASIONAL mengucapkan terimakasih kepada rakyat yang telah mengundi dan memberikan kepercayaan kepada kerajaan BARISAN NASIONAL untuk menjadi PEMERINTAH ADIL SAKSAMA. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PANAS MENGELEGAK! TONY PUAKA AKUI BELIAU BODOH!

Kami Ini Orang Tolol Otak Kami Dah Beku Jadi Kenapa Nak Pilih Kami Lagi?

TONY PUAKA & NFC. Tahukah anda bahawa Tony Puaka telah membuat pengakuan secara terbuka bahawa beliau TOLOL dan BODOH serta otaknya TIDAK MAMPU MENCERNA SEMUA MAKLUMAT mengenai NFC. Lihat di bawah ini.Sudah tahu dirinya tolol dan bengap tetapi masih hendak bising-bising pasal NFC dan KR1M seperti Poziah Thoron mengenai LYNAS, bukan ke itu bermakna MEMPERBODOHKAN DIRI SENDIRI? Helo mana kredibiliti sebagai seorang Ahli Parlimen?

Jadi inilah BUKTI KUKUH BAHAWA SEMUA PEMIMPIN PAKATAN HARAMJADAH (TERMASUKLAH DAP) TOLOL BELAKA. 

Justeru itu MASIHKAH KITA HENDAK MEMPERCAYAI KATA-KATA ORANG YANG OTAKNYA PUN TAK MAMPU MENCERNA BENDA MUDAH? PATUTLAH BELIAU PERNAH BANGKRAP BANYAK KALI.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ISU PANAS! PAKATAN HARAMJADAH MELENGAHKAN BAJET 2012.


Kami Sengaja Lengahkah Bajet 2012
Sebab Kami  Bencikan Rakyat
RANG UNDANG-UNDANG PERBEKALAN & ANGGARAN PERBELANJAAN PEMBANGUNAN 2012 (RUUPAPP-2012). Nampaknya ada cubaan daripada semua ahli Parlimen Pakatan Haramjadah cuba melengahkan proses kelulusan RUUPAPP. Sebarang kelengahan proses kelulusan RUU tersebut akan melambatkan rakyat mendapat manafaat daripada Bajet 2012 (DTN: BAJET MEMBELA RAKYAT MENSEJAHTERA NEGARA - 5 Fokus Utama) yang berjumlah RM 232.8 billion. Apabila kerajaan melaksanakan pemberian RM100 tunai kepada murid-murid sekolah rendah dan menengah ahli Parlimen Pakatan Haramjadah mempersoalkannya. 'Kenapa Beri RM100 sedangkan Bajet Belum Lulus?' .Kalu tunggu Bajet 2012 diluluskan sampai kiamat le rakyat kempunan disebabkan oleh Politik Kotor Pakatan Haramjadah sendiri yang sengaja melengahkan kelulusan Bajet 2012 atas niat Jahat kepada rakyat. Pakatan Haramjadah semakin melampau dan begitu angkuh dengan rakyat. Semua ahli Parlimen Pakatan Haramjadah kena ingat! Mereka di pilih oleh pengundi untuk bekerja untuk pengundi dan bukan untuk bekerja untuk diri mereka sendiri. Ahli parlimen Pakatan Haramjadah bertindak seolah-olah mereka berhak menentukan apasaja untuk rakyat. Tidakkah selama ini mereka mendakwa bahawa Politik sedemikian sudah lapok? Kenapa mereka mengamalkannya pula? Rakyat perlu sedar bahawa mengundi Pakatan Haramjadah TIDAK MENDATANGKAN SEBARANG MANAFAAT PUN. Pakatan Haramjadah asik berpolitik sahaja dan mengabaikan tanggungjawab mereka kepada rakyat. Masih hendak mengundi Pakatan Haramjadah lagi pada PRU13?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TUN FAISAL TERBAKOR KERUSI PANAS PUNYA PASAL.


KERUSI PANAS. Semalam Tun Faisal Pengerusi UMB telah ditemuramah oleh deejay arsenis (Batu Royston) dalam rancangan yang mendapat pengiktirafan dan anugerah. Isunya mengenai Perang Siber di antara Pejuang Maya Pro BN dengan Tukang Fitnah Maya Pakatan Haramjadah. Tun Faisal di petik dalam blognya menulis:
"Fuhh memang panas kena drill petang semalam. Lain kali tidak perlu pakai suit ke sini sebab bahangnya terasa walaupun konti sejuk. Nasihat saya, jangan setuju untuk datang kalau tak cukup tidur " kata Tun Faisal 
 

Nantikan di podcast BERNAMA RADIO24. Selepas ini kita tunggu pula temuramah dengan bloger-bloger lain pula. Kepada Tun Faisal ' Tu ler Lainkali Pastikan Cukup Tidur Dan Bawak Tabung Pemadam Api Bersekali" .

TEPUK DADA TANYA IMAN

BDTB BHGN 1 BAB 4 1/2: NAK CAPAI BULAN TERCAPAI BARA API.


NAK CAPAI BULAN TERCAPAI BARA API. 
Bahagian Satu Bab 4 1/2.

Jemu dan bosan dengan kerenah orang Cina dap. Apatahlagi karenah orang India HINDRAF. Sudah 54 tahun merdeka masih ramai yang tak nak faham dan tak faham-faham. Ada yang masih taknak hidup bekerjasama dengan orang Melayu. Macam-macam alasan diberikan. Memanglah orang Cina dan orang India hendak juga merasa menjadi Perdana Menteri. Tapi masalahnya ialah mampu ke orang India dan orang Cina jaga orang lain? Tak usahlah nak bohong kata orang Cina dan orang India mampu jaga orang lain. Orang India masih terikat dengan kasta. Orang Cina masih terikat dengan kecinaan mereka. Siapa yang patut berubah sebenarnya? Orang Melayu ke? Orang Cina ke? Orang India? Yang paling patut berubah ialah orang Cina. Orang Cina Malaysia ini masih ramai tak tahu bahawa di Malaysia ini ada orang Melayu dan ada orang India. Perkahwinan campur antara kaum masih boleh di bilang dengan jari.

Majoriti orang Cina dan orang India cukup susah dan sukar hendak hidup dengan orang Melayu. Bukanlah kerana orang Melayu tak terima mereka tetapi sejak 54 tahun dulu mereka yang susah nak terima orang Melayu. Bahasa Melayu. Budaya Melayu. Agama Islam. Bilangan orang Cina dan orang India yang benar-benar boleh bertepuk tampar dengan orang Melayu pun masih boleh di kira dengan jari. Orang Cina dan orang India masih lagi bercakap dalam bahasa ibunda mereka bila berada di kalangan orang Melayu. Kenapa agaknya? 

Apabila golongan peguam dari orang India mula terpengaruh dengan HINDRAF, ianya menjadi semakin kacau bilau. Susahlah kalau orang HINDRAF hendak menjadi ketua sedangkan bilangan mereka sedikit dan mereka hidup dalam budaya berkasta.Bagaimana hendak mentadbir dan menjaga orang lain yang tidak berkasta?

Orang Cina pula sibuk dengan budaya terasing mereka. Budaya mereka berdasarkan kepada Siapa Kuat Jadi Ketua. Tidak ada tolak ansur dan keras kepala. Sombong dan bongkak.

Hakikatnya, orang Melayu dan budaya Melayu lah yang telah banyak membantu orang Cina dan orang India hidup selesa di Malaysia. kalaulah budaya Melayu ini berkasta dan mementingkan kumpulan alamatnya orang Cina dan orang India takkan mampu hidup selesa dan menjadi wakil rakyat.

Orang Cina taknak orang Melayu berkampung di kawasan mereka sebaliknya orang Melayu takde hal kalau orang Cina dan orang India hendak berkampung di kawasan orang Melayu. 

Orang Cina dan orang India kena banyak berubah jika betul-betul hendak menjadi orang Malaysia. Pertama mereka perlu korbankan sekolah vernakular. Mereka juga wajib menghormati kedudukan orang Melayu dan bumiputera. Hormati bukan bermakna menjadi hamba abdi. 

Orang Melayu sudah banyak buat pengorbanan besar-besar. Persoalannya sekarang bilakah orang India dan orang Cina hendak melakukan pengorbanan pula? Takkanlah selama 54 tahun asik nak mengharapkan orang Melayu sahaja berkorban. Di mana pula pengorbanan orang Cina dan orang India jika mereka mahu duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan orang Melayu?

Ini bukan soal rasisma tetapi ini soal hakikat sebenar. Apakah jaminan yang diberikan oleh orang India dan orang Cina kepada orang Melayu pada masa sekarang? Tidak ada. Sebaliknya orang Cina di dalam DAP dan orang India di dalam HINDRAF hendak orang Melayu ikut kehendak dan selera mereka. Selama ini orang Melayu takde pun memaksa orang Cina dan orang India mengikut telunjuk dan perintah orang Melayu pun.

Sifat rasis orang Cina DAP dan orang India HINDRAF begitu menebal sekali. Jadi, adil ke orang Melayu melakukan pengorbanan lagi semata-mata ada sebilangan kecil orang India dan orang Cina keras kepala hendak pegang kuasa dan ekonomi tetapi tidak mahu menghormati orang Melayu, budaya Melayu , bahasa Melayu dan agama Islam? Sendiri mahu ingat. Orang Melayu ini mampu panjat pokok berduri.

ULANG TAYANG ISU-ISU PADA HARI INI.


ULANG TAYANG. Pada hari ini isu-isu seperti lembu Fidlot di mana Saifuddin Nasution sekali lagi menyerang dan memfitnah NFC menyeleweng wang pinjaman untuk melakukan umrah. Isu ini telah di jawab oleh Papa Gomo. Dr Novandri mendedahkan bagaimana Lim Guan End kepanasan marah hati kepada pejuang maya pro BN. Mymassa pula mendedahkan bagaimana ada kemungkinan besar Pakatan Haramjadah akan membenarkan MOSSAD membuka pejabat di Malaysia jika mampu menawan Putrajaya, sesuatu prospek yang begitu mengerikan. AAKJ pula mendedahkan betapa kroniknya bekalan air di Kelantan di mana Nik Ajis sendiri mengakuinya. Manakala Tun Faisal telah ditemuramah oleh Bernama Radio dalam rancangan Kerusi Panas. Pada hari ini juga melalui maklumat tweeter ahli parlimen Hulu Selangor merangkap ahli kehormat 1 Agenda, P Kamalanathan mendedahkan bagaimana Khalid Ibrahim ponteng sidang Parlimen walaupun soalan yang dikemukakannya tiba giliran (inilah masalahnya bila terlalu kemarok hendak pegang tiga jawatan sebagai ADUN dan Ahli Parlimen dan Menteri Besar)

Perbandingan tweeter antara Anwar Ibrahim dengan DS Najib di atas kemenangan Harimau Malaya juga dibangkitkan di mana amat jelas tweeter DS Najib lebih mesra rakyat berbanding Anwar punya tweeter. 

Mymassa juga mendedahkan melalui keratan akhbar bahawa MPSJ melalui kerjasama pemaju perumahan mahu merobohkan surau yang telah di bina oleh penduduk setempat. 

Di samping itu juga mengenai desakan mahasiswa/siswi mahukan KR1M di buka di kawasan kampus. 

Boger Taiping Mali pula mendedahkan mengenai kepincangan PAS Perak. Memang menarik. Padat dengan informasi.

Demikianlah serba sedikit mengenai isu-isu yang dibangkitkan oleh blog pro BN. Rakyat Malaysia segeralah sedar dan ambil peduli dengan isu-isu semasa politik. Ini semua ada kaitan dnegan kehidupan anda dan sebagai panduan untuk anda membuat pilihan tepat.

Ingat! Jangan undi Pakatan Haramjadah yea.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...