Khamis, 21 Julai 2011

VIDEO YANG MENGKANTOIKAN ABANG MAT SABU WILCHAR

Meh layan video klip PDRM yang membuktikan bahawa abag Mat Sau wilchar hanya berlakon dan bercakap bohong. Habislah abang Mat Sabu wilcar pada kali ini. Lakonnya kantoi lor seperti abang Nuo anugerah Tuhan.

Kepada orangramai, korang fikirkanlah sendiri. Kalau pemimpin-pemimpin PAS dan PKR selalu terkantoi dek membohong apatahlagi DAP kan.

Tolaklah pembangkang dapkrpasm mereka sudah hilang kredibiliti cakap je lebih.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

SANTAI: ADA DUNIA LAIN YANG BOLEH DIKONGSI-BLOGER MYMASSA.

HE HE HE ... bloger MYMASSA  tiba-tiba berubah angin sekejap, mungkin Harimau Muda dah skor gol kot? Tapi malam ini malam ajaib buat semua para suami dan malam meresahkan buat para isteri. Pada malam ini, ramai anak-anak kecil ditidurkan awal dari biasa. Tiba-tiba, bilik tidur terkunci rapat dan sesekali terdengar bunyi cengkerik di luar rumah. Dunia ini kalau di ukur ikut peta bergrid peta Google hanya sebesar paparan skrin laptop, blackberry, blueberry, nokia N97, HTC. Memang ramai yang mungkin berkata, kamon banyak bendalagi hendak di tulis selain politik, politik, politik. Yup betul tu memang banyak benda lain hendak di tulis selain politik, tidak dinafikan.

Contohnya, si model-pelakon wanita julita chantek menawan NASHA AZIZ yang masih bujang trang tang tang tang ... tang mana sendiri fikirlah. Ataupun mengenai kisah budak 3 tahun terseret van dan kini semakin pulih mahupun kisah seorang ibu tua melepaskan geramnya kepada pembunuh anaknya malah boleh juga diceritakan mengenai pelakon cun SITI SALEHA (memang cun mengamit) ataupun bercerita mengenai RAJA AZMI dengan ROSLIN. Hendak menulis mengenai politik global pun boleh. Pasalmotorsikal berkuasa tinggi, bagaimana hendak menjadi kaya, pasal kereta, bengkel yang paling murah dan bermacam-macam jenis bendalah.

Cuma kalaulah para pembaca sendiri perasan bagaiman JS mengadunkan kesemuanya itu dalam penulisan JS bila menulis mengenai senario politik Malaysia. Sebenarnya, JS amat risaukan senario politik Malaysia sehingga melupakan dunia-dunia lain kerana apa? TANPA KUASA KITA TIDAK ADA 1 DUNIA PUN YANG DISEBUTKAN SEBELUM INI..

TEPUK DADA TANYA IMAN

MAT SABU JATUH SENDIRI SALAHKAN LANROVER, TENG BENG HOCK BUNUH DIRI SALAHKAN SPRM.

Ok, PDRM telah keluarkan video mengenai rusuhan awam terancang BERSIH RM200/- dan berdasarkan kepada video tersebut, Mat Sabu terjatuh sendiri tapi salahkan landrover FRU.

Manakala Suruhanjaya Siastan DiRaja telah keluarkan Hasil Inkuiri Awam di mana diputuskan bahawa TBH mati kerana bunuh diri. 

Keputusannya, kisah ajaib mengenai Mat Sabu jatuh sendiri salahkan landorver dan TBH mati bunuh diri salahkan SPRM adalah FITNAH REKAYASA DAP PAS PKR PSM PRM POLITIK BARU DAN KUASA POLITIK KETIGA, MEMANG LAHANAT PEPUAK IBLISETANIROJIM LAKNATULLAH TERSEBUT. Lepas ini bloger dan pencacai pembangkang kerja obertaim untuk buat Contol Damage. Agak-agak korang lah , kali ini bloger dan pencacai pembangkang hendak letakkan kesalahan kepada siapa ?  Saya cadangkan agar mereka salahkan tiga ekur berok di dalam gambar ini.

TEPUK DADA TANYA IMANALAMAK ! PDRM SUDAH KELUARKAN VIDEO BBERSHIT RM200.

Alamak ! PDRM sudah menyahut cabaran pihak pembangkang dan kini sedang membuat sebuah TAYANG PERDANA buat wakil-wakil media di Dewan Teater Bukit Aman. Lapuran penuh di sini 


Nak tahu klik le pautan tersebut, JS cuma memaklumkannya sahaja. Kita tunggu apa pula puak pembangkang hendak putarbelit kerana PDRM mendedahkan berlakunya provokasi terhadap pihak PDRM semasa BEERSHIT RM200.Bakal melalak lagi ler 'anjing-anjing DAP' pada kali ini dan sudah tentu bakal di buat pelbagai analisis ke atas video terbitan PDRM tersebut.

sekian dimaklumkan

TEPUK DADA TANYA IMAN!

BAHAYA YANG MENANTI ANDA.

Tertarik dengan penulisan rakan bloger JS , Pak Din (Kamaluddin Idrus) yang menulis mengenai pandangan bekas Ketua Polis Negara yang paling digeruni oleh pihak pembangkang dan anasir subversif di Malaysia suatu ketika dulu, TAN SRI RAHIM NOOR , artikel penuh sila ke sini RAHIM NOOR: BERHATI-HATI DENGAN GERAKAN DEMOKRASI

JS akan membuat sedikit ulasan mengenai pandangan bernas TAN SRI RAHIM NOOR tersebut kerana ada kaitan dengan artikel-artikel yang JS terbitkan pada hari ini.

Sudah banyak kali JS menulis mengenai bahaya GERAKAN DEMOKRASI yang di bawa oleh fahaman POLITIK BARU dan MCLM. Bukan sahaja fahaman itu yang merbahaya tetapi pembiayaan sumber dana menaja Gerakan Demokrasi tersebut adalah merupakan elemen bahaya adalah merbahaya. 

Memang benar GERAKAN DEMOKRASI dan idea mengenai KEZALIMAN adalah hasil pemikiran penempatan merempat Yahudi di Eropah. Generasi kaum Yahudi yang tertindas di bawah pemerintahan bangsa Eropah merupakan pencetus-pencetus revolusi-revolusi besar yang mengubah sejarah dan pemerintahan di benua Eropah. 

Konsep hak samarata yang dihasilkan oleh SOSIALISMA merupakan titik tolak kepada pemikiran KARL MARX yang bersumberkan kepada Diaspora Yahudi. Sejarah Tanah Melayu dipenuhi dengan diaspora kaum imigran Cina dan India yang di bawa masuk oleh Britisih malah imigran Cina menamakan mereka Cina Nanyang (Cina Seberang Laut).

Walaupun sebab musabab dan ciri-ciri diaspora Yahudi dengan diaspora kaum Cina Nanyang dan India adalah jauh berbeza antara satu sama lain tetapi kita kena ingat sendirilah .... apa rasa perasaan kita sendiri bila duduk tinggal jauh dari rumah kediaman mak bapak kita? Tentu kita rasa sunyi dan sentiasa dibayangi dengan ketakutan serta dihantui dengan perasaan fobia terhadap jiran sebelah rumah hatta mereka sentiasa hantar bekalan makanan dan membenarkan kita berdating dengan anak perempuan mereka yang amat julita kerana mempercayai kita. Kita tetap menaruh syak wasangka buruk terhadap jiran kita tersebut. 


Hanya kelompok Baba dan Nyonya sahaja bukanlah sebahagian daripada diaspora Cina dan bukan Cina Nanyang kerana keberadaan mereka adalah menjadi duta-duta kecil kepada Maharaja Cina dan menjadi rakyat Raja.

Cina Nanyang selepas kejatuhan Empayar Qing dan kemudian runtuhnya sistem demokrasi kerana kebangkitan komunis (sosialisma ekstrim) yang memecahkan sistem politik Cina di tanah Besar menjadi 2 kelompok, Cina Nanyang mulai rasa tidak bertempat tinggal dan bimbang mereka akan di tindas oleh pribumi di mana menjadi negara mastautin mereka.

Pertembungan ideologi politik sebelum merdeka menyaksikan penindasan zalim kependudukan Tentera Jepun ke atas Cina Nanyang yang tidak mendapat simpati daripada penduduk pribumi kerana KMM bertanggungkawab membawa masuk Jepun ke Tanah Melayu.

Ini menyebabkan Cina Nanyang mengangkat senjata dan melindungi diri mereka sendiri di bawah panji-panji komunis. Selepas merdeka, Cina Nanyang yang enggan menerima kerangka Perlembagaan yang diderafkan oleh Suruhanjaya Reid, melakukan pemberontakan bersenjata sehingga menimbulkan perang saudara pertama antara kaum. 

Selepas merdeka, pemberontak bersenjata Cina Nanyang di bawah PKM terus menyepikan diri tetapi gerombolan yang menyerah diri secara sukarela kerana imbuhan wang tunai hidup selesa di bandar-bandar utama. 

Kemudiannya. kekuatan PAP Singapura menjadi inspirasi kepada kaum Cina Nanyang yang memberontak sehingga tercetusnya rusuhan kaum yakni perang saudara kedua antara kaum. Sisa saki baki kelompok itu terus hidup subur dalam DAP. Manakala kelompok nasionalis Melayu berhaluan kiri terus hidup di dalam PSRM. 

Apabila Anwar Ibrahim bapa Dajal Se Malaysia memasuki arena politik dan seterusnya menanam racun-racun di dalam ABIM, PAS dan UMNO hasilnya ialah pengabungan Melayu Pro Anwar dengan Melayu Berhaluan Kiri di dalam PKR. Ini menjadikan DAP kembali segar bugar dan harapan Cina Nanyang untuk mendapatkan Hak samarata kerana merasakan mereka dizalimi selama ini menjadi cerah. Bahayanya DAP ialah kerana DAP tidak memberikan sedikit ruang pun kepada semangat kerjasama antara kaum dan tetap mahu mendominasikan kuasa politik di tangan kaum Cina Nanyang. Apa susah, kalau tidak cukup pengundi bersatu kembali dengan Singapura kemudian boleh mengekalkan status quo. 


BAHAYA YANG MENANTI

Jika ini terjadi, secara tradisi, MALAYSIA yang dianggap sebagai pembantah utama kepada kezaliman Rejim Isreal akan dapat dijinakkan kerana yang berkuasa adalah sekutu rapat Amerika Syarikat yakni PKR DAP PAS.

UMNO dan BARISAN NASIONAL tidak pernah walaupun sekali menyatakan sokongan kepada Rejim Israel malah berulangkali memberikan sokongan kepada perjuangan rakyat Palestin walaupun baru-baru ini di tuduh oleh pembngkang menggunakan kanister pemedih mata ajaib buatan Israel.

Jika DAP berkuasa dengan di bantu oleh Melayu revolusioner dan militan yang sudah lama memendam rasa terbuku kepada UMNO. orang MELAYU akan terus bercakaran sesama sendiri dan natijahnya ialah tiada lagi negara yang akan memberikan sokongan moral mahupun bantuan kemanusiaan kepada rakyat Palestin. 

Sudah tentulah DAP apabila berpeluang berkuasa, mereka akan melakukan gerak kerja memastikan kuota pengundi di dalam Pusat Daerah mengundi Parlimen dan DUN berpihak kepada mereka. Mereka tidak ada masalah mengimpot rakyat segera dari Tanah Besar China, Taiwan dan Cina Nanyang lain. Dengan sekelip mata sahaja Cina Nanyang boleh megatasi Melayu Pribumi dan Bumiputera lain. Pada masa itu apakah untung nasib MELAYU PRIBUMI dan BUMIPUTERA? Jawablah kita duduk balik kat atas pokok-pokok besar dalam hutan itupun jika tauke-tauke Cina nanyang tidak tebang buat balak.

Kepada Melayu berhaluan kiri dalam PKR dan PAS, fikirkanlah , ini bukan hanya akan menjejaskan seluruh umat Melayu tetapi juga anak cucu kamu di kemudian hari. Jangan fikir Kafir harbi Cina DAP akan menjaga anak cucu keturunan kamu nanti. mereka tidak menyokong kamu pun dan kamu juga gagal mengekang pengaruh DAP. Dap telahpun secara terbuka melabelkan kamu semua sebagai CALUN-CALUN ANJING di PRU 13.

TEPUK DADA TANYA IMAN

MENDIANG TENG BENG HOCK DISAHKAN MEMBUNUH DIRI. RONNIE LIU MENARIK NAFAS LEGA.?

Mungkin sudah agak terlambat kerana apapun keputusan SURUHAN SIASATAN DiRAJA  mengenainya bakal diputarbelitkan oleh pihak kafir harbi DAPIGS dan di sokong oleh Lebai Malang PAS di samping si Luncai PKR meranduk keuntungan. 

Kafir harbi DAP akan menukar persepsi kebencian yang ditimbulkan oleh kematian Teng Beng Hock kepada SPRM dan SPR. 
DAP sebenarnya sedang mengumpul semua bahan-bahan propaganda untuk PRU 13 di samping sedang membuat analisa terperinci mengenai reaksi pengundi berdaftar ke atas setiap isu-isu yang bakal dijadikan amunasi DAP dalam kempen PRU 13. Dalam tempoh 3 tahun saja, 

DAP sudah banyak mengumpulkan bahan-bahan propaganda untuk menghadapi PRU 13. Sentimen pengundi kaum Cina yang berubah arah memberikan keyakinan kepada DAP untuk maju terus ke hadapan.

Kumpulan rakyat yang menyokong Pakatan toghut satanisma iblisetanirojim laknatullah  'Pembunuh' Rakyat tidak akan mempedulikan kebenaran lapuran Suruhanjaya tersebut. Melainkan jika  pihak BN terutama MCA GERAKAN dan parti komponen yang mewakili kaum Cina mampu menjadikannya sebuah propaganda yang efektif bagi meraih kembali sokongan.pengundi Cina terutama golongan profesional dan anak-anak muda Cina. 

Faktor penentu seterusnya ialah sentimen majoriti pengundi senyap MELAYU ISLAM berubah arah 100% kembali kepada UMNO, barulah nanti pengundi kaum Cina akan menyesali tindakan mereka namun begitu dengan BUDAYA ULTRA KIASU yang telah di tanam dan di semai sejak dari bangku persekolahan vernakular Cina memungkinkan semangat ingin mengatasi kuasa majoriti politik kaum Melayu akan terus menebal.

Tambahan lagi apabila mereka (pengundi Cina) melihat kesan positif menyokong DAP yang mampu menundukkan dan memperbudakkan PAS dalam serba serbi. Melayu PAS dan PKR telah banyak membantu pengundi Cina membuat penukaran pilihan dari MCA ke DAP sedangkan pengundi Cina tidak menyokong PAS dan PKR.

Jika PAS dan PKR meletakkan 'anjing' untuk dijadikan calun dalam kawasan majoriti pengundi Cina.Sebaliknya, jika DAP meletakkan 'anjing (PAS & PKR) sebagai calun, pengundi Cina akan memberikan undi kepada calun tersebut kerana pada mereka mereka tidak mengundi 'anjing' tetapi kepada kekuasaan politik DAP.

Andaikata PKR dan PAS berpaling tadah kepada UMNO sekalipun, MCLM yang mewakili KUASA POLITIK KETIGA & POLITK BARU termasuklah kuda-kuda kayu Trojan dalam UMNO akan memberikan bantuan dan sokongan secara senyap kepada DAP. 

Kebanyakan mahasiswa/siswi IPTA/IPTS yang merasakan mereka di tipu oleh kerajaan dalam soal PTPTN akan dijadikan bahan peledak gelombang menguasai 5% perbezaan undi kemenangan yang berpihak kepada BARISAN NASIONAL.

Kepada pengundi MELAYU yang ada di dalam PAS dan PKR, adakah anda mahu DAP menguasai anda dan selamanya menjadikan sebagai 'anjing-anjing' untuk dijadikan calun dalam pilihanraya yang mendatang? Ingat, anda semua tidak mendapat sokong padu daripada mana-mana seorang pun pengundi Cina.

TEPUK DADA TANYA IMAN

UIKS ... PAS PAHANG & MAZLAN ALIMAN DAH JADI BROKER TANAH KE?

Bila membaca maklumat yang disampaikan oleh rakan bloger JAS yang menulis di dalam entrinya berkenaan dengan tindakan PAS Pahang yang sedang berkempen menipu peneroka FELDA di Pahang dengan mengedarkan BORANG TANAH, JS terenyum lebar. Gimik politk yang dilakukan oleh PAS Pahang tersebut walaupun nampak seperti lawak jenaka tahap Gaban tetapi kesanggupan mereka bersusah payah menyakinkan para pengundi di FELDA patut direnungi oleh semua. Kita boleh membaca gerakerja yang dilakukan oleh PAS PAHANG ini ialah kerana mahu memalukan DS NAJIB sebagai PERDANA MENTERI jika sekiranya PAHANG jatuh ke tangan pembangkang sepertimana terjadi kepada PAK LAH dan TUN DR MAHATHIR MOHAMMED. 

Pembangkang yang paling berpengaruh di PAHANG ialah PAS si Lebai Malang ini kerana gerakan awal menanam ketaksuban kepada PAS sudah dilakukan sejak tahun 70an oleh Presiden PAS pada masa itu , MOHD ASRI yang dilantik menjadi Menteri menjaga FELDA. Kita sudah maklum bahawa PAS akan melakukan apasaja demi memastikan 2 ketetapan siasah mereka dicapai hatta terpaksa 'melanggan pelacur' untuk menunjukkan sokongan kepada BARISAN NASIONAL sudah merosot. 

Apalah sangat dnegan melakukan 'PENIPUAN KECIL' mengedarkan BORANG TANAH kepada peneroka FELDA untuk menunjukkan bahawa KERAJAAN UMNO/ BN PAHANG sudah mulai goyah selepas PASCA KEGAGALAN BEERSHIT RM200. 

Lagipun jika usaha mereka gagal, mereka boleh memberikan alasan bahawa apa yang mereka lakukan itu adalah BETUL di sisi dalil syarie yang kukuh setelah diputarbelitkan oleh mereka dan mereka boleh mendakwa bahawa mereka sekadar mencuba untuk menjadi broker tanah dengan beralasan bahawa jika orang UMNO boleh menjadi broker tanah apasalahnya mereka jadi Broker Tanah FELDA pula. 

 TEPUK DADA TANYA IMAN!

KEPALA HOTAK DAP SINDIR PENGUNDI CINA SEBAGAI ANJING???

Wow! Ajaib memang ajaib ! Ntah di mana justifikasinya ada seorang lahanat pemimpin bawahan DAP dengan bongkak dan riak mendakwa jika DAP meletakkan anjing jadi calun, pasti DAP akan menang jua. Ramai rakan bloger JS melapurkannya yang memetik sumber Nanyang Siang Pau 18hb Julai 2011. Ada benarnya juga apakata pemimpin bawahan lahant tersebut, apa taknya, mana-mana calun Melayu yang dijadikan calun sudah tentulah DAP akan labelkan mereka sebagai 'Anjing' terutama sekali mana-mana ahli PAS dan PKR yang hendak jilat DAP.


Berikut lapuran yang dipetik daripada blog Dr Novandri lapuran NANYANG SIANG PAU 18hb Julai 2011, yang dipetik dan di tulis semula oleh Utusan Malaysia:-


AKHBAR Nanyang Siang Pau terbitan 18 Julai 2011 menyiarkan artikel mengenai komen seorang pemimpin bawahan DAP di laman sosial, Facebook bahawa parti itu akan menang pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13 walaupun ia meletakkan seekor anjing menjadi calon.

Artikel bertajuk ‘Calonkan anjing pun boleh menang?’ tersiar dalam ruangan Pendapat Yuanlun di halaman A13 akhbar berkenaan.

Menurut penulis yang menggunakan nama samaran, Qian Wei Tian, walaupun komen yang disiarkan dalam laman sosial berkenaan bertujuan mempersendakan Barisan Nasional (BN), ia jelas sekali bukanlah sesuatu yang sepatutnya ditulis.

Komen itu dibuat kerana pemimpin berkenaan terlalu yakin bahawa tiupan angin menyokong pembangkang pada PRU Ke-13 sangat kuat, terutama sekali di kawasan pengundi bermajoriti Cina.
Kepimpinan DAP menganggap mereka sudah semakin hebat kerana masyarakat Cina sudah pasti akan menyokong parti itu.

Tanggapan itu telah menghina kebijaksanaan dan kebolehan pengundi Cina yang sebenarnya boleh mengubah keputusan mereka pada bila-bila masa dan bukannya menjadi pak turut sahaja - UM


Apa agaknya komen balas dan reaksi daripada Lebai Malang PAS dan Si Luncai PKR berkenaan dengan hal ini ? ...' Roll ... play dead DOGGIE ! .. Catch the stick..... good DOGGIE!'

Gambaran spesis anjing yang bakal dijadikan calun oleh DAP dalam PRU 13.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

TENG BENG HOCK BUNUH DIRI KERANA SIAPA?

Kerana siapa sebenarnya TBH membunuh dirinya? Adakah kerana tekanan yang diberikan oleh SPRM ? Atau tekanan yang diberikan oleh pihak lain yakni majikannya (dah tentu DAP). Kita kena ingat SPRM tidak tahu yang kekasih hati TBH sedang hamil dan yang hanya tahu mengenainya adalah pepuak DAP sahaja. Adakah TBH menerima ugutan bahawa kekasih hatinya bakal dicederakan jika dia tidak dapat menyelesaikan dan membersihkan kekotoran RASUAH. Berikut adalah beberapa persoalan-persoalan yang JS timbulkana untuk para pembaca memikirkannya.

1. Sudah terbukti SPRM tidak bersalah, kalau begitu siapakah yang bersalah dalam hal ini?

2. Ternyata DAP tidak TELUS, BERSIH dan KREDIBEL.

3. Timbul pertanyaan adakah ugutan di buat ke atas kekasih hati TBH ?

4. Jika ada ugutan terhadap kekasih hati TBH, ini menunjukkan ugutan tersebut adalah serius dan kekasih hati TBH serta anaknya masih belum selamat dan adakah kekasih hati TBH mempunyai akses maklumat-maklumat tertentu juga?

5. Adakah ugutan turut di buat ke atas keluarga TBH oleh pihak lain?

6. Kenapakah DAP begitu beriya-iya benar mahu membela kematian TBH (teringatkan suatu muslihat jahat di mana berlaku baik untuk menutup kejahatan- amalan biasa kongsi gelap)?

7. Ternyata kematian TBH sengaja diperbesarkan oleh DAP untuk menaikkan kebencian kepada kerajaan dan SPRM.

8. Pembangkang memangnya tidak bertanggunjawab.

9. Pembangkang tidak berminat untuk menjaga kebajikan rakyat tetapi hanya hendak menimbulkan huru hara dan kekacauan dalam negeri.

TEPUK DADA TANYA IMAN 

WAJIB DI BACA & DISEBARKAN : BUKTI PENDEDAHAN TAHALUF SIYASI YANG DISELEWENGKAN PAS.(4)

Pendedahan pada kali ini membahaskan hujah-hujah yang digunapakai oleh PAS bagi mengharuskan yang Haram bagi jenis TAHALUF SIYASI. PAS sudah tahu hukumnya HARAM tapi tetap mahu juga mencari-cari dalil-dali syarie bagi mengharuskan TAHALUF SIYASI dengan sekutu syubahat mudarat PKR dan kafir harbi DAPIGS.

Pendedahan ini berdasarkan kepada sebuah kertas kerja yang di tulis oleh Ketua Penerangan DPP Pasir Mas bertarikh pada Jun 2008.  Inilah kerja PAS sejak dulu, mana yang HARAM dijadikan mereka sebagai HARUS bukan untuk menegakkan DAULAH ISLAMIYYAH tapi demi kepentingan SIYASAH kelompok mereka sendiri.


Klik imej di tepi ini untuk diperbesarkan. Sila baca pada perenggan pertama mukaddimah baris ke 6 sehingga baris ke 12. mat jelas menunjukkan niat dan maksud sebenar PAS menjadikan TAHALUF SIYASI sebagai alasan dan dalil syarie untuk mengharuskan kerjasama dengan sekutu syubahat mudarat PKR dan kafir harbi DAPIGS semata-mata untuk BERKUASA dan bukan untuk memperjuangkan NEGARA ISLAM. Ini dibuktikan pada muktamar PAS Jun lalu bilaman Presidennya Hj Hadi mengisytiharkan TIADA NEGARA ISLAM DALAM AL QUR'AN TAPI HANYA NEGARA KEBAJIKAN.

Dalam perenggan kedua pula, jelas PAS tahu hukum jenis TAHALUF SIYASI yang hendak digunakannya adalah HARAM hukumnya tapi membuat kalihan kepada pendapat yang menyatakan ianya HARUS berlaku. Dalam siri ke 3 didedahkan mengenai dalili-dalil AL Quran Qathie' mengharamkan TAHALUF SIYASI. Kita lihat bagaimana PAS putarbelit.


Jawapan Terhadap Golongan Yang Mengharamkan Tahaluf Siyasi 

Di dalam memberikan jawapan kepada golongan ulama haraki yang mengharamkan tahaluf siyasi, beberapa pandangan telah dikemukakan. Antara lain : 
Ayat yang digunakan iaitu dari surah al-Maidah, ayat 51-52 bukanlah merujuk kepada tahaluf siyasi tetapi merujuk kepada orang-orang munafik yang terus meletakkan kepatuhan kepada orang-orang Yahudi di Madinah. Ianya turun kepada ketua munafik iaitu Abdullah bin Ubai yang bertindak untuk menyokong kabilahnya Yahudi Bani Qainuqa’ di dalam berhadapan dengan Nabi Muhammad SAW. Ini menunjukkan bahawa ayat ini tiada kena mengena dengan tahaluf siyasi tetapi berkenaan dengan orang yang keluar langsung dari Harakah Islam untuk bekerjasama dengan musuh bagi melawan Islam.

Ayat 219 dari surah al-Baqarah pula bukan sahaja tidak menjadi hujah mengharamkan tahaluf siyasi bahkan menjadi peneguh kepadea keharusannya. Ini kerana daripada tahaluf siyasi yang dilaksanakan di beberapa buah negara seperti Mesir, Sudan dan Yaman, manfaat yang besar banyak diperolehi oleh kaum muslimin. Oleh yang demikian, di dalam masalah manfaat dan mudharat ini, pertimbangan berdasarkan senario semasa perlu diambil kira. Tahaluf Siyasi sebelum diputuskan hendaklah dipertimbangkan semasak-masaknya oleh pakar politik dan ahli-ahli strategi.

PAS memberikan 2 alasan yang tidak masuk akal, pertama menafikan dalil Al Quran mengenai HARAM nya hukum jenis TAHALUF SIYASI yang hendak diamalkan oleh PAS. Apa beza PAS dengan kaum munafiq yang diketuai oleh ABDULLAH BIN UBAY ? Apabila tujuan dan niat mereka dalam sama yakni menggulingkan sebuah Pemerintahan Islam yang ada. Kedua, ayat 291 Surag Al Baqaroh diputarbelitkan tafsirannya bagi menafikan Hukum Haram yang terdapat di dalamnya dengan kalihan hujah akal bahawa penetapan hukum Tahaluf Siyasi diletakhakkan kepada pakar politik dan ahli-ahli strategi ! Dimanakah dalam ayat tersebut mengatakan begitu ? Memang dasat PAS putarbelitkan ayat-ayat Al Qur'an ini sehingga sampai ke tahap BERANI MENAFIKAN HUKUM YANG TERDAPAT DI DALAMNYA!

Begitulah sifat sebenar PAS lebai Malang Politik Malaysia yang bercita-cita untuk berkuasa di Malaysia tapi apa gunanya jika PAS hanya jadi Budak Suruhan dan mengamalkan TAHALUF SIYASI yang diharamkan? Tidakkan itu mengundang KEMURKAAN ALLAH SWT dan kutukan sekelian para makhluq di langit dan di bumi serta di antara keduanya? Mana nak datang keberkatannya , buatlah seberapa banyak SOLAT PERDANA HAJAT pun, ibarat PAS ini hendak membasuh sehelai kain putih yang suci bersih dengan AIR KENCING. Ada patut ka?


TEPUK DADA TANYA IMAN

PASCA KEGAGALAN BEERSHIT RM 200: KLIP VIDEO PENYEBAB RUSUHAN AWAM BEERSHIT RM200.

Baru-baru diketemui sebab utama rusuhan awam terancang beeershit rm200 diadakan, dan seperti yang dijangkakan oleh semua ianya bukanlah kerana mahu menuntut pilihanraya yang adil dan bersih tetapi kerana mahu mengekang pengaruh pendirian WASSATIYAH (Kesederhanaan) yang di ambil oleh pentadbiran DS Najib bagi menambahbaik lagi semua polisi-polisi awam demi kepentingan dan kesejahteraan rakyat jelata. Ternyata Konsep transformasi 1 MALAYSIA semakin digemari rakyat malah menjadi sebut-sebutan anak-anak Malaysia. Saksikanlah video klip yang menjadi penyebab utama rusuhan awam terancang beershit rm 200 diadakan.

Anwar Ibrahim, Guan Eng Kit Siang Karpal Singh Hj Hadi setelah menonton klip video ini merasa sungguh syugul kerana kegagalan sibertruper dan pencacai upahan mereka mempengaruhi dan mengekang 
1 MALAYSIA TRANSFORMASI KE ARAH KEJAYAAN
kerana itulah mereka dengan segera merancang
Rusuhan Awam Terancang BEERSHIT RM200 
yang GAGAL TOTAL 
sepertimana tauke premis hiburan malam 
hendak membuat tempe yang paling sedap.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

THE GREAT 907 CIVIL DISOBEDIENCE FAILURES.

The greatest blunder of political manoeuvre by the Pied Piper Alliance is the 907 Civil Disobedience. The New Politics adherents are stunned and unabashedly ashamed. They have failed beyond repair.

The 907 episode proved beyond all doubts that  practically the New Politics theories are just lullaby theories that best sung as nursery rhymes. There is not a pinch of  intellectualism in it. The New Politics believers tend to demonize democracy through Civil Disobedience  acts by making civil society championing democratic values but  greatly lacking democratic credentials that is quintessential to champion democratic values. Leaders of NGO's are not elected by the people but are self appointed and in the Malaysian scenario usually they are political puppetry instruments.

The New Politics adherent is not a realist but an idealist idiots who is trying to copycat what Mahatma Gandhi has achieved through civil society as champions of democratic values but Mahatma Gandhi was legitimized by his own people who are oppressed by a greater political power of not their own choosing through democratic process. The Mahatma Gandhi experience is not to improve democratic values but to gain independence from an alien political master. In that scenario there is a real oppressor and the oppressed in existence.


In the Malaysian experience post independence, the oppressor and the oppressed situation is a make believe romantic high tale and that is the biggest lie ever invented to justify civil wrongdoings into civil champions. The notion of an openness civil society that reaches out beyond its local boundaries are merely bullshitting every electorates to believe that there is Promised Land awaits them in future. The New Politics as it is really an intrusion into freedom of civil liberties that are enshrined and entrenched in the Malaysian Constitution.Amacam ? Agak-agak kalau Saipodin membaca artikel pendek mengutuk dan mencerca Politik Baru di atas apakah agaknya reaksinya dan kumpulan MCLM yang di sebut-sebut sebagai Kuasa Politik Ketiga? 

TEPUK DADA TANYA IMAN

UMMATAN WASATA WA KHAIRATUN UMMAH- PASCA KEGAGALAN BERSIH 2.0

UMMATAN WASATA WA KHAIRATUN UMMAH, BAHASA ARAB BRADER ... TERJEMAHAN HARFIAH DALAM BAHASA MELAYU SLANGA SAYA 'UMAT SEDERHANA & SEBAIK-BAIK UMAT'.

INI ADA KAITAN DENGAN PERBAHASAN MENGENAI PASCA KEGAGALAN BERSIH 2.0, KERANA RAMAI ANAK MUDA YANG NON-PARTISAN MASIH TERTIPU DENGAN DAKYAH KLIP VIDEO ' THE TRUTH CANNOT BE UNCOVERED'. KLIP VIDEO TERSEBUT MERUPAKAN DAKYAH YANG PALING KOTOR DAN JIJIK SERTA MERUPAKAN PERSEMBAHAN YANG SAMA TARAF DENGAN FILEM AKSI FIKSYEN TERBITAN BOLLYWOOD.

Pertama-tama juga, disentuh di sini, klip video 'THE TRUTH CANNOT BE COVERED-BERSIH 2.0' TTCBC sudah didedahkan mempunyai banyak babak-babak ajaib yang mempaparkan 'rakyat' (pendemo yang di bayar upah RM300 dizalimi dan dianiayai oleh Polis, tapi tidak pula dipaparkan bagaimana polis melayan para tahanan tersebut di pusat reman sementara di mana para tahanan mendapat makanan, minuman dan layan perubatan secara percuma sedangkan geladangan belum tentu lagi dapat layanan seperti itu.

Diberikan kepada perusuh berbayar Beershit kelebihan manafaat keraguan, adakah wajar hari ini menuntut perubahan; esuk lusa mahu tengok perubahan yang dituntut itu 100% dipatuhi ? Umum ketahui bahawa 8 tuntutan Ambiga adalah mustahil dilaksanakan tanpa pindaan kepada Perlembagaan yang memerlukan majoriti 2/3 ahli Dewan Rakyat. 


Jika pun ada pihak yang merasa diri mereka dizalimi kerana dinafikan hak untuk menjadi Presiden Republik yang pertama dan Perdana Menteri yang diidamkan selama ini, adakah wajar mereka membuat demonstrasi jalanan/ rusuhan jalanan terpekik terlolong disamakan dengan perhimpunan aman tanpa senjata serta solat berjemaah dan wukuf di padang Arafah?

Bukannya Ambiga tidak tahu impak perundangan 8 tuntutannya adalah mustahil dilakukan oleh SPR di atas kapasti dan kuasa-kuasa yang sedia ada tapi Ambiga sengaja membiarkan isu tersebut tergantung-gantung seperti  tergantungnya dua gunung berapitnya.Kenapa perlu mengajarkan kepada anak-anak muda Melayu Islam menjadi ganas di jalanan? Sedangkan anak India anak Cina duduk di rumah menatap laptop masing-masing?

Dengarlah apakata serorang pendakwah bebas yang terkenal di Malaysia HUSSEIN YEE.TEPUK DADA TANYA IMAN!

HADOI ! .. SELEPAS KENA LEMPANG DENGAN DAP, PKR PULA JENTIK HIDUNG PAS.

Apa sudah jadi kepada lebai Malang Politik di Malaysia ini iaitu PAS? Selepas kena pelempang dengan DAP Kedah, kini PKR Selangor pula jentik hidung tak mancung PAS.

Mula-mula, Khalid G kata PAS tidak pernah membuat larangan menjual arak dan mahu menutup kilang arak di Selangor. Selepas itu, Khalid G hantar Faekah untuk menjentik hidung Dewan Pemuda PAS Selangor yang membantah konsert MTV pada 24 hb Julai 2011 di I-City Shah Alam.  Apa sudah jadi dengan pendirian dan pegangan PAS dalam TAHALUF SIYASI? DIMANAKAH KEKUATAN ISLAM dalam TAHALUF SIYASI yang diamalkan PAS pada hari ini ? Dahulu sebelum PRU 12 2008 dan selepasnya, PAS begitu handal mengherdik UMNO dalam pelbagai hal mengenai konsert dan polisi-polisi transformasi malah PAS mengejek-ngejek UMNO dalam isu KERAJAAN PERPADUAN. 

Begitulah PAS melepaskan geram terbuku mereka selama ini kepada UMNO. Akhirnya, apa sudah jadi dengan keangkuhan dan keegoannya PAS?

Di mana suara PAS di dalam PAKATAN 'PEMBUNUH' RAKYAT haramjadah iblisetanirojim laknatullah? Boleh dikatakan apasaja yang disuarakan oleh PAS untuk melaksanakan sebarang Agenda Islam pasti mendapat tentangan hebat daripada sekutu syubahat mudaratnya PKR dan kafir harbinya DAP. 

Bak kata bloger mymassa dalam sebuah entrinya, elok juga PAS lakukan lagi banyak-banyak solat hajat perdana kerana setiapkali mereka melakukannya semakin terdedah dan jelas manakah pilihan terbaik buat rakyat Malaysia. 

Teringatkan perbualan sembang kedai kopi petang tadi bersama imam kariah setempat di mana beliau sendiri mengatakan ' Orang Cina (DAP) dan India (PKR) cuma tipu Melayu sahaja, tengok BERSIH , siapa yang lebih ramai datang ? Mana Cina (DAP) mana India (PKR) ? Kena tipu saja dengan Ambiga'

Dalam keadaan sekarang, PAS diperkotak katikkan dan hanya dipergunakan untuk melakukan demonstrasi jalanan dan memeriahkan suasana sahaja, ibarat kata seorang rakan bloger, PAS ini cuma dijadikan badut sahaja untuk melariskan dan menarik perhatian orangramai. PAS ibarat budak suruhan dan ibarat seorang suami yang dayus kerana gagal menasihati 2 orang isterinya (DAP & PKR). SUNGGUH MEMALUKAN!

TEPUK DADA TANYA IMAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...