Isnin, 11 Jun 2012

ANWAR IBRAHIM SUDAH JELES SAMA TUN DR MAHATHIR.

Gambar kredit kepada rakan fesbuk Sudin Sahak yang bekerja keras menerbitkannya di fesbuk. Tahniah anda memang terbaik !


Perdana Menteri Yaman Mohamed Salem Basendowah mempelawa bekas Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi penasihat ekonomi khas negara itu. Menurut kenyataan Kedutaan Besar Malaysia di Sana'a, Dr Mahathir berkunjung ke Yaman pada Khamis bagi mendapatkan penjelasan lanjut berhubung pelawaan Mohamed Salem itu. Semasa lawatan itu, Mohamed Salem menganjurkan majlis makan tengah hari untuk Dr Mahathir, diikuti satu pertemuan yang dihadiri bekas perdana menteri Yaman, menteri daripada parti pemerintah dan pembangkang, pegawai kanan kerajaan serta seorang pegawai Bank Dunia. Kenyataan itu juga menyebut pemimpin Yaman tersebut menyifatkan pencapaian dan transformasi negara daripada ekonomi berasaskan pertanian kepada sebuah negara maju sebagai 'Keajaiban Malaysia'. "Beliau berharap untuk mendapatkan pandangan Dr Mahathir berhubung cara untuk membina semula Yaman," katanya. Menurut kenyataan itu, Dr Mahathir mengambil peluang untuk berkongsi pengalaman Malaysia dan dasar yang dilaksanakan sepanjang tempoh 22 tahun beliau menjadi perdana menteri. "Dr Mahathir memaklumkan kepada Perdana Menteri yaman bahawa beliau bangga dipelawa menjadi penasihat ekonomi khas negara itu," katanya.

Semakin sakit hati dan bertambah meroyanlah puak cagcai PAKATAM KEPALA LEMBU HITAM dengan tawraan kerajaan Yemen kepada Tun Dr Mahathir tersebut. Tahniah Tun ! Andalah di antara negarawan terulung negara ini. Kami sayang TUN !

PAKATAM SELANGOR NGIGAU PASAL 23% CUKAI..


Akibat terlalu malu dengan tindakan pinjaman PTPTN dibekukan sementara waktu kepada UNISEL dan KUIS, PAKATAM kepala lembu hitam benar-benar marah kepada BN terutamanya UMNO. Kejayaan BN / UMNO membuktikan dalam masa tiga hari penipuan PAKATAM kepala lembu hitam mengenai Pendidikan Percuma ternyata menjadi igauan ngeri buat PAKATAM. 

Imej dan kredibiliti Pakatam teruk tercalar dalam isu pembekuan PTPTN. Kegabraan PAKATAM jelas terpampang apabila mereka membuat ugutan untuk melupuskan (mencairkan) aset UNISEL. Pembekuan PTPTN di tarik balik bukan kerana BN mengalah kepada PAKATAM atau tunduk kepada ugutan politik PAKATAM. Tetapi memadailah selama tiga hari BN membuktikan betapa PAKATAM BERBOHONG JELAS mengenai janji PENDIDIKAN PERCUMA dan PEMANSUHAN PTPTN. 

Jadi adalah perlu lagi rakyat jelata mempercayai kata-kata puak kepala lembu hitam tersebut yang hanya tahu berjanji tetapi tidak tahu menjaga kebajikan rakyat jelata?

M.KAYVEAS DEDAHKAN MATLAMAT PAKATAM YANG TAK PERNAH RAKYAT JELATA TAHU.


Pendedahan M Kayveas merupakan suatu kejutan buat semua rakyat jelata yang selama ini sentiasa di bendung kesedaran mereka dalam pembohongan Pakatam. Sedarlah wahai semua rakyat jelata Malaysia ! Bangkitlah dari lamunan mimpi-mimpi yang di jual oleh PAKATAM SI SAUDAGAR MIMPI !

Sebagai tambahan dan dan panduan buat semua, berikut disenaraikan perkara-perkara di dalam Perlembagaan Malaysia yang di tentang hebat dan mahu dihapuskan terus oleh puak PAKATAM KEPALA LEMBU HITAM penganut SOSIALISMA sejak sepuluh tahun sebelum merdeka sehinggalah ke hari ini.
,
1. Artikel 11.
Kesamarataan dlm agama.
Tentangan terhadap Artikel 121 (A) Hirarki mahkamah sivil & Syariah
Akta Kehakiman ( Act of Judicature ) Bidangkuasa Mahkamah Sivil
Senarai Negeri ( State's List)
Civil Law Act ( Akta Undang2 Sivil ) _ Bidangkuasa Mahkamah Sivil -Hak penjgaan
anak.
Akta Interpretasi
Kes-kes yg telah diputuskan sejak merdeka sehingga kes Lina Joy.
(yang mencabar kesahihan agama Islam sebagai agama rasmi Perlembagaan)
Disilang rujuk kepada Piagam Hak-Hak Asasi Manusia dan teori terkini.

2. Contstitution Supremacy
Perlembgaan mgatasi mana-mana undg2 yg berlawanan dgn nya.
Penakrifan Artikel-artikel dlm Perlembagaan -- Kuasa-kuasa Mahkamah , eksekutif
& Legislatif

3. Teori Persekutuan oleh Dicey.
Pemisahan kuasa antara 3 organ kerajaan.

3 organ kerajaan.-- Kehakiman, eksekutif & Legislatif ( Dewan Rakyat & Dewan
Negara , Dewan Undangan Negeri )

Kehakiman ---
Isu pemecatan Ketua Hakim Negara.
Ikatan duluan ( Binding Precedence )
- Kes-kes yg diputuskan oleh Privy Council.
Semakan Kehakiman ( Judicial Review)

Eksekutif
Perlantikan Ketua Eksekutif -- PM
Jawatan Timb PM ( mmg xde dlm Perlembagaan)
Memperolehi kepercayaan majoriti dlm Parlimen.

Legislatif

Pindaan Perlembagaan --- 2/3 majoriti.

Teori -- Check & Balances ( Imbang & Semak -- SELCAT )

Teori

4. Teori Raja Berpelembagaan.
Bahawa institusi beraja hanya simbol tidak ada kuasa mutlak dan perlu menerima
nasihat kabinet, menteri , Ketua Menteri dan Menteri Besar.

Bahawa institusi Raja Berperlembagaan Malaysia mgkut resam Raja
Berpelembagaan Britain.

5. Artikel 8 : Hak samarata / Equality before the law.
Hak Istimewa Melayu.
Takrifan Melayu dlm Perlembagaan
Hak-hak kewarganegaraan.

6. Perjanjian Malaya 1948/ Perjanjian Malaysia 1963

7. Lapuran Suruhanjaya Reid.

8. Dan yg paling penting adalah mengenai fakta bahawa pengistiharan Darurat.
Tahun 1963 - Darurat diisytiharkan dan pengisytiharan ini tidak pernah ditarik balik
oleh Parlimen yg bersidang pada 1974.

Untuk pembacaan dan hujah-hujah bernas dan pakar rujuk :-

1. Professor Shad Faruqi - UiTM S.Alam - Fakulti Undang-undang.
2. Undang-undang Malaysia -- Tun Suffian
3. Kumpulan keputusan2 KDYMM Sultan Perak Sultan Azlan Shah
4. Buku-buku yg ditulis dan dikarang oleh Sultan Azlan Shah.
5. Buku teks Dicey
6. Buku teks Jurisprudence terutama buku ' LAW FOR DUMMIES'
7. Malayan Law Jurnal - MLJ
Makalah Undang2 terutama edisi2 dari tahun 1957 sehingga krisis perlembagaan
1988.
TOLAK PAKATAM, GENERASI ANDA SELAMAT !

PeBT LUBUK DUIT AMK PAKATAM SELANGOR. PAS PAKATAM DAPAT JAWATAN SAHAJA.

Aku bagi ko duit ko jangan enjoy tau !
Kumpulan Jutawan AMK Baru ! Yahoooo !!!

Cara baru PKR PAKATAM buat duit, rompak duit kemudian bazirkan duit. Alarh bukan duit PKR PAKATAM pun ni semua duit Rakyat. Tapi Rakyat dah bagi restu dalam PRU 12 untuk diperbodohkan dan dipertololkan oleh PAKATAM, apa nak cerita lagi kan? Merompak Ekonomi Selangorlah katakan. 

Apa benda plak PeBT nie ? Pasukan makan eskrem ke? PeBT ni Penggerak Belia Tempatan. Amboi, hinanya belia Selangor Pakatam layan. Pakatam anggap belia selangor nie semua pemalas sehinggakan PKR PAKATAM terpaksa melantik 300 orang jutawan baru untuk menjadi Penggerak Belia Tempatan. Lucu ! Ini semua nak kasi makan lah kat AMK. Kalau tak melangu lah puak AMK Selangor takde kerja dan hasil pendapatan bulanan. Ini kira macam rasuah kecik yang boleh dimaafkan mengikut skala piawaian makcik Ambiga. Risau gak PKR PAKATAM kot-kot AMK Pakatam dok lompat BN dan mengundi BN memandangkan PKR PAKATAN tak cukup beri makan. PAS PAKATAM apa dapat? 

Dalam gambar atok Khalid G senyumlah sebab lepas ni banyak lah anak ayam, anak itik dan anak ikan boleh bela. Yang bersalaman dengan Khalid senyum jugak sebab dapat dana peruntukan tetap secara bulanan sejumlah RM100,000.00 setiap bulan untuk jadi pendapatan dan tabung pilihanraya. Bijak betul puak Pakatam ni merompak. Bawah batang hidung kita selamba derk je pepuak Pakatam Kepala Lembu Hitam dok merompak.

Tapi paling kesian lah kat PAS PAKATAM. Nama je jadi EXCO jaga Belia tapi bila tengok struktur organisasi Perompak Belia Tempatan (PeBT) nie sekur haram orang PAS takdak. Yang ada puak DAP PAKATAM dan PKR PAKATAM kasi anak-anak ikan diaorg makan kenyang-kenyang. Anak-anak ikan PAS PAKATAM harap duit derma dari tabung masjid dna surau je la itupun kalau Azhar Idrus nak wakafkan.

Begitulah nasib semua persatuan belia di Selangor di mana kini Majlis Belia Selangor dikatakan hampir tiada peruntukan daripada Pakatam Selangor untuk buat kegiatan dan aktiviti kerana disalurkan kepada Perompak Belia Tempatan. Sedih sungguh nasib PAS PAKATAM. Cuma dapat pangkat dan jawatan sahaja tapi duit semua masyuuuukkk ke dala poket PKR PAKATAM dan DAP PAKATAM. Nasib ko la Lebai malang PAS PAKATAM !

KEJAYAAN PKR PAKATAM MENGHALAKAN MAKSIAT DI SELANGOR.


DI BAWAH IALAH CONTOH KEJAYAAN PAS PAKATAM SELAKU PEMEGANG EXCO BOLA DAN KASUT SUKAN ..... DAN SEBAGAI 'KUDA PERANG' DAP PAKATAM YANG ANTI ISLAM DAN MELAYU 


PAS PAKATAM KATA BIR YANG DI JUAL BUKAN UNTUK ORANG ISLAM. LAGIPUN KILANG ARAK KAT SHAH ALAM BUKAN SALAH PAS PAKATAM YANG BUKA. PAS PAKATAM CUMA FIKIR BAGAIMANA HENDAK TAMBAH KERUSI DALAM SYURGA DAJAL AL MASIKH. INI IKLAN MAMPU TAMBAH KERUSI TERSEBUT.

SELAIN IKLAN DI ATAS, DI BAWAH INI JUGA SALAH SATU KEGIATAN DI MANA PADA PENDAPAT PAS PAKATAM ADALAH HARUS DIBIARKAN SAHAJA KERANA MAMPU MENAMBAH KERUSI DALAM SYIRGA DAJAL AL MASIKH.
TANPA PUSAT-PUSAT MAKSIAT JUAL CIPAP SEPERTI DI BAWAH INI, DAH TENTULAH LEBUHRAYA RAKYAT DI KELANTAM TAK DAPAT DISEMPURNAKAN.
APA ADA HAL PUN, CUKAI PREMIS HIBURAN MASUK POKET KERAJAAN NEGERI. ISH NI BUKAN MACAM HASIL DARI PUSAT JUDI GENTING HIGHLANDS !
ITU HARAM SEBAB DAPAT KE BN. 
YANG DI BAWAH INI HALAL SEBAB NAK BANTU PAS KELANTAM BINA LEBUHRAYA DAN TAMBAH KERUSI DALAM SYURGA DAJAL AL MASIKH.

LAGIPUN PUSAT MAKSIAT MACAM INI YANG PERNAH DI SERBU KEMUDIAN DI SERBU LAGI MAMPU MENAIKKAN KADAR RIZAB AIR SELANGOR (AIR PERCUMA DAN ASLI LAGI)

SAKSIKAN !

DONG ZHONG ??? PAKCIK SIAPAKAH ITU? RIDHUAN TEE ADA JAWAPANNYA.


FAKTA TERBAIK USTAZ RIDHUAN TEE.

(Sinar Harian 11 Jun 2012)

Seorang India Muslim (mamak) yang kononnya bergelar datuk amat marah dengan artikel saya,  bertarikh 28 Mac 2012 lalu, bertajuk “tuntutan Dong Zong biadab”. Beliau yang mendakwa artikel saya tidak Islamik, merugikan Islam. Beliau tidak putus-putus faxkan surat yang sama kepada saya, mahukan penjelasan dan bersedia berdebat dengan saya. Beliau akan terus melakukannya selagi saya tidak menjawab apa yang beliau tanya. Persoalan saya, siapakah beliau? Apakah dengan gelaran datuk menandakan dia hebat dan boleh mengarah orang lain mengikut telunjuknya? Perompakpun ramai yang dapat gelaran datuk.

Terus terang, saya tidak perlu melayan minda kerdil orang seperti ini. Masih banyak kerja lain. Cuma saya kasihan dengan tindakan beliau. Paling kurang jagalah status kedatukannya itu.  Faxlah lagi, saya suka dengan permainan ini. Jika mahu berdebat soal pendidikan, sila minta NGO-NGO yang tidak berpihak aturkan. Saya begitu teruja untuk berdebat dengan beliau.

Apapun, saya ingin menjawab persoalan yang dibangkitkan kerana ada kaitan dengan pandangan Dong Zong yang terbaharu. Ultra kiasu ini mendakwa Akta Pelajaran 1996 yang dipersetujui oleh MCA telah menyebabkan Sekolah Persendirian Cina (SPC) tidak bertambah dan statik bilangannnya kepada 60 buah sahaja. Pemimpin MCA menafikan dakwaan itu. Sebenarnya, kerajaan terlalu banyak bertolak ansur terhadap pendidikan Cina, terutama apabila Akta Pelajaran 1996 diwujudkan, berbanding Akta Pelajaran 1961.

Malangnya, ultra kiasu masih tidak bersyukur. Beri betis hendak peha. Ingatan saya kepada kerajaan, jangan biarkan kaduk naik junjung. Saya tidak dapat gambarkan apa akan terjadi dengan sistem pendidikan negara ini jika Pakatan Rakyat memerintah. Apakah negara ini akan dipenuhi dengan lambakan sekolah vernakular dan sekolah persendirian atas nama hak asasi manusia? Melalui pembacaan, tidak ada negara di dunia ini mempraktikkan sistem sebegini.

Tidakkah ultra kiasu ini sedar bahawa peruntukan 21B Akta Pelajaran 1961 sebelum ini jauh lebih keras? Melalui kuasa menteri, sekolah vernakular Cina boleh ditukar menjadi sekolah kebangsaan bila-bila masa. Pada ketika itu, pemimpin ultra kiasu Melayu menjadi Menteri Pendidikan,tidak berbuat apa-apa. Sehinggalah Perdana Menteri sekarang yang menjadi Menteri Pendidikan pada tahun 1995, baharulah peruntukan 21B dipinda menjadi lebih lunak.

Apa yang ultra kiasu ini mahukan lagi? Negara ini terletak di kepulauan mana?Apakah agenda tersembunyi di sebalik semua ini? Kenapa agenda kebangsaan langsung tidak dibincangkan, sebalik agenda bangsa terus diperkasa? Mereka menuduh Umno memperjuangkan Melayu, apakah bangsa lain tidak memperjuangkan bangsanya, malahan lebih ekstrem daripada itu?

Sebenarnya pindaan kepada Akta Pelajaran 1961 yang membawa wujudnya Akta Pelajaran 1996, memberikan signifikan yang amat besar kepada pendidikan Cina. Kerajaan secara tidak langsung telah mengiktiraf kewujudan Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC), Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Cina (SMKJC) dan SPC sebagai sebahagian daripada sistem pendidikan kebangsaan yang bersifat kekal. Apakah ini masih tidak mencukupi?

Akta ini juga membolehkan kerajaan memberi bantuan kewangan, fiskal dan sumber perancangan kepada sistem pendidikan Cina. Untuk makluman, selepas tahun 1996, lebih banyak sumber kewangan diperuntukkan. Pada masa itu, terdapat 78 sekolah menengah Cina yang memilih untuk mematuhi silibus dan pengajaran kerajaan dan ia menjadi SMJKC manakala 60 lagi kekal sebagai SPC. Ini tidak termasuk sejumlah 1,291 SJKC yang diterima masuk sebagai sistem pendidikan kebangsaan. Bilangan SJKC terus bertambah setiap tahun.

Lebih menguntungkan lagi Akta Pelajaran 1996 juga membenarkan SPC beroperasi dengan penuh kecinaan. Kedudukan bahasa Melayu langsung tidak didaulatkan. Berbanding Akta Pelajaran 1961, SPC perlu memohon setiap tahun bagi membolehkan mereka beroperasi. Dengan Akta Pelajaran 1996, kerajaan telah mengiktiraf SPC dengan mengeluarkan pendaftaran kekal kepada semua 60 SPC.

Hari ini, peruntukan sudah hampir menjadi sama rata seperti aliran kebangsaan. Itupun mereka masih terus mendesak supaya SJKC dan SPC beroperasi dengan penuh kecinaan.

Ingatan saya kepada kerajaan dengarlah nasihat pakar, bukannya ultra kiasu kerana mereka ada agenda tersembunyi. Menurut Mohd Yazid Yusoff et al (2002), Akta Pelajaran 1996, ternyata memberi ruang yang begitu luas kepada pendidikan vernakular. Akta Pendidikan 1996 mengambil kira kepentingan semua kaum dengan cara mengekalkan status quo SJKC, SMJKC dan 60 buah SPC. Selain itu, secara tidak langsung Unified Examination Certificate (UEC) juga telah diiktiraf, walaupun masih belum sepenuhnya. Itupun mereka terus mendesak supaya diiktiraf sepenuhnya seperti sijil-sijil persekolahan kebangsaan lain.

Lebih menguntungkan lagi, dalam seksyen 2 Akta Pendidikan 1996, telah memperuntukkan pengajaran bahasa Cina dan Bahasa Tamil di Sekolah Kebangsaan dan Sekolah Menengah Kebangsaan boleh diadakan dengan satu syarat, jika ada permintaan 15 orang ibu bapa atau lebih. Manakala Dalam Akta Pendidikan 1961, Bahasa Cina dan Bahasa Tamil boleh diajar dengan dua syarat iaitu ada permintaan dari 15 orang ibu bapa dan jika didapati munasabah dan praktik.

Jelas di sini bahawa Akta Pendidikan 1996 begitu meraikan bahasa bukan Melayu. Kesan daripada membenarkan bahasa-bahasa lain menjadi bahasa pengantar, sekolah vernakular dan sekolah swasta saban tahun semakin bertambah. Bahasa kebangsaan seolah-olah langsung dipinggirkan. Lebih malang lagi, kerajaan tidak dibenarkan campurtangan dalam hal ehwal pentadbiran sekolah mereka.

Menurut sejarahwan, Zainal Abidin bin Wahid (1999), isu bahasa mempunyai perkaitan yang rapat dengan perpaduan. Pengabaian isu bahasa boleh menjejaskan perpaduan kerana keadaan ini boleh merosotkan nilai ekonomi bahasa Melayu, boleh menjejaskan tata bahasa rasmi dan bahasa perpaduan, memburukkan lagi ketidakseimbangan dari segi penyediaan tenaga iktisas di kalangan bumiputera. Pengabaian bahasa juga boleh menjejaskan perpaduan negara kerana akan memperluaskan lagi jurang ketidakseimbangan ekonomi antara kaum, juga mengakibatkan munculnya beberapa kumpulan pelajar iaitu aliran kebangsaan, Inggeris, Cina, Tamil dan sebagainya.

Pendek kata, memberikan ruang kepada bahasa bukan Melayu telah menjejaskan kepentingan bahasa Melayu sendiri. Dalam keadaan politik sekarang, sekiranya kerajaan terus melayan  desakan ultra kiasu demi undi, saya bimbang aliran kebangsaan akan menjadi mangsa dan tidak relevan lagi. Saya  harap datuk mamak tersebut faham tulisan saya selama ini.

UNCLE KARPAL MASUK WAD UROLOGI KE?

Terbaca dari rakan bloger Labun Cikgu Lin jm 4.32 pagi tadi Labun CikguLin yang memetik dari sumber AIDC menerbitkan semula emel yang di terima oleh mereka yang memaklumkan bahawa uncle Karpal sudah masuk wad urologi sejak tiga hari lepas dan diberikan ubat Delirium. Uncle Karpal turut dikatakan mula bercakap-cakap sendirian Ubat 'ddelirium' diberikan untuk menenangkan uncle Karpal yang dah mula merepek. demikian menurut penulis emel tersebut yang AIDC kata tidak mahu dikenali. 

Delirium ialah obat bagi mereka yang delirious yakni meracau tak tentu hala. Manakala Urologi pula sejenis penyakit berkaitan alat kelamin lelaki dan wanita. Di sini sumbernya URULOGY

Cari punya cari berikut dapat lagi sedikit maklumat mengenai hospital-hospital yang memberikan rawatan urologi di sini sumbernya

Kita tengoklah macam mana kan. 


ISYARAT JELAS DARI DULI TUANKU SULTAN JOHOR.


Bermula dari mulut celupar Nizar sosialis yang mempertikaikan pembelian no plat WWW 1 oleh TMJ, usaha PAKATAM mahu memburukkan imej Kesultanan Melayu Johor akhirnya memakan diri PAKATAM sendiri. Sebelum ini, Pakatam telah banyak kali menghina Sultan Perak, Sultan Selangor dan Sultan Johor. Tujuan Pakatam ialah untuk menimbulkan kebencian rakyat kepada institusi DiRaja Malaysia yang merupakan salah satu badan kerajaan dalam Perlembagaan Malaysia. 

Dah lama Pakatam mengidam untuk menghapuskan insitusi DiRaja Malaysia nie. Maklumlah, kesultanan Melayu yang menjadi institusi DiRaja Malaysia ini dikhabarkan mempunyai warisan harta yang banyak turun-temurun. Jika tiada insitutsi ini berjaya dihapuskan bermakna segala hartabenda dan kekayaan Kesultanan Melayu akan berpindahmilik kepada ahli-ahli politik Pakatam jika Pakatam menang dalam PRU 13.

Institusi DiRaja Malaysia merupakan benteng terakhir kepada status agama Islam sebagai agama rasmi negara. Institusi ini juga merupakan benteng terkuat dan paling ampuh kepada asas kerangka kenegaraan Malaysia yang mengambil model RAJA BERPERLEMBAGAAN. 

Pakatan sejak dulu lagi mahu menubuhkan sebuah Negara bercorak Republik yang bertunjangkan kepada Sosialisma. Bahkan, Islam juga turut disosialismakan oleh ideologi tersebut dalam bentuk Pluralisma dan Liberalisma. Malah agama kristian ortodoks juga turut menerima ancaman daripada Sosialisma apabila mula wujudnya kumpulan yang mencabar asas-asas keagamaan Kristian. Kumpulan ini di sebut sebagai Sosialis Religus yang mengamalkan dan menerapkan nilai-nilai fahaman Sosialisma ke dalam agama melalui Doktrin Pembebasan Teologi. Kerana itulah terbentuknya satu asas kepercayaan bahawa semua agama itu sama.

Di atas landasan itulah tertubuh di seluruh dunia apa yang dinamakan sebagai Interfaith Religion Council (IRC). Kononnya untuk mencapai kata sepakat di antara semua agama dan kepercayaan tapi kesepakatan yang dicapai adalah menurut fahaman Sosialisma. Contohnya, jika makan babi itu haram dalam Islam dan agama-agama lain tidak mengharamkannya maka demi kesatuan manusia Islam harus menghalalkan makan babi. Camtu lah bunyinya. Lain-lain kesepakatan seperti perkahwinan pasangan berlainan agama tidak memerlukan pasangan yang bukan Islam memeluk Islam terlebih dahulu. Manakala orang bukan Islam yang memluk Islam adalah bebas murtad tanpa dikenakan hukuman berdasarkan syariat Islam. Anak-anak pula tidak perlu mengikuti agama kedua ibubapa mereka sehinggalah mereka mencapai umur 18 tahun. Gila tak gila SOSIALISMA nie.

Satu lagi perkara mengenai Sosialisma nie ialah mengenai kepercayaan mereka kepada Revolusi dan Teori Dialektika Kontroversi. Hukum alam yang berlawanan di antara satu sama lain akan menghasilkan sebuah perubahan baru. Itu kepercayaan mereka. Sedangkan di dalam Islam mengajarkan bahawa keseimbangan hukum alam wajib dipeliharai sehinggakan Allah Ta'ala mencabar seluruh manusia untuk membuktikan melalui pengkajian ilmiah samada semua hukum-hukum alam nie berlawanan di antara satu sama lain (ketidaksempurnaan). Adalah mustahil bagi Allah Ta'ala mencipta sesuatu itu dengan sia-sia. Setiap benda diciptakan secara berpasangan. Ada air ada api, ada api ada angin, ada angin ada bumi. Kesemuanya adalah seimbang mengikut kadar yang ditetapkan oleh Allah Ta'ala. 

Tetapi tidak bagi Sosialisma. Bagi Sosialisma semua hukum alam ini berlawanan di antara satu sama lain. Oleh itu amat perlu bagi menghapuskan dua hukum alam yang berlawanan bagi mendapatkan satu hukum alam yang baru. Begitulah kelirunya puak Sosialisma ni yang menggunakan lambang Kepala Lembu Hitam. Inilah bahayanya fahaman Sosialisma yang menyerap masuk ke dalam IRC, Liberalisma dan Pluralisma. Sosialisma tidak mempercayai wujudnya Tuhan yang Tunggal sebagai Zat yang unggul. Memandang agama itu sebagai satu bentuk ideologi dan fahaman ciptaan manusia berdasarkan kepada falsafah duniawi. Pendekata macam inilah , Sosialisma adalah kepercayaan terunggul dari semua kepercayaan dan agama. 

Itu lah pasal kita dengar dan lihat bagaimana Pok Nik asik tersasar dari asas-asas akidah Islam sampaikan menyamakan hijrah Rasul dengan 'Kerusi' dan AL Qur'an itu sama macam suratkhabar, nau'zubillahiminzalik! Sosialisma sebenarnya adalah Satanisma. 

Inilah yang salah satu dimaksudkan oleh baginda Rasullullah s.a.w. di dalam hadis sahih baginda yang menyatakan mengenai fitnah yang melanda umatnya di akhir zaman umpama semut hitam (pendokong-pendokong dan pemimpin serta pengikut fahaman sosialisma - warna asas bagi Sosialisma ialah HITAM yakni Penyamaran, Pembohongan Pendustaan dan semangat Revolusi) di atas batu hitam (Asas kepercayaan Sosialisma yang berlawanan dengan Islam) di waktu malam (zaman fitnah di mana manusia menjadi keliru seperti sekarang ini dan ramai yang jahil agama).

Isu nombor plat bukan setakat nombor plat sahaja. PAKATAM hendak mencetuskan kemarahan rakyat kepada Institusi DiRaja Malaysia. Pakatam berharap berlakunya Revolusi berdasarkan kepada teori tolol Sosialisma mengenai pertentangan kelas. Sebab itulah kita tengok cagcai Pakatam dan Pakatam sentiasa menyalahkan pihak itu dan pihak ini bagi satu-satu isu. 

Allah Ta'ala mengurniakan kepada kita akal ruhani dan akal jasmani dalam bentuk otak yang diletakkan paling atas sekali dalam susunatur anatomi manusia. Gunakanlah akal anugerah Allah Ta'ala itu sebaik-baiknya menurut landasan Al Qur'an dan hadis dalam kefahaman ilmu hikmah atau Ladunni. Kemuliaan akal-budi manusia ini terletak kepada penggunaan akal tersebut. Oleh kerana akal manusia terletak di atas maka gunakanlah secara teratas dalam semua hal. Kalau tidak lebih baik anda ubahkan saja kedudukan akal itu ke kepala lutut macam cagcai dan pemimpin Pakatam lakukan sekarang. Itu pasal lah Pakatam tak pernah dapat menyelesaikan sebarang masaalah sebaliknya hanya mengujudkan pelbagai masaalah. Nak undi lagi ke pepuak kepala lembu hitam Pakatam? Minta dijauhkan dari mengundi Pakatam !

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...