Khamis, 16 Jun 2011

HAMBOI ABANG & MAKCIK SIAPA INI YANG TIDAK PUASHATI MENANG 5 BUAH NEGERI ?


Jangan Bohonglah ! Mustahil Pilihanraya di Malaysia adalah seburuk yang didakwa oleh Rejim Pakatan Haramjadah satanisma dapkrpas kerana Rejim Pakatan Haramjadah Satanisma dapkrpas memenangi 5 buah negeri dan dap menambah  kerusi di PRN Sarawak. Apa niat dan tujuan Rejim Pakatan Haramjadah Satanisma dapkrpas sebenarnya?
1. Bila mana-mana pemimpin Rejim Pakatan Haramjadah Satanisma dapkrpas menyuarakan rasa tidak puashati terhadap sesuatu perkara dan isu yang tidak menyebelahi mereka, rakyat menjadi mangsa kekeliruan yang mereka timbulkan. 

2. Pemimpin rejim pakatan haramjadah dapkrpas tidak pernah mengambil sebarang langkah dan inisiatif untuk membantu meringankan bebanan rakyat sebaliknya mereka lebih menumpukan kepada usaha-usaha pengekalan  dan perlumbaan kuasa dengan Barisan Nasional. Ini telah menyebabkan banyak kerugian di pihak rakyat dari segai ekonomi dan penghidupan mengakibatkan permasalahan ekonomi dan sosial rakyat teruk terjejas. 

3. Usaha-usaha pemulihan ekonomi dan semua polisi awam Barisan Nasional sebagai kerajaan Pusat seringkali dikritik secara membuta tuli dan di sabotaj oleh rejim pakatan haramjadah. Isu-isu yang diketengahkan oleh rejim pakatan haramjadah hanya lebih menumpukan kepada permasalahan peribadi pemimpin-pemimpin mereka.

4. Pakatan haramjadah dapkrpas tidak berfungsi dengan baik dan sempurna dalam menjalankan tugas-tugas pentadbiran eksekutif dan legislatif serta sebagai pembangkang yang berfikiran bernas kepada kerajaan Pusat. Rakyat dikecewakan oleh mereka.

5.  Mereka telah gagal total dan begitu mengecewakan rakyat jelata. Untung nasib rakyat kebanyakan masih di bela oleh kerajaan Barisan Nasional. Rejim Pakatan Haramjadah dapkrpas tidak berminat untuk melakukan usaha-usaha pemulihan ekonomi dan meringankan bebanan ekonomi rakyat di bandar dan di luar bandar. Mereka lupa bahawa kini mereka mentadbir dengan kuasa eksekutif di lima buah negeri tetapi mereka berperangai seperti sekumpulan berok mendapat bunga.

Pemimpin Rejim Pakatan Haramjadah terlalu mabok kuasa sehingga mereka melupakan kepentingan rakyat jelata. Sepatutnya mereka memberikan kerjasama kepada kerajaan Persekutuan dalam memulihkan ekonomi negara agar bebanan kewangan rakyat jelata dapat diminimalkan. Kerajaan Barisan Nasional akan melaksanakan skim gaji minima tetapi di mana pula perlaksanaan polisi yang sama di negeri-negeri tadbiran eksekutif rejim pakatan haramjadah? TEPUK DADA TANYA IMAN.

ABANG MAT SABU & MAKCIK AMBIGA , JANGAN NAFIKAN HAK PENGUNDI YANG TIDAK MENGUNDI PAKATAN HAARAMJADAH SATANISMA DAPKRPAS.


Perhimpunan Bersih 2.0 yang dijangkakan pada Julai 9,2011 di sambut dengan gempa bumi pada skala 5.5 richter di Sumtera Utara. Setiapkali Pakatan Tipu Rakyat mahu melakukan onar, ada saja alamat tidak baik diberikan terlebih dahulu. Para penaja dan pendalang utama Perhimpunan Haram tersebut tidak akan berganjak dari keputusan mereka. Mereka sanggup melakukan apasaja demi tamakkan kuasa hatta menafikan hak majoriti pengundi berdaftar seramai hampir 5 juta orang yang tidak mengundi mereka pada PRU 12.

1.                   Siapa yang bermain kotor dan tidak melakukan perkara bersih dalam hal ini? Membawa pilihanraya ke jalanraya merupakan suatu tindakan menghina dan menafikan majoriti hak pengundi berdaftar pada PRU 12. Di sudut pandang ini, penafian hak kelompok tesebut adalah amat serius dan merupakan perlanggaran Piagam Hak Asasi Manusia sekaligus perbuatan menghina Perlembagaan Malaysia.

2.                   Percubaan mencetuskan Revolusi Jalanraya untuk menggulingkan kerajaan Pusat yang mewakili serta bertindak di atas nama Yang DiPertuan Agong merupakan suatu perbuatan pengkhianatan terhadap Yang DiPertuan Agong mengikut tafsiran undang-undang terpakai di Malaysia.

3.                   Pihak penaja dan pendalang utama perhimpunan haram tersebut wajar mengingati bahawa kerajaan Persekutuan mempunyai mandat sah daripada majoriti rakyat yang telah membuat pilihan dalam PRU12.  Mereka sewajibnya menghormati juga hak majoriti rakyat tersebut. 

Apajua alasan yang dikemukan oleh penganjur dan pendalang perhimpunan haram Bersih, niat dan maksud tersembunyi mereka amat jelas boleh di baca di dalam facebook, twitter. Maksud dan tujuan diadakan perhimpunan tersebut amat diragui apabila dibandingkan dengan apa yang tertulis di dalam laman-laman sosial internet. TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...