Selasa, 19 Jun 2012

KBS MEMANG PANDAI BODEK BELIA~ PUSAT SIMULASI MENEMBAK KBS BUKIT KIARA.

alt

BUKIT KIARA: Bulan lepas KBS bodek belia Malaysia dengan HBN 2012. Akibatnya, pihak pembangkang cukup marah dengan kejayaan KBS membodek belia Malaysia. Dicetuskan isu seluar dalam K-Pop. Walhal penyanyi K-Pop adalah berseluar pendek sahaja dan bukan wanita Islam pun. Dalam 500 segmen dan 1 000 persembahan hanya satu itu sahajalah yang jadi modal puak Republik K-Cipap Pakatam berbanding dengan 4,000 buah unit Rumah 'Kos Murah' Urut di serata Selangor tak termasuk Markas 'Dangdut' di Jalan Limau Manis Kota Bharu di bawah Pas Kelantam.

Semalam KBS meneruskan lagi kegiatan membodek belia Malaysia. Satu lagi aktiviti hasil NKRA (Pelan Transformasi Kerajaan) di mana berkaitan dengan penglibatan para belia dalam industri keselamatan negara. Kalau Sabtu lepas KDN menubuhkan pasukan sukarelawan KDN dari kalangan para belia, kini KBS giat membodek para belia agar menjadi sukarelawan keselamatan. Besh ke jadi sukarelawan keselamatan di bawah program latihan KBS ini ? Besh la bro!Duit dapat, latihan dapat dan peluang pekerjaan pun terjamin! Berbanding dengan kegiatan takde manafaat melepak sana sini dan merempit setiap malam atau mneyertai perhimpunan haram tajaan puak Republik Takguna Pakatam

Bagi meramaikan lagi belia terlibat dalam bidang keselamatan samada dalam kepolisian, ketenteraan dan industri keselamatan, KBS telah membuka Pusat Simulasi Menembak di Kompleks Rakan Muda di Bukit Kiara. Menurut Shabery Chik, Pusat Simulasi ini adalah untuk para belia. Satu permulaan latihan santai bagi belia mengenal erti kedamaian. Bak kata dua orang penyelia Pusat Simulasi "Kita nak belia terutama belia bandar ini belajar hargai keamanan dan membantu negara menjaga keselamatan masyarakat dan negara"

Peta Lokasi Pusat Simulasi Menembak KBS di Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara Wilayah Persekutuan Kuala Lumupur di Bukit Kiara. Para Belia rajin-rajin lah datang ke sana, di Kompleks Rakan Belia Bukit Kiara ini ada bermacam-macam fasiliti Percuma untuk para belia. 
Gomen buat ini untuk belia datang. Meh ler ! Bawak Badan je dan semangat je !

Kita baca lapuran dari KLPOS mengenai halatuju dan objektif KBS pula:-
KUALA LUMPUR 18 Jun - Penubuhan Pusat Simulasi Menembak kendalian Kementerian Belia dan Sukan (KBS) merupakan platform terbaik kepada Skuad Muda Rela untuk mahir mempersiapkan diri dengan kemahiran menggunakan senjata.
Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek berkata, pada masa ini menjadi keperluan anggota Ikatan Relawan Rakyat (Rela) untuk mahir menggunakan senjata supaya boleh membantu pasukan keselamatan lain apabila diperlukan. 
“Skuad Muda Rela yang terdiri daripada golongan belia perlu tahu mengendali serta menggunakan senjata.
“Ia juga supaya mereka dapat membuat keputusan tepat ketika situasi memerlukan sama ada untuk melepaskan tembakan atau sebaliknya. Bagaimanapun, tembakan yang dilepaskan perlulah tepat, sebab itu pusat simulasi ini ditubuhkan supaya mereka boleh diberikan pendedahan serta latihan,” katanya.
Pusat simulasi tersebut merupakan pusat latihan utama Skuad Rakan Muda Rela serta badan-badan beruniform di sekolah mahupun di peringkat institusi penggajian tinggi bagi menyediakan latihan yang secukupnya kepada belia-belia disamping sebagai daya tarikan untuk mereka menyertai sebagai anggota sukarelawan KBS.
Pusat simulasi yang pertama di negara ini mampu mengadakan sebanyak 1,115 siri latihan setahun dengan kapisiti seramai 50 peserta setiap sesi
Jaid korang para belia dan ibubapa, abang kakak kepada para belia Malaysia, JOM LAH KE KOMPLEKS RAKAN MUDA BUKIT KIARA ! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...