Khamis, 18 Ogos 2011

MAT SABU MARAH UMNO PERJUANGKAN ISLAM.

Bukan Mat Sabu seorang sahaja yang sedang ghairah melancap ammarah mereka kepada UMNO dalam isu DUMC. Bahlan seluruh ahli dan penyokong PAS berada dalam keadaan begitu. Mereka sepatutnya berterimakasih kepada UMNO kerana bersuara dalam isu di mana mereka terpaksa TUTUP MULUT disebabkan oledh TAHALUF SYAITHONIROJIM LAKNATULLAH dan SIYASI TAK-JADI NEGARA KEBAJIKAN.

Baru-baru ini bloger empayarpemuda mendedahkan stetmen lawak bangang Mat Sabu mengenai isu DUMC. Beliau di petik merayu dan merintih simpati kepada ahli PAS di Sg Gau Pahang untuk tidak mempercayai isu DUMC dengan dua alasan, pertama terjadinya kes murtad beribu-ribu orang semasa pentadbiran BN (mungkin beliau merujuk sejak zaman Portugis lagi) dan penukaran cuti umum dari hari Jumaat ke hari Ahad. Sila baca seterusnya di sini http://empayar-pemuda.blogspot.com/2011/08/panas-lawak-bangang-oleh-mat-sabu-untuk.html.
Mat Sabu mungkin terlupa agaknya, menukarkan hari cuti umum tidak menyebabkan murtad tetapi MENUTUP MULUT ATAS ISU DUMC MEMUNGKIN LEBIH RAMAI LAGI DIMURTADKAN.

PAS ALAMI SINDROM KHILAF IDENTITI YANG SERIUS.

PAS selepas muktamar penuh glamer nya dalam bulan Jun dan selepas Anwar Ibrahim diminta membela diri dalam kes liwat nombor dua, semakin hanyut dan tenggelam dalam sindrom khilaf identiti. PAS kelihatan seperti tidak tahu lagi samada mereka adalah pejuang Islam atau mereka adalah pencacai Trintiti Evangelikal Sosialis Religus.

Bermula sejak sebelum merdeka, PAS diterajui oleh kumpulan pembaharu agama yang di sebut sebagai Tajdid. Golongan ini menolak kesemua nilai-nilai tradisi Islam yang di bawa oleh empat mazhab utama. Selepas itu PAS dipimpin oleh seorang yang berfahaman sosialis religus seperti Dr Burhanuddin Al Helmi yang cenderung kepada semangat Nasionalis Sosialisma. Tidak lama selepas itu PAS dipimpin oleh golongan-golongan penyesat agama seperti Nik Ajih Hj Hadi.

Kini setelah menikmati kemenangan tak terduga dalam PRU 12, PAS semakin menyimpang jauh dari JALAN SIASAH ISLAM melalui TAHALUF SYAITHONIROJIM LAKNATULLAH dan SIAYASI TAK-JADI.

Dalam isu DUMC, PAS lebih menyibukkan diri mereka dengan menuduh yang bukan-bukan kepada UMNO tanpa memberikan bukti-bukti yang jelas. Menyaman PAPA GOMO dan membuat lapuran Polis terhadap PAPA GOMO tidak akan dapat memadamkan dosa-dosa besar PAS dalam menyesatkan akidah umat Islam dan menyokong gerakan murtad yang dipercayai dilindungi oleh sekutu mereka dalam PKR dan DAP. Apakah selepas ini PAS tidak algi menjadi PAYUNG AKIDAH ? ADA BULAN DI SALIB?

ISU DUMC: LAGI BUKTI PENDEDAHAN.

BERTEKAK dan bertegang leher sudah tiada berguna lagi. TV9 dengan beraninya mempaparkan temubual dengan dua orang kanak-kanak yang dikatakan telah didakyahkan oleh segelintir malaun dengan doktrin-doktrin kepercayaan Triniti melalui kelas tuisyen. Berdasarkan kepada temubual tersebut, kanak-kanak terbabit didakyahkan dengan kaedah 'Reward and Punishment'. Jika berjaya menghafal lagu-lagu berkenaan Jesus maka mereka diberikan hadiah jika gagal mereka di hukum.

Ramai yang ditemui mengeluh dan melahirkan rasa kekesalan dengan gerakan malaun-malaun terbabit. Kita maklum gerakan memurtadkan orang Melayu Islam memang sudah lama dijalankan sejak 500 tahun dahulu. Malah semasa pentadbiran BN dahulu pun ianya tetap dilakukan. Namun semenjak dua menjak Pakatan Pembangkang Haramjadah menguasai ima buah negeri dan menjadi kerajaan negeri, gerakan tersebut sudah dilakukan dengan terang-terangan. Ini kerana malaun-malaun berkenaan tahu mereka bakal dilindungi oleh pencacai-pencacai bangang daripada barisan PKR PAS dan DAP. Jadi apa perlu mereka takut pun.

Nampaknya, hambe terpaksa keluarkan lagi mengenai matlamat NECF. Anda tahu apakah NECF itu ? NECF ialah pertubuhan PENGANUT-PENGANUT KRISTIAN EVANGELIKAL KEBANGSAAN yang ditubuhkan bagi memperjuangkan PENGEDARAN BIBLE VERSI MELAYU BOLEH DISEBARKAN KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA bersesuaian dengan matlamat dan visi KUMPULAN EVANGELIKAL seperti DUMC yakni MELAKUKAN KONVERSI KE ATAS UMAT MANUSIA YANG PADA ANGGAPAN MEREKA MERUPAKAN GOLONGAN YANG TIDAK SELAMAT KERANA TIDAK MEPERCAYAI DOKTRIN TIRINITI.

DUMC ADALAH MERUPAKAN ANGGOTA NECF dan kerana itulah adanya kenyataan rasmi daripada Pengerusi NECF mempertahankan DUMC. Amat pelik lah bagi sebuah organisasi seperti PAS yang mampu mengesan beribu-ribu PATI diberikan taraf warganegara , kononnyalah gagal mengesan malaun-malaun yang mungkin dalam jumlah beribu-ribu menjalankan MISI EVANGELIKAL EKSTRIM menyalahi FASAL 4 ARTIKEL 11 PERLEMBAGAAN MALAYSIA.

Disinilah kita dapat menyimpulkan drama yang dimainkan oleh PAS, PKR dan DAP dalam isu murtad. Kita perlu ingat MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR DAN PULAU PINANG AKAN MENYERAHKAN ANGGARAN BAJET MEREKA PADA 31 HB OKTOBER INI BAGI PENGURUSAN DAN PERBELANJAAN MEREKA UNTUK TAHUN HADAPAN. Berdasarkan kepada SEKSYEN 82 (2) ENAKMEN PENTADBIRAN AGAMA ISLAM DI KEDUA BUAH NEGERI TERSEBUT, BAJTE BERKENAAN WAJIB DILULUSKAN OLEH EXCO NEGERI MASING-MASING. BAYANGKANLAH WAHAI TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN KEADAAN YANG BEGITU MENDESAK SEDANG MENANTI MAJLIS AGAMA KEDUA-DUA BUAH NEGERI TERSEBUT.

PENERANGAN DAN PENDEDAHAN WAJIB DITERUSKAN BAGI MENYEDARKAN ANGGOTA-ANGGOTA MAJLIS AGAMA ISLAM DI KEDUA BUAH NEGERI MENGENAI BAHAWA PERMAINAN POLITIKAL MANUVER OLEH PKR DAN DAP. PAS WAJIB DISEDARKAN SAMADA DENGAN CARA KATA BIDALAN ' KETUK PAKU DENGAN TUKUL' ATAU CARA BERHEMAH. KEPADA ORANG RAMAI, IKUTILAH PENDEDAHAN DEMI PENDEDAHAN OLEH BLOGER PRO KERAJAAN.

JAWATANKUASA PEMILIH PARLIMEN (JKP) LANTAKLAH KORANG BERGASAK SESAMA SENDIRI.

Hah apalagi ? Bergasaklah betul-betul sesama NGO dan Pakatan Pembangkang mengenai Jawatankuasa Parlimen bagi pembaharuan Pilihanraya. Ada NGO yang tidak sependapat dengan Pakatan Pembangkang haramjadah.Tahniah DS Najib kerana bijak menangani permintaan dan tuntutan-tuntutan yang bukan-bukan Pakatan Pembangkang. Dengan adanya Jawatankuasa Pemilih Parlimen bagi pembaharuan pilihanraya sekali lagi PAS lebai malang terpinggir dan diperbodohkan oleh sekutu-sekutunya PKR dan DAP serta PSM. Nampak beno terserlah kebengapan PAS dalam serba serbi. Bila nak jadi cerdik ini?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ISU MURTAD: HABIS SEMUA KENA TIPU DEK PAKATAN HARAMJADAH.


TERUS TERANGLAH , sebenarnya hambe tidak begitu percaya sangat isu DUMC ini berkenaan hanya berkisar soal murtad sahaja kerana semua dah maklum pun pengembangan agama kristian di Malaysia ini memang rancak berjalan semenjak 500 tahun dahulu. Gerakan pertama dimulakan oleh ST. FRANCIS XAVIER di Melaka. Jadi isu AGENDA MURTADKAN MELAYU LAMA DAH OIIIII SUDAH TERJADI SEJAK 500 TAHUN DAHULU SILIH BERGANTI, MULA-MULA PORTUGIS, KEMUDIAN BELANDA DAN AKHIRNYA INGERIS. PATUNGNYA MASIH TEGAK BERDIRI DI KOTA MELAKA SAMPAI SEKARANG.

Oleh kerana itulah semasa Perlembagaan diderafkan perlindungan istimewa diberikan kepada agama Islam di mana ada larangan pengembangan kepercayaan agama dan doktrin di kalangan umat Islam. Dalam pada itu, kalangan umat Islam sendiri lah plak menyesatkan akidah umat Islam melalui ajaran-ajaran songsang dan sesat.

Diwujudkan institusi Raja Berperlembagaan dan Majlis Raja-raja sebagai pelindung dan penaung kepada agama Islam. Digubalkan pula enakmen-enakmen pentadbiran Islam di setiap negeri walaupun di negeri berkenaan tiada Sultan.

Hamba hairan jugak, kerana melalui perbicaraan dengan malaun-malaun dalam PKR dan PAS, rata-rata dengan sinis mengakui sudah tahu lama mengenai gerakan memurtadkan orang Melayu di Selangor.

Kalau sudah tahu kenapa di awal-awal 2008, 2009, 2010 mereka tidak ambil tindakan ? Kenapa baru sekarang? Terjadinya pula dalam bulan Ramadan, angin tidak ada ribut tak ada tup tup .. JAIS dapat tip off mengatakan ada umat Islam sedang didakyahkan untuk murtad di DUMC.

Tak pasal-pasal Khalid GG mohon maaf kemudian tunggu lapuran siap selepas hari raya sedangkan lapuran sudah siap lama dah,

JADI SUDAH TENTULAH ISU DUMC INI ADA AGENDA LAIN YANG LEBIH JAHAT DAN LEBIH SINITER SIFATNYA. PAKATAN PEMBANGKANG INI CUKUP PANDAI MENIPU DAN MENJALANKAN SIASAH TIPU MUSLIHAT.

TEPUK DADA TANYA IMAN !

ISU DUMC & JAIS , ADA RINGGIT DISEBALIKNYA.Anda semua patut bertanyakan soalan-soalan ini dalam isu DUMC & JAIS.

Pertama :-

Bagaimanakah penguatkuasa JAIS tahu ada aktiviti pengembangan agama kristian di DUMC?
Atas maklumat siapa dan bagaimanakah ianya disampaikan kepada penguatkuasa JAIS ?

Kedua:-

Kenapa ianya boleh berlaku dalam bulan Ramadan pada tahun ini yang kebetulan jatuh dalam bulan Ogos? Apakah signifikan bulan Ogos dalam setiap tahun kepada MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR?

Ketiga:-

Kenapa PAS masih berdrama dengan pentadbiran JAIS & DUMC ?

FAKTA:-

Tahukah anda bahawa berdasarkan kepada Enakmen Pentadbiran Agama Islam Selangor 2003 , dinyatakan dalam seksyen 82 , MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR wajib mempersembahkan kepada DYMM Sultan Selangor BAJET ANGGARAN PERBELANJAAN untuk diperkenankan oleh baginda.

Sub-seksyen (2) seksyen 82 Enakmen yang sama menyatakan bahawa BAJET tersebut mestilah di bawa kepada EXCO NEGERI SELANGOR untuk diperbincangkan bagi kelulusan dan ianya boleh di pinda jika EXCO NEGERI SELANGOR TIDAK BERPUASHATI.

HIPOTESIS:-

1. Anda semua masih ingat bahawa Teresa Kok sedang membina sebuah gereja yang besar di Bukit Jalil dan masih memerlukan bajet RM10 juta ?

2. Anda juga tentu masih ingat mengenai salah satu tuntutan IFC ialah menuntut agar WANG ZAKAT turut dinikmati oleh penganut agama lain?

3. Apakah caranya untuk mereka menjustifikasinya ?

SINTESIS:

1. Jika pentadbiran PKR memberikan sumbangan kepada pembinaan gereja yang terbesar di Bukit Jalil tanpa JUSTIFIKASI, sudah tentu mereka akan hilang undi dan bakal kalah teruk nanti.

2. Apakah POLITIKAL MANUVER YANG TERBAIK ibarat MENARIK RAMBUT DALAM TEPUNG, RAMBUT TAK PUTUS DAN TEPUNG TIDAK BERSELERAK?

3. PERTAMA MESTILAH DIWUJUDKAN SUATU SUASANA SIMPATETIK DAN MELETAKKAN UMAT ISLAM DAN PENGANUT KRISTIAN DALAM SITUASI POLEMIK SEPERTI ISU DUMC.

4. SUDAH TENTULAH PUAK UMNO AKAN MEMBUAT BANTAHAN DAN BANTAHAN TERSEBUT AKAN DIKENDALIKAN MELALUI POLITIKAL MANUVER UNTUK MEMBURUKKAN UMNO SERTA MELETAKKAN MCA / MIC DALAM KEADAAN DEFENSIF.

5. SESUDAH ITU, APABILA SITUASI POLEMIK INI BERPANJANGAN SEHINGGALAH KE 31 HB OKTOBER, TEMPOH MASA HAMPIR DUA BULAN (DIKETAHUI BAHAWA SATU-SATU ISU ITU MELEDAK DALAM TEMPOH DUA BULAN) SUATU TINDAKAN POLITIKAL MANUVER YANG MELIBATKAN TEKANAN KEPADA INSTITUSI SULTAN SERTA MAJLIS RAJA-RAJA AKAN DILAKUKAN OLEH PAKATAN PEMBANGKANG HARAMJADAH.

6. PADA MASA ITU, BERSIH 3.0 AKAN DILANCARKAN DAN DIBERIKAN NAFAS BARU DI TAMBAH LAGI MATLAMAT NYA. INI memberikan TRI-TEKANAN kepada UMNO/BN sehingga PAKATAN PEMBANGKANG akan menguulkan SUATU PELAN PERDAMAIAN ... iaitu SUMBANGAN KEPADA PEMBINAAN GEREJA DI BUKIT JALIL.

7. TEKANAN BOLEH DIBERIKAN OLEH PAKATAN PEMBANGKANG MELALUI RUNDINGCARA DAN MELEWAT-LEWATKAN PERSETUJUAN KELULUSAN BAJET TAHUNAN MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR YANG AKAN MENYEBABKAN PEMBAYARAN WANG ZAKAT KEPADA FAKIR MISKIN TERJEJAS.

8. MAHU TIDAK MAHU, WANG ZAKAT AKAN DIJADIKAN 'TRUMP CARD" DALAM RUNDINGCARA MANEVUR POLITIKAL.

9. ATAUPUN, KERAJAAN NEGERI MENGHENDAKI SEDIKIT HABUAN UNTUK KEGUNAAN PENTADBIRAN PAKATAN HARAMJADAH DI SELANGOR,

SELEBIHNYA ANDA BOLEH FIKIRKAN SENDIRI. TETAPI NYATALAH, ADA TIPU MUSLIHAT YANG LEBIH BESAR DARIPADA APA YANG KITA JANGKAKAN. CELAKAK PUNYA PAKATAN HARAMJADAH ! KIRI MAKAN KANAN MAKAN ATAS BAWAH MAKAN JUGAK !

SEMUGA SEGALA PERANCANGAN MEREKA GAGAL TOTAL. KESIAN PAS DIJADIKAN BAHAN UJIKAJI OLEH DAP DAN PKR DALAM PERCATURAN PADA KALI INI.

KALAU PAS TIDAK SEDAR JUGA TAK TAHU LAH MELAINKAN JIKA SUDAH ADA EHEM EHEM EHEM 'PERKONGSIAN BIJAK' DALAM BAJET DURIAN RUNTUH.

KALAU TIDAK APAKEJADAHNYA KHALID GG NAK TUNGGU SAMPAI SELEPAS RAYA [ BULAN SEPTEMBER] YAKNI SEBULAN LAGI SEBELUM MAIS HANTAR BAJET MEREKA MENGIKUT SEKSYEN 82 (2) ENAKMEN PENTADBIRAN AGAMA ISLAM SELANGOR. YEA TAK?

TEPUK DADA TANYA IMAN !

MASALAH TEKNIKALITI.

MAAF KEPADA SEMUA PEMBACA, ADA ISU PINCANG-TEKNIKALITI / SEHARIAN / SEMALAMAN CUBA MEMPERBAIKI NYA.

DI HARAP SEMUA PEMBACA BERSABAR.

INI ADALAH KIRIMAN UJIAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...