Isnin, 20 Februari 2012

ALAMAK! ADUN PAS HINA ISLAM LAH ... BUKTI BERGAMBAR.


ADUN PAS di dalam gambar di atas begitu ralit dan asik mengamalkan CELIK BUDAYA BUTA AKIDAH. Malangnya, oleh kerana ADUN PAS di atas dan kepimpinan PAS PUSAT dikuasai oleh golongan ulama' jahat maka perbuatan tersebut tidak diberitakan kepada ahli dan penyokong PAS lain. Mungkin juga ADUN PAS tersebut terlupa mengenai surah Al Kafiruun pada saat dan ketika perbuatan itu dilakukan. Menariknya perbuatan ADUN PAS tersebut ditertawakan oleh beberapa orang di dalam rumah ibadat tersebut. 

Mana lebih teruk pada pertimbangan akal waras anda ? Perbuatan seorang ulama' jahat seperti ADUN PAS tersebut atau perbuatan seorang pemimpin negara yang di tuduh sebagai jahil agama oleh puak ulama' jahat dalam PAS?

Tolong jangan berikan jawapan yang menipu diri sendiri, Allah swt tak suka perbuatan itu.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SIAPA SURUH PERCAYAI HASUTAN JAHAT INI?


Hamba amat hairan apabila ramai yang begitu taksobkan dengan perkataan dan kenyataan dua orang ahli politik di atas yang amat dikenali dan diketahui mengeluarkan kenyataan di dalam Majlis Debat mengenai kepentingan bangsa Cina Malaysia.

Guna otak di atas kepala yang berada di antara dua bahu dan bukkannya otak yang berada di kedua belah lutut. Keduanya diketahui tidak fasih berbahasa Melayu serta kenyataan asal adalah bahasa Cina. Lagipun keduanya bercakap mengenai halatuju kepentingan bangsa Cina Malaysia yang mana sudah tentulah kenyataan-kenyataan berbentuk sedemikian akan keluar.

Hamba punya pandangan mudah sahaja, ini menunjukkan bahawa kedua ahli politik tersebut menyeru orang Cina bersikap negatif dan hanya mementingkan kepentingan peribadi sahaja.

Teramat jelas daripada kenyataan keduanya mempamirkan sikap pentingkan diri sendiri mereka sahaja. Buat apa kita hendak melayan karenah dua orang yang sedang mabok dalam kecintaan kepada diri mereka sahaja.

LGE terkenal dengan Cakap Tak Serupa Bikin punya. Beliau tidak mempunyai kewibawaan untuk dipercayai sebarang kenyataannya.

Jika benar keduanya mengeluarkan kenyataan tersebut maka nyatalah keduanya tidak layak menjadi pemimpin kepada rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan agama.

Di bawah ini adalah lapuran mengenai Debat MCA-DAP ( Hairan selama ini DAP mendakwa mereka adalah sebuah parti berbilang kaum tapi mengapa DAP turut serta dalam Debat mengenai kepentingan orang Cina? Adakah ini bermakna DAP mengakui bahawa selama ini mereka berbohong mengenai status parti berbilang kaum dan sebenarnya DAP adalah sebuah Parti Perkauman?):-
KUALA LUMPUR 18 Feb. - Selama ini Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng kelihatan hebat ketika memberi ceramah di atas pentas politik tetapi apabila diberi peluang, beliau enggan menjawab beberapa kritikan terhadapnya ketika mengambil bahagian dalam debat MCA-DAP di Berjaya Times Square di sini hari ini.
Dalam debat selama satu jam sempena Persidangan Masyarakat Cina di Persimpangan Politik itu, Setiausaha Agung DAP tersebut bukan sahaja 'gagal' menjawab beberapa soalan peserta persidangan, malah cuba berdolak dalik termasuk sentiasa menyalahkan Kerajaan Pusat sepanjang perdebatan itu.
MCA diwakili oleh Presidennya, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek pada debat itu yang dikendalikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor, Tan Ah Chai.
Terdahulu, pihak penganjur telah menetapkan beberapa garis panduan termasuk membenarkan peserta persidangan mengajukan soalan kepada kedua pendebat tersebut.
Antara soalan peserta persidangan ialah adakah Guan Eng akan menghapuskan tol Sungai Nyor di Pulau Pinang seperti yang dijanjikan pada Pilihan Raya Umum Ke-12 yang lalu."Berkenaan 'cek kosong' atau janji kosong di Pulau Pinang, kerajaan negeri beriltizam untuk melaksanakannya termasuk tol di Sungai Nyor, tetapi tidak dapat melakukannya kerana kuasa berada di bawah Kerajaan Pusat," jawabnya.
Namun penjelasan Guan Eng itu ternyata tidak memuaskan hati penyokong MCA dan mengakibatkan dewan menjadi gamat.
Selain itu, Guan Eng langsung tidak menjawab soalan peserta persidangan yang mendakwa rakyat Cina di Kedah ditindas di bawah pentadbiran kerajaan Pas.
Malah Setiausaha Agung DAP itu juga 'menolak' untuk menjawab soalan tentang beliau cuba menyembunyikan isu pemberian kontrak pakaian rasmi ahli Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) membabitkan Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming.
Kegagalan Guan Eng menjawab beberapa soalan itu menyaksikan penyokong DAP hanya mampu 'duduk diam' melihat penyokong MCA terus 'menyebut-nyebut' nama Soi Lek.
Dalam pada itu, semasa sidang akhbar, Guan Eng mengalu-alukan tindakan MCA menjemputnya berdebat kerana ia merupakan sebahagian daripada proses demokrasi.
Katanya, mereka berdua juga bersetuju supaya satu lagi sesi debat antara MCA dan DAP diadakan sama ada dalam bahasa Melayu atau Inggeris pada bulan depan.
"Ia merupakan perkara yang ditunggu-tunggu kerana selama 55 tahun, akhirnya satu perdebatan antara MCA dan DAP menjadi kenyataan kerana sesi debat itu sepatutnya berlangsung lebih awal," katanya.
Sementara itu, Soi Lek menyifatkan tidak ada pihak yang menang dan kalah dalam debat itu kerana pemenang bagi debat itu adalah rakyat bukan beliau atau Guan Eng.
"Ini kerana, disebabkan kekangan masa, adalah sukar untuk menjawab lima soalan dalam tempoh tiga minit," katanya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MELAYU TAK LAYAK JADI PERDANA MENTERI GERTAK LIM GUAN END.


Pada 1969, bapanya mengeluarkan kata-kata nista dan sumpah seranah berbaur perkauman melampau kepada orang Melayu di Selangor (lihat poster di atas). Pasca 2008 sehingga ke hari ini, amalan tersebut terus menjadi warisan bagi anaknya pula.

Terbaru anak kepada Lim Kit Siang menegaskan :-
Kami tidak bersetuju Perdana Menteri mestilah selalunya Melayu kerana kami mahu rakyat untuk memutuskannya'

Berdasarkan kepada Perlembagaan Malaysia , Perdana Menteri di lantik oleh ahli-ahli Parlimen serta diperkenankan oleh Yang DiPertuan Agung. Perlantikan tersebut tidak melibatkan rakyat secara langsung. 

Jadi apakah maksud kenyataan rasis Lim Guan End tersebut?

Tidakkah ini bermakna DAP hanya mahu memperalatkan PAS dan PKR untuk mendapat bilangan kerusi terbanyak di Parlimen seperti apa yang terjadi di DUN Perak agar secara tidak langsung DAP rasis mampu menawarkan Lim Guan End menjadi PM?

Tidakkah ini juga bermakna DAP mempunyai niat untuk mengubah dan menukarkan Perlembagaan sekarang kepada bentuk Perlembagaan Negara Sosialis agar jawatan PM digantikan dengan jawatan Presiden? Ini membolehkan kaedah perlantikan Presiden dilakukan sama seperti di Amerika Syarikat?

Anda fikirlah sendiri. Setiap undi kepada PAS dan PKR adalah undi kepada Lm Guan End untuk menjadi Presiden Republik Rakyat Malaysia yang pertama ! Adakah itu kehendak anda sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama Islam?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...