Khamis, 8 Januari 2015

KUIL UNIK DI PUTRAJAYA

KENYATAAN MEDIA WIRA PERKASA MALAYSIA.

17 Rabul Awal 1436 / 8hb Januari 2015

KAMI AMAT DUKACITA DENGAN BERITA YANG SAYA TERIMA APABILA KUIL PALING UNIK TELAH DIBINA DAN AKAN SIAP TIDAK LAMA LAGI. KUIL TERSEBUT TERLETAK DI PRISINT 20 PUTRAJAYA, BERDEKATAN DENGAN KAWASAN TANAH PERKUBURAN. SIAPA YANG TELAH MEMBERI KELULUSAN BAGI PROJEK INI..? BEGITU MUDAH MENYERAHKAN TAPAK UNTUK MEMBINA KUIL DISITU. MENGAPA MESTI DI PUTRAJAYA? RATA
RATA KAWASAN YANG DIHUNI OLEH ORANG ORANG MELAYU.

TERNYATA MENTERI WILAYAH DAN YDP MAJLIS PERBANDARAN PUTRAJAYA GAGAL DALAM MEMBUAT KEPUTUSAN PERANCANGAN PERBANDARAN. RATA2 KUIL YANG DIBINA DISELURUH NEGARA KINI BEGITU MUDAH UNTUK MENDAPAT KELULUSAN DAN DIBINA, SEPERTI CENDAWAN TUMBUH. JELAS KITA LIHAT DARI PERANCANGAN HINGGA PENGUATKUASAAN TETNYATA GAGAL.

INGAT, ISLAM AGAMA PERSEKUTUAN MALAYSIA. JIKA KITA BUAT PERMOHONAN UNTUK MEMBINA MASJID ADA SAJA ALASAN UNTUK MELULUSKANNYA. TAPI JIKA KUIL, BINA DAHULU BARU DAPAT KELULUSAN. MANA PERGI INTEGRITI DALAM MENLAKSANAKAN TANGGUNGJAEAB SEBAGAI SEORANG ISLAM DAN KAKITANGAN KERAJAAN?

JANGAN KITA JADI PENGECUT DAN PAK TURUT. IKUT SAHAJA APA YANG DIMINTA. MALULAH KEPADA ANAK BANGSA MELAYU KERANA KITA MEMPUNYAI KUASA TAPI KEPIMPINAN YANG LAYU DAN LESU.

MANA PERGINYA SEMANGAT ORANG MELAYU  YANG BERJUANG UNTUK AGAMA BANGSA DAN NEGARA NYA? MUDAH TUNDUK PADA KEMAHUAN ORANG LUAR DAN MENGANAK TIRIKAN BANGSA SENDIRI... TERNYATA MELAYU MUDAH LUPA.

BILA MENDAPAT KUASA KEMEWAHAN DAN SEGALANYA HABIS MARUAH BANGSA DIGADAI DAN DIBIAR DIPERMAINKAN ORANG. SEDARLAH WAHAI PEMIMPIN MELAYU SEKALIAN!!! JANGAN LUPA ASAL USUL KAMU!!!

KAMI YANG KAMU HINA INILAH YANG MENGANGKAT KAMU HINGGA SAAT INI. JANGAN LAH KAMU MUDAH TUNDUK DENGAN KEMAHUAN ORANG LUAR HINGGAKAN BANGSA KAMU MEREMPAT DI NEGARA SENDIRI. WALAU INI HANYA ISU PEMBINAAN KUIL NAMUN KAMI RASA TERHINA DENGAN TINDAKAN MENTERI DAN YDP YANG BERTANGUNGGJAWAB DAN BERBANGSA MELAYU TELAH MELULUSKAN PEMBINAAN KUIL INI DENGAN MUDAH TANPA BERTANYA KEPADA PENDUDUK DI PUTRAJAYA...

KAMI WIRA PERKASA MALAYSIA MENENTANG DENGAN PEMBINAAN KUIL INI. BANYAK LAGI TEMPAT LAIN BOLEH DIBINA. KAMI TAK AKAN BERDIAM DIRI SEHINGGA KAMI MENDAPAT PENJELASAN YANG JELAS  DEMI MEMPERTAHANKAN PERLEMBAGAAN.

IRWAN FAHMI IDERIS
KETUA WIRA PERKASA MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...