Selasa, 15 Mac 2011

DINASTI POLITIK BARU TERLIWAT - Amokan Hantu Raya Tak Bertuan

Kumpulan Bloggers Nyamuk
Pro UMNO & Barisan Nasional

1. Hari ini adalah hari ke 9 HantuRaya Tak Bertuan dok ngamok sakan kepada PUDING Timbalan Menteri Pengajian Tinggi yang kurang tinggi akhlaknya walaupun diamanahkan menjaga Pengajian Tinggi. Sesi persekolahan dewasa kepada KETOTUA UMB juga turut dimulakan oleh kelompok HantuRaya Tak Bertuan. Hantamlah, polemik yang berpunca daripada KETOTUA UMB , yang dahulunya pada 1999 merupakan agen barua pamplet dan brosur bagi pro Al Juburi terkenan sawan ketuat sejak PRK Hulu Selangor yang menjadi epidemik di PRK Kerdau dan Merlimau. 

Buku JinGay - Politik Barua TigaSuku

2. Akibat terlupa untuk menjamu dan menjaga pantang larang dalam menjaga dan menyelia HantuRaya Tak Bertuan, akhirnya akibat terasa diri lebih bahlol dari cendikiawan, terkeluar kata-kata kesat nak balun bloger kumpulan bebas daripada Si Puding. Tak lama selepas itu, ngamuklah bloger bebas ini kepada Si Puding, Timbalan Menteri yang tak tau budi bahasa dan terpecahlah tembelang dan temberang barua-barua politik selama ini.


Buku Fiksyen POLITIK BARU-A
Angan-angan Al Juburi 


3. Si Puding ni pembawa mazbah POLITIK BARU-A yang bertemakan kepada kebencian global dan tempatan terhadap pentadbiran warisan politik UMNO. POLITIK BARUA merupakan cetusan amarah AL Juburi selama ini ke atas apa yang disangkakannya sebagai menutup ruang dan peluangnya menjadi Perdana Menteri Malaysia. 


4. POLITIK BARU-A bukan sesuatu yang baru pun, ianya cedukan daripada idea letusan REVOLUSI PERANCIS denga sedikit kosmetik di sana sini mengikut idea para sarjana barat dalam bidang politik seperti PENCETUS REVOLUSI PERANCIS dan PENCETUS REVOLUSI AMERIKA pada 1778. Ianya juga berdasarkan kepada fahaman REFORMASI CROMWELL.


5. Buku tulisan si Puding pun merupakan cedukan idea-idea daripada mereka yang disebutkan sebelum daripada ini. Kata lain, POLITK BARU-A bukanlah ilham dan idea asal lagi asli si Puding. Berbeza dengan buku Tun Dr Mahathir bertajuk ' DOCTOR IN THE HOUSE' yang merupakan sebuah karangan asli lagi asal pengalaman Negarawan Ulung ini. 


Karya Yang DiNanti-nantikan
Menceritakan Sepak Terajang Dunia Politik Malaysia

6. Di Malaysia ini sebenarnya ramai politikus yang kuciwa dan mengalami tekanan emosi terutama kelompok yang pernah menjadi ahlul bahlol kumpulan Al Juburi yang kemudiannya terpaksa menjilat tapak kaki Tun Dr Mahahtir untuk diterima masuk semula ke dalam UMNO. Ini bakal JS perjelaskan dan perincikan lagi. Masihkah kita ingat kepada satu kenyataan TUN DR MAHATHIR melahirkan rasa kesalnya kerana selalu tersilap pilih orang kepercayaan? Dan pernyataan mengenai 'MELAYU MUDAH LUPA' ? serta nasihatnya kepada Al Juburi sewaktu keluarnya Buku 50 DALIL KENAPA ANWAR TAK LAYAK JADI PERDANA MENTERI? Kesemua pernyataan TUN DR MAHATHIR yang melahirkan kekesalannya kerana TUN sedari dan insafi bahawa begitu ramai politikus di Malaysia ini mengalami SINDROM TEKANAN EMOSI dan KECIWA TERLAMPAU. Ini bukan membodek TUN.


Duit Siling Malaysia yang Bertemakan Bangunan Parlimen
Muka Belakang bernilai RM1
1985


7. Krisis Kepimpinan di Malaysia amatlah meruncing terutama sekali di dalam barisan kepimpinan TOGHUT PAS, DAPIGS dan PKR. Kepimpinan dalam tohgut PKR terutamanya sekali kerana terdiri daripada para idealis dan aktivis yang tidak tahu menahu mengenai sepak terajang dunia politik Malaysia pada hari ini melainkan menjadi Burung KakaKTua kepada Al Juburi. Kelompok POLITIK BARUA hanya mencari peluang untuk mendapatkan KUASA POLITIK sahaja manakala soal berjasa kepada Agama Bangsa dan Negara bukanlah soal Utama. Kepada mereka SELAMAT GAGAL!


KERJAYA DALAM POLITIK MEMANG LUMAYAN
KUASA, HARTA & WANITA
MENJANJIKAN SORGA DUNIAWI
TETAPI BELUM PASTI MENJANJIKAN 
SORGA UKHROWI
LIHAT SAJA KEPADA HUSANG MUSANG
YANG TAK BAYAR HUTANG
KEPADA PEMBEKAL KAMBING 
SEJAK 2007

DAHULUKAN RAKYAT
BERANI DAN BENAR
ALLAH BERSAMA UMNO/BARISAN NASIONAL
UMNO ITU ISLAM TULIN!
INGAT PAS INGAT TOGHUT KULTUS
INGAT PKR INGAT TOGHUT KULTUS DAJJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT TOGHUT KULTUS KOMUNIS CAUVINIS RASIS TEGAR

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...