Rabu, 27 Julai 2011

WAJIB TONTON 18SX! PERCUBAAN BERUK AMK MENYERANG DS NAJIB DI KL SENTRAL!


ANWAR IBRAHIM SEMAKIN TERDESAK. Bulan Ogos 2011 menanti Anwar dengan pintu mahkamah terbuka luas untuk mendengar apakah pembelaan yang Anwar Aljuburi ada, jika Anwar ada pembelaan. Setelah gagal melakukan Revolusi Jalanan melalui kempen mencemarkan namabaik SPR dan menyerang akaun FB DS Najib, Anwar Ibrahim telah menghantar sekumpulan berok makyeh AMK di bawah jagaan Mak Lempira di atas kepura-puraan kononnya hendak menyerahkan sepucuk surat kepada DS Najib di KL Sentral bagi maksud dan tujuan yang pada pandangan JS merupakan langkah pertama kepada suatu cubaan yang lebih besar. Tidak mustahil selepas ini nyawa DS Najib akan menjadi sasaran mereka pula. Jika mereka sudah berani bertindak seperti yang berlaku di KL Sentra; di khalayak ramai sudah tentu mereka sudah berkira-kira untuk melakukan suatu TINDAKAN YANG LEBIH DAHSYAT LAGI ! TVPAS kata berok makyeh hendak serahkan sepucuk surat, kenapa tidak diserahkan saja di Parlimen melalui saluran yang betul ?
Adakah selepas ini pembangkang akan menyerahkan sebutir bom / peluru kepada DS Najib?
INILAH BAHAYANYA APABILA ADA KUDA-KUDA KAYU TROJAN YANG MENYATAKAN SOKONGAN DAN BERSIMPATI KEPADA TINDAKAN PEMBANGKANG
LAINKALI JANGAN JADI BAHLOL SANGAT !
TENGOK APA SUDAH JADI!

JANGAN SAMPAI SETITIK DARAH DS NAJIB JATUH KE BUMI.......


TEPUK DADA TANYA IMAN!

DAP YAKIN RUMAH URUT LEBIH DIPERLUKAN DARIPADA RUMAH MAMPU BELI.

GUANATOWN, REPUBLIK PENENG, Rabu: Wartawan SINIKAL POLITIK telah berjaya menemuramah Pakcik Gad menjaga pintu bilik kebal pejabat rasmi KM. Beliau ditugaskan untuk bercakap bagi pihak pentadbiran DAP KM yang agak kesibukan bagi menghadapi ketibaan RAMADAN bagi sesi wawancara Khas untuk menjawap segala fitnah dan rekayasa terhadap pentadbiran Sosialis Meritokrasi Hak Samarata Bourgeois Cauvinis DAP yang dikatakan amat sukar membina Rumah Mampu Beli untuk kegunaan rakyat proletariat urban di ibunegeri Republik Peneng. " Itu semua kerja-kerja jahat pihak pembangkang negeri" ujar Pakcik Gad sambi membaca baris pertama teks rasmi kenyataan akhbar yang baru saja diberikan kepadanya.

"Kami adalah sebuah pentadbiran Bourgeois Sosialis cauvinis yang amat prihatin dengan kebajikan semua lapisan rakyat proletariat (rakyat marhaen) tanpa mengira warna kulit dan agama. Kami menyangkal dakwaan yang disebarkan oleh pihak pembangkang negeri yang buat bising dan membangkitkan isu jahat mengenai pembinaan rumah mampu beli." ujar Pak Gad tersebut.

" Kami berpendapat bahawa pembinaan rumah mampu beli merupakan pembaziran wang rakyat sahaja. Wang tersebut telah kami salurkan kepada pemberian wang ihsan RM100.00, warga tua, sekolah agama dan  untuk bayi baru lahir tidak mengira samada lahir dalam ikatan perkahwinan atau tidak."

"Bagi tujuan itu kami memberikan kerjasama penuh kepada pembinaan dan pembukaan rumah-rumah urut yang boleh membantu pendapatan dan meningkatkan ekonomi negeri ini. Rumah mampu beli tidak memberikan pulangan ekonomi yang lumayan kepada kami. Sememangnya perjuangan kami menjaga kebajikan golongan pekerja melebihi golongan proletariat. Kami mahu paksa rakyat proletariat bekerja keras daripada mengharapkan subsidi dan menjadi manja"

"Kami percaya dengan lebih banyak rumah urut dan rumah hiburan di buka dan di bina, rakyat proletariat akan menjadi lebih hepi dan memperolehi pekerjaan. Lagipun tanggungjawab membina rumah mampu beli adalah terletak kepada Kerajaan Persekutuan dan bukan kami. Ini tidak adil menyalahkan kami dalam soal ini,"

"Kami benar-benar komited untuk menjadikan Peneng sebagai sebuah Hub Pelancungan terkemuka dan boleh di akses oleh semua lapisan masyarakat proletariat. Mereka boleh berlibur setelah penat bekerja seharian di peras oleh kami. Kami kan Bourgeois Sosialis cauvinis ! Mana mungkin kami tidak prihatin dengan kebajikan rakyat proletariat (rakyat marhaen) " Pak Gad tersebut membacakan baris terakhir teks.

"Maaf encik, tiada soalan dibenarkan buat waktu ini dan saya kena tutup kunci tingkat pejabat rasmi KM..Waktu dah tamat" ujar Pak Gad tersebut apabila wartawan kami cuba mengajukan soalan.

Sekian dilapurkan.

TEPUK DADA TANYA IMAN

PKR GAGAL LAGI CETUSKAN RUSUHAN KECIL DI KL SENTRAL.Wow, setelah PKR gagal memanipulasikan BERSHIT RM200 dan WACAN SH untuk memburukkan kerajaan pilihan rakyat, PKR telah menghantar sepuluh ekor berok untuk membuat rusuhan kecil di KL SENTRAL bagi mengganggu program KIBARAN JALUR GEMILANG. Beruk-beruk tersebut adalah dari Zoo PKR Ampang peliharaan MAK LEMPIRA ZURAIDA. Beruk jantan yang di hantar bernama Mohd Fareez Kamal Intidzam yang menjadi ketua beruk-beruk tersebut . sekumpulan berok tersebut telah di tangkap polis untuk diserahkan kepada pihak ZOO NEGARA ULU KELANG. 


Dikatakan bahwa kumpulan berok tersebut telah di bawa ke balai Polis Travers untuk disoalsiasat sebelum diberikan makan pisang enak. Selain ketua berok jantan, Ketua Berok Penerangan AMK, Rozan Azem Mat Rasip juga bersama kumpulan berok tersebut. Kumpulan berok tersebut telah cuba mencetuskan rusuhan di KL SENTRAL. Sebelah adalah gambar berposing maut kumpulan berok tersebut sebelum di tahan oleh Polis. 
Rombongan PM tiba di KL sentral dengan menaiki tren Ekpress Rel Link ke KL Sentral untuk mengedarkan JALUR GEMILANG di KL Sentral sempena sambutan HARI KEMERDEKAAN pada 31hb Ogos 2011.

TQ AAKJ dan SGRAPAT yang melapurkan.

Sekian terimakasih.

TEPUK DADA TANYA IMAN

PASCA KEGAGALAN BERSIH RM 200. WACANA YANG MENDEDAHKAN SIFAT PEMBOHONGAN DAN HIPOKRIT PEMBANGKANG.

WACANA SH 'Apa Selepas 9 Julai ' mendedahkan AMBIGAL mengakui YDPA telah bertitah agar dia membatalkan BERSIH 2.0 tetapi dalam wacana SH, AMBIGAL sudah putar-putar alam lah.AMBIGAL mendakwa YDPA menitahkannya membatalkan 'street rally' dan bukannya 'Perhimpunan' . Berbelit-belit achi AMBIGAL berputar. Huh, macamana hendak memahamkan apa yang AMBIGAL cakap ini? Street Rally dibatalkan tapi Perhimpunan dibenarkan? Jadi yang ramai-ramai di atas jalanraya itu bukan street rally ke? Kalau bukan Street Rally adakah ianya Rally Pacuan 4 Roda? 


Kuat membelit AMBIGAL ini. Bila YDPA sudah bertitah agar perhimpunan BERSIH dibatalkan ianya bermaksud termasuklah sebarang bentuk dan jenis  Perarakan Jalanan atau Street Rally menuju ke stadium. Kenapa hendak berkumpul di suatu lokasi berjauhan dari stadium kemudian melakukan Perarakan Jalanan dari lokasi berkumpul tersebut menuju ke stadium? Kenapa tidak terus sahaja berkumpul di stadium tanpa perlu mengadakan sebarang bentuk dan jenis Perarakan?

Bukankah secara waras akal memahamkan titah YDPA itu adalah jelas dan terang bahawa TIADA PERHIMPUNAN BERSIH diadakan? Kenapa pula AMBIGAL bengap masih hendak bermain-main dengan istilah? Cilakak punya AMBIGAL yang tidak menghormati YDPA!

Di dalam sesi wacana tersebut menyaksikan bagaimana AMBIGAL dan sekur mamat bertali leher kuning dengan sengaja menyalahtafsirkan PERLEMBAGAAN MALAYSIA , PERKARA 116 Fasal 1 - Fasal 7. Pertama, AMBIGAL mengatakan bahawa di dalam PERLEMBAGAAN, SPR mempunyai kuasa tidak terhad, ini adalah salah ! SPR tidak mempunyai kuasa yang sedemikian kerana semua kuasa SPR ADALAH TERTAKLUK KEPADA UNDANG-UNDANG PERSEKUTUAN!

Mamat bertali leher kuning menyalahtafsirkan mengenai persempadanan kawasan Dewan Undangan Negeri Selangor (dalam istilah perundangan dIrujuk sebagai KAWASAN PILIHANRAYA) kononnya SPR telah menyalahgunakan kuasa-kuasanya. Realitinya, SPR hanya boleh melakukan suatu KAJIAN SEMULA berdasarkan kepada jumlah pemilih berdaftar yang ada di dalam SENARAI DAFTAR PEMILIH dalam satu-satu kawasan pilihanraya lat lapan tahun.

Suatu KAJIAN SEMULA diberikan tempoh selama dua tahun untuk dilakukan dan KAJIAN SEMULA berikutnya adalah lat lapan tahun dari KAJIAN SEMULA terdahulu. KAJIAN SEMULA ini pula tertakluk kepada JADUAL KETIGABELAS PERLEMBAGAAN.Hanya KAJIAN SEMULA yang dilakukan oleh SPR bertaraf SAH & BENAR. Sebarang kajian yang dilakukan oleh pihak lain selain SPR tidak mempunyai kesan dan taraf perundangan seperti SPR.  Kawasan Pilihanraya adalah berdasarkan kepada jumlah PEMILIH BERDAFTAR di dalam SENARAI DAFTAR SPR dan bukannya berdasarkan kepada JUMLAH BILANGAN PENDUDUK di dalam satu-satu kawasan pilihanraya.

JADUAL KETIGABELAS yang berkaitan dengan Perkara 113 (Kuasa-kuasa SPR) , 116 (Hak Pemilih) dan 117 (Bahagian Pilihanraya) mengandungi dua bahagian yang penting. Bahagian pertamanya bertajuk Penetapan & Prinsip Yang Berhubungan dengan Penyempadanan Bahagian-bahagian Pilihanraya dan Bahagian keduanya bertajuk Tatacara Menyempadanan Bahagian-Bahagian Pilihanraya. Berdasarkan kepada Bahagian Kedua Jadual Ketigabelas tersebut, penyempadanan semula itu akan dibentangkan di dalam DEWAN RAKYAT ! SPR adalah tertakluk kepada ini semua. Bukan suatu perkara yang mudah untuk menyalahkan SPR begitu sahaja dalam hal mengenai BAHAGIAN-BAHAGIAN PILIHANRAYA sepertimana yang digembar-gemburkan oleh mamat bertali leher kuning tersebut. SPR mempunyai kuasa ansililiari yang terhad dalam melaksanakan tugasannya dalam membuat KAJIAN SEMULA tersebut. KAJIAN SEMULA ini penting kerana ianya berkait rapat dengan penentuan PUSAT DAERAH MENGUNDI, BILANGAN KERUSI DI DALAM DEWAN RAKYAT dan DEWAN UNDANGAN NEGERI serta SENARAI DAFTAR PEMILIH.

Apa yang dikemukakan oleh mamat bertali leher kuning tersebut adalah tidak benar samasekali malah ianya begitu mengelirukan para audiens dan hanya bertujuan untuk mengaibkan SPR semata-mata. Perbuatan pembangkang  berbohong dengan selamba di khalayak ramai di dalam wacan tersebut jelas menunjukkan bahawa pembangkang TIDAK BERLAKU ADIL SAKSAMA kepada SPR dan hanya melontarkan persepsi-persepsi menurut salah tafsir mereka mengenai kuasa-kuasa SPR yang disengajakan.

Perbuatan-perbuatan seperti pembangkang tonjolkan di dalam Wacana tersebutlah yang menjadi ISU sebenarnya. Pembangkang selama ini berbuat sesuka hati menyebarkan maklumat-maklumat salah kepada rakyat dengan satu tujuan sahaja yakni untuk memburuk-burukkan BARISAN NASIONAL dan institusi-institusi Perlembagaan. Bukanlah mereka memperjuangkan sesuatu isu untuk kepentingan rakyat tetapi semata-mata untuk mendapatkan perbatuan politik sahaja. Analogi yang diberikan oleh mamat bertali leher kuning itu amatlah tidak masuk akal untuk dijadikan perbandingan dengan SPR.

Tidak syak lagi pembangkang memainkan isi SPR melalui kempen jahat BERSIH bertujuan untuk menyebarkan maklumat-maklumat salah serta menimbulkan prejudis terhadap SPR. Ini kerana mereka boleh menimbulkan satu isu di dalam Parlimen dengan berbohong lagi mengatakan SPR TIDAK MENDAPAT KEYAKINAN RAKYAT. Seterusnya pembangkang boleh menimbulkan sub-isu kepada isu SPR ini bagi menghilangkan dan mengurangkan keyakinan rakyat kepada BARISAN NASIONAL di samping bersedia dengan alasan-alasan lain untuk menjustifikasi sebarang coup-d'etat berbentuk REVOLUSI jika mereka kalah dalam PRU 13. Inilah sebenarnya persediaan dan strategi mereka dalam menghadapi PRU 13. Mereka mencipta isu-isu untuk dijadikan bahan kempen memburukan BARISAN NASIONAL. Itu sajalah niat mereka.

TEPUK DADA TANYA IMAN

DASAR PARTI, & TANGGUNGJAWAB & HAK AHLI. KALAU TIDAK SUKA, SILA BERUNDUR SAJA.

ARTIKEL ini mengajak semua ahli UMNO agar mengingatkan kembali kepada Asas & Tujuan UMNO yang termaktub di bawah FASAL 3 Perlembagaan UMNO dan bertanya kepada diri sendiri mengenai TANGGUNGJAWAB & HAK sebagai Ahli UMNO yang termaktub di dalam FASAL 6. Untuk apa kita PERJUANGKAN DASAR PARTI lain dan menunjukkan simpatetis kepada perjuangan DASAR PARTI lain berbanding PARTI sendiri ? FASAL 3 dan FASAL 6 Perlembagaan sudah cukup menyatakan dengan jelas bahawa semua gagasan, wawasan dan inspirasi RAKYAT sudah menjadi ASAS & TANGGUNGJAWAB AHLI. Berjuanglah di atas DASAR dan melaksanakan TANGGUNGJAWAB sebagai ahli Parti sendiri, kenapa perlu menceduk lagi di sana sini ? Kalau sendiri TIDAK FAHAM DASAR & TANGGUNGJAWAB PARTI DAN SEBAGAI AHLI PARTI maka eloklah berundur dan janganlah menjadi BIAWAK YANG PERLU DI PiKUL OLEH PARTI.

Kenapa perlu beralah malu dengan TAKRIFAN SALAH yang diberikan oleh pihak lawan ? Kenapa sendiri tidak berusaha untuk menyatakan kepada ramai bahwa UMNO sudah memperjuangkan hak kaum lain di dalam BARISAN NASIONAL ?

Sejak 1998 dan selepas 2008, apabila pihak lawan dengan sewenang-wenangnya memberikan tafsiran salah mengenai Asas UMNO kepada orangramai bagi membangkitkan kebencian melampau kepada UMNO untuk melabelkannya sebagai sebuah parti Rasis, ramai ahli dan sesetengah pemimpin UMNO gagal menggarap apa yang di bawa oleh POLISI TRANSFORMASI DATUK SERI NAJIB.

Ada yang sehingga sanggup senada dan seiring dengan pihak lawan semata-mata kerana ALAH MALU KEPALANG kononnya majoriti rakyat sudah membuka minda dan tidak menerima RASISMA. Rakyat Malasyia memang sudah lama tidak menerima RASISMA dan kerana itulah adanya BARISAN NASIONAL. Takkan itu pun tidak faham?

Masih tidak fahamkah sesetengah ahli dan pemimpin UMNO bahawa semua gagasan dan wawasan pihak pembangkang pada hari ini dan selepas 2008 sebenarnya hendak membawa MALAYSIA dan RAKYAT MALAYSIA kembali kepada PEMIKIRAN ZAMAN NEOLITIK ? Yakni SIAPA KUAT DIA MENANG DAN HUKUM RIMBA.


TEPUK DADA TANYA IMAN

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...