Khamis, 1 Disember 2011

KISAH BENAR: IKUTI PENGAKUAN BEKAS KADER PAS (3)

KISAH BENAR: PENGAKUAN BEKAS KADER PAS.
Sumber Rakan Fesbuker.
SIRI AKHIR
sambungan dari siri (2).


Nashrul menghubungi saya dan memaklumkan apa yg dia jumpa kini. Saya pada asalnya pun skeptic....tetapi inilah yg kami cari. Satu manhaj yg mengikut full sunnah Rasulullah. Kami pun masuk berdebat dengan ramai ustaz-ustaz PAS sejak hampir 5 tahun dahulu. Kami bentangkan segala hadith2 yg kami temui dan minta mereka hurai kenapa PAS tak ikut...jawapan2 mereka seperti jawapan Tun Dr. Mahathir yg kata Nabi simpan janggut kerana takde pisau gillete, kalau laksana hudud semua orang akan kudung etc!!! Mereka tolak puluhan hadith2 ini sebagai tidak relevan dengan zaman sekarang!!! Pandangan ‘ulamak’ seperti Nik Aziz diletakkan lebih tinggi dari Hadith Nabi SAW!!!! Kami tidak dapat menerima kesesatan ini. Bagi kami Allah dan Rasul yang teratas.

Rasullulah sudah tinggalkan kita dua perkara yg kita tidak akan sesat selamanya iaitu Quran dan Sunnah. Pendapat para sahabat, tabiin malah ulamak-ulamak selepas padanya adalah rendah tarafnya berbanding Hadith Nabi SAW yg tidak boleh dipertikaikan. Pendapat ulamak mestilah ke arah menyokong dan membenarkan hadith Rasulullah. Mana-mana ulamak yg meletakkan pendapatnya lebih tinggi daripada Hadith Rasulullah adalah sesat. Mengatakan bahawa hadith2 Nabi hanya terpakai utk Daulah Islamiyah seperti ustaz2 PAS ini adalah merupakan penipuan terhadap Rasulullah. Mereka (PAS) mengiktiraf bahawa system khalifah / daulah Islamiyah adalah berterusan bermula dari Khulafah Al Rasyidin, seterusnya Bani Umayyah, Bani Abbasiyah dan berakhir dengan Bani Uthmaniyah Turki.

Sebenarnya, hanya 4 khalifah pertama sahaja yang benar2 naik jawatan melalui sitem syura. Pemberontakan pertama terhadap khalifah berlaku pada zaman Saidina Uthman digerakkan oleh Munafik Abdullah bin Saba. Setelah umat Islam melakukan pembunuhan pada Saidina Uthman, maka lahirlah puak khawarij, Syiah dan zaman fitnah hingga ke hari ini. Maka setiap pelanggaran sabdaan Rasulullah akan menjauhkan kita lagi dari Sunnah. Setelah Saidina Ali, Saidina Muawiyah naik dgn Majlis Tahkim, dan setelah itu sistem monarki bermula di mana Muawiyah melantik Yazid anaknya sebagai khalifah.

Tetapi para ulamak yg hidup pada zaman tersebut tetap megiktiraf Yazid dan keturunannya sebagai pemerintah yg mesti diberikan ketaatan bersesuaian dgn hadith Rasulullah walau sezalim mana mereka sekalipun. Malah Hajjaj bin Yusuf At Tsaqafi, seorang gabenor telah menyerang Kaabah dan mengebom sebahagian Kaabah dgn manjanik serta membunuh Abdullah bin Zubayr ra dgn begitu kejam. Bom kaabah ni dah kira macam Abrahah ni. Tetapi Tabiin Agung seperti Hassan Al Basri tetap katakan wajib taat kepada Hajjaj. Imam Syafii malah mengatakan sah bersembahyang berimamkan Hajjaj yg zalim ini.

Begitu juga dengan Imam Ahmad bin Hambal yang berhadapan dengan Khalifah Bani Abbasiyah yang terpengaruh dengan fahaman muktazilah, Khalifah Al Ma'mun, yang mengatakan Quran itu adalah makhluk! Imam Ahmad telah berfatwa kufur orang yg mengatakan Quran itu makhluk. Kerana itu, Imam Ahmad disebat dan dipenjarakan. Apabila para murid Imam Ahmad berjumpa utk meminta izin menjatuhkan Khalifah Al Ma'mun, telah dilarang keras oleh Imam Ahmad kerana faham dengan sabdaan Nabi SAW yang meletakkan kesatuan ummat paling utama. Begitu juga dengan para khalifah Islam yg begitu ramai yg kaki perempuan, kaki khamar etc.. tetap diiktiraf sebagai pemerintah Islam oleh PAS...sangat aneh.

Jatuh menjatuh oleh rakyat ini berterusan dan setiap kali berlaku, digantikan oleh pemimpin yg lebih zalim, lebih lemah, dan lebih menjauhi sunnah. Hingga akhirnya Kerajaan Turki Uthmaniyah buang syura dan ambil parlimen! Hapuskan serban dan diganti tarbus.. Tetapi mereka kekal diiktiraf daulah islamiyah...sangat pelik.

Natijahnya, sistem Islam terhapus sama sekali dan kita mengamalkan demokrasi kini. Jika kita tidak juga kembali kepada sunnah dan berterusan mahu menjatuhkan pemerintah yang Islam, tidak mustahil negara kita akan diperintah oleh orang kafir. Singapura sudah cukup sebagai contoh, kita dapat lihat orang Melayu yg sokong PAP Lee Kuan Yew kerana marah kepada UMNO menyesal tak berkesudahan kerana menjadi warga kelas kedua di negara sendiri. Lihat saja Iraq, penyingkiran Saddam Hussin tidak membawa keamanan langsung buat negara malah saban hari berlaku tembak menembak dan kekacauan. Sahabat saya dari Iraq yg sambung belajar dengan saya berkata, orang Iraq menyesal menggulingkan Saddam. Ada juga orang yang menjadikan Indonesia sebagai contoh dengan mengatakan penggulingan Suharto telah menyebabkan ekonomi Indonesia berada pada tahap tertinggi kini.

Neraca ekonomi sahajakah yang kita pakai? Tidak nampakkah bala bencana seperti Tsunami, Banjir, Gempa Bumi, Letusan Gunung Berapi serta banyak lagi bencana alam yang meragut ratusan ribu nyawa? Ini semua adalah kemurkaan Allah. Jatuhnya Suharto menyebabkan merdekanya Timor Leste dan menjadi kerajaan Kristian pertama di Nusantara. Pluralisme agama tumbuh subur di sana. Adakah Islam diletakkan tertinggi? Pancasila masih didokong tertinggi walaupun Suharto dijatuhkan sudah 14 tahun lamanya. Janganlah kita tuli dalam menilai. Inilah harga yg dibayar utk perjuangan khawarij menjatuhkan pemimpin.... Sebaliknya jika kita bersabar, bertaubat bersungguh2 serta beribadat, nescaya Allah akan gantikan dengan pemimpin yg lebih baik, negara yang lebih aman dan makmur serta pentadbiran yg lebih mendekati sunnah.

Al-Hassan al-Bashri rahimahullah berkata: "Ketahuilah mudah-mudahan Allah mengampuni Anda bahawa kejahatan para pemimpin itu merupakan salah satu bentuk murka Allah Ta'ala. Murka Allah itu tidak dapat dihadapi dengan pedang, tetapi dapat dicegah dan ditolak dengan doa, taubat, kembali ke jalan Allah, dan menjauhkan diri dari segala dosa. Sesungguhnya jika murka Allah dihadapi dengan pedang, murka tersebut akan menjadi lebih parah." [Al-Wajiiz fii 'Aqiidatis Salafish Shaalih, hal. 190]

Maka kami berpegang kepada sunnah dengan menyokong pemerintah Muslim yg ada sekarang yg kebetulannya adalah UMNO. Kerajaan kita tidak lah seburuk mana, kuasa politik dipegang oleh umat Islam, rakyat Islam diberikan keistimewaan ekonomi, peluang belajar yg luas, umat Islam bebas beribadah tanpa perlu rasa takut dan curiga kepada orang kafir, sistem keselamatan dan pertahanan yg rata2 nya dikuasai oleh orang Islam...banyak lagi. Jika PAS memerintah, maka segala ketaatan kami secara hukumnya adalah kepada PAS. Ini kehendak ugama. Tetapi melihat kezaliman mereka selama ini serta korupsi mereka sedangkan belumpun benar2 berkuasa, maka sebelum mereka menjadi pemerintah , maka PAS akan kami tentang bersungguh2 sebelum nasi menjadi bubur.

Menyokong PAS adalah haram kerana PAS adalah tidak syarie yang mana tidak ada nas Quran atau Hadith yg membenarkan perjuangan PAS utk menjatuhkan pemimpin yg sedia ada. Perlembagaan PAS sendiri (yakni Quran dan Hadith) mengharamkan kewujudan PAS. PAS wajib ditolak kerana perjuangan mereka adalah perjuangan khawarij. Utk kami, kami sangat jelas akan perkara ini kerana kami mendengar dengan jelas bahawa PAS akan mengangkat senjata jika gagal di dalam demokrasi sepertimana FIS di Algeria dan Ikhwanul Muslimin di Mesir.

Hujah kami ini bukanlah hujah UMNO kerana UMNO tidak tahupun akan hujah ini, malah menekan ulamak-ulamak salaf di Malaysia seperti Ustaz Rasul Dahri dengan mengharamkan buku2 karangan beliau yg menolak bidaah seperti doa nisfu syaaban, tahlil, bacaan Yaasin pada malam Jumaat etc. Walaupun menerima tekanan dari pemerintah, ulamak2 salaf tetap taat kepada pemerintah kerana inilah yg betepatan dgn sunnah. Inilah pendapat para ulamak salafusoleh seperti Imam Malik, Imam Syafie, Imam Ahmad, Hassan Al Basri, Sheikhul Islam Ibn Taimiyyah serta para ulamak salaf sepanjang zaman.

Kami tenang dan aman dengan manhaj yg kami ikuti ini. Kami berjuang kini utk meyedarkan semula sahabat2 kami yg telah terpesong dari jalan sunnah dengan menyokong PAS sejak dari zaman kampus. Suka saya dan Nashrul seandainya sahabat-sahabat juga meninggalkan PAS dan bersama2 dengan kami mendokong ajaran Rasulullah......takbir...

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KISAH BENAR : IKUTI PENGAKUAN BEKAS KADER PAS (2)


KISAH BENAR
PENGAKUAN BEKAS KADER PAS
(SIRI 1)
Melalui Maklumat Rakan Fesbuk .

Kami diberikan tekanan mental (mental torture) dan brain wash setiap masa agar menyokong PAS. Kami didoktrinkan utk menyokong PAS dan jika tiba masanya utk rela mati demi PAS. Pelajaran tidak penting, yg penting hanyalah perjuangan serta kemenangan Islam (read PAS). Ketaatan yg paling utama adalah kepada Presiden PAS (Amir Jamaah) dan bukan kepada Yang Dipertuan Agong malah ibubapa sekalipun. Malah kami masih ingat dgn jelas bagaimana seorang pemimpin utama PAS sekarang (nama saya rahsiakan, contact personal kalau nak tahu) dengan jelas telah mengatakan bahawa, "Islam ditegakkan dengan dua cara, dengan pedang atau demokrasi. Perjuangan PAS pada ketika ini adalah melalui demokrasi. Jika Pas gagal, maka PAS akan mengangkat senjata! Jika sekiranya saat itu (angkat senjata) tiba, adakah tuan2 semua bersama dengan kami?" Kami yg sedang mabuk dgn candu PAS bertakbir dan kata kami akan bersama angkat senjata!

Kami ditawan serta di brain wash utk menjadi tentera2 militan PAS. Kami diajar utk wala' (taat tidak terhingga) kepada pemimpin PAS, hatta kalau ada exam hari ini dan diarahkan utk pergi berdemonstrasi oleh Amir Kampus (Presiden PMIUM/Pengerusi Jemaah Islam Kampus JIK), maka kami wajib menurut. Pada akhir sessi Tamrin tersebut, kami dipaksa berbaiah kepada pemimpin PAS dengan bersaksikan Allah, Rasul, Malaikat dan Alam Semesta dan bersumpah bahawa laknat Allah akan menimpa kami jika kami keluar dari ketaatan kpd jemaah iaitu PAS! Dalam keadaan tertawan, ramai antara kami yg terpaksa berbaiah dan akhirnya terikat dgn perjanjian bathil ini.

Semasa dalam Tamrin ini lagi, Nashrul dan saya mula tertanya2...Islam yg kami kenal adil tetapi yg kami jumpa di sini zalim. Islam itu tidak menindas, tapi kami ditindas. Islam itu agama yg aman, tetapi kami disiapkan utk menjadi militan. Kesemua ini berlaku dgn izin serta pengetahuan jelas dan sedar para pemimpin PAS! Walaupun begitu, kami tetap kekal bersama dgn PAS kerana menyangkakan inilah jemaah terbaik yg sedia ada di Malaysia. Takkan nak sokong UMNO yg takde Quran dan Sunnah dalam perlembagaanya... kami memujuk diri sendiri. Namun demikian kami jelas bahawa buat masa ini, inilah jemaah Islam terbaik. Jika ada yg lebih baik dari PAS, maka kami akan menyertainya.

Rentetan dari itu, menjadilah kami aktivis PAS di kampus. Study kami entah ke mana...kerana kami sentiasa dikerah utk melakukan gerak kerja PAS di kampus mahupun di luar kampus. Demonstrasi menjadi mainan buat kami. Mesyuarat jemaah hampir setiap malam. Ramai antara sahabat2 kami yg berbaiah gugur dan tidak graduate kerana diajar utk meletakkan aulawiyat (keutamaan) pada jemaah lebih dari pelajaran. Saya dan Nashrul bertambah tidak puas hati. Kami melakukan islah (pembaikan) dari dalam utk meyedarkan jemaah (PMIUM) tentang bahaya pelajaran kami yg terabai dek ditarbiyah dgn salah oleh PAS.

Tetapi kami masih taat kpd PAS demi Islam. Islam kah mereka ini yg mengorbankan anak2 para petani, nelayan, peneroka serta ibu bapa dari kampung yg menghantar anak mereka utk mendapat segulung ijazah, tetapi akhirnya hanya pulang ke kampung semula sebagai seorang penganggur yg berkelulusan terakhir SPM? Sedangkan Rasulullah tidak mengajar begitu. Konsep Jihad diselewengkan sebegitu jijik sekali oleh PAS.

Di kampus juga kami melihat dengan jelas betapa orang2 agama begitu korup sekali. Gerai-gerai Ekspo Konvokesyen yg strategik disapu mereka seluas2 nya untuk persatuan mereka serta persatuan-persatuan proksi PAS. Tender air batu, tong gas dimonopoli sepenuhnya oleh orang-orang yg memperjuangkan Islam ini. Malah banyak kes siswi2 yang cantik semuanya disapu oleh pimpinan kampus yg rata2nya adalah pelajar Akademi Islam. Ada kes abang senior kami yang keluar dari jemaah kerana tunangnya meninggalkan dirinya setelah dilamar oleh seorang pemimpin Jemaah Islam Kampus! Banyak lagi penyelewengan mereka yg saya tak terkata di sini. Namun ia tetap tidak menyebabkan kami keluar dari ketaatan kpd PAS.... Ramai di antara kami yang terbeban dengan gerak kerja jemaah sehingga pelajaran kami terabai termasuk diri saya yang mengulang satu tahun di Fakulti Perubatan. Ramai juga sahabat kami yang gugur tidak graduate atau jika graduate sekalipun dengan kelulusan cukup-cukup makan. Pada ketika itu saya mula menyalahkan PAS dan mendesak Nashrul sebagai sahabat baik saya 'reconsider' kedudukan kami dalam PAS. Nashrul tetap menyuruh saya kekal taat kpd jemaah. Diketika kami pelajar aliran sains gagal, pelajar aliran sastera dan Akademi Islam semua lulus dgn 1st class honours walaupun tak study kerana sistem pelajaran mereka yg lebih fleksibel dan mudah. Saya kekal menyokong PAS bersama dgn Nashrul tetapi kami sentiasa jelas, jika ada jemaah lain yg lebih baik dan syumul berbanding PAS, maka kami akan menyertainya.

Kami tetap membuat usrah tetapi naqib-naqib kami dari aliran Akademi Islam tidak faham masalah kami pelajar aliran sains.Akhirnya kami mengambil Professor Dr Mohd Zaki Abdul Muin(Timbalan Dekan Fakulti Kejuruteraan UM) utk menjadi naqib kami. Asalnya usrah ini utk pelajar kejuruteraan tetapi saya dibawa Nashrul ikut sekali. Prof Zaki adalah merupakan seorang aktivis PAS yg cukup ikhlas di dalam berjuang. Beliau seorang yang teguh berpegang kepada prinsip Islam. Orangnya bersih dari riba’ dan korupsi. Rumah dan keretanya dibeli dengan cash tanpa loan dari mana2 bank. Orangnya cukup sederhana dan warak dan menjadi contoh kepada kami agar menjadi seorang Muslim yang berjaya.

Disebabkan kemenangan PAS merampas Terengganu, dan mengekalkan kekuasaan di Kelantan pada pilihanraya 1999, dia diminta oleh PAS utk jadi Pengarah (CEO) Terengganu Advance Technical Institute (TATI), di sana beliau cuba bawa PAS yg ideal, tak korup, cuba jadikan TATI modul pembelajaran teknologi terbaik. Beliau melantik seorang bekas Pegawai Tinggi BPR (kini SPRM) sebagai Pengurus Besarnya untuk mengatasi serta menghindari masalah korupsi. Sayangnya, disangka panas sampai ke petang, tapi rupanya hujan di tengahari. Ada perselisihan di antara Prof dgn Harun Taib, Ketua Dewan Ulamak PAS dan merangkap exco pendidikan negeri.

Wang ehsan utk TATI, Prof Zaki enggan beri kepada kerajaan Terengganu sebab beliau nak beli barang-barang untuk TATI sedangkan Terengganu mahu menggunakan peruntukan wang ehsan untuk TATI itu bagi tujuan politik lain. Prof juga tak setuju mesin TATI digunakan utk print poster politik pada harga yg sgt rendah. Ada org hasut Harun Taib pecat pengurus besar ex BPR tu atas alasan kononnya dia tu SB (Special Branch Polis)! Cuba bayang, suspek saja, bukannya ada bukti. Kalau BN buat seperti itu, suspek saja kakitangan kerajaan sokong PAS, terus pecat, tidakkah ini satu kezaliman? Prof Zaki beri kata dua, kalau hendak pecat pengurus besar dia, pecat diri Prof Zaki sekali. PAS Terengganu beri notis 24 jam get lost dr TATI kepada Prof. Prof tidak dipanggil bicara pun. Anwar kena pecat kurang-kurang Tun Dr. Tun Dr. Mahathir panggil, bagi peluang bela diri.

Prof tinggalkan puncak kerjayanya di UM. Kalau beliau tinggal di UM, sudah tentu jadi dekan Fak. Kejuruteraan UM, diangkat jadi Majlis Tertinggi Universiti dan ada peluang jadi Naib Canselor UM. Tapi demi Islam, Prof tinggalkan UM dan pergi ke institusi lubuk macam TATI dan ditendang keluar seperti anjing kurap. Langsung tak fikir tentang sumbangannya selama ini untuk PAS. Langsung tidak difikirkan kebajikan Prof, anak2 serta isterinya. Macam ni ke Parti Islam? Jauh lagi korup dan zalim dari UMNO!

Kami beramai2 marah teramat kepada PAS. Nashrul dan saya malah bertekad kami hanya akan aktif semula dalam PAS setelah Hadi Awang dan Harun Taib mampus. Kami marah sangat dengan PAS. Tetapi Prof Zaki kata pada kami, jangan keluar dari ketaatan kepada jemaah. Kami dengan itu kekal taat dan sokong PAS demi Islam.

Akhirnya sahabat saya Nashrul sambung belajar di UK. Semasa di sana Nashrul rajin bersolat di masjid. Disitulah dia mengenali pelbagai jemaah. Saya pada ketika itu, berada pada tahun ke 4 dan final year perubatan. Maka Nashrul berjumpa dengan pelajar2 Arab dan Pakistan. Nashrul berdebat dengan mereka utk defend jemaah2 haraki seperti Ikwanul Muslimin dan PAS. Semua hujah2 PAS diberikan tetapi semuanya patah sebelah tangan sahaja dengan hadith2 sahih Rasulullah yg tak pernah kami diajar atau didedahkan. Nashrul akhirnya akur dan mengaku kalah setelah TIDAK ADA HUJAH MENGHALALKAN MENJATUHKAN PEMERINTAH YG ISLAM WALAUPUN MEREKA ZALIM, MAKSIAT, TIDAK BERHUKUM DENGAN HUKUM HUDUD ATAU MENGAMALKAN DEMOKRASI DAN BUKAN SYURA SELAGI MEREKA BERSOLAT.Nashrul ditunjukkan hadith2 sahih dari kitab-kitab hadith yang asal. Semua hadith bab pemerintahan dalam sahih Muslim dibaca satu persatu, tetapi tidak ada satu nas pun yg membenarkan menjatuhkan pemerintah....

bersambung sebentar lagi ...... (tamat /2)

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KISAH BENAR: IKUTI PENGAKUAN BEKAS KADER PAS 1.

KISAH BENAR
PENGAKUAN BEKAS KADER PAS
(SIRI 1)
Melalui Maklumat Rakan Fesbuk .

Nor Azhar ChiAai'rito
Pengakuan Bekas Kader PAS - KENAPA KAMI TINGGALKAN PAS 


Mereka tolak puluhan hadith2 ini sebagai tidak relevan dengan zaman sekarang!!! Pandangan ‘ulamak’ seperti Nik Aziz diletakkan lebih tinggi dari Hadith Nabi SAW!!!! Kami tidak dapat menerima kesesatan ini. Bagi kami Allah dan Rasul yang teratas. Kami menyokong PAS kerana PAS mengaku Al Quran dan Sunnah sebagai perlembagaanya Kami masuk PAS kerana sentiasa percaya bahawa Islam itu Adil. Justeru itu, kami berdua mengikuti usrah Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) kerana merekalah proksi PAS di kampus. Kami bersungguh-sungguh mahu dikaderkan sebagai ahli PAS malah menarik ramai sahabat kami utk bersama-sama berjuang di dalam PAS. Beberapa siri tamrin dijalankan oleh PMIUM dan kami istiqomah mengikutinya. Kemuncaknya adalah sebuah Tamrin Panjang (TAMPAN) selama 1 minggu yang telah lama kami tunggu2 kerana ia umpama graduasi bagi anak-anak usrah elit yang terpilih menjadi kader PAS. Kami tahu bahawa tamrin terakhir ini akan brutal dan telah bersiap sedia dari segi mental untuknya berbanding dengan rakan2 kami lain yg mengalami kejutan budaya. Kami redha menerimanya sebagai sebahagian dari proses pendidikan kami sebagai ahli jamaah. Namun betapa pun kami bersedia, kami tetap terkejut! Kerana apa yg kami sangka Islam yang adil, cantik dan indah sebenarnya telah bertukar wajah menjadi Islam yg zalim, ekstremis dan mendedahkan wajah PAS yg sebenar.Panel2 yg datang memberikan ceramah kepada kami adalah bukan calang2 orangnya seperti Arwah Ustz Fadhil Noor (Bekas Presiden PAS), Hj. Abdul Hadi Awang (Presiden sekarang, pada ketika itu Timbalan Presiden), Nik Aziz Nik Mat (Menteri Besar Kelantan), Allahyarham Bunyamin Yaakob, Ustz Siddiq Noor, Ustz Azizan (MB Kedah skrg), Mat Sabu, Mahfuz Omar dan ramai lagi. Kami dilayan seperti banduan. Hak asasi kami dirampas. Kami diajar perkara2 yg salah! Mana2 ibubapa yg melihat keadaan kami pada ketika itu akan mengalirkan air mata darah. Kami dilarang tidur sepanjang kursus itu (kekadang hanya 1 jam tidur sehari saja), dilarang mandi selama 1 minggu, diberikan makanan- makanan yang cukup daif (yang paling tidak dapat kami lupakan nasi kosong tanpa lauk dan air teh tawar. Akhirnya kami tuangkan air teh itu ke dalam nasi demi memberikan rasa sedikit pada nasi kosong itu)..... bersambung (sebentar lagi...) 


TEPUK DADA TANYA IMAN!

KETUA PEMBANGKANG HINA KAUM INDIA !

ANWAR IBRAHIM & KEPIMPINAN PAKATAN HARAMJADAH ADALAH SUPA DUPA RASIS!
(Awak Tak Setuju Awak Rasis - Guan End)

Mula-mula Kit Siang pada 1969  Malai Si. 
Kemudian Guan End ' Awak tak setuju awak rasis!'
Selepas itu Nga Kor Meng 'Hitam Metalik'
Terkini Anwar Ibrahim : Berpendidikan rendah, masuk dewan jangan minum.

Gobalakrishnan diarah keluar Dewan Rakyat

Ahli Parlimen Bebas kawasan Padang Serai N Gobalakrishnan hari ini diarah keluar dewan kerana menimbulkan kekecohan semasa Dewan Rakyat membincangkan laporan Jawatankuasa Pilihan Khas Berhubung Penambahbaikan Proses Pilihan Raya (PSC).

Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar mengarahkan Gobalakrishnan berbuat demikian selepas beliau enggan mematuhi arahan untuk tidak mencelah giliran Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR-Permatang Pauh) membahaskan laporan itu.

Walaupun diarah beberapa kali untuk duduk, Gobalakrishnan tetap berdegil dan mendesak Anwar, yang juga Ketua Pembangkang, supaya memberikan laluan kepadanya.

Namun Anwar tidak mempedulikan permintaan itu dan menyebut "pendidikan rendah, masuk dewan jangan minum" yang menimbulkan kemarahan ahli parlimen Bebas itu.

Tindakan Gobalakrishnan yang bangun dan menghalang kelancaran sesi perbahasan memaksa Wan Junaidi meminta Bentara Parlimen untuk menarik wakil rakyat itu keluar.

"Yang Berhormat (Gobalakrishnan)...duduk, saya bersikap gentleman dalam hal ini..., kalau Yang Berhormat tidak hormati arahan saya (untuk keluar dewan) bagaimana saya hendak hormat," kata Wan Junaidi.

Gobalakrishnan bagaimanapun mempertahankan tindakannya sambil berkata: "Dia (Anwar) tuduh saya mabuk, saya tidak kata orang black metalik, saya tidak hina sesiapa."

Gobalakrishnan ketika ditemui di luar dewan mencabar Anwar berdebat dengannya secara terbuka mengenai beberapa isu.

"Jika benar Yang Berhormat Permatang Pauh selama ini mendakwa beliau kononnya berjuang untuk rakyat, maka saya cabar beliau untuk berdebat secara terbuka," katanya.  

- Bernama

Dalam dewan yang mulia (Dewan Rakyat) pun Anwar Ibrahim sempat hina kaum lain.YB Gobala adalah wakil rakyat yang dilantik secara sah. Dan dalam Parlimen, kerusi yang dipegang oleh YB Gobala mewakili suara orang India.
Layakkah seorang pemimpin masyarakat India dihina sebegitu sekali oleh Ketua Pembangkang?

*Tinggi sangat ke kelulusan Anwar Ibrahim. Apa kelulusan Anwar sehingga boleh hina taraf pendidikan orang lain? Agaknya inikah sebab Anwar dendam dengan Gobala sampai sanggup menghinanya.


TEPUK DADA TANYA IMAN!
 

UMNO BUKAN PARTI RASIS ! JOM TERAJANG NGA ANAK BABI HARAMJADAH DAP.

UMNO BUKAN PARTI RASIS !
~ DS Najib Ucapan Perasmian PAUMNO 2011.

Ok guys dan gurls. DS Najib sudah menyatakan UMNO bukan parti Rasis berdasarkan kepada fakta sejarah 10 perkara. Korang nak percaya atau tidak itu bukan masalah UMNO. Itu adalah masalah ko yang kurang matang korang dek otak korang selalu sumbat dengan tauhu basi Anwar si peliwat dengan pemakan bangkai daripada Dajal Almasikh Party (DAP) serta terlalu banyak sangat dengar ceramah merapu Parti Ajaran Sesat (PAS).  Tontonilah kembali ucapan rasis biadap kurnag ajar Nga Kor Meng yang mengaku dirinya dan parti bangsatnya tidak rasis. Cakap tak serupa bikin punya. Walhal mereka  adalah tahik rasis tulin punya. Tulinnnnn bangggggg ......


Paling celake ialah pepuak Bani Jawi yang dok gelak tertawa mendengar penghinaan Cina bangsat DAP kepada bangsa saudara seagama. Camtu ke kita Bani Jawi nak angkat mereka jadi pemimpin Bani Jawi? Tak payahlah. 

Tindakan patut di ambil terhadap Cina bangsat DAP Nga Kor Meng di atas kebiadapannya. Beliau sepatutnya dicurahkan dengan setong najis manusia da cat metalik warna hitam bior dirasenyer.


Sampai bila Bani Jawi hendak mendiamkan diri terhadap semua penghinaan dan celaan daripada Cina bangsat keparat haramjadah DAPigsialan ? Bangkitlah Bani Jawi ! Orang sudah menghina kamu dan keturunan kamu!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

UCAPAN DS NAJIB DAH CANTIK TAPI KELAKU YANG KAT BAWAH TU MASIH HUDUH.

UCAPAN DS NAJIB PERASMIAN PAU 2011
(Yang Di Bawah Masih Huduh)

alt

Teks penuh ucapan penuh ikhlas dan bersemangat daripada DS Najib anda boleh ke pautan ini (ikhlas nak naikkan rating portal kawan-kawan walaupun kawan-kawan bila ada majlis-majlis besar-besar selalu terpadam no talipon hamba .... ha ha ha ) :-

1. Unit Media Baru UMB (di tweeter)
2. KLPos 

Manakala untuk lapuran berfakta mengenai apakah yang sebenarnya berlaku pada kemenangan DS Zambry dalam kes saman fitnahnya terhadap PKR sila ke pautan Dr Novandri (M.i.M)


Seterusnya sila ke pautan yang mempaparkan pengakuan sekur makhluk yang sudah tidak kenal lagi siapa Nabi. Berceramah ikut hawa nafsu. Orang Tua pakai serban kat Kelate tu yang sudah 21 tahun lebih gagal membekalkan perkhidmatan air bersih kepada rakyat Kelate. Sila ke pautan ini 

KOMEN HAMBA:-

1. Ucapan DSN :  DSN sudah memberikan formulir kepada pemimpin UMNO bagaimana hendak menang (DSN sudah buat kerja rumah yang komprehensif). Namun adakah pemimpin UMNO yang lain mampu mencernanya? Pesanan Hamba kepada mereka, Buang Yang Huduh Pakai Yang Cantik. Jangan Asik Hendak Membodek. Kalau Sudah Tak Layak Memimpin Bersedia Untuk Di Pimpin Pula. Jangan main wayang kulit dan jadi Tok Dalang . Tindakan itu Buat Malu Kompeni Jek.

2. Kemenangan Kes Sivil DS Zambry Ke Atas PKR: Hamba memang respek kepada DS Zambry walaupun batang hidung hamba tiada dikenali olehnya. Takpe sebab jumlah rakyat ramai berbanding jumlah pemimpin yang cuma seorang saja. Pengetua Sekolah pun bukan ingat semua nama-nama dan mengenali semua pelajar-pelajar sekolah di bawah jagaannya.Apatahlagi DS Zambry.  Kesan dan impak positifnya ialah PKR sudah ditewaskan oleh DS Zambry secara berseorangan. Tahniah ! Tak ramai pemimpin UMNO yang ada telo seperti DS Zambry (Pemimpin UMNO yang bertelo di dahi dan di celah kelangkang memang ramai) PKR sudah terlalu lama menabur dan menikam belakang. Sudah tiba masanya mana-mana pemimpin UMNO yang pernah di fitnah dan bakal di fitnah oleh PKR mengambil tindakan yang serupa sepertimana yang DS Zambry lakukan dan Rais Yatim.


3. Isu Penceramah Bahlol.  Hamba sudah dengar apa yang diucapkan oleh penceramah tersebut. Inilah jadinya apabila perbuatan menafsirkan agama mengikut hawa nafsu tanpa ada sebarang tindakan keras daripada pemerintah. Lama kelamaan lembu di padang ragut pun di sangkanya sebagai orang 'alim. Mintak dijauhkan. 

Demikianlah apa yang terjadi serba sedikit pada masakini di Tanah Bani Jawi. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WINNABLE, WANNABE, CABLE & MANCHURIA CANDIDATE WHAT IS THE FUSS ALL ABOUT?

IN POLITICS, NUMBER ARE MATTER BUT MIND OVER MATTER PLEASE. svasti śrī śakavaŕşātīta 605 (604?) ekādaśī śu-
klapakşa vulan vaiśākha ḍapunta hiya<ṃ> nāyik di
sāmvau mangalap siddhayātra di saptamī śuklapakşa
vulan jyeşţha ḍapunta hiya<ṃ> maŕlapas dari minānga
tāmvan mamāva yaṃ vala dualakşa dangan ko-
duaratus cāra di sāmvau dangan jālan sarivu
tlurātus sapulu dua vañakña dātaṃ di mata jap
sukhacitta di pañcamī śuklapakşa vula<n> <...>
laghu mudita dātaṃ marvuat vanua <...>
śrīvijaya jaya siddhayātra subhikşa <...>

Selamat dan Bahagia. Dalam Syaka 605
Sebelas hari Bulan Waisyaka. Baginda naik kapal
Mencari untungnya pada tujuh hari
Bulan Jyestha, Baginda berlepas dari Muara
Tamvan membawa bala dua laksa dengan <...>
Dua ratus pawang di kapal dengan jalan seribu
Tiga ratus sepuluh dua banyaknya. Datang di Matajap
Sukacita. Di lima hari Bulan <...>
Belayar mudik datang membuat benua <...>
Srivijaya kota yang jaya, bahagia dan makmur.


MALAYSIA ialah unik dan tersendiri. Boleh dikatakan semua teori politik yang terpakai tidak terpakai di Malaysia. Faktor X dan Y bagi kemenangan sesebuah parti politik di Malaysia mempunyai teori yang tersendiri yang tidak terungkap oleh mana-mana ilmuwan pun di dunia pada masakini dan pada masa lampau. Pemimpin Bani Jawi moderen pada hari in sememangnya amat alpa dengan 'Babad Jawi', 'Sulalatus Salikin' 'Gurindam 12' 'Tajul Muluk' dan 'Jayabayat'. 

Faktor kemenangan (kunci) bagi Bani Jawi bukan terletak kepada teori politik tetapi terletak kepada penulisan para cendikiawan nusantara mulai dari tahun 1 000 masihi sehinggalah ke era wali 9. 

Selagimana kepimpinan Bani Jawi moderen enggan dan melupai terus penulisan cendikiawan nusantara antara tempoh tersebut dan tidak membuat sebarang kaji selidik mengenai kesustaeraan era yang disebutkan selagi itulah Kunci Kemenangan buat Bani Jawi masih tersimpan dan terkunci di dalam rahsia-rahsia Bani Jawi yang tak bisa terungkap oleh mana-mana pihak. Hanya Bani Jawi sahaja yang mampu mengungkapkannya. Rahsia tersebut tidak akan mampu diungkapkan oleh Bani Jawi yang menjadi pengkhianat dan bukan juga oleh Bani Jawi yang bebal mengikuti teori-teori yang diajarkan oleh IKD atau mana-mana pihak yang tidak tahu Rahsia Terkunci Bani Jawi.


Hamba mengarot dan merepek? Terpulanglah. Hamba mengatakan ini kerana hasil kaji selidik hamba yang terdetik untuk membantu Bani Jawi memenuhi takdir yang sudah ditakdirkan bagi mereka. 

Fikirkanlah kenapa para leluhur Bani Jawi sanggup membina Candi Borobudor yang bukan candi Hindu pun dan kenapa di masa lampau nusantara mempunyai aksara-aksara yang berbeza-beza dari masa ke semasa. 

Kenapa Parameswara pergi ke Tanah Melayu dan bukan pergi ke Myanmar?

Kenapa Raffles sanggup menipu Sultan Hussien untuk mendapatkan Singapura dan sengaja memisahkan Singapura dari Tanah Melayu? Dan Kenapa pemimpin Bani Jawi seperti almarhum Tunku Abdul Rahman tertipu dengan percaturan politik British serta mengapa Sukarno sendiri pun tertipu dengan percaturan politik yang sama?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TENTERA YANG TIDAK DINYANYIKAN DAN YANG DIKESAMPINGKAN.

UNSUNG HEROES & SIDELINED TOO!

Tertarik dengan apa yang di tulis oleh rakan bloger Gerakan Anti-PKR mengenai penglibatan 'Tentera Siber / Pejuang Maya' UMNO/BN yang diiktiraf oleh DS Najib tetapi tidak diiktiraf oleh pemimpin-pemimpin selain DS Najib. Nampaknya hanya DS Najib saja yang mengiktirafkan. Sorang-sorang dia sahaja. Manakala yang lain tidak mengiktiraf pengiktirafan yang DS Najib berikan. Apa maknanya itu? Perhimpunan Agung UMNO 2011 (PAU 2011) merupakan perhimpunan yang terpenting dan mustahak. Namun dikesali kerana ianya hanya mendapat liputan media arus perdana sahaja manakala liputan daripada para bloger yang tak bertuan dan fesbuker bebas tetapi berjiwa UMNO/BN langsung tiada. Sayang sungguh. Sila baca luahan pendapat rakan bloger 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...