Selasa, 18 Oktober 2011

ATOK LIM & PAPA LIM SUDAH MARAH.

 
Mana Yang Lebih Penting?
Si Mangsa atau Pemangsa
Hahahahhahahahaha
Siapa Berani Usik Wa?

DINASTI LIM. Atok Lim dan Papa Lim sudah hilang airmuka gara-gara isu ramas tetek RM200,000.00. Nada kedua-duanya menyembunyikan 'sesuatu'. Dalam surah YaaSiin sifat manusia (yang tidak beriman) suka membantah didedahkan. Kemudian dalam surah Al Waqiaah disebutkan mengenai gelagat golongan pembohong dan penzalim. Bila kita aplikasikan kepada reaksi kedua Lim anak beranak semakin jelaslah kepada kita mengenai 'sesuatu' yang hendak disembunyikan oleh Lim anak beranak. Persoalan yang cuba dibangkitkan oleh keduanya dalam mempertahankan diri jauh tersasar daripada persoalan isu yang menjadi pertikaian. Ini adalah soal maruah seorang remaja perempuan yang menjadi mangsa seksual.  Ini adalah soal disiplin dan diskriminasi terhadap seorang mangsa seksual tanpa pembelaan. Ini adalah soal kenakalan melampau seorang ramaja lelaki yang mencabul kehormatan seorang remaja perempuan.Ini bukan soal politik. Ini bukan soal maruah keluarga pemangsa. Ini bukan soal kerjaya politik  datuk dan bapa kepada pemangsa. Ini soal suatu perbuatan jenayah seksual dilakukan dengan sengaja dilakukan dalam waktu sesi persekolahan di tempat terbuka tanpa sebarang tindakan undang-undang dikenakan ke atas si pelaku.Helo rakyat Malaysia semua! Ini soal jenayah serangan seksual ke atas seorang pelajar remaja di sekolah tau! Ini juga soal penyalahgunaan kuasa dan pengaruh politik oleh pemimpin politik, tak kiralah kecil ke besar. Bayangkanlah jika remaja perempuan itu anak, adik dan ahli keluarga anda diperlakukan sesuka hati oleh anak pemimpin tanpa pembelaan! Amat wajarlah si penyumbangleweng remaja lelaki itu tidak pergi ke sekolah selama dua hari! Itupun kalau betul lah, maklumlah yang mendakwa begitu adalah seorang pemimpin politik yang terkenal dengan sifat pembohong!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

WELAWEH KENAPA iGUANa ENG MARAH ? ADA APA-APA KE?

Lu tengok nanti apa gua akan buat 
"Biarkan Umno menerbitkan berita itu dulu,kemudian anda boleh saksikan apa yang akan kami buat.Apa yang berlaku sekarang, mereka baling batu, sembunyi tangan. Mengapa harus saya menjawab mereka setiap kali?” soalnya pada sidang akhbar di Pulau Pinang.
Angin takde ribut pun takde. Tiba-tiba Lim Guan Eng mengamuk tak fasal menuduh UMNO terlibat dalam penyebaran gosip liar dan khabar angin mengenai anak seorang VVIP meraba tetek. hairan juga kenapa LGE tetiba melenting. Apa kena mengena pula kisah anak VVIP meraba tetek dengan Lim Guan Eng? Pelik kan reaksi Lim Guan Eng ini.   Kami bloger yang cukup anti dengan cauvinistik angkoh DAP hanya memetik kisah anak VVIP meraba tetek. Kami takde kena mengena dengan UMNO atau Barisan Nasional pun. Kami memang cukup pelik bila Guan Eng menuding jari ke arah kami mengenai kisah anak VVIP meraba tetek. Ada kena mengena dengan Lim Guan Eng ke? Kepada Lim Guan Eng jangan bersikap terlalu angkoh dan sombong bangat, Jangan terlalu cepat menuding jari ke arah pihak lain. Nanti kamu kantoi lagi.

TEPUK DADA TANYA IMAN.

BLOGER GAP JADI PENINJU PROFESIONAL.


BLOGER GAP CABAR KHALID SAMAD BERTINJU SECARA TERBUKA. Gara-gara sikap Khalid Samad dan Profesor Aziz Bari amat keterlaluan mengkritik institusi Raja-raja tanpa mempedulikan adab sopan menyebabkan bloger GAP mencabar Khalid Samad untuk bertinju. Keduanya amat bingai. Lagipun mana pernah mereka berdua pernah menunjukkan kecerdikan. Dalam isu DUMC,  KDYMM baginda Sultan Selangor sudah memberikan keputusan yang molek. Tidak berlaku khilaf dan tidak berlaku salah. Kesalahan DUMC melakukan gerakan kristianisasi di Selangor adalah jelas dan terang. DUMC bersalah cuma bukti tidak cukup untuk membuat pendakwaan. Kesalahan DUMC itu atas bahu DUMC sahaja bukannya di bahu mana-mana penganut kristian lain. Salah ke Sultan Selangor mempertahankan akidah umat Islam? Justeru itu adalah tidak munasabah untuk mengkritik Sultan Selangor apabila baginda Sultan tidak melakukan sebarang kekhilafan dalam menjalankan tugas-tugas rasmi baginda.

Beranikah Khalid Samad menyahut cabaran GAP? Pada fikiran hamba Khalid Samad tidak akan berani menyahut cabaran GAP. Mana ada pemimpin DAP-PAS-PKR mempunyai keberanian melawan secara terbuka di khalayak umum. Mereka cuma berani di pentas ceramah. Di dalam koc VVIP KTMB boleh lah. Di dalam hotel bilik no. 121 boleh lah. Di dalam sidang Parlimen dan DUN boleh lah.Mereka suka buat serangan lontar batu sembunyi tangan boleh lah. Kritik dan kutuk belakang pihak musuh boleh lah. Pemimpin seperti Khalid Samad hanya berani bercakap saja tapi jika di cabar untuk masuk gelanggang terbuka sampai mampus Khalid Samad tidak akan berani. Nasihat hamba kepada GAP kita pergi semuka sahaja si Khalid Samad ini dipejabatnya dan kita tengok samada Khalid Samad ada telor ke tidak. Hamba teringin juga hendak jengkalkan mukanya. 


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...