Jumaat, 7 Januari 2011

18 SX DATO RAIS NAFI:- Terserlah Ruki Bru Cikai.

Ruki Si Cikai a.k.a blogger Liar, Memang ada rupa orang Liar pun.

1. Best & seronok jadi wartawan di Malaysia ini. Terutama jika anda juga seorang blogger tahap Dewa dan editor sebuah suratkhabar arus perdana seperti Rocky Bru & BigDog. PAPA GOMO telah menempelak dan menyindir manja RockyBru & Anjing Besar [BigDog] apabila Dato' Rais menafikan spekulasi yang disebarkan oleh RockBru dan AnjingBesar dalam blog mereka.

'Saya Nafikan sebarang alegasi [tuduhan] samada yang berkaitan dengan memperkosa mana-mana individu empat tahun dahulu dan lain-lain dakwaan yang dicetuskan penulis liar blog atau entiti politik. Ia longgokan fitnah dan pendustaan yang dahsyat, jelik, jahat'-Dato Seri Rais Yatim [Sinar Harian- 6hb Januari 2011]

2. Belum pernah lagi termaktub di dalam perundangan Malaysia, yang memberi kekebalan dan pengecualian tindakan undangan-undang kepada RockyBru & AnjingBesar ini. Amalan dalalam prinsip perundangan dan keadilan sejagat yang diterimapakai secara global pun tidak menyatakan bahawa LAPORAN NGO seperti Migrant CARE boleh diterimapakai untuk memulakan sebarang siasatan jenayah terhadap mana-mana individu mahupun entiti.

Gambar sebenar Robengah yang diambil pada tahun 1997.
Dalam bulatan Merah

3. Papa Gomo mendedahkan gambar ROBENGAH yang disebarkan di internet merupakan gambar palsu ' Copy n Paste'. Pendedahan itu berdasarkan kepada keterangan lisan dan gambar di buat oleh SUMARTI rakan sekerja ROBENGAH. Papa Gomo mendedahkan bahawa si Ruki Cikai ini berdendam dengan SKMM di bawah jagaan Dato' Seri Rais Yatim. Menurut Papa Gomo, perkakasan komputer Si Ruki Cikai ini pernah digeledah oleh SKMM.


4.Paling menarik ialah adanya dakwaan Ruki Bru bahawa dia hanya memetik sumber daripada WIKILEAKS sedangkan sebelum daripada itu dia ada menulis di dalam blognya bahawa sumber maklumat mengenai itu sudah lama berada di dalam tangan pembangkang. Alamak! Mana satu ini Ruki? Cikai benolah si Ruki.

5. Punyalah cikai si Ruki ini, skandal seks Adun Selinsing yang terang jelas mempunyai saksi hidup dia tak mampu nak bongkarkan. Etika Kewartawanan mana si cikai Ruki ini amalkan?

6. Adun Seri Muda pula dikhabarkan sudah diangkut ke Bukit Aman akibat keceluparannya penulisan di dalam blognya. Itu Adun. Ruki cuma wartawan saja.

7. Tim Blogger dan Facebookers NADI RAKYAT bukan seperti pencacai tahi kucing PKR sinonim dan tidak pernah berenggang dengan FITNAH DUSTA & PENIPUAN. Segala maklumat yang didedahkan oleh NADI RAKYAT adalah BENAR & BETUL disahihkan sumber maklumat. Pencacai Cikai Murahan PKR cuma 'COPY N PASTE' sahaja. Takde mutu. Semuanya bohong belaka.BERANI DAN BENAR
ALLAH BERSERTA UMNO/BN
UMNO ITU ISLAM TULIN
INGAT PAS INGAT ZINA
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH

PKR MEMANG KUAT MENIPU DAN BERDUSTA. DUSTA & FITNAH ITU ADALAH PKR.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...