Isnin, 25 April 2011

LUCU, SANG COUNT KRISTO RUKIBIRU TERASA HATI.

A magpie wrote in his blog that "it is your (blog) house so you can invite or not invite anyone that you like or not like". Read here. Reminds me of what the Minister of Information purportedly told the Istana Budaya people recently, here.
1. Salahsatu kajian saintifik dalam bidang saikologi tidak lama dulu yang pernah dikeluarkan oleh Jabatan Psaikatris sebuah IPTA dalam tahun 1980an dan 1990an semasa membuat kajian mengenai impak kemajuan pesat ekonomi hasil polisi proaktif dan agresif pentadbiran Tun Dr Mahathir  ke atas kelompok masyarakat bandar menyatakan ,di petik, inter alia:-
Impak yang paling besar kepada masyarakat Bandar akibat perkembangan ekonomi ialah peningkatan taraf sosio ekonomi masyarakat dan perubahan mendadak corak pola pemikiran dan gaya hidup. Generasi muda lebih berkeyakinan dan menangapi mereka adalah golongan intelektualisma yang mampu membawa perubahan drastik arus pembaharuan dan menolak semua nilai-nilai yang dianggap dalam angan-angan panjang mereka sebagai nilai-nilai lapuk tradisi dan lama.
2. Tidak keterlaluan jika dikatakan kepada Count Kristo Rukibiru yang selama ini menganggap dirinya sebagai seorang intelektual yang membawa arus drastik Pembaharuan melalui idealisma lapok kurun ke 16 REFORMASI kerana beliau adalah anggota masyarakat bandar tahun 1980an dan 1990an dalam alaf 20 yang lanjut usianya sehingga ke alaf baru 21 merasakan bahawa dirinya perlu dipuji melambung sehingga ke langit 10.

3. Dalam usia emas, Count Kristo Rukibiru sepatutnya lebih banyak memikirkan adakah dia sudah mendaftar dirinya dalam mana-mana Khairat Kematian di kawasan Kariah yang ditetapkan oleh JAWI. Bukan apa, nanti dibimbangkan pula, ahli kariah setempat yang tidak mengakses internet tiada kenal pula siapa Rukibiru Sang Lagenda Kastria Intelek Urban kurun ke 20 yang pernah mengapai langit ke 10.

HIDUP DI KOTARAYA METROPOLITAN YANG MERUPAKAN HUB DAN KAWAH SEGALA IDEALISMA SERTA PERTEMUAN PELBAGAI BUDAYA, MEMANGLAH SERONOK DAN SUDAH TENTU BANYAK MEMPENGARUHI MINDA DAN INTELEKTUALISMA WARGA KOTARAYA METROPOLITAN SEPERTI COUNT KRISTO RUKIBIRU. TIDAK SALAH BAGINYA BERANGAN-ANGAN SEPERTIMANA ANGANNYA WATAK COUNT CRISTO. HIDUP BUKAN SEINDAH TINGGAL DI PULLMAN KUCHING. ADA MASANYA KENA 'CHECK-OUT'


1 MALAYSIA bukan PULLMAN 

X-KLUSIF TERKINI: ANWAR IALAH LELAKI 'Y' .. APAKAH PENAFIAN PAKATAN JAHAT PADA KALI INI ?1. Pada hari ini sudah heboh dalam media internet melapurkan sebahagian penting secara selektif isi kandungan penggulungan Hujah Peguamcara Negara II Datuk Mohd. Yusof Zainal Abiden dan Hujahan Balas daripada Karpal Singh; sebagai pengamalan DEMOKRASI DIGITAL mengikuti DEMOKRASI TERBUKA  berdasarkan kepada saranan DS Najib dalam ucaptama perasmian 1st Malaysian-ASEAN REGIONAL BLOGERS CONFERENCE pada 24hb April 2011 kelolaan Rukibiru, bloger yang menganggap dirinya SUPA DEWATA COUNT CRISTO MODEREN.

2. Berikut ada petikan-petikan laporan-laporan mengenai Penggulungan Hujah dan Hujahan Balas tersebut secara ringkas, tepat dan padat:-
Peguamcara Negara II, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden dalam hujahnya berkata profil DNA Lelaki Y yang ditemui dalam dubor Mohd Saiful Bukhari Azlan adalah milik Anwar berdasarkan kepada bukti-bukti keterangan pakar kimia dan bukti persetujuan tidak penting tetapi apa yang penting ialah samada zakar masuk ke dalam dubur atau tidak.
Karpal Singh dalam hujah balasnya berdasarkan kepada twitter Anwar yang dilapurkan dalam blog M.i.M mempertikaikan kenapa Mohd Saiful Bukhari Azlan tidak melarikan diri sedangkan peluang itu sentiasa terbuka dan ini membawa tanggapan bahawa Mohd Saiful Bukhari Azlan merelakan perbuatan liwat itu. 
3. Apa yang dapat disimpulkan secara waras dan logika ialah 2 perkara, pertama; pengesahan profil DNA lelaki Y adalah milik Anwar berdasarkan kepada keterangan saintifik dan hujahan pembelaan pula tidak menafikan ianya bukan milik Anwar dan hanya tertumpu kepada soal kerelaan. 

ADAKAH INI BERMAKNA KARPAL SINGH YANG PERNAH MEMBUAT CABARAN DI PARLIMEN MENGATAKAN DIA MEMPUNYAI BUKTI BAHAWA ANWAR ADALAH PELIWAT , BENAR-BENAR MEMPERCAYAI DAN YAKIN BAHAWA ANWAR MELAKUKANNYA ? INI BERMAKNA DAP SUDAH MAIN BELAKANGLAH.

 

1 MALAYSIA mempersoalkan intergriti & kewibawaan kepimpinan Anwar & DAP

TERKINI ! DR NOVANDRI MENGKANTOIKAN LAGI ANWAR MELALUI TWITTER - PERBICARAAN MELALUI MEDIA.

1. Mengikuti blog M.i.M Dr. Novandri http://novandri.blogspot.com/ ada 2 tajuk menarik beliau utarakan. Pertama mengenai twitter Aljuburi mengenai penggulungan hujah oleh Karpal Singh yang pada akal waras boleh ditafsirkan sebagai mempersetujui perlakuan homoseksual dilakukan dan ianya bukan 1 kesalahan jika dilakukan secara kerelaan. Ya ka ? Tapi tak boleh nak hujah lebih panjang kerana kes masih berjalan, nanti dikatakan sebagai 'Perbicaraan Melalui Media' dan melanggar prinsip perundangan.


2. Dalam entri terkini, Dr Novandri mengulas kenyataan berbaur hasutan yang dikeluarkan oleh Lim Guan Eng yang sengaja menyebarkan KEBENARAN FIKTIF kononnya polisi kerajaan Malaysia berdasarkan kepada idealisma HITLERISMA sedangkan KEBENARAN HAKIKI nya ialah DAP dan NAZI kedua-duanya merupakan PARTI SOSIALIS bersifat NASIONALISTIK. DAP bersifat SOSIALIS NASIONALISTIK NANYANG RAYA manakala NAZI adalah PARTI SOSIALIS NASIONALISTIK ARYAN JERMAN.


3. Paling menarik mengenai blog papagomo terkini yang menyatakan bahawa bakal menyusul BAHAGIAN KE 2 VIDEO SEKSUAL ALJUBURI.  Manakala blog-blog sahabat JS lebih banyak membicarakan sola penglibatan DAP dalam perjudian Haram seluruh negara. Sila lihat blog Pisau.net , empayarpemuda dan matkilaupenang.

HARI INI AMAT MENARIK KERANA PADA HARI INI , PERBICARAAN ALJUBURI MENGENAI PENGGULUNGAN HUJAH BAGI MAHKAMAH MENENTUKAN SAMADA PEMBELAAN PERLU DIPANGGIL ATAU TIDAK. KEDUA, DR NOVANDRI MENGKANTOIKAN ALJUBURI DALAM TWITTER DAN MENGULAS MENGENAI KEBENARNA FIKTIF TERBARU LIM GUAN ENG. MANAKALA, PAPAGOMO MEMBERIKAN ANGIN MENGENAI PENDEDAHAN VIDEO SEKS BAHAGIAN KE 2. SAHABAT-SAHABAT LAIN MENGULAS MENGENAI PENGLIBATAN DAP DALAM KEGIATAN PERJUDIAN HARAM SELURUH NEGARA. MANAKALA YANG LAIN MENENTUH MENGENAI PERKOCAKAN PEMILIHAN PAS DALAM BULAN JUN INI. BENARLAH, PARA BLOGER YANG BERTANGGUNGJAWAB ADALAH REPOSITORI DAN PENYIMPAN ARKIB SEJARAH MASAKINI. DEMOKRASI TERBUKA DAN DIGITAL DEMOKRASI. JANGAN JADI MACAM RUKIBIRU.1 MALAYSIA , DEMOKRASI DIGITAL

DS NAJIB CAKAP LAIN .. RUKIBIRU BERI PERSEPSI SALAH. WHAT A BLOODYFOOL YOU ARE RUKIBRU.

 
"I don't know why (we) do it, especially if it's true what they said about these tools of the Internet being a pain in our neck, and other parts of the body ...".Najib Razak, when commenting in his speech on Malaysia's big spending to promote Digital Democracy. He said this in reference to the press statement he had made after BN's thumping two-thirds victory in the Sarawak elections about how open democracy and online media or in other words, Digital Democracy, has made it more difficult to win elections by big margins.
1.  Diatas adalah petikan yang di ambil dalam blog si Rukibiru [Rockybru / Batuankacau] , bacalah apa yang beliau putar-putar alamkan ucapan DS Najib dengan teks asal ucapan DS Najib di bawah ini. Tumpukan kepada yang bergaris merah dan bahagian yang dimerahkan antara keduanya. Anda nilailah sendiri akan perangai lahanat si Rukibiru ini. Inikah yang dikatakan sebagai Etika Penulisan bertanggungjawab?
 16. I am not sure why other governments do it, especially if it’s true that these tools of the Internet can be a pain in the neck. But on behalf of my own Government, I can say for certain that it is because we know that this is the way forward. We practise open democracy, and as Digital Democracy is concerned, it is inevitable, that it would be silly – perhaps even futile – for governments to resist or ignore.
 17. Also, we believe that the Internet is an engine for economic growth, the portal that opens up to a knowledge society. This is applicable to all societies; even a government that is not too keen about the “democracy” part of “Digital democracy” should embrace the “digital” part, as the economic implications are simply too great to ignore.
2.  Jika pun si lahanat Rukibiru mahu memperjelaskan dan melontarkan pandangan serong dan bahlolnya sendiri mengikut Tafsiran Bloodyfoolish nya sendiri, apakah wajar bagi seorang seperti Rukibiru ini meminda sesuka hatinya isi teks ucapan DS Najib dan kemudiannya menyebarkan persepsi dirinya sendiri seolah-olah dia ini jurucakap rasmi dan penafsir rasmi kepada setiap patah ucapan DS Najib? 

TIDAK MENGHAIRANKAN KENAPA SEMAKIN RAMAI YANG MENJADI BAHLOL DAN TOLOL KERANA ADA BLOGER BERPERANGAI SEPERTI RUKIBIRU YANG SERING MENONJOLKAN KEBAHLOLANNYA DALAM MENGKRITIK. BILA AGAKNYA SI RUKIBIRU INI HENDAK BELAJAR BAHAWA DALAM KEHIDUPAN INI ADA MASANYA ELOK BERDIAM DIRI SAHAJA, KATA OMPUTIH ' EVERYDAY IS NOT SUNDAY AT PULLMAN KUCHING'  yea tak Rukibiru ?


1 MALAYSIA taknak jadi Bahlol seperti Rukibiru

GEMPAR! ANWAR IKUTI PROGRAM PEMBANGUNAN PERSONALITI ANJURAN JABATAN PELAJARAN TERENGGANU.

Gambar Ihsan M.i.M blogspot 

1. Mengikuti entri terkini M.i.M Dr Novandri klik disini SOALAN PATUTKAH ANWAR DIJEMPUT BAGI CERAMAH DALAM PROGRAM INI? berdasarkan kepada entri ini, Dr Novandri melemparkan pertanyaan sinis kepada Anwar. memang patut pun Anwar ini sentiasa di sindir dan di  kritik habis-habisan secara istiqomah KERANA Aljuburi ini makin tua makin melampau fi'ilnya.

2. Berikut petikan lapuran suratkhabar yang di ambil daripada blog M.i.M :-

KUALA TERENGGANU 24 April - Program Pembangunan Personaliti Pelajar yang dilaksanakan Jabatan Pelajaran Terengganu adalah bertujuan meningkatkan keyakinan diri di kalangan pelajar lelaki yang menghadapi masalah krisis identiti diri.

Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains dan Teknologi dan Sumber Manusia Terengganu, Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, jabatan berkenaan telah mengambil sikap proaktif dengan mengadakan program tersebut yang melibatkan 66 pelajar lelaki di Besut minggu lepas.

"Ia satu inisiatif yang dilaksanakan Jabatan Pelajaran Terengganu dalam melaksanakan saranan Kementerian Pelajaran yang mahukan pihak sekolah memberi penekanan kepada empat perkara iaitu jasmani, emosi, rohani dan intelek (Jeri) pelajar.

"Jabatan Pelajaran Terengganu mengambil langkah awal melaksanakan konsep itu dengan mengenal pasti pelajar lelaki yang tidak aktif berpersatuan, badan beruniform, sukan dan apa juga aktiviti kokurikulum mengikuti program pembangunan personaliti pelajar itu,” katanya kepada Bernama di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas laporan akhbar bahawa Jabatan Pelajaran Terengganu telah mengadakan kem bina semangat kepada pelajar ”lelaki lembut”. - Bernama
3. Program ini dikritik hebat oleh sesetengah para Simpatetik Cina DAP bangsat kerana Program ini membantu para  pelajar di peringkat Menengah Rendah dan Atas. Ini sudah tentu menjejaskan kegiatan menghasut Cina DAP Bangsat selama ini ke atas para remaja. Cina DAP bangsat memang memerlukan para remaja bermasalah untuk menimbulkan masalah. Pada kali ini, sudah tentulah Program ini Menjejaskan Teruk Impak Saikologi yang selama ini Cina DAP Bangsat usahakan. Padan muka Cina DAP bangsat!

JS dan Dr Novandri memandang usaha murni ini sebagai langkah proaktif kerajaan bagi menangani masalah remaja yang merupakan Modal Insan berharga kepada negara di masa depan. Berbeza dengan Pakatan Jahat PAS DAP PKR yang mahukan Suasana Impak Negatif Remaja bagi mengawal dan menguasai mereka untuk berbuat kejahatan, kerajaan Barisan Nasional mahu menyelamatkan remaja ini dengan menyediakan  Persekitaran Kondusif untuk Remaja mengembangkan bakat mereka agar mereka berbakti kepada negara dan menjadi pelapis yang terbaik!.


1 MALAYSIA selamatkan REMAJA !

CARA FAHAMI PAKATAN JAHAT PAS DAP PKR (3) ... BILA MEREKA ENGGAN BERSUMPAH ITU BERMAKNA MEREKA AKUI ISU ITU BETUL!

Video Suntingan Padi Jantan blogspot.com

1. SUMPAH MUHABALAH.  Pakatan Jahat PAS DAP PKR menuduh dan mendakwa DS Najib dan DS Rosmah terlibat dalam pembunuhan Altantuya. Akhirnya, Fitnah Rekaan Pakatan Jahat PAS DAP PKR ini memakan diri mereka sendiri apabila Raja Kamaruddin Petra baru-baru ini menafikannya. Malah sebelum daripada itu, DS Najib bersumpah muhabalah tidak terlibat langsung dengan Altantuya. Malah perbicaraan secara rasmi juga mengesahkan tiada penglibatan DS Najib mahupun DS Rosmah. 

2. Apabila timbul isu kes liwat ke 2 Aljuburi dan pendedahan video seks Aljuburi balun China Doll, Aljuburi tidak pernah angkat sumpah Muhabalah sebaliknya Aljuburi main putar-putar alam mengenai Sumpah Muhabalah. Demikianlah kejinya Pakatan Jahat PAS DAP PKR ini. Kita tahu apabila Pakatan Jahat PAS DAP PKR main belit-belit dan menimbukan kekeliruan dalam satu-satu isu yang berkaitan dengan mereka, itu bermakna ISU YANG DIBANGKITKAN ADALAH BENAR dan mereka tidak punyai jawapan untuk pertahankan diri mereka.

3. Pada hari ini, perbicaraan kes liwat ke 2 Aljuburi bersambung. Hari ini Mahkamah akan menentukan samada Pihak Pendakwaan berjaya membuktikan Kes Prima Facie ke atas Aljuburi dan Aljuburi dipanggil untuk membela dirinya ataupun Aljuburi dilepaskan begitu saja, 

APAPUN JUA KEPUTUSAN MAHKAMAH PADA HARI INI, KITA SUDAH TAHU 'GAMEPLAY' ALJUBURI DAN PAKATAN JAHAT PAS DAP PKR INI, IAITU AKAN MEMPERLEKEHKAN SEBARANG KEPUTUSAN MAHKAMH DENGAN LABELAN, MAHKAMAH ALAT UMNO. PAKATAN JAHAT SEMAKIN TERDESAK DAN KINI TERPAKSA BERADA DALAM POSISI DEFENSIF, OFENSIF MEREKA SUDAH MENJADI BASI DAN TAWAR SEHAMBAR DAN SEBASI BUBUR NASI YANG TAK MENJADI.


1 MALAYSIA dah tahu PAKATAN JAHAT PAS DAP PKR MEMANG PAKAR KELENTONG

BUATLAH KEBAJIKAN WALAUPUN SEBESAR BIJI SAWI ... HULURKAN BANTUAN KEPADA ADIK MOHAMMAD AIDIL AIZIL.

Gambar Ihsan matkilaupenang.blogspot.

1.  Rakyat Malaysia berjumlah dalam anggaran 27 juta orang, ahli UMNO ada hampir 3 juta tak termasuk ahli-ahli parti komponen dalam Barisan Nasional. Rakyat Malaysia yang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam ada hampir 1 juta orang tidak termasuk ATM, PDRM dan RELA. Jika setiap hari kita hanya menderma 50 sen dalam sebulan bermakna kita berderma RM15.00 setiap seorang. Jika secara istiqomah menderma RM15 sebulan selama setahun RM180 bersamaan dengan perbelanjaan beli rokok 2 minggu. RM 15 sebulan x 500,000 orang Melayu dapat mengumpul RM 7.5 juta. RM7.5 juta dapat membantu hampir 50,000 pesakit kronik dalam perbelanjaan perubatan mereka. Fikirkanlah.

2.  Mengikuti blog matkilau.penang dalam entrinya ADUAN BELIA MAJLIS BELIA MALAYSIA pada hari Ahad semalam, mengenai nasib adik Mohammad Aidil Aizil Mohammad Sazlee , 15 berasal dari Kampung Batu 10, Labu Hilir, Negeri Sembilan. Ayuh marilah bantu walaupun kita hanya menderma RM1 tapi jika seramai 1 juta orang menderma RM1 pada hari ini pada sebelah tengahri secara serentak, sebelah petang sudah ada RM1 juta untuk bantu adik Mohammad Adidil Aizil ini. Hubungi sekarang

Puan Faridah (Ibu)
017-3852610
atau terus melawat ke Wad Neuro HKL (Wad 6B)


MOHAMMAD RIZAN HASSAN
SETIAUSAHA-J/KUASA KHIDMAT MASYARAKAT DAN RAKAN MUDA
MAJLIS BELIA MALAYSIA
TEL: +60137733676

BERDERMALAH, LAKUKAN KEBAJIKAN WALAUPUN SEBESAR BIJI SAWI PALING TIDAK PADA HARI INI, KITA TAHU DALAM MUHASABAH DIRI BAHAWA KITA MELAKUKAN SEDIKIT KEBAIKAN DAN KEBAJIKAN. YANG SEDIKIT ITULAH MENJADI BESAR.


1 MALAYSIA lakukan KEBAJIKAN!

1 MELAYU 1 BUMI ... MENGECAM PUAK YANG ANTI-AGENDA MELAYU


1. Selagi Melayu tidak menunjukkan kepada semua puak yang Anti Agenda Melayu tak kiralah apa bangsa pun samada Melayu sendiri, Cina DAP bangsat dan India HInderaf Haram ... puak yang amat Anti Agenda Melayu ini akan terus menekan dan memberi penindasan halus melalui memperlekehkan Agenda Melayu dengan cara memalukan Agenda Melayu ini berterusan. Ini wajar dihentikan.

2. Oleh itu sebagai menyahut seruan Papagomo, Ayuh kita sertai Demonstrasi Bantahan Secara Aman di hadapan Bangunan Ibupejabat MCA di Jalan Ampang pada jam 3 petang ini untuk menyedarkan semua puak Anti Agenda Melayu ini bahawa orang Melayu Tidak Akan Malu memperjuangkan Agenda Melayu ini sampai bila-bila pun.

Ayoh ! Bersama-sama memberikan sokongan kepada Agenda Melayu ini 1 MELAYU 1 BUMI usah kita merasai malu untuk perjuangkan HAK KITA SENDIRI DI BUMI KITA INI. Marilah bersama UTUSAN MALAYSIA memperjuangkan 1 MELAYU 1 BUMI ! UTUSAN MALAYSIA adalah LIDAH HAK ORANG MELAYU.


1 MELAYU
1 BUMI !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...