Selasa, 11 Jun 2013

TU LA PASAL PERLU BERI BN LEBIH DUA PERTIGA MAJORITI DALAM PARLIMEN.

sumber blog HELEN ANG.

Tu La Pasal ... sebenarnya, berdasarkan kepada lapuran-lapuran di lapangan, waima 97 peratus pengundi cinabeng pergi ke DAP cinabeng multirasis, BN masih mampu memenangi 156 kerusi pada PRU13 lalu. Tetapi sejak tahun 80an dan 90an sehingga kini, akhbar milik MCA memainkan peranan memberikan kelebihan kepada DAP cinabeng multirasis. The Star mempunyai 5.6 juta pembaca setia. Kesemua 5.6 juta pembaca The Star, berada di kawasan perbandaran dan separa-perbandaran. Kejayaan DAP cinabeng multirasis di kawasan perbandaran dan separa perbandaran, mengikut kata Ketua Media Sosial DAP cinabeng multirasis,-


sumber di petik daripada blog HELEN ANG. 

Kesimpulannya amat jelas, pasukan RED BEAN ARMY tajaan DAP cinabeng multirasis memang wujud dan bukan tuduhan 'Bogeyman'. Cuma bagi menafikannya, DAP cinabeng multirasis, menjadi 'Bogeyman' menuduh ada 'Bogeyman', untuk simpan rahsia 'Bogeyman' sendiri. Seterusnya, DAP cinabeng multirasis bergantung sepenuhnya kepada kekuatan RBA nya. Apabila kekuatan RBA sudah hancur lebur, maka pengaruh DAP cinabeng multirasis, ke atas pengundi di kawasan perbandaran dan separa perbandaran akan hilang terus!

Tu La Pasal, tindakan biadap dan tak beretika 88 orang ahli parlimen pembangkang, membuktikan mereka tak menghargai undi yang diberikan oleh rakyat kepada mereka. Sikap lewa dan besar kepala tersebut, pembuktian betapa mereka hanya berminat dengan diri mereka sahaja. Tindakan tak beretika itu, sudah tentu mengecewakan 5.6 juta pengundi fofuler mereka. Mereka bertindak dengan emosi. Seolah-olah mereka sudah tidak mempunyai sebarang sel otak yang aktif.

Tu La Pasal, kebiadapan puak ultra-kiasu cinabeng DAP dan anarkis PKR, sudah terlampau-lampau. Pertama, mereka tidak menerima baik kekalahan mereka. Kedua, mereka sentiasa mengocak emosi rakyat untuk membenci itu dan ini. Ketiga, mereka sentiasa menghina, mencerca dan mengutok Melayu, agama Islam dan Raja-raja. Keempat, mereka sentiasa melaga-lagakan Melayu dengan cinabeng, Melayu dengan Melayu, Melayu dengan India dan Melayu dengan pribumi Sabah dan Sarawak.

Tu La Pasal, puak pembangkang tidak pernah berhenti dan puashati. Waima setiap kehendak mereka dituruti. Mereka sentiasa memburukkan keadaan. Bukan memperbaiki keadaan. Sejak 2004 sehingga kini, kita kehilangan 9 tahun dalam membangunkan negara. Gara-gara puak pembangkang menghabiskan masa berpolitik. Mereka sedikitpun tidak mahu mengalah dan memberi laluan. Mereka tetap mahu menumbangkan kerajaan sah yang di pilih melalui proses demokrasi. Mereka sedikit pun tidak merasa bersalah di atas kebiadapan melampau mereka.

Tu La Pasal, bilamana kempen awalan mereka, mahu menafikan dua pertiga majoriti dalam Parlimen, kemudian mereka memperolehi dua pertiga dalam DUN Selangor, sedikit pun mereka tidak rasa bersalah apa-apa. Bukankah selama ini mereka mendakwa, dua pertiga dalam DUN dan dalam Parlimen, penyebab utama salahguna dan penyelewengan kuasa, absolute power, corrupts absolutely? Kini, mereka memegang dua pertiga dalam DUN Selangor. Tapi dimanakah semangat perkongsian kuasa di antara mereka? Tak ke itu sudah membuktikan betapa hipokritnya malaon-malaon tersebut?

Tu La Pasal, malaon-malaon itu menyerang BN dan UMNO, dengan sentimen-sentimen perkauman, pelampau, menimbulkan kesangsian terhadap institusi bebas dan agensi keselamatan negara. Insiden Lahad Datu adalah contoh terbaik, di mana malaon-malaon tersebut sesukahati mereka, memperlekehkan pasukan keselamatan negara. Begitulah tahap kebanjingan mereka. Sungguh tak beretika dan tidak profesional langsung. Anihnya, ramai pula golongan cendikiawan, cerdik pandai, profesional dan profesor mempercayai puak banjingan tersebut. Pelik bin Anih kan?

Tu La Pasal, kita perlu mengajar puak malaon-malaon itu. Bagaimana caranya? Dengan memberikan kembali dua pertiga kepada BN. Ianya pasti satu pengajaran yang mampu menyedarkan malaon-malaon itu erti ETIKA DAN PROFESIONALISMA.

TINDAKAN TAK BERETIKA 88 AHLI PARLIMEN PEMBANGKANG, 'BAIK TERUS TAK DATANG PADA 24HB JUN INI'


KUALA-LUMPUR: Satu sesi Taklimat Baik kepada ahli-ahli Parlimen pada hari ini, telah sengaja diboikot oleh 88 orang ahli Parlimen pembangkang kecuali seorang. 88 orang lain sungguh tidak beretika langsung. Tindakan tak beretika itu mengundang reaksi dari pemimpin Barisan Nasional. Satu cabaran terbuka telah di buat oleh Ahmad Maslan, Ketua Perhubungan UMNO. Beliau dengan tegas mengatakan, 88 orang ahli Parlimen tersebut tak perlu hadirlah bagi acara Majlis angkat Sumpah dan sesi Parlimen selama enam bulan berturut-turut. Ini membolehkan 88 Bahagian Parlimen diadakan PRK, ujarnya secara sinis.

Speker Dewan Rakyat pun memberikan kenyataan yang senada dengan Ahmad Maslan. Katanya, jika mana-mana ahli Parlimen pembangkang memboikot acara Majlis Sumpah pada hari pertama, ahli Parlimen berkenaan, akan hilang kelayakan. Dalam nada sindiran, beliau berkata, beliau pun boleh memboikot acara Majlis angkat sumpah 88 ahli Parlimen Pembangkang, di hari lain. Natijahnya, sudah tentulah 88 orang ahli Parlimen tersebut tidak boleh hadir dalam persidangan Parlimen. Hanya ahli Parlimen yang benar-benar sakit dan ada alasan munasabah sahaja dikecualikan. 

DS Shahidan Kassim pula berkata, 88 orang ahli Parlimen tersebut tidak amanah dan bersifat munafik. Amanah yang telah diberikan oleh rakyat dipersiakan oleh 88 orang ahli Parlimen tersebut. Ambe bersetuju dengan semua pandangan tersebut. Apa hak 88 orang ahli parlimen pembangkang menolak setiap perkara baik dan bersifat munafik? Begitu kecilnya penghargaan 88 orang ahli parlimen pembangkang tersebut , kepada pengundi mereka. Begitu biadapnya mereka kepada  keluhuran Perlembagaan dan Parlimen.

Mujurlah mereka gagal menawan Putrajaya. Jika tidak, bayangkanlah cara mereka memijak dan memperkecilkan Parlimen dan Perlembagaan. Sudah tentu mereka akan buat sesukahati mereka sahaja. Memerintah dengan kukubesi dan kepala batu mereka. Sudah pasti, kehidupan rakyat yang dulunya senang, akan merana dalam penindasan mahazalim oleh mereka. Sikap ahli Pemabngkang sudah melampaui batasan. Meereka berlagak dan bertindak seperti mereka berada di atas perundangan. Mereka sudah tidak peduli lagi nilai-nilai kebaikan dan tidak berintergriti. Mereka memang tidak beretika langsung dalam serba-serbi.

Berikut ialah kenyataan media, satu-satunya ahli parlimen pembangkang yang hadir, (sumber Suara Ketam):-
Pakatan Rakyat Leadership Council decided to boycott parliamentary briefing as a symbolic gesture to show the pact’s seriousness in its push for electoral reforms, my attendance today in Parliament has greatly became centre of attention to the media.
The news of boycott had been spread through the media since last week, and including suggestion to boycott sworn in on 24th June and I am well informed of the situation.
Nevertheless I did not receive any official notice either through SMS and email from Central Committee.
Normally all instructions from PR Leadership Council will be given in two methods. i.e. SMS and email, Otherwise it will not be treated as an order and it is up to an individual to make his/her decision.
Right after the Parliamentary briefing, I was asked by the media regarding my attendance, I have immediately double checked with DAP Central Commitee and confirmed that the notice had been sent out last week.
But since I have not received any SMS from Center Committee regarding this particular order, and this particular email message had been missed out, I have decided to attend this briefing to understand the latest regulation and information in order to carry out my duty as an people's Representative.
This is my mistake for not thoroughly going through all the messages and email for this specific order to boycott today's briefing and stirring up more controversy on current political scenario, I would like to express my most sincere apologies for my inappropriate actions and humbly accept any discipline action that might be taken against me.
Rupanya, CEC DAP cinabeng multirasis dan MTK Penipu Rakyat terlupa nak hantar sms dan emel kepada beliau.

SPAD: AMAT BERBALOI KONTRAK TAN SRI SYED HAMID DI SAMBUNG, JANGAN CEMBURUI KEJAYAAN SPAD @SPADChannelAda bloger tersilap ambil gambar teksi dan mempersoalkan kenapa dalam banyak-banyak teksi, hanya ada sebuah pro pembangkang? Di atas adalah gambar teksi yang ada lambang 1 Malaysia di badan teksi. Teksi jenis ini berlambak-lambak di atas jalanraya. Kritikan dan teguran adalah baik, tetapi janganlah sengaja mencari kesalahan dan kesilapan. Tak berapa profesional penulisannya. Memang terbaik dan mantap kontrak Tan Sri Syed Hamid di sambung, Ternyata, kakitangan SPAD tak makan gaji buta. Kita boleh melihat statistik pendakawaan oleh SPAD DI SINI Nanti sendiri yang malu. Memanglah, SPAD semakin dicemburui oleh ramai pihak di atas kejayaan mereka mendapat pengiktirafan UITP.

Dijangkakan rekabentuk baru TEKS1M (Teksi 1 Malaysia), akan dijadualkan keluar dari Proton. TEKS1M adalah kerjasama di antara SPAD dengan PROTON, bagi menambahbaik mutu perkhidmatan teksi di seluruh negara. Pada keseluruhannya, Malaysia mempunyai hampir 86,000 orang pemandu teksi. TEKS1M adalah salah satu kejayaan SPAD, yang telah diiktiraf oleh UITP baru-baru ini. Selain itu, inisiatif SPAD memberikan permit individu teksi mendapat sambutan menggalakkan. Dengan inisiatif-inisiatif baru ini, mutu perkhidmatan teksi di Malaysia dipertingkatkan. SPAD turut membuat Dasar Pengangkutan Awam mengenai perkhidmatan teksi, sila klik pada gambar,
Rekabentuk TEKS1M yang bakal keluar.

ARTIKEL BERMOTIF JAHAT MEMBURUKKAN SPAD @SPADchannel @aduanSPAD @syedhamidalbar.

Gambar kitar semula yang digunakan dalam artikel HARI-HARI MAKAN RASUAH untuk memfitnah dan memburukkan SPAD. 
Rakan bloger CUCU TOK SELAMPIT (CTS) mempersoalkan dan mempertikaikan kesahihan artikel fitnah blog pembangkang yang kemudiannya diraikan oleh beberapa bloger pro kerajaan. Menurut rakan bloger CTS:-
Bagai ada satu momentum oleh pihak-pihak pembangkang untuk menyalahkan Kerajaan terutama melalui badan-badan berkanun dan Suruhanjaya-Suruhanjaya di Malaysia. Mereka telah hampir berjaya menyerang Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPR). Sekarang sasaran ditujukan pula ke atas Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Darat (SPAD). Selepas ini mungkin pula Suruhanjaya-Suruhanjaya yang lain. Berita panas sebegini perlukan pengesahan kebenarannya terlebih dahulu. Pertama, gambar yang digunakan di dalam artikel di atas bukanlah gambar original kejadian berkenaan. Gambar berkenaan seperti di atas telah digunakan sebelum ini di dalam artikel yang lain. Mungkin gambar "recycle" ini digunakan semula untuk memburukkan pihak SPAD. 
Read more at http://khairulryezal.blogspot.com/2013/06/apa-motif-spad-diserang-dengan-berita.html#ULjIEfHyDFQJLGJ7.99 
Setelah ambe meneliti kembali artikel bertajuk 'HARI-HARI MAKAN RASUAH,' ternyata apa yang dipersoalkan oleh CTS adalah BENAR BELAKA! Artikel tersebut adalah bersifat FITNAH ke atas SPAD. Ambe tak berapa pasti apakah motif bloger ,yang disebutkan dalam blog CTS , menyalin dan menerbitkan semula artikel fitnah berkenaan. Bila ambe melakukan carian imej di atas, ternyata imej berkenaan pernah muncul berkali-kali, dalam tajuk artikel-artikel lain pula!

SPAD di fitnah sedemikian rupa kerana SPAD berada di bawah pentadbiran terus Pejabat Perdana Menteri. Dan ianya adalah idea yang lahir dari GTP. Sudah tentulah, fitnah ke atas SPAD mensasarkan kepada PM DS Najib. Ini bukanlah kali pertama mana-mana polisi DS Naib di fitnah begitu teruk. Sebagai pembaca, kita perlu menapis dan menggunakan akal waras, dalam mencari kebenaran penceritaan dalam blog pembangkang. Ambe bersetuju benar dengan kupasan CTS dalam menangkis fitnah terbaru dan tak berasas ke atas SPAD.

Pertama, terbukti dengan jelas, gambar yang digunakan adalah gambar kitar semula. Kedua, dari segi fakta penceritaan, adalah mustahil mana-mana pegawai SPAD melakukan soperasi secara SOLO. Ini kerana, S.O.P SPAD tidak membenarkan mana-mana pegawainya melakukan operasi secara solo. Ketiga, insiden tersebut diragui kebenarannya berlaku. Atas sebab, tiada lapuran polis di buat oleh mana-mana pihak. Sudah tentulah, kejadian sebegitu akan dilapurkan kepada polis. Bilamana tiada lapuran polis di buat, logiknya, cerita insiden berkenaan adalah suatu fitnah dan pembohongan yang disengajakan. 

Akhir sekali, tajuk artikel 'HARI-HARI MAKAN RASUAH', di mana betulnya? Dari tajuknya kita sudah dapat menghidu motif jahat didalamnya. SPAD boleh menyaman individu yang menulis artikel tersebut. Termasuklah mereka yang menyebarkannya. Tak logik sungguh, kerana isi kandungan artikel tersebut tak menceritakan, di mana berlakunya perbuatan rasuah yang di dakwa. Yang diceritakan mengenai pegawai SPAD kena tampar. Manakala penceritaan hanya berkisar kepada 'Pemandu itu Berkata.." siapa pemandu berkenaan? Tidak ada siapa tahu. 

Malah , kisah balas daripada pegawai SPAD yang dikatakan terbabit pun turut tidak diketahui. Sepatutnya, jika penulis artikel berkenaan ada di tempat kejadian, bukankah menurut Etika Kewartawanan dan Penulisan Berhemah, kisah daripada kedua pihak diambilkira? Pada logik akal sihat, jelaslah penceritaan dalam artikel berkenaan bersifat prejudis dan fiksyen semata-mata. Kepada penulis artikel berkenaan dan penyebar fitnah ke atas SPAD, banyak lagi kerja baik yang anda boleh lakukan daripada menulis fitnah jahat ke atas SPAD. Tak gitu ?

CINABENG LIMKITSIAL PATUT CERMIN DIRINYA DAN HEGEMONI DAP MULTIRASIS UNTUK TAHU SIAPA PELOPOR RASISMA DI MALAYSIA.

Apek cinabeng DAP multirasis dah mula promosi dirinya menjadi Perdana Menter Malaysia melalui slogan "LIM KIT SIANG FOR MALAYSIA"

Semakin dekat dengan Himpunan 505, suatu Kafkeque ciptaan DAP multirasis, semakin meroyan cinabeng limkitsial Bapa Rasis & Polarisasi kaum, menuding jari ke arah dirinya sendiri. Kafkeque ialah merujuk kepada perkara-perkara yang tidak ada tapi sengaja diadakan. Cinabeng DAP multirasis tidak akan sesekali membantu Melayu, India, Pribumi Sabah & Sarawak , Orang Asli dan etnik lain.

Melayu, India, Pribumi Sabah & Sarawak, Orang Asli dan etnik lain, yang menyertai perjuangan cinabeng DAP multirasis, bukan kerana bantuan & jasabaik cinabeng DAP multirasis, tapi kerana mengambil kesempatan untuk menjadi wakil rakyat. DAP cinabeng multirasis kini bermain dengan angka magik 97 peratus pengundi cinabeng. 

Bila matlamat cinabeng DAP multirasis tercapai, maka peratusan pengundi Melayu India, Pribumi Sabah & Sarawak, Orang Asli dan etnik lain akan dikekalkan di bawah paras 20 peratus sahaja. Kerana itulah, DAP cinabeng multirasis masih berlakun baik di depan Melayu, India, Pribumi Sabah & Sarawak, Orang Asli dan etnik lain. 

Sekarang ini, situasi masih menghendaki DAP cinabeng multirasis, bersandar kepada sokongan 20 peratus undi Melayu, 60 peratus undi India, 30 peratus undi pribumi Sabah & Sarawak, 30 peratus undi Orang Asli dan 30 peratus undi etnik lain. DAP cinabeng multirasis adalah kelompok Kafir Harbi. Mereka memang berniat untuk menghalau orang Melayu dari tanah-tanah milik Melayu.

DAP cinabeng multirasis hanya berminat menaikkan dan memperkukuhkan kedudukan kelompok mereka sahaja. DAP cinabeng multirasis tak berminat hendak membantu kaum-kaum lain. Perkiraan mereka mudah, apa guna nak bergantung kepada kaum lain, jika mereka mampu menambah kekuatan mereka. Itu perkara enteng dengan bekalan mentah dari China dan Taiwan.

DAP cinabeng multirasis akan tetap meneruskan semua serang dengan menghina Melayu, agama Islam dan institusi DiRaja. Termasuklah PDRM dan SPR. DAP cinabeng multirasis sebenarnya, menyerang dan memperlekehkan kemampuan Melayu menjadi Ketua dan Pemimpin Negara. UMNO/BN hanya dijadikan kambing Hitam sahaja.

Kesimpulannya, baik PKR-PAS hanya menjadi alat manipulasi DAP cinabeng multirasis sahaja. Selepas ketiadaan Anwar Ibrahim, Mat Syabu, Hj Hadi Awang, Pok Nik, DAP cinabeng multirasis akan kehilangan momentum. Terutama, bila Lim Kit Siang dan Dr Chen Man Hin sudah tiada lagi menjadi batu api. Akhirnya, semua strategi DAP multirasis memberikan manafaat dan keuntungan kepada Melayu.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...