Jumaat, 19 April 2013

#PRU13 - PANDAI DAP NIPO PENGUNDI MELAYU KAN @barisannasional #TolakPR
Pehal ?
Lagu tu ada kena mengena dengan taktik DAP menipo pengundi Melayu agar mengundi DAP di bawah kibaran bendera Spender Putih PAS.

Akhirnya DAP menggunakan taktik paling keji dalam POLITIK KOTOR nya. Patutlah Kit SIang awal-awal sudah kasitau semua orang, PRU13 ADALAH PRU PALING KOTOR DAN TERJIJIK. Rupa-rupanya Kit Siang nak kasitau semua ornag Melayu ayng masih dok mengong sokong DAP PRK PAS yang DAP GUNA BENDERA PAS UNTUK MENIPO PENGUNDI MELAYU UNDI DAP.

Apakah taktik DAP tersebut?

Dah lama ambe saspek kenapa tiba-tiba DAP membuat pengiraan semula selepas 14 hari dengan memberikan satu alasan paling terbodoh dalam alaf ini. Kemudian segala kritikan mengenai perkara tersebut cuma di sambut dengan 'Sengihan Boya Tunggu Mangsa' oleh DAP. 

Tak lama selepas itu maka beberapa orang ahli DAP pun membuat pengaduan rasmi kepada ROS mengenai tatacara pelik dan anih tersebut. Mahu tak mahu terpaksalah ROS membuat keputusan. 

ROS ibarat seperti 'Luah mati bapak, telan mati anak, kumam mati Mak'. Manakala DAP sudah bersedia dengan apajua keputusan R.O.S. Cuma yang diperlukan ialah sedikit 'aksi Wayang Opera Cina' oleh Guan Eng yang kelihatan 'enggan bekerjasama' bagi memberikan kesan 'Efek Khas' kepada Drama DAP.

Bila R.O.S. terpaksa membuat keputusan yang 'Serba Tak Kena' dan DAP menggunakkan keputusan itu sebagai 'Alasan Serba Tak Kena Mengena'  dengan penggunaan bendera DAP dan kebenaran bertulis kepada calun-calun DAP.

Takkan taim camni, Lim Kit Siang 'Pincang Tugas' plak. Kan Kit Siang dan perwakilan DAP boleh dipanggil dalam masa terdekat. Malah masa untuk DAP memperbetulkan prosedur mesyuarat dan proses undinya cukup lama sebelum R.O.S membuat keputusan. Kenapa Guan End dan DAP sengaja tunggu? Dah tentu sebabnya DAP ADA AGENDA NAK MENIPU PENGUNDI MELAYU MELALUI PENGGUNAAN BENDERA PAS.

DAP PERLUKAN SATU ALASAN UNTUK TAK NAMPAK MENIPU.

Itu sahaja lah isunya berkenaan DAP dengan keputusan R.O.S. 

Tak cerdik lah DAP neyh.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...