Khamis, 9 Julai 2015

FITNAH 1MDB, PAC SAHKAN TIADA KESANGSIAN , ARWAH PENGADU DOMBA AMAT KECEWA.


BISMILLAHI ALLAH HU AKBAR

PAC telah buat sidang media atas Laporan Interim PAC terhadap 1MDB. Ringkasnya, PAS mendapati bahawa tiada keraguan, tiada kesangsian dan tiada penyelewengan berlaku dalam urusniaga 1MDB. Katalain, PAC mengesahkan bahawa arwah Rafizi, arwah Tian Chua & arwah Tun M adalah Pemfitnah Tegar 1MDB. 

PAC dianggotai oleh ahli-ahli Parlimen daripada mendiang PR & BN. Dalam itu juga ada Akauntan Negara Tan Sri Ambrin Buang. Setiap hasil siasatan PAC dipersetujui bersama oleh para anggotanya. 

Ofkors lah puak pengadu domba akan tetap mempertikaikan keputusan PAC dengan alasan bos-bos PAC ialah PM. Kepala hotak diaorg lah. Bos-bos PAC bukan PM tapi YDPA lar. Sebab semua perlantikan mereka perlukan perkenan YDPA. Kerana bos PM ialah YDPA. 

Memetik pendapat bloger Raja Petra, isu 1MDB ni sebenarnya isu peribadi di antara arwah Tun M dengan Najib. Beliau menceritakan bahawa selepas kegagalan arwah Tun M nak membonekakan Pak Lah, arwah Tun M mahu menggantikan Pak Lah dengan Ku Li dan Najib. 

Dihadapan seramai 1,000 orang ahli UMNO, arwah Tun M berucap mengatakan bahawa selepas Pak Lah, beliau akan wujudkan Majlis Presidensial sebagai de facto PM. Dan PM hendak bertindak mengikut keputusan itu. 

Cadangan itu Ku LI rejek sebab Ku Li kata bila aku jadi PM , aku nak buat keputusan sendiri dan nak buat apa jadi Boneka plak. Teruslah arwah Tun M rejek Ku Li. Cadangan yang sama diajukan kepada Najib. Arwah Tun M lega sebab Najib setuju. 

Namun selepas itu , menurut bloger Raja Petra, Najib tak ikut janji. Betul atau tidak, tak tahu lah sebab Najib bukan jenis mungkir janji. Maka arwah tun M setat serang dan buat harassment. Tapi Najib buat derq. 6 bulan Najib tak nak jumpa arwah Tun M. Marahlah arwah Tun M. 

Menurut bloger Raja Petra lagi, arwah Tun M pun mencari lah alasan yang kukuh untuk jatuhkan Najib sebab baru sangat jatuhkan Pak Lah. Cari punya cari akhirnya dapatlah isu 1MDB. Sebab itu dalam isu 1MDB ini, jumlah yang dibangkitkan arwah Tun M sentiasa berubah sehinggalah sampai ke jumlah $2.6 biliyun ke akaun trustee atas nama Najib. 

Persoalannya, adalah itu wang daripada 1MDB ? Akaun itu memang milik peribadi Najib? Atau akaun trustee atas nama Najib selaku Pemegang Amanah? 

Cerita pasal AKAUN TRUSTEE ini, bloger Raja Petra dah tulis yakni Amalan Kebiasaan mana-mana parti politik Malaysia mengumpul Dana Politik untuk pengurusan parti dan PRU. Kebiasaannya, Presiden , Timbalan Presiden , Setiausaha Agung dan Bendahari akan menjadi Pemegang Amanah kepada semua duit berkenaan. Akan di buka akaun-akaun trustee atas nama peribadi. 

Berkenaan pengurusan Akaun Trustee yang melibatkan nama-nama benefisiari dan nomini ini, dikatakan arwah Tun M dan arwah Tun Daim dah banyak songlap. Sejauhmana ianya benar, kita tengok la apa pengakhiran isu arwah Tun M dengan Najib ini. 

Bagi ambe pula selaku pemerhati, lebih elok kita gagalkan sahaja usaha dan rencana arwah Tun M-arwah Tun Daim terhadap Najib. Ini kerana menurut sumber maklumat ambe, yang sebenarnya arwah Tun M-arwah Tun Daim jadi kecoh bilamana mereka enggan memulangkan sebahagian besar Wang Amanah Parti kepada Najib selaku Presiden UMNO. 

Dikatakan juga, ada banyak lagi baki dalam akaun-akaun amanah terdahulu yang dibuka atas nama arwah Tun M-arwah Tun Daim serta ramai lagi nomini lain. Namun berlaku pengkhianatan ke atas amanah-amanah itu. 

Ambe benar-benar yakin dan percaya bahawa dalam isu ini Najib bukanlah pengkianat amanah. Beliau seorang yang jujur dan pegang janji. 

Ambe bercerita kerana ini melibatkan masadepan orang Melayu Pribumi Ori dalam percaturan kuasa politik. Dalam percaturan Kuasa Politik, wang amat diperlukan bagi menjana dan menggerakkan jentera parti ke arah kemenangan. 

Andaikata, pemegang-pemegang amanah kuasa politik dan wang amanah di kalangan politikus Melayu Celop cap kerala dan jenama lain berkianat, itu akan merugikan masadepan dan menjejaskan kepentingan Melayu Pribumi Ori. 

Dalam mana-mana sengketa Politikal, kita perlu tahu paling tidak punca mengapa ianya berlaku. Ambe mendasarkan punca itu kepada cerita-cerita daripada sumber-sumber yang ambe amat yakini dan percayai. 

Oleh itu, pada pandangan ambe, lebih elok ambe menyokong Najib daripada menyokong arwah Tun M-arwah Tun Daim. Dan menangnya Najib mengatasi arwah Tun-arwah Tun Daim, maka kedua arwah terpaksa akur dan tunduk menyerahkan semua amanah-amanah yang pernah mereka pegang kembali kepada Pemilik Asal yakni Melayu Pribumi Ori.

Sekaranga anda faham mengapa?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...