Ahad, 14 Ogos 2011

INILAH BACAAN YANG NIK AJIH & GUAN ENG KATA 'BUNYI BISING' DI KALA SUBUH.

SURAH AD DHUHA MENGANDUNGI BEBERAPA PERINGATAN KEPADA MANUSIA DAN ORANG BERIMAN BAHAWA WAKTU DHUHA ITULAH PETUNJUK DIMASUKKAN KE DALAM HATI-HATI MEREKA YANG MEMOHON AMPUN DI WAKTU 2/3 MALAM MELALUI SOLAT TAHAJJUD. TAPI KETAHUILAH ALLAH SWT ITU TIDAK DILINGKUNGI OLEH MASA.


BUNYI BISING YANG TIDAK DIGEMARI OLEH NIK AJIH & GUAN ENG.

JOM DENGAR ALUNAN TILAWAH al QUR'AN YANG DIKATAKAN SEBAGAI 'BUNYI BISING' OLEH NIK AJIH & GUAN ENG !


BURUKNYA PERILAKU NIK AJIH SEMBAHAN JIHADIS MILITAN PAS.

Jika kenyataan itu dikeluarkan oleh Kalipah Guan Eng atau Mursipol Karpal Singh ataupun ostat Kit Siang itu perkara biasa kerana mereka masih berbuat Kafir Harbi. Tetapi kenyataan itu dikeluarkan oleh NIK AJIH ! Orang yang selalu dikatakan sebagai Ulamak warisatul Anbiya' oleh pentaksobnya. Mari kita perhatikan kenyataan Nik Ajih yang dilapurkan oleh Doktor bloger tersohor di Malaysia, Dr Novandri.
KOTA BHARU -- Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat tidak bersetuju amalan bacaan al-Quran dibuat menggunakan pembesar suara sehingga mengganggu mesyarakat sekitarnya.  Mursyidul Am PAS itu berkata perbuatan itu tidak mengambil kira sensitiviti masyarakat setempat sehingga boleh menyusahkan mereka dan seseorang Islam harus menghormati masyarakat sekeliling dengan tidak membuat bising, walaupun dengan membaca al-Quran menggunakan pembesar suara.  Sehubungan itu, beliau menyokong tindakan Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang yang melarang bacaan al-Quran menggunakan pembesar suara pada waktu Subuh
Hambe petik sekali lagi kenyatan kontroversi Nik Ajih yang dilapurkan  "...... dan seorang Islam harus menghormati masyarakat sekeliling dengan TIDAK MEMBUAT BISING, walaupun dengan MEMBACA AL QUR'AN menggunakan pembesar suara..."

Apa yang anda faham dengan kenyataan Nik Ajih tersebut? Nik Ajih mengatakan bahawa mana-mana surau dan masjid yang mengamalkan bacaan al Qur'an melalui pembesar suara adalah suatu perbuatan membuat bising !! Tak kiralah samada yang mendengar bacaan tersebut sampai ke telingnya sendiri, orang Islam di sekelilingnya atau ke telinga manusia-manusia lain yang ada. Apa sudah jadi ini? Adakah Nik Ajih semasa membuat kenyataan itu dalam keadaan mentalnya waras ?

Membuat ceramah politik dan mengutuk mencacai mencerca pihak lain di dalam masjid yang mana ceramah tersebut disalurkan kepada pembesar surau masjid dan surau TIDAK BISING?

Melaungkan azan dan iqamat menandakan masuk waktu juga adalah BISING?

GUAN ENG telah berjaya melakukan KONVERSI/ MENGUBAH fahaman Islam ke Sosialis Religus ke atas Nik Ajih dan bukan sebaliknya. Sekarang ini Nik AJih dan PAS sudah senada seirama dengan kehendak Guan Eng. Tahniah Guan Eng , anda bukan sahaja berjaya memurtadkan ramai umat Islam melalu kerja-kerja amal DUMC Gereja Sel Protestan Metodis tetapi anda juga berjaya menyesatkan akidah Nik Ajih

PEMBANGKANG MARAHKAN FELDA BERI DUIT KEPADA PENEROKA.Seronok gak pada hari ini mengikuti apa yang di tulis oleh rakan bloger The Flying Kick. Beliau mendedahkan betapa pembangkang cukup marah kepada FELDA kerana membantu peneroka yang masih bersama FELDA dan yang tidak bersama FELDA. Bantuan FELDA yang menjadi sasaran pembangkang pada kali ini ialah pemberian wang tunai sejumlah RM 400.00 dan RM 200.00. Pembangkang dalam nada keciwa dan ammarah yang melampuau di dorong oleh perasaan hasad dengki telah memperkecil-kecilkan pemberian dan bantuan FELDA itu dengan mengungkit-ngungkit kembali fitnah mengenai penipuan FELDA. Pembangkang mendakwa peneroka FELDA sebenarnya 'kerugian" RM50,00.00 dalam penebangan pokok getah selain kerugian akibat gred perahan minyak asas berjumlah RM48,000.00 setahun kononnya ialah. Pembangkag juga seringkali menghasut para peneroka FELDA dan generasi kedua FELDA. Pembangkang menghina peneroka FELDA sebagai hamba abdi kepada FELDA. 

Carilah di mana dalam dunia ini ada kerajaan yang beri percuma tanah seluas 10 ekar dan tapak rumah [berserta rumah yang didirikan] kepada rakyatnya agar dapat keluar dari kemiskinan yang membelenggu mereka. Kemudian menjaga mereka sehingga menjadi kaya raya. Selepas itu diberikan lagi bantuan-bantuan sehingga ke generasi kedua. Peneroka FELDA dan generasi kedua mereka sudah menjadi anak Emas kerajaan dan inilah yang menjadikan pepuak cauvinis sosialis DAP amat mencemburui FELDA dan kejayaan peneroka selama ini. 

GUAN ENG MENYUNDAL SENSITIVITI AGAMA / RAS.SIAPA YANG BIJAK MENCATURKAN POPULARITI DAN POLITIK DALAM PAKATAN HARAMJADAH? DAP? Bukan. Jawapannya ialah LIM GUAN ENG. Kelicikan Guan Eng berpolitik menyamai kelicikan Lee Kuan Yew. Guan Enng di anggap hebat dan berkarismatik oleh pengundi muda Cina yang bersifat pemberontak kerana Guan Eng pernah berjaya merosakkan reputasi dan kerjaya politik Datuk Seri Rahim Thamby Chik. Kerjasama erat sebenarnya telah lama berlaku antara Anwar Ibrahim dengan beliau bermula dengan episod memfitnah Datuk Seri Rahim Thamby Chik Episod tersebut menyaksikan bagaimana Guan Eng menggunakan peluang tersebut untuk memanipulasi Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim yang gentar dengan kehebatan pengaruh Datuk Seri Rahim Thamby Chik berjaya membangunkan Melaka melalui sumber perlancungan dan industri kecil sederhana. 

Di saat komrad-komrad sosialis religusnya mula di tekan hebat dalam isu DUMC, Guan Eng telah mengalihkan perhatian itu kepada isu larangan penggunaan pembesar suara bagi pembacaan al Qur'an. Namun usahanya itu kurang berjaya kerana ianya menjadikan isu-isu terhadap DAP semakin bertimpa-timpa tetapi berjaya mempengaruhi pengundi muda Cina untuk menyokong Lim Guan Eng. 

Hambe pernah mendedahkan dulu di dalam blog hambe mengenai sebuah laman di febuk yang didedikasikan kepada Guan Eng bagi mencari pengaruh untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia. Guan Eng sekarang ini sedang memanipulasikan isu sensitiviti agama / ras untuk membangkitkan kebencian kepada UMNO/BN. Pada masa yang sama, beliau memanipulasikan isu untuk meraih populariti di kalangan pengundi atas pagar Cina dan penganut kristian. 

Berhati-hatilah dengan tektik Guan Eng ini kerana beliau sedang mempopularkan dirinya di kalangan orang PAS melalui Mat Sabu, di kalangan pengundi muda Melayu melalui PKR dan di kalangan pengundi Cina melalui isu-isu sensitiviti agama / ras. Pada akhirnya nanti beliau akan di lihat seperti adiwaria yang sanggip mengorbankan dirinya untuk kepentingan orang lain walhal beliau hanya memnaipulasi kan sentimen orang ramai untuk mempopularkan dirinya sendiri.

PENDEDAHAN BLOGER MYMASSA MENGENAI DUMC.JAM 9.00 PAGI tadi , bloger mymassa telah mendedahkan beberapa fakta menarik mengenai DUMC. Antara fakta-fakta yang didedahkan ialah DUMC sebuah gereja sel [Pusat Komuniti mengikut tafsiran Sosialis Religus] yang dijadikan platfom oleh DAP untuk melakukan kegiatan-kegiatan missionari aktif bertujuan untuk mengubah pandangan politik orang Melayu dari UMNO kepada DAP Sosialisma dan akidah orang Melayu dari Islam ke Kristian Metodis yang berpegang kepada Doktrin Gospel Sosialis / Teologi Pembebasan [Liberation Theology]. DUMC diketuai oleh Rev, Daniel Ho didaftarkan pada 23 Mei 2007 dan merupakan bekas tapak kilang yang telah di ambil oleh 5 orang penganut kristian Protestan aliran Metodis Evengelikal Sosialis Religus. Diubah suai menjaid sebuah GEREJA SEL/ PUSAT KOMUNITI.

DUMC sejak penubuhannya tidak pernah menjadi sebuah gereja rasmi sebaliknya memainkan perana yag jauh berbeza dengan sebuah fungsi asal dan tradisi gereja. DUMC ialah sebuah pusat yang dinamakan sebagai Gereja Sel. Gereja Sel ialah sebuah bentuk Pusat Komuniti bagi penganut krisitian yang mengamalkan doktrin Gospel Sosialis dan Teologi Pembebasan. 

DUMC ialah ahli kepada NECF (National Evangelical Christian Fellowship) yang memperjuangkan idealisma Sosialis Religus. Sosialis Religus membawa doktrin Gospel Sosialis dan Teologi Pembebasan. Kelompok penganut Kristian yang membawanya adalah dari kelompok Protestan kumpulan Metodis yang bersifat Evangelikal.

Fungsi sebuah Gereja Sel ialah melakukan kerja-kerja amal missionari, kerja-kerja kemasyarakatan dan tempat berkumpul anggota masyarakat kristian yang aktif :-

1. Sebagai platfom penyebaran doktrin Gospel Sosialis / Teologi Pembebasan
2. Sebagai platfom kegiatan politik Sosialis Religus menyebarkan dan mengubah pandangan politik non sosialis kepada sosialis. 

Antara pemimpin-pemimpin DAP yang sering berkunjung ke DUMC / Dream Center ialah Lim Guan Eng, Teresa Kok dan Hannah Yeoh. Pada 7hb Ogos, pemimpin-pemimpin tersebut telah kelihatan menghadiri SUNDAY MASS yang diadakan di DUMC.

Berdasarkan kepada pendedahan fakta oleh bloger mymassa adalah jelas kenapa pemimpn-pemimpin DAP berdiam diri dan tidak mengeluarkan sebarang kenyataan walaupun hati mereka sudah terkabar dan kepanasan dengan pendedahan-pendedahan oleh bloger pro UMNO/ BN.

XKLUSIF RAKAMAN PERTEMUAN SULIT GUAN ENG & KARPAL!

WHOA! INI RAKAMAN PASTINYA BIKIN SEMUA HATI-HATI BERGETARAN SEPERTI KALI PERTAMA BERDETING DAN MASA ANGKAT NIKAH YANG PERTAMA. CEPAT-CEPAT SAKSIKANNYA. XKLUSIF !


MAAFLAH, SAYA IMPOT LAGU MELAYU ASLI NAK BERI PENAIK SEMANGAT.


MEMANDANGKAN MELAYU-MELAY DI MALAYSIA INI PAYAH BENO NAK BANGKIT
JADI DIFIKIRKAN ELOKLAH DIPERDENGARKAN LAGU INI DARIPADA RIAU.
KOT-KOT KUSEMANGATNYA MELAYU JATI ITU BOLEH PULIH KEMBALI.

KALAU MELAYU MALAYSIA DAH TAKNAK JADI MELAYU, KITA IMPOT JE LA MELAYU RIAU.LAYAN JE LA LAGU MELAYU INI YANG DINYANYIKAN OLEH MELAYU RIAU,
NAK HARPAKN KEPADA MELAYU MALAYSIA MENYANYIKAN LAGU-LAGU RENTAK MELAYU SEPERTI INI? 
HUH RAMAI YANG HANYA TAHU LAGU TEMA
BEERSHIT 
je.

SEJAUHMANA HEBATNYA PENTADBIRAN DAP PAS PKR PSM?

Selama ini kita asek dimomokkan oleh Pakatan Haramjadah mengenai kelemahan-kelemahan pentadbiran BN dengan dakyah-dakyah mereka. Namun pada masa yang sama kita melihat pentadbiran-pentadbiran DAPKRPASM hanya menumpukan sepenuh masa mereka untuk berpolitik sahaja. Merekalah yang paling banyak memuat naik bermacam-macam klip video ceramah-ceramah politik, bermacam-macam bentuk poster propaganda politik, bermacam jenis billboard kain rentang dan pamplet berunsur propaganda, mengadakan forum wacana majlis dialog itu dan ini dan menerbitkan bermacam jenis media berunsurkan propaganda TETAPI ... TETAPI .... TETAPI ... dimanakah bukti-bukti jelas yang nampak pada pembangunan dan lonjakan ekonomi kepada rakyat jelata?

Dimanakah manafat-manafaat hakiki yang sedang dinikmati oleh rakyat daripada idealisma sosialis PR? 

Rata-rata rakyat di bawah pentaddbiran mereka masih terbelenggu dengan masalah ekonomi seharian. 

Harga barangan keperluan di negeri-negeri pentadbiran mereka masih terlalu tinggi dan masih mengharapkan kepada tindakan kerajaan pusat untuk mengawalnya.

Harga secawan teh di negeri-negeri pentadbiran PR masih sama dengan negeri-negeri pentadbiran BN.

Purata gaji di sektor swasta masih sama dengan negeri-negeri di bawah BN.

Kadar kemiskinan masih tidak berkurangan walaupun sedikit.

Dimanakah kejayaan-kejayaan yang benar-benar nampak yang dilakukan dengan jayanya oleh pentadbiran PR berdasarkan kepada idea-idea dan konsep-konsep yang mereka laung-laungkan?

Kalau jawapannya TIDAK ADA, eloklah korang undi BN sahajalah.

SIAPAKAH YANG LEBIH DOMINAN DALAM PAKATAN HARAMJADAH?

Sebelum ini hambe menanyakan beberapa soalan-soalan yang berbentuk Kuiz ' LETS TEST YOUR KNOWLEDGE ABOUT ISLAM IN PAS' pada kali ini hambe akan menanyakan pula beberapa soalan berbentuk kiuz juga ' LETS TEST YOUR KNOWLEDGE ABOUT THE BLASPHEMOUS PEOPLE'S ALLIANCE'. Jika anda bertembung dengan mana-mana ahli siberturper dan pencacai Pakatan Harmajadah di fesbuk dan twitter cuba anda tanyakan soalan-soalan kuiz ini kepada mereka. Jika mereka tidak dapat menjawabnya dengan betul, tepat dan benar, katakan kepada mereka untuk mengundi Parti Atas Pagar, jika ada.Soalan-soalan kuiz  Lets Test Your Knowledge About The Blasphemous People's Alliance.

1. Apakah pencapaian PR dalam memajukan ekonomi, sosio-politik dan keadilan sosial di Malaysia?

2. Namakan projek-projek pembangunan berimpak tinggi yang telah berjaya dilaksanakan oleh PR.

3. Sejauhmanakah polisi CAT PR telah berjaya menjadikan Selangor, Pulau Pinang, Kelantan dan Kedah sebagai negeri-negeri yang paling makmur dan membangun berbanding negeri-negeri di bawah BN?

4. Berikan jumlah subsidi dan polisi fiskal PR yang telah melonjakkan pendapatan isi rumah rakyat negeri-negeri di bawah mereka.

5. Berapakah pendapatan per kapita penduduk negeri-negeri di bawah pentadbiran PR?

6. Berikan jumlah keluasan tanah yang telah dikurniakan secara percuma kepada rakyat termiskin di negeri-negeri di bawah PR.

7. Berikan data pembinaan rumah kos mampu beli yang telah di bina oleh PR hasil dari polisi fiskal mereka selama ini.

8. Namakan agensi yang ditubuhkan oleh PR bagi membantu rakyat termiskin dan marginal.

9. Nyatakan jumlah pelaburan asing yang PR sendiri bawa ke dalam negeri-negeri di bawha pentadbiran mereka.

10. Berikan struktur kuitpan cukai dan hasil negeri yang diamalkan oleh PR berdasarkan kepada teori-teori pembaharuan polisi fiskal mereka.

11. Dimanakah hasil-hasil positif yang nampak jelas hasil polisi CAT dan polisi fiskal impian PR?

12. Nyatakan jumlah aset-aset dan khazanah negeri yang bertambah dan diberikan nilai tambah oleh PR.

Jika soalan-soalan di atas gagal di jawab oleh mereka dan mereka hanya memberikan retorik-retorik pengulangan skrip lama seperti " PR baru perintah" "PR di halang oleh kerajaan Pusat" dan pelbagai jawapan yang bersifat penafian, penyangkalan dan dakwaan kosong, nyatalah mereka pun tidak tahu apa yang mereka lakukan. 

Adakah anda mahu orang buta seperti itu memimpin negara Malaysia?

ADAKAH ISLAM MASIH WADAH PERJUANGAN PAS?SERBA RINGKAS, pasca 2008, setelah PAS diberikan nikmat menang besar di dalam PRU 12 serta memerintah Kelantan selama 23 tahun di bawah seorang pemimpin mereka sebagai MB, apakah pencapaian sebenar yang PAS sudah capai? 
Pencapaian yang boleh dibanggakan oleh seluruh umat Islam di Malaysia ini?


Pencapaian yang menjadi bualan semua pihak di dunia ini?

Dimanakah ulama-ulama tersohor dan terkenal di dalam PAS yang menjadi ikutan dan rujukan umat Islam di seluruh dunia ? 

Dimanakah pemimpin-pemimpin PAS yang dijadikan idola oleh mana-mana perkumpulan Islam di dunia ini? 

Dimanakah kitab-kitab karangan pemimpin-pemimpin PAS yang digunapakai serta dijadikan bahan rujukan oleh ulama muktabbar masakini? 

Dimanakah sistem HUDUD yang dilaksanakan oleh PAS yang menjadi ikutan kepada semua?

Jika anda tidak boleh menjawabnya, adakah anda pasti dan yakin PAS MEMPERJUANGKAN ISLAM?

Berapa ramaikah yang sudah PAS ISLAMKAN?

PAS NAK GANTI UMNO atau sebenarnya PAS DIGANTIKAN OLEH DAP?

PERSPEKTIF 'ROGOL' YANG PATUT ANDA FAHAMI.JENAYAH SEKS ADALAH BERAT YANG MENGAKIBAT PASCA TRAUMA KEPADA MANGSA ROGOL. ANDA PATUT SAKSIKAN KLIP VIDEO INI KEMUDIAN ANDA FIKIRKAN MENGENAI APA YANG TERJADI KEPADA SAIFUL BUKHARI DAN MANGSA-MANGSA ROGOL LAIN.

THE UNSPINNERS MENDEDAHKAN LAPURAN OPS AKIDAH SUDAH LAMA JAIS SIAPKAN.


Berdasarkan kepada pendedahan oleh bloger The Unspinners, Pihak JAIS telah lama menyiapkan Lapuran OPS AKIDAH (isu DUMC) di buat oleh Penolong Pengarah Penguatkuasa JAIS pada 4hb Ogos 2011.

PERSOALAN YANG TIMBUL IALAH
KENAPA KHALID GG TANGGUH SEHINGGA SELEPAS HARI RAYA?
AWAT TAKUT 'SPOIL' TAJAAN UNTUK HARI RAYA KE
KHALID GG?

DAP DAH KANTOI LOR !
TQ THE UNSPINNERS melalui AAKJ.

KEIMANAN YANG TIDAK DIJUAL BELI. KISAH BEKAS PADERI.


Bacalah sendiri dan buatlah penilaian berdasarkan kepada al Qur'an dan hadis serta bertanya kepada yang lebih tahu.

Esuk jam 9 pagi blog mymassa akan mendedahkan konspirasi AGENDA MURTAD 
yang didalangi oleh ahli-ahli politik DAP
yang bertujuan memecahkan undi MELAYU ISLAM
agar mereka dapat memerintah MALAYSIA
Perkara seperti inilah yang ASPANI terlupa nak cakap dan pepuak POLITIK BARU dok meroyan tanpa sebab.

MAT SABU HENDAK BUAT KARNIVAL BESAR-BESARAN DI REPUBLIK PULAU PINANG.

Sempena meyambut ulangtahun ke 60 penubuhan PAS , Mat Sabu selaku Timbalan Presiden PAS yang simpatetik kepada perjuangan Sosialis Religus memegang jawatan Non-Eksekutif Bebas dalam PHB di samping menerima elaun Ahli Parlimen serta kutipan derma setiap ceramah politiknya, bercadang untuk menyambut ulangtahun PAS dengan KARNIVAL BESAR-BESARAN. Sebesar mana tiadalah kita ketahui melainkan bila KARNIVAL TERSEBUT diadakan. Tentulah meriah dengan kibaran bendera-bendera sosialisma dan PAS sebelah menyebelah. Malah tentu juga ramai muslimah-muslimah. Sudah tentulah berbagai jualan diadakan dan gerai dtermasuklah pentas ceramah yang gah-gah dan besar berserta kilauan lampu disko kelap kelip. Disinilah nanti kita akan menyaksikan pentarbiyahan dan penyebaran maklumat palsu serta propaganda Sosialis Religus Negara Berkebajikan PAS dilakukan dalam skala yang besar. Pembaziran? Tidak kalau ianya dilakukan oleh orang beriman dalam PAS lagipun bukankah Nik Ajih pernah berkata PAS sanggup terima setanirojim laknatullah.


DZULKIFLY AHMAD: WAJAR KHALID GG MOHON MAAF!ADA SIAPA TAK KENAL DUKTUR DZULKIFLY AHMAD? Ahli Parlimen Kuala Selangor dari PAS yang kuat menyokong penggunaan kalimah ALLAH oleh The Herald atas alasan kalimah itu kepunyaan dan milik semua manusia jagat. Belaiu bimbang kerana jika kalimah ALLAH tidak di kongsi bersama nanti bakal kosonglah surga Pok Nik tiada berpenghuni. Hambe benar-benar yakin bahawa Dzulkifly Ahmad bukan lah seorang Ahli Agama. Kefahamannya mengenai agama Islam amatlah meragukan samalah seperti RPK.

Dalam mengulas tindakan demontsran pada Jumaat lepas yang menentang aktiviti missionari aktif kelompok Sosialis Religus memurtadkan umat Islam, Dzulkifly menyatakan seperti berikut (rencana sepenuhnya di sini DZULKEFLY AHMAD:-


Seramai kira kira 30 orang demonstran hadir yang mewakili 2 pertubuhan bukan kerajaan iaitu, Permuafakatan Warisan Melayu Malaysia (Warisan) dan Gerakan Memantau Perkhidmatan Agensi Kerajaan ( Gempak). Mereka turut mempertikaikan sikap Khalid yang kononnya dituduh memperdagangkan Islam dan akidah umat islam kerana kepentingan politik.


Apakah salah tindakan Khalid memohon maaf bagi pihak kerajaan negerinya, sementara menunggu laporan lengkap dari JAIS berikutan insiden tersebut, sehingga tindakannya itu dianggap mereka sebagai memalukan dan tidak wajar?

Kewajaran Khalid meminta maaf itu tidak patut diputarbelitkan media. Ia boleh diertikan bahawa Khalid kesal isu sebesar ini tidak dimaklumkan kepada beliau dan tidak juga kepada Exco agamanya. Ini tidak bermakna bahawa Khalid menyokong gereja tersebut. Sebaliknya pulak ianya juga tidak menggambarkan Khalid menyalahkan JAIS dalam tindakan mereka.

Yang penting sebagai ketua sebuah negeri, Khalid mahu dilihat berhati hati dalam membuat sebarang tindakan kerana menjaga keharmonian perasaan antara kaum dan agama. Tegasnya Khalid mahukan laporan lengkap disiapkan bagi mengadili kes ini dengan baik berpandukan maklumat yang tepat.
Beliau memberikan justifikasi pada pendapatnya tanpa berdasarkan kepada fakta dengan mengupas tindakan Khalid GG tersebut sebagai suatu kewajaran kerana tidak dimaklumkan mengenainya dan EXCO Agamanya. Dalam perundangan ada suatu maxim yang terkenal iaitu IGNORANTIA NON EXCUSAT (ignorance is no excuse) dan NON EST FACTUM (its not my deed). Jelaslah bahawa permohonan maaf Khalid GG sebenarnya adalah pra matang dan tidka wajar kerana JAIS melakukan siasatan ke atas aktiviti misionari aktif pengembangan doktrin dan kepercayaan agama lain di kalangan umat Islam yang disamarkan melalui alasan kerja amal dan kutipan dana. Kenapa harus memberikan Manafaat keraguan Kepada Pihak DUMC yang bukan pun sebuah gereja?


Begitu juga dalam menangani isu isu lain bersabitan pertentangan agama seperti masalah kuil dan kepala lembu dan babi hutan, serangan terhadap rumah ibadat dan kes perebutan anak selepas ibu atau bapa kembali ke agama asal dan sebagainya. Isu seumpama ini amat sensitif dan emotif, berlembut tidak bermaksud kita lemah atau menyebelahi dan lunak kepada sesuatu pihak.
Persoalan yang jelas di sini ialah kenapa kita perlu berlunak-lunak sedangkan mereka tidak berlunak-lunak dengan umat Islam malah kelunakan tersebut sudah dimanipulasikan untuk memperbodohkan pemimpi Islam sepreti Dzulkifly, masihlah beliau tidak menyedari? Oleh itu demonstran pad ahari Jumaat lepas berniat untuk menyedarkan pemimpin-pemimpin Islam seperti Dzulkifly agar bangun dari lamunan mimpinya.

Pengarah Eksekutif, Harapan Komuniti Raymond Koh juga telah tampil memberi kenyataan bahawa majlis makan malam yang diadakan di premises gereja tersebut adalah bertujuan mengutip dana , ianya dihadiri jemputan dari pelbagai kaum dan beliau juga mendakwa makanan yang dihidangkan halal dan disediakankan oleh orang melayu.Beliau menyatakan kekesalannya bahawa majlis kutipan dana itu telah disalah tanggap sebagai majlis memurtadkan orang Islam. Beliau juga terkilan serbuan JAIS itu dibuat tanpa sebarang waran ditunjukkan walaupun pihaknya meminta pegawai JAIS berbuat demikian.
Inilah alasan yang digunakan oleh pihak sinun untuk memburukkan usaha JAIS dan menutup aktiviti pengembangan kepercayan agama di kalangan umat Islam oleh DUMC yang bukannya sebuah gereja tetapi sebuah Pusat Komuniti yang digunakan untuk menjalankan kerja-kerja misionari aktif konversi ke dalam kelompok mereka samada dari segi kepercayaan agama mahupun dari segi kefahaman politik. Kenapa perlua da selingan lagu ALHAMDULILLAH & ALLHUAKBAR, Kertas Kuiz ' Lets Test Your Knowledge About Islam' dan pengedaran Bible bahasa Melayu di kalangan orang Islam yang hadir? Seterusnya beliau menustifikasi pendapatnya dengan menulis seperti berikut:-
Atas bahu kepimpinan politik dan agama, tugasan untuk mendidik ummat Islam ini diletakkan. Aqidah adalah keyakinan hati dan jiwa. Ia tidak dapat dipasakkan dengan undang-undang dan hukuman semata-mata. Ia perlu dibina dengan menyeluruh dan konsisten serta bereterusan.
Whoaa ! Disinilah penyelewengan dan kekeliruan yang ada pada Dzulkefly. Dalam kaedah Usulluddin dan fiqh memang menyatakan tidak boleh memaksakan TAUHID kepada orang bukan ISLAM tetapi ini juga bermakna orang bukan ISLAM tidak boleh 'memaksakan' ke atas orang Islam kepercayaan agama mereka. Oleh itu di dalam ISLAM terdapat larangan berpatah balik dari TAUHID kerana mereka yang murtaddin sudah tentu akan melakukan penghasutan kepada orang Islam lain untuk turut murtad. Larangan tersebut termasuk dalam usaha pembinaan menyeuruh dan konsisten serta berterusan yang Dzulkefly tuliskan tapi sayangnya beliau sudah terlepas pandang mengenainya.

Kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan tidak memerlukan ia diperkasa dengan ‘keangkuhan’ lebih dari ia perlu ditampilkan dengan sifat “Rahmah” dan “Ihsan Belas” kepada pihak lain. Ada yang juga tak kena dengan kepimpinan yang bertanggungjawab tentang agama Islam di Negara ini yang gagal memahami bahawa Islam itu bukan dalam kedudukan diserang atau “under-siege” seperti yang didakwa pihak tertentu yang tidak memahami watak dan  sifat Islam itu sebenarnya. 
'Keangkuhan' apa yang dimaksudkan oleh Dzulkefly ? Adakah tindakan mempertahankan JAIS merupakan suatu 'Keangkuhan'? Sudah peningkah Dzulkefly dalam menakrifkan tindakan mempertahankan tindakan JAIS tersebut?  JAIS bertindak di atas landasan perundangan Enakmen Ugama Bukan Islam (Kawalan Pengembangan Di Kalangan Orang Islam) 1988 yang berdasarkan kepada Fasal 4 Artikel 11 Perlembagaan yang di ambil terus daripada Syarie' Islam berkenaan dengan RIDDA' (murtad). Jadi adakah tindakan mempertahankan tindakan JAIS merupakan suatu 'Keangkuhan'? Atau pendirian yang di ambil oleh Dzulkefly sebenarnya merupakan suatu 'Keangkuhan'?

Seterusnya Dzulkefly menyatakan bahawa tindakan yang betul ialah melalui wacana, dialog dan forum yang dianjurkan oleh POLITIK BARU (Tajdid Siyasi) berdasarkan kepada Tahaluf Syaithonirojim.
Bahkan Politik Baru menampilkan satu keselesaan dan perasaan saling menghormati yang cukup mendalam sekaligus membuka ruang ‘dialog’ antara agama yang cukup luar biasa. Pernah penulis sendiri terasa akan permusuhan dan perseteruan yang sangat tajam dengan pihak IFC satu ketika dahulu.
Ini mengingatkan kita kepada peristiwa iblisetanirojim laknatullah membisikan hasutannya kepada Hawa lalu Hawa mempengaruhi Adam a.s. moyang kita untuk memakan buah khuldi. Alasan yang diberikan oleh iblisetanirojim laknatullah kepada Hawa ialah larangan Allah swt tersebut hanyalah sebagai halangan 'Pencerahan Ilmu' yang bakal diperolehi oleh keduanya dengan memakan buah khuldi.Sedangkan sudah dimaklumkan bahawa iblisetanirojim laknatullah adalah musuh nyata bagi manusia dan sentiasa membisikan was-was ke dalam hati manusia dari bala tenteranya yang terdiri dari Jin dan manusia. Alasan yang sama diberikan oleh Dzulkefly di sini tanpa beliau menyedari bahawa beliau telah membisikkan was-was ke dalam hati-hati orang-orang beriman. 

Anda perlu ketahui bahawa iblisetanirojim laknatullah membisikan hasutannya kepada Hawa melalui ' Dialog' yang berlunak-lunak dalam suasana 'mesra alam' kerana manusia di dalam kadaan sebegitu amat mudah dialpakan dan digelincirkan imannya. Dzulkefly menyimpulkan pendapatnya seperti berikut:-
Kembali kepada persoalan pokok. Bila direnungi kesemua pergolakan ini, anda tidak dapat mengelak dari bertanya. Benarkah Umno konsisten untuk mempertahankan aqidah ummat ataukah ia lebih tepat lagi kerana ingin menangguk di air keruh untuk kepentingan kepartaian sahaja bagi menjatuhkan lawan  politiknya? Politik itu murni dan medan untuk bersaing bagi mencari redho Allah. Tetapi nyata hari ini, politikuslah kelompok utama yang merosakkan medan amal ini.


Mungkin kesemua ini tidak salah dari perspektif politik Umno.  Tetapi jangan sampai ‘nawaitu’ politik sebenar itu, yang diadunkan atas nama agama, merosakkan kemuliaan Islam sebagai agama Rahmatan Lil-‘Alamin!Masa akan menentukan dan menyerlahkan kebenaran hakikat ini.
Seperti biasa, Dzulkefly akan menyalahkan UMNO itu dan ini dan mempersoalkan nawaitu UMNO. Kenapa beliau tidak mempertikaikan dan mempersoalkan nawaitu PAS, PKR dan DAP serta DUMC dalam isu tersebut? Nyatalah Dzulkefly sendiri mengakui bahawa politikus sepertinyalah yang merosakkan kemuliaan Islam sebagai agama Rahmatan Lil-'Alamin kerana beliau bukanlah seorang Ahli Agama dan tidak Faham Agama (meminjam kata-kata Mufti Selangor).

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...