Isnin, 5 November 2012

SAH PAKATAM AHZAB DAH SASAU BEYOND REPAIR.

KEPIMPINAN PALING SASAU DALAM SENARIO POLITIK MALAYSIA MASAKINI.

Mana ada pemimpin Pakatam ahzab yang waras akal fikirannya lagi. Semua yang waras akal sudah keluar awal-awal dari Pakatan ahzab. Yang tinggal dalam Pakatam Ahzab ialah pemimpin yang sudah sasau dan cacat akal mereka kerana menganut Pluralisma. Memang mereka bertekad untuk menumbangkan BN waima merek atahu mereka yang tumbang pada PRU 13 nanti. Idea Pluralisma yang mereka bawa rata-rata sudah di rejek oleh sebahagian besar pemilih berdaftar. Rakyat Malaysia bukan hendak tahu pasal pluralisma kerana apa yang penting bagi rakyat Malaysia ialah mampukah Pakatam ahzab menambah baik taraf ekonomi dan kehidupan mereka ? Jawapannya ialah tidak.

Waima Pakatam Ahzab mengitar semula janji-janji basi basa turunkan harga minyak, pendidikan percuma, turunkan harga kereta (tapi kadar faedah pinjaman melambung naik) rakyat tidak mudah terpedaya lagi. Sebab apa? Kerana Khalid G sendiri mengakui Manifesto Bukan Janji. Sesia je la Pakatam Ahzab menabur janji-janji kerana sudah tidak dipercayai lagi. Naiklah sebesar mana pun papantanda kempen di seluruh kawasan strategik pada akhirnya rakyat akan teringat semua janji-janji yang tertunai dalam manifesto Pakatam ahzab pada PRU 12 lalu. 

Terlalu banyak isu-isu yang dibangkitkan Pakatam Ahzab sudah menggores hati pengundi Melayu Islam. Hatta makcik jual karipap pun sudah tersinggung perasaannya. Umpan baru Pakatam Ahzab melalui lisan Nurul Izzah dan Kit Siang mengenai Masyarakat Pluralisma (dulu masyarat Madani/ Marhain/ Reformasi) dan penubuhan Kerajaan Pluralisma. 

Ini membuktikan kepada rakyat terutama pengundi Melayu Islam bahawa Pakatam Ahzab sememangnya berniat dan beriktikad mahu mengubah semua dasar dan asas kenegaraan ini kepada Republik berasaskan Pluralisma sosialis.

Kenyataan Nurul Izzah begitu mengguris hati pengundi Melayu Islam yang masih belum sembuh dari trauma isu murtad, isu negara kristian dan penghinaan Hudud oleh pemimpin kafir harbi DAP. Orang Melayu Islam bila sudah terlalu kerap terguris hati dan perasaan mereka itu alamat pihak yang berbuat demikian mencari padah lah. 

Kini orang Melayu Islam semakin celik lah dengan Agenda DAP yang memanipulasikan sekutu nya dalam Pakatam Ahzab yakni PAS. Sudah ramai ahli, pemmpin dan simpatisan PAS semakin meluat dan culas dengan sikap menikus pemimpin PAS ke atas kebiadapan pemimpin DAP menghina Islam dan Hudud. 

Slogan PAS Ganti UMNO sudah nampak halatujunya yakni DAP GANTI PAS. Dan matlamat DAP pula amat jelas dan bukan samar lagi yakni anti Islam dan anti Melayu. Apalagi pilihan buat Melayu? Tidak ada pilihan melainkan mengundi Barisan Nasional di mana UMNO menjadi teraju utamanya. Semakin besar undi Melayu kepada Barisan Nasional semakin besar pengaruh UMNO. 

Maka eloklah Melayu berbondong-bondong mengundi Barisan Nasional. Bukan sahaja sebagai penzahiran bersatunya Melayu dalam politik tetapi sebagai pernyataan menolak fahaman Pluralisma , Sosialisma dan Pakatam Ahzab. Mempertahankan warisan dan janji setia dengan rakan-rakan dalam Barisan Nasional.

Sudah tentulah impak sebegini kan meninggikan semula kepercayaan dan keyakinan pengundi-pengundi etnik lain Ini sudah tentu mampu mengekalkan kestabilan politik dan mengutuhkan kembali keharmonian dan perpaduan rakyat Malaysia tanpa perlu mengamalkan pluralisma.

Pengundi dari etnik India pula sendiri merasai peritnya dan hampanya harapan mereka diperlakukan oleh Pakatam Ahzab. Malah etnik Cina dan etnik pribumi turut merasa ragu dengan janji-janji kitar semula Pakatam Ahzab. Kemarahan rakyat kepada UMNO dan Barisan Nasional semakin hari semakin mengendur.
Jadi bila tiba masa mengundi nanti jangan ragu-ragu dan teragak-agak untuk tidak mengundi Pakatam Ahzab!
NURUL IZZAH PUTERI PLURALISMA - TAK SOKONG MURTAD TAPI MELAYU BOLEH MURTAD.

NURUL IZZAH OTAKNYA SUDAH TERCEMAR DENGAN CAIRAN LIKAT FAHAMAN PLURALISMA

.Bangang tak sudah pemimpin Pakatam Ahzab. Ingat semua orang boleh diperbodohkan macam penganut-penganut mereka yang takde akal dan sasau. Sebelum ini Nurul Izzah di petik berkata sebarang perundangan mengenai kebebasan beragama hendaklah disamaratakan (pluralisma) bagi semua agama.  "Tiada desakan dalam beragama...mana boleh kita kata ‘maaf ini (kebebasan beragama) hanya untuk bukan Islam sahaja’, ia seharusnya dilaksanakan sama rata,”

Setelah di henyak dan di kritik hebat kerana pendapat pluralisma nya itu, kini Nurul Izzah kata:-
Penjelasan Isu Islam dan masyarakat Melayu
Saya ucapkan terima kasih di atas pertanyaan lanjutan yang diterima setelah saya menghadiri satu forum bertajuk “Islamic State: Which version? Whose responsibility?” sebagai seorang panelis.
Sewaktu sesi soal jawab, salah satu soalan ditanya kepada saya berkait isu paksaan dalam agama melibatkan masyarakat Melayu. 
Jawapan saya menegaskan ungkapan – “Tidak ada paksaan dalam agama (Islam)….” – daripada ayat suci Al Quran, Surah Al-Baqarah, ayat 256.
Ungkapan ini merangkumi seluruh umat manusia. Namun ditambah, saya berpegang pada pendirian umum sedia ada, iaitu setelah memeluk Islam, seorang Muslim tertakluk dengan Syariat Islam; sebagaimana seorang warganegara tertakluk dengan Perlembagaan Persekutuan.
Saya sama sekali tidak menggalakkan atau menerima murtad.Saya berdoa agar Allah SWT memberi petunjuk dan hidayah kepada semua, demi kesejahteraan bersama.
Nurul Izzah Anwar
4 November 2012
Hamboi mudahnya Nurul Izzah Puteri Pluralisma ini berkata dan berkalih kata. Segala penafsir Al Quran yang muktabar pun jika masih hidup dan mendengar kata-kata Nurul Izzah pasti terperanjat dan terkejut besar. 

Apa yang kita fahamkan dari kenyataan Pluralisma Nurul Izzah ialah, its ok untuk bebas beragama waima murtad kerana dalam AL Quran ada sebut TIADA PAKSAAN DALAM AGAMA kerana itu adalah syariat Islam seeperti terikatnya warganegara dengan Perlembagaan Malaysia.

Namun pada masa yang sama bukan ke puak pakatam ahzab yang kata PERLEMBAGAAN MALAYSIA PERLU DI UBAH !
BILA NURUL IZZAH BERCAKAP TAKDE OTAK.

Photo: Apa faedahnya berpakaian ala muslimah kalau seronok berkata "kenapa Undang2 Malaysia hanya membenarkan orang bukan Islam memilih agama & tidak kepada orang Melayu Islam"...ini tafsir terbaru ayat "La iqrah fid din"? Masyaallah
SAYA CAKAP TAK PAKAI OTAK , SAYA GUNA OTAK LUMBU SOSIALIS

Mana-mana pemimpin Pakatam ahzab bila bercakap memang sah mereka tak pakai otak. Mereka lebih banyak menggunakan otak lembu sosialis. Sebaik saja Kit Siang isytiharkan Gagasan Malaysia Pluralisma, Nurul Izzah menyambutnya dengan mendakwa Melayu Islam wajar diberikan kebebasan untuk murtad. Pemimpin pakatam ahzab setaraf lumbu dan kambing Jamnapari.Bahkan akhir-akhir kempen PLURALISMA semakin menampakkan Pakatam Ahzab ini memang bebal tahap lembu dan kambing Jamnapari. Lihat sahaja di bawa ini.

Photo: Pengikut Parti Ajaran Sesat kew nih? hmmmm
CAKAP TAKDE OTAK 
Photo: SENANGNYA MATI SAHID ........

Tu yang mereka beriya-iya mengganas dengan penyokong2 UMNO. Rupanya mereka sangat2 mengharapkan untuk mati syahid. Iye ke mati ketika memerangi orang Islam dikira mati syahid.
INILAH GURUNYA YANG MENGAJAR RAMAI PENYOKONG PAKATAM AHZAB BERCAKAP TAKDE OTAK

Banyak lagilah contoh-contoh kenyataan bertaraf lembu dan kambing Jamnapari . Tak cerdik mana pun pemimpin Pakatam ahzab ni cuma cerdik buat kelentong dan kencingkan rakyat merata-rata. Apa yang mereka tahu pun? kalau takat menipu dan berbohong diaorg memang pakar lagi tersohor. 

Di mana kebaikan dan apa jasa pemimpin Pakatam Ahzab selama mereka mentadbir empat buah negeri ?
Yang paling banyak berlaku keganasan demonstrasi jalanan dan maki hamun berlambak-lambak daripada puak pakatam ahzab setiap hari di media internet.

Puak Pakatam Ahzab bertindak seperti merekalah tuhan yang perlu di sembah.

Perlukah kita tunduk dan menyembah puak Pakatam Ahzab ini?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...