Rabu, 28 September 2011

ESUK PEMBONGKARAN MENGENAI SKANDAL AIR PKR.


ESUK PADA JAM 10:30 MALAM SUATU PENDEDAHAN MENGENAI SKANDAL KONSESI PERKHIDMATAN AIR DALAM PENTADBIRAN PKR-DAP-PAS DI SELANGOR.

MOTIF SEBENAR PENTADBIRAN DAP-PAS-PKR MEMPOLITIKKAN ISU KONSESI PERKHIDMATAN AIR DI SELANGOR. 


PEMBOHONGAN KEMPEN 'KEMBALIKAN HAK AIR KEPADA RAKYAT'. ISU MENGENAI KECURANGAN PENTADBIRAN EKSEKUTIF DAP-PKR-PAS MENGUGUT KERAJAAN PERSEKUTUAN. 

BAGAIMANA UGUTAN POLITIK TERSEBUT MENJEJASKAN KEPENTINGAN DAN HAK RAKYAT SELANGOR, WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA DI MASA DEPAN. 

PEMBOHONGAN PAKATAN 'TIPU' RAKYAT MENGENAI DATA-DATA, MAKLUMAT DAN STATISTIK BEKALAN AIR DI SELANGOR, WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA.

NANTIKAN ! MEMANG MASAK LAH HAMBE KERJAKAN PENTADBIRAN KHALID G INI!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

JOM BOIKOT! NAMEBABEWEE LANCAU SAMA LU!


BUTOH SAMA LU! Wa ingat wa malas nak layan sama lu namebabewee bolo otak babi. tapi lu makin ego dan kurang ajar. Lu kata LAGU NEGARAKUKU dan pilem NASI LEMAK BASI lu tema perpaduan, WA KATA SAMA LU, LANCAU LAH KIMAQ ! 

Lu punya pilem bukan PERPADUAN tapi KEBODOHAN lu. Lu dari dulu memang LANCAU. Hari-hari lu tunjuk lu punya LANCAU. Lu punya bengong sama saja itu BABI yang lu makan hari-hari. Lu pikir lu bagus ka? Lu LANCAU mana bagus maaa.

Lu ingat lu punya Ijazah manyak busat ka? LANCAU LAH NAMEBABEWEE! Lu pikir lu punya pilem bagus sibab ada pelakon Melayu dalam ka? LANCAU LA ! Lu pikir lu di terima orang Melayu ka? LANCAU LU LA. 

Lu BABI RASIS maaa ... lu mana tau apa itu makna PERPADUAN, lu cuma tau KONGKEK LU PUNYA LANCAU saja. Lu ingat UTUSAN MALAYSIA bodo ka? Lu silap maaa ... LU LANCAU BODO MAAA tu pasat Lu FIKIR OLANG LAIN PUN BODO CAM LU LANCAU PUNYA BABI BODO! NI ADA KLIP VIDEO UNTUK LU NAMEBABEWEE LANCAU MUKA BABI NASI LEMAK BASI!

INI KLIP VIDEO KAWAN WA 1PELURU BIKIN PUNYA LAGI BAGOS DARI LU PUNYA KLIP VIDEO LANCAU

Lupakan saja KESOPANAN DAN KESUSILAAN DENGAN MANUSIA BANGANG STUPID BLOODYFOOL CAM NAMEBABEWEE INI. 

BOIKOT NASI LEMAK NAMEBABEWEE LANCAU!

JOM BELASAH! GUAN ENG BAKAL DITANGKAP!

Apa salah wa nie? ..wa tatak bohong wa tipo saja .... / Jangan Kurang Ajar Dengan Orang Johor 

Gara-gara suka berhipokrasi dan berbohong Guan Eng bakal menerima padahnya. Orang Johor amat masak dengan pe'el DAP. Sejarah membuktikan bahawa orang Johorlah yang bangkit menentang keras kekejaman Bintang 3. Guan Eng memang mencari masalah dengan orang Johor. Orang Johor tidak suka mengaku kalah dengan mana-mana Cina cauvinis ultra kiasu. Berikut adalah petikan lapuran daripada sahabat bloger Empayar Pemuda mengenainya. Semangat setiakawan dan kenegaraan amat jelas tidak ada pada mana-mana pemimpin DAP yang semakin angkoh dan sombong.
Polis sedang mempertimbangkan tindakan yang boleh dikenakan ke atas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng ekoran kenyataannya memburukkan negeri ini dalam satu pertemuan dengan media asing di Singapura, baru-baru ini.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd. Mokhtar Mohd. Shariff berkata, beberapa laporan polis telah dibuat mengenai perkara itu dan pihaknya akan mengenal pasti tindakan yang boleh diambil memandangkan kenyataan itu dibuat di luar negara.

Beliau yang nyata berang dengan keceluparan Guan Eng, turut menyifatkan kenyataan Setiausaha Agung DAP itu tidak boleh diterima, berniat jahat, tidak berasas dan tidak benar sekali gus mengingatkan pemimpin DAP itu tidak bercakap sesuka hati.

"Kenyataan beliau kononnya sesiapa sahaja dari Singapura yang datang berurus niaga di negeri ini tidak selamat dan akan diculik oleh penjenayah adalah amat dikesali dan jelas ia adalah tidak benar sama sekali.

"Trend penurunan indeks jenayah yang dicatatkan negeri ini jelas membuktikan keadaan keselamatan di negeri ini adalah terjamin bukan sahaja untuk rakyat negeri ini tetapi juga rakyat asing," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Guan Eng yang didakwa memburukkan negeri Johor dalam satu pertemuan dengan media asing di Singapura baru-baru ini dan disiarkan sebuah stesen tempatan semalam.

Justeru, Mohd. Mokhtar dengan tegas meminta pihak berkenaan supaya lebih bijaksana dan berwaspada ketika membuat kenyataan kerana ia mampu menggugat keharmonian umum dan merencatkan kegiatan ekonomi ekoran kenyataan tidak bertanggungjawab itu.

"Saya juga ingin menegaskan di sini bahawa pihak polis akan terus menjalankan tanggungjawab dan amanah yang diberikan dan tidak sesekali akan melemahkan semangat kami dalam menjaga keamanan negara dengan perkara seperti itu," katanya.
TEPUK DADA TANYA IMAN!


CINA SARAWAK BENGANG DENGAN KAK WAN JIJAH.

Akaq nak promosi cerita akaq je ... 

Jangan Marah sama saya ....

Siang tadi di Kuching Sarawak berlangsung upacara pengumuman senarai ahli kabinet Sarawak di bawah Pehin Sri. Jawatan Timbalan Ketua Menteri yang sebelum ini di pegang oleh parti SUPP yang mewakili etnik Cina Sarawak terpaksa digugurkan. Hanya jawatan Timbalan Ketua Menteri yang diwakili oleh etnik Iban sahaja dikekalkan.

Tahniah kepada Pehin Sri. Tahniah kepada mereka yang dikekalkan dalam kabinet Sarawak. Tahniah kepada Cina Sarawak yang kini tiada lagi suara dalam kerajaan negeri Sarawak. Mampukah DAP membela nasib kaum Cina Sarawak? Adakah kaum Cina Sarawak akan terus menerus berdendam dengan kerajaan BN Sarawak dalam PRU 13 nanti?

Sentimen cauvinistik yang diapi-apikan oleh DAP dalam PRN Sarawak dulu menyaksikan bagaimana kebencian kepada BN disemarakkan oleh PAS-DAP-PKR yang akhirnya PKR tersungkur tersembam dan DAP keluar sebagai juara. Namun, kegagalan DAP menafikan 2/3 majoriti kerajaan BN Sarawak ternyata mengakibatkan kaum Cina kehilangan wakil dan suara dalam kabinet BN Sarawak. 

Tindakan berani Pehin Sri tersebut menjadi petanda kepada pengundi kaum Cina di Semenanjung unutk memikirkan kembali halatuju mereka. Jika mereka masih memilih DAP dan berasa begitu selesa tanpa memerlukan suara di dalam kerajaan mereka bakal kehilangan wakil dan suara di dalam kerajaan baik di peringkat negeri mahupun di peringkat Pusat.

Lambat laun DAP akan meletakkan kesalahan kepada Melayu di dalam PKR-PAS apabila kmouniti Cina mula terasa dipinggirkan akibat permainan politik rasisma DAP sendiri. Api yang dimulakan oleh DAP akhirnya bakal membakar diri DAP-PAS-PKR.

Mampukah komuniti Cina Malaysia terus menerus bersikap acuh tak acuh dalam sokongan mereka kepada kerajaan BN? Apabila kepentingan mereka terjejas dan segala tindakan-tindakan protes mereka sudah tidak di ambil peduli lagi apakah masa itu komuniti Cina baru hendak sedar?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH PENTERNAK MUSANG BERBULU AYAM?


Berdasarkan kepada maklumat di Agendadaily dan beberapa buah blog pro BN dikatakan mereka menerima maklumat mengenai operator sulit dalam badan-badan strategik kerajaan. Peranan mereka untuk menghancurkan kerajaan BN dari dalam. Bertindak seperti anai-anai. gunting dalam lipatan dan musang berbulu ayam.

Jika maklumat tersebut adalah benar maka eloklah dibersihkan segala elemen-elemen durjana tersebut dengan kadar segera. Jika maklumat tersebut tidak benar, syukur alhamdulillah. Perkabaran sedemikian sudah lama berterbaran diperkuatkanlah lagi dengan insiden-insiden di mana kelihatan pihak pakatan pro komunis memperolehi butiran rahsia terperinci pergerakan DS Najib. 

Malah kelihatan beberapa buah agensi yang sepatutnya memberikan penerangan kepada rakyat untuk memulihkan keyakinan kepada kerajaan BN menyelitkan agenda-agenda pakatan 'tipo' rakyat. Kegiatan dan gerak kerja musang berbulu ayam tersebut amat merbahaya kepada kerajaan BN sendiri.

Seperti yang disebutkan di awal tadi, jika maklumat tersebut benar, eloklah pentadbiran DS Najib mmebuat pembersihan secara menyeluruh dan jika ianya tidak benar tidak mengapalah. Kita tidak mahu sebarang usaha sabotaj dijalankan terhadap DS Najib dan kerajaan BN bagi memastiakn kemenangan mutlak BN dalam PRU 13 nanti.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN KENA TUNGGU TIGA HARI LAGI.


KDYMM Sultan Selangor dikatakan akan bertitah dalam masa tiga hari lagi mengenai isu siasatan gereja DUMC. Begitulah menurut sumber maklumat yang keluar daripada mulut Khalid G yang pernah berbohong mengenai Sultan Selangor. Apapaun kita tunggu sahaja kenyataan balasa daripada Sultan Selangor. Oleh kerana sekarang berlansung Konvesyen kali Pertama Majlis Agama-agama Islam seluruh Malaysia, tidak musthail KDYMM Sultan Selangor menerima nasihat-nasihat terbaik daripada semua para ulama yang berkumpul di dalam konvesyen tersebut. Ulama-ulama yang berwibawa dan boleh dipercayai bukannya jenis ulama-ulama yang isytihar sendiri seperti dalam PAS. 

Bulan lepas JAIS telah membuat siasatan  mengejut ke atas gereja DUMC apabila menerima lapuran bahawa berlakunya kegiatan pengembangan ajaran doktrin Pembebasan Teologi berdasarkan kepada Sosialis Religus di kalangan orang Islam. Perkara itu telah menimbulkan banyak rasa gelisah di pihak Pakatan 'Tipo' Rakyat. Umat Islam juga turut dikejutkan dengan kegiatan sedemikian yang begitu rancak dijalankan semasa pentadbiran Pakatan 'Tipo' Rakyat.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH MARAH PISAU KANTOIKAN SAIFUDDIN NASUTION.

Akaq .. Pisau balun I lagi .......
Awat Hang mengong Din ... dengan budak Pisau pun boleh kantoi dah lah Dr Novandri. MPP, Empayar Pemuda dok kantoi bang Nuo hang ... Fenin akaq tau ..


PISAU kalau dalam satu hari tak tenyeh sepak terajang pelempang dan bogelkan penipuan mana-mana pemimpin Pakatan 'Tipoo' Rakyat tidak sempurna hidupnya. Dek kerana itulah kak Wan Jijah selalu marahkan Pisau. Kalau nak kantoikan pun agak-agak lah, jangan kantoikan sekali tapi berkali-kalilah kantoikan!

Kali ini Saifuddin Nasution 'kekasih tak jadi' jadi mangsa belasahan dan kekantolan. Biasalah kan salah satu zikir wajib bagi pemimpin pakatan 'tipoo' rakyat untuk berbohong paling tidak 10 kali sehari semalam. Dalam satu temuramah Saifuddin bohong kata pihak kerajaan pernah berunding dengan wakil PAS mengenai Hudud sekitar 1990an. Bila di rujuk kembali kepada sumber Syed Hamid Albar, beliau menafikannya. Kantoi beb! Jom layan kekantolah Saifuddin Nasution secara KEKANTOLAN BERAKAM! Bravo Pisau! Kak Wan Jijah tengah hot dengan Saifuddin Nasution.

AL KISAH LETUPAN, SPEKER MENTAL & NAMEWEE MEROYAN.

EDISI AL KISAH PADA KALI INI MEMPAPARKAN TRI-CERITA YANG GEMPAQ-GEMPAQ. ANDA DINASIHATI BERHATI-HATI MEMBACANYA.

AL KISAH LETUPAN.

Pagi tadi berlaku satu letupan mengeggarkan di EMPIRE SHOPPING GALLERY Subang Jaya yang dikatakan berpunca dari kebocoran gas. Camana boleh bocor tiada diketahui. Tapi kisah ini menggambarkan malapetaka dan bencana selalu berlaku dalam negeri Selangor yang mengamalkan C.A.T. Baca selanjutnya di sini http://nadirakyatmalaysia.blogspot.com/ dan sedikit gambar.


AL KISAH SPEKER MENTAL.

Siapa yang tidak kenal Maharaja Teng Cheng Kim? Speker DUN Selangor dan Pengerusi Majlis Pembersihan Dosa Besar Pakatan 'Tipo' Rakyat.ahli DAP Selangor yang sukar untuk memahami kenapa beliau lahir sebagai Cina dan bukan Melayu. GAP mendedahkan betapa mentalnya Teng sekarang gara-gara isu Hudud. Lihat twitter ni bawah ini.


Teng terlupa semasa beliau twitt keadaan mental beliau berada di tahap membimbangkan kerana PAS-DAP-PKR sendiri tidak pernah konsisten pendirian mereka mengenai Hudud. Beliau hanya merujuk kepada keadaan sakit mental seluruh kepimpinan Pakatan 'Tipo' Rakyat.

AL KISAH NAMEWEE MEROYAN.


Nambabewee fikir dia bagus sangat tak boleh di kritik dan dikondemkan dan berbangga kononnya dia berijazah dalam mass communication. Si babewee mengamok bila kena kutuk dalam Utusan Malaysia. Dulu dia kutok dan hina lagu kebangsaan kemudian kutok TNB sekarang kutok Utusan Malaysia kerana Nasi Lemaknya tak laku di pasaran. Hambe dah mual nak muntah dengan si babewee nie. Hambe fikir nak lancarkan kempen BOIKOT BABEWEE POREBER. Si babewee ini ada masalah jiwa.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

TAKDE PELUANG KAK WAN JIJAH NAK DAPAT KUOTA LAGI DAH.


JANGAN TERKEJUT BERUK. KEPENTINGAN BUMIPUTERA TETAP KERAJAAN BN PELIHARA MELALUI PROGRAM-PROGRAM LAIN YANG LEBIH BERKESAN. 

KALAU SELEPAS INI TIADA PENINGKATAN UNDI KAUM CINA, KITA ANGGAP SAJA SISTEM KUOTA MASIH DITERUSKAN SECARA DIAM-DIAM.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH BERPERANG SABIL SHAMSIDARR.

Seorang wanita, seorang doktor perubatan, seorang ibu, seorang anak, seorang Presiden parti politik dan paling penting... seorang isteri kepada seorang lelaki bernama Anwar Ibrahim.

Seorang Presiden parti politik tidak berkunjung ke majlis rumah terbuka Timbalan Presidennya sendiri. Bukanlah disebabkan adanya perebutan jawatan dalam parti politik. Atau kerana beliau tidak mengenali Timbalannya. Atau kerana beliau sibuk melayan tetamu di ibupejabat PKR. Tetapi ........

Anuar Saari bekas setiausaha sulit kepada Anwar Ibrahim menceritakan sebuah cerita. Cerita romantika. Cerita sadisnya percintaan.Cerita jerat percintaan. Cerita mengenai perebutan cinta.

Apa kamu fikir kak Wan Jijah bertemu cinta sejatinya? Atau bang Nuo menyintai kak Wan Jijah? Ada sebab kenapa seorang lelaki yang menjadi suami kepada seorang wanita berlaku nakal di luar rumah. 

Terus terang dikatakan di sini, kak Wan Jijah bukanlah wanita idaman yang memenuhi citarasa bang Nuor. Kak Wan Jijah tahu sebab beliau bukan seorang wanita yang tolol.

Bagi lelaki seperti bang Nuo, kita sendiri maklum pe'elnya, alam pernikahan bukanlah keutamaan buat beliau. Alam politik adalah hidup mati bang Nuo. Disitulah dia mendapat kepuasan sebenar.

Bang Nuor bernikah dengan kak Wan Jijah atas keterpaksaan demi menyelamatkan dirinya daripada intipan Majlis Keselamatan Dalam Negeri.

Dalam klip video temuramah kak Wan Jijah sendiri akui bahawa semasa bang Nuo mencari calun isteri beliau adalah salah seorang calun bukannya 'The Only Candidate'.

Pernikahan berlaku bukan di atas dasar kasih sayang atau pertemuan sepasang kekasih 'soulmate'

Dalam jerat percintaan, bang Nuo memberontak kerana terpaksa bernikah dengan kak Wan Jijah. Bang Nuo akan terus berskandal seks baik dengan pria maupun wanita.

Cinta sejati bang Nuo ialah Shamsidar isteri kepada Azmin Ali. Kak Wan Jijah sekadar pengisi dan pelengkap kitaran hidup sahaja bagi bang Nuo tidak lebih dari itu.

Kak Wan Jijah tahu mengenai itu dan sebab itulah kak Wan Jijah sudah lama isytihar PERANG SABIL dengan Shamsidar dan Azmin Ali 'perampas impian' nya selama ini.

Sebagai seorang wanita biasa yang mempunyai impian dan kehendak kak Wan Jijah selama ini hidup menagih kasih sayang suaminya sendiri.

Selama mana lagi kak Wan Jijah mampu menipu dirinya sendiri?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MARI DENGAR APA KAK WAN JIJAH ESUK NAK CAKAP!


ESUK KITA BERPELUANG MENDENGAR SUARA KAK WAN JIJAH BERCAKAP BAGI PIHAK PAKATAN MENGENAI ISU HUDUD. KURANG LEBIH SKRIPNYA BERBUNYI SEPERTI DI BAWAH INI (KALAU ADA PUN SIKIT-SIKIT PERUBAHAN LAH) :-
TIADA DOMINASI DALAM PAKATAN.........DAP SENANG DENGAN NEGARA ISLAM PAS........PAS SENANG DENGAN NEGARA SEKULAR SOCIAL DAP......YANG PENTING..............3 ASAS UTAMA YANG DIRUJUK DARI PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN MENJADI TUNJANG PAKATAN

Tiga perkara pertama yang menjadi pedoman Dasar Bersama adalah komitmen untuk:
Mempertahankan Perlembagaan Persekutuan, Islam sebagai agama bagi Persekutuan dan agama-agama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai di mana-mana di negara ini serta melindungi kedudukan istimewa orang Melayu dan anak negeri mana-mana antara Negeri Sabah dan Sarawak dan kepentingan sah kaum-kaum lain sejajar dengan Perkara 153.
Mempertahankan peranan dan tanggungjawab institusi Raja berperlembagaan.
Memartabatkan penggunaan Bahasa Melayu selari dengan Perkara 152 Perlembagaan Persekutuan dan memperluaskan Bahasa Melayu sebagai lingua franca serantau, melindungi dan memperkukuhkan penggunaan bahasa ibunda semua kaum, serta meningkatkan penguasaan Bahasa Inggeris demi memperbaiki daya saing Malaysia di peringkat global.
Selepas itu seperti biasa, mereka akan mempersalahkan UMNO dan BARISAN NASIONAL. Yea tak Kak Wan Jijah ???? ! 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...