Ahad, 25 November 2012

PERARAKAN PUAK SASAU ANTI LYNAS -MENIRU PERARAKAN KOMUNIS & SPRING ARAB

Puak yang paling sasau di Malaysia ialah puak anti-Lynas yang di taja puak cauvinis-rasis-kominis-sosialis demokrat dap/pkr/pasesat. Kegagalan BERSIH dan perhimpunan asau lain menyebabkan pakatam ahzab tertekan dan semakin desperado. Bagi melonjak naik merumdumnya  momentum... isu terbaik ialah Lynas. Perarakan ini disertai oleh Melayu Cina India atas isu alam sekitar. Kononnya lah.

Perarakan berkenaan bukanlah sebuah bantahan mengenai alam sekitar. Atau disertai oleh para penduduk Gebeng Kuantan pun. Pelik gak kerana peneraju grup anti-Lynas ramai dari kalangan orang kaya dan ahli peniaga yang dah hidup senang dari tingkat sosial mewah. Kalau ikutkan perniagaan dan kegiatan perniagaan mereka lebih banyak mencemarkan alam sekitar berbanding Lynas.

Dana bagi grup anti-Lynas datang daripada organisasi luar negara terutama yang dari Dana Soros dan organisasi yang menaja kempen politik pakatam ahzab selama ini. Budak radika PASTI Pas pun tahu perarakan anti-Lynas bermotif politik dan anti Melayu Pahang dapat pekerjaan.

Peserta.perarakan pun bukan nak fikirkan nasib para pekerja kilang Lynas akibat perarakan mereka. Sungguh tak bertanggungjawab puak anti-Lynas ne. Malah perarakan tersebut tidak menghormari perintah mahkamah. Puak sasau anti-Lynas cuma nak berseronok sambil dimanipulasi oleh pakatam ahzab untuk tujuan politik mereka.

Jika perarakan tersebut dapat membina momentum politik sehingga tercetus bantahan besar-besaran seluruh negara kerana tema alam sekitar di mana diselindungkan motif politik ianya sesuatu yang mendukacitakan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...