Rabu, 7 November 2012

KLIP VIDEO SAKA NURUL IZZAH YANG BERCAKAP (VERSI PENUH)


KEJADIAN BENAR SEORANG SYIEKH SYIAH MATI DI TIMPA KIPA KETIKA CERAMAH KUTUK MENGUTUK.


Fahaman Syiah bukanlah dari ajaran daripada Al Qur'an danbaginda Rasullullah s.a.w. . Syiah seperti yang diamalkan oleh majoriti penganut PAS mengajar bahawa darah ahlus-sunnah wal jamaah adalah halal buat mereka. PAS masih terkenal dengan dua fatwa menghalalkan darah orang UMNO atas alasan paling dangkal yakni kerana UMNO sebuah wadah berteraskan keturunan khusus Melayu yang beragama Islam.  

Tidak pernah keturunan ini Melayu terputus dari hidayah ISLAM sejak dari syariat Nabi Ibrahim a.s. sehinggalah ke syariat Khatamun anbiyaa saidina mustafa Muhammad bin Abdullah rasullullah s.a.w. Diperkuatkan oleh UMNO dalam Perlembagaan Malaysia bahawa takrifan Melayu itu mestilah seorang menganut agama Islam.

Dipeliharakan oleh Allah Ta'ala keturunan Melayu ini tetap dalam hidayah ISLAM. Mana-mana yang telah keluar dari ISLAM maka terputuslah nasab keturunan Melayunya, Budaya Melayunya dan dari agama Islam. Ambil sahaja iktibar dari kisah Nabi Nuh a.s. dan janji Allah Ta'ala dengan Nabi Ibrahim a.s.

Keluarganya sahaja masih keturunan bangsa Melayu tetapi orang itu bukan lagi keturunan bangsa Melayu.

Tidak lagi diperkirakan ia dari keturunan bangsa Melayu dari sudut perundangan negara. Anaknya nanti bukan keturunan bangsa Melayu sehinggalah anak itu kembali memeluk agama Islam barulah bersambung semula nasab keturunan Melayu anak itu mengikut perundangan negara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...