Sabtu, 16 November 2013

Menteri Boodak Kelahi Dengan Artis- Budaya Progresif Pundek.

Malu sungguhlah dengan peel bodak bodak menteri sekur ne. Mula-mula dok ambik Regina Lee. Kendian dok beri bola tanggung kepada musuh dalam isu penajaan K-Pop dalam HBN.

Lepas tu, bikin peel bodoh dalam soal tiket sehingga perlawanan bola tangguh. Tak lama selepas itu; cari gadoh dengan Presiden Persatuan bola. Sekarang ne kelahi dengan artis.

Hadoiiii ..... apalah nasib sayap sebuah parti ne yang berketua menteri boodak ne. Benda lain takdak ka lebih penting dan utama untuk menteri boodak tu perjuangkan?

Patutlah puak dap pkr suka sangat dengan menteri boodak ne. Sebab beliau bodoh bangat. Tololnya bertingkat tingkat macam dulu gak.

Cakap dan gaya mengalahkan Presiden Amerika. Tapi kepimpinan cam ketua puak Masai Afrika. Progresif? Hahahahahaha ...itu kan punch line dalam Maharaja Lawak Mega. 

Helo Bangla Mana Mari ? Dilema 40,000 Orang Bangla Yang Terkandas di HQ PKR.

Salam Muhibbah dan Muharram serta Hijrah. 

Sejak tewasnya BN di PRK Sg Limau gara-gara terlebih air dikepala berbanding air dibendang, dan dek kerana berkali-kali ditipu pengundi cinabeng, maka ambe agak menyepi seketika. Pundek betul. Kalah hanya dengan seribu undi. Tapi, macam biasalah, pak-pak Jeneral Musang Fabian yang hanya celik baca angka tapi buta huruf juga diambilkira. 

Ambil angin tapi bukan tukar sokongan, NO WAY! 
'Pendek-kata' berada di Danok kadangkala boleh merubah 'mood' tapi 'Tari Tiang di Danok, Lebh Baik Diam di Negeri Sendiri'. Al maklumlah, sekarang ini Najib asih dalam 'Mood' " Tiada siapa berani tipu sama PM". 

Ni ambe nak stori pasal 40,000 orang Bangla yang menjadi inspirasi Namewee bikin adengan kencing Melayu dalam filem kurang ajar bertajuk Banglasia. Yuktes Vijay, tampil memberitahu kepada semua, stori pasal 40,000 orang Bangla adalah khayalan dan rekaan semata-mata. Oklah, bagus. Tapi mana tindakan susulan daripada semua pihak yang terkena fitnah? Masih dengan reaksi yang sama sebelum PRU13. Haiyaa, manyak soli ... tarak apa punya sikap. Jemu dan bosan serta mual nak muntah hijau dengan sikap 'Tarak Pa Bos.. Line Clear ! PRU 14 milik kita bersama .. la la la la ...."

Nak dikata bangang, semuanya kelulusan daripada England cam sekur menteri baru akil baligh dok kutok Presiden Persatuan bola. Pergh, dasat tahap 'Progresif' bawaan setail Musang Fabian. Tak cukup dengan itu, sebatang Tunggul Kayu berhias pula main siat-siat kertas dalam Dewan Rakyat. Perghhh , Matang sungguh politikus dan politik Malaysia kan selepas siri BERSIH. Semata-mata hendak mempertahankan sorang pariah pundek yang sengaja menghina Tuan Speker Dewan Rakyat, sanggup lah pak pacak berjambang berspekmata dari Shah Alam koyakkan kertas. Apa punya mentaliti. Macam budak-budak PASTI je peelnya. 

Puak pembangkang ternyata gagal mempersembahkan dan memberikan yang terbaik kepada rakyat. Mandat yang diberikan kepada mereka, tidak diumpamakan oleh pembangkang. Aiseh, rugi benorlah deme yang ngundi depa. Rakyat Malaysia sejak 2008 tidak dapat yang terbaik lagi. Well, itu pilihan rakyat sendiri. Bukan dipaksa-paksa pun. 

Pihak BN pun masih lena untuk memperbaiki keadaan. Kerana ramai sangat musang-musang Fabian dok bersarang. Terlalu ramai sangat Konsultan yang menjadi 'Kerajaan' dan 'PM'. Sehinggakan, PM sendiri pun, nampak macam bukan PM lagi dah. Oh yea, lupa, sebab puak konsultan dan kontraktor telah berjaya menyakinkan PM, bloger dan fesbuker pro BN sudah habis kegunaan kerana MENGIKUT TEORI KEPALA BAPAK DIAORANG, DAP PKR PAS DAN MENCAPAI KLIMAKS DAN TAK MUNGKIN AKAN BERINZAL LAGI. 

Mustahil begitu ! DAP PKR PAS berjaya mengekalkan penguasaan di Pulau Pinang, di Selangor dan di Kelantan. Dan tiada tanda-tanda mereka mengalah dan telah mencapai KLIMAKS! Majunya dan Progresifnya Politik di Malaysia, sehingga khidmat toyol, polong, pelesit dan jembalang tidak diperlukan lagi. Sebab, 'Pagar Sudah Makan Padi'. Tapi PM nampaknya masih fikir beliau tadbir dan perintah sebuah negara di zaman pra Merong Mahawangsa. Too Bad.

Sejak Pemilihan UMNO lalu sehingga PRK Sg. Limau, sindrom syok sendiri masih merantai mentaliti konsultan dan pakar akauntan yang takut kehilangan kontrak berbilion ringgit. Tapi sikit pun mereka tiada kesedaran mengenai masadepan rakyat dan keselamatan negara. Puak kontraktor kertas dan angka gagal menterjemahkan intelek mereka kepada sesuatu yang benar-benar bermanafaat kepada rakyat dan negara. 

Ini samalah seperti dilem 40,000 orang Bangla yang masih terkandas di HQ PKR. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...