Sabtu, 17 September 2011

TUN DR MAHATHIR : TERIMA HAKIKAT TIADA TUNTUTAN 100% DAPAT DIPENUHI DI MALAYSIA.UTUSAN MALAYSIA telah menyiarkan pada hari ini pendapat dan nasihat bernas daripada mantan Perdana Menteri Malaysia, Negarawan Ulung, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau dipetik antara lain menasihati semua rakyat Malaysia untuk belajar menerima hakikat bahawa tidak semua tuntutan mereka dapat dipenuhi 100% oleh kerajaan baik Barisan Nasional mahupun Pakatan Haramjadah.

Ini kerana realitinya apabila dipenuhi 100% tuntutan sesuatu kaum itu dipenuhi bermakna hak kaum lain pula dikurangi. 

Nasihat Dr M ini bersesuaian dengan apa yang diucapkan oleh DS Najib di dalam ucapannya pada 15hb September 2011 yang juga menyebutkan bahawa sudah tiba masanya rakyat Malaysia yang berbilang kaum ini tidak terperangkap dalam jerat permainan politik berasaskan kepada sentimen semata-mata.


THE PARIAH SAYS 'I'M SORRY FOR BEING A PATHETIC ASSHOLE!

Gimme  a break ! After much hoo haa over his own stupidity he still has the nerve to call himself a flawless patriotic?  A PATHETIC ASSHOLE is what he really is!

Manokharem Meliarputaralam (Manoharam) says he is sorry over his own foolishness about his pathetic Jalur Gemilang phobia. 

PETALING JAYA: DAP's Kota Alam Shah assemblyman M. Manoharan, who must have drawn flak over his Facebook posting that the Jalur Gemilang should be changed, has pulled down his comment.He had posted an apology on his Facebook.“I am a Malaysian. Very patriotic. I apologise if my comment on the Malaysian flag has caused any inconvenience to you all. Thank you,” he wrote.

Shall we extend our kindness to him. Forget and forgve? NO WAY SIR! PLEASE KICK HIM OUT FROM MALAYSIA! 

HE MUST GO FAR FAR FAR FAR AWAY AND NEVER SET HIS FOOT AGAIN IN MALAYSIA!

DAP POLITICIANS WILL NEVER CHANGE!

IT'S NOW OR NEVER! 

SUDAH TUKAR KA PARIAH MANOHARAN?


Aiseh, pariah Manukharam Meliarputaralam sudah tidak sabar-sabar ke hendak menukar bendera Persekutuan Malaysia dengan bendera REPUBLIK KOMUNIS ?

LU CIKAI LA 
MANOKHARAM MELIARPUTARALAM!
Bikin malu MALAYSIAN INDIAN 
yang sayangkan NEGARA INI dan berbangga dnegan 
JALUR GEMILANG!


PAKAR-PAKAR EROPAH SAHKAN DAKWAT KEKAL MUDAH DIPADAMKAN.

Ini berita pun agak basi kerana ianya telah keluar di Utusan Malaysia namun bagi pengetahuan umum dan sebagai hujah tambahan kepada pitenah mengneai dakwat kekal, silalah baca artikel yang di petik dari Utusan Malaysia ini. 


AKIBAT TERLALU BERIDEALISMA MENGENAI PERUNDANGAN, TERTUDUH DI SERANG OLEH ANAK MANGSA.Kilp video ini mempaparkan sebuah kejadian benar yang berlaku di dalam sebuah mahkamah di Amerika Syarikat yang terkenal dengan pelbagai IDEALISMA PERUNDANGAN BERSIFAT MANUSIAWI & MENGIKUT KEHENDAK SEMASA,

Seorang anak telah menyerang pembunuh dan perogol ibunya di dalam mahkamah semasa peguambela pembunuh & perogol membuat representasi mengenai ' Keadaan Tahanan Yang Tidak Berperikemanusiaan Ke Atas Anakguam'

Fikir-fikirkanlah.

~ tengkiu AAKJ.


XKLUSIF PENDEDAHAN PENIPUAN MELALUI HACKERS KE ATAS LAMAN SESAWANG PM BANGLA.

Pro komunis semenjak ISA dimansuhkan semakin menggelupor hendak mencari isu-isu panas. Akhirnya terpaksa hijack laman seswang PM Bangla. Kisahnya di pautan ini 


TERIMAKASIH BANYAK-BANYAK MYKMU kerana cepat bertindak. 

Fuziah Rektor Pecah Dare kantoi lagi. Aek kantoi je lah pencacai pro komunis nie. Tak serik-serik lagi ke? Sudah-sudahlah buat malu pemimpin pakatan pro komunis sahaja.

MULA-MULA HIJACKED LAMAN SESAWANG TERSEBUT KEMUDIAN EKSYEN TERLEBIH DOK NGAKU.


KEMUDIAN BUAT FITNAH YANG BUKAN-BUKAN
kerja siapa ?
Si Julitawan Jadian Milosuam-suam kuku


Lepas itu hacker itu mohon maaf pulak .....


Julitawan milosuam-suam kuku saja buat provokasi murahan agar ada desakan supaya ISA tidak dimansuhkan

MANSUH ISA, EHH BETUL KE TAK PERLUKAN 2/3 MAJORITI?

Sedikit kupasan mengenai idealisma pemansuhan ISA. Hambe memang tidak setuju sangat bukanlah tak setuju dengan PM DS Najib , beliau tetap berani buat keputusan Da-Bom hingga berjaya menjadikan ramai pencacai utama pro komunis berfikir untuk terjun bangunan  tinggi yang berdekatan.

Penjelasan sedikit, sepertimana yang diketahui umum bagi membolehkan dua akta yang di gubal menurut Perkara 149 Perlembagaan bermakna perlu ada pindaan kepada Perkara 149 berkenaan. Tiada pindaan  kepada mana-mana peruntukan Perlembagaan melainkan jika ada 2/3 majoriti. 

Hendak memansuhkan ISA adalah mudah kerana hanya perlu majoriti mudah. Penggubalan dua akta menggantikan ISA memerlukan sedikit pindaan kepada Perkara 149 -151 Perlembagaan dan ini memerlukan 2/3 majoriti.

Sebenarnya, mana-mana hujah adalah benar. Oleh kerana sasaran utama bagi ISA yakni kuasa Eksekutif yang melibatkan budibicaranya memerlukan pindaan kepada perkara 149 Perlembagaan.

Perlu diingati juga Perkara 151 adalah berkaitan dengan PERINTAH TAHANAN PENCEGAHAN


Oleh itu disimpulkan memansuhkan ISA adalah semudah ABC, tetapi hendak menggantikan ISA lebih sukar dari menuntut kemerdekaan.

Jika difikirkan dengan lebih mendalam lagi, selama ini Perkara 151 Perlembagaan tidak di sentuh langsung , kenapa? 

Ada ke tiada ke ISA ini sebenarnya bukan isu sebenar isu, sebetulnya. Masa pentadbiran Tun Dr Mahathir, ISA masih berkuatkuasa tetapi ekonomi, pelaburan asing dan kepesatan pembangunan lebih rancak daripada sekarang. Yea tak?LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...