Rabu, 22 Februari 2012

ISU KAPAL DAGANG ZIM: PELABUHAN KELANG TERLETAK DI NEGERI MANA?


ZIM ATLANTIC & ZIM U.S.A. pemilik dua buah kapal dagang yang membawa barangan dagangan menjadi sasaran bloger pakatang bagi menutupi keaiban kenyataan Anwar Ibrahim menyokong regim Zionis.A ntara fakta yang perlu anda semua ketahui mengenai ZIM Atlantic dan ZIM U.S.A. ialah:-
  1. Kedua-dua buah syarikat pengangkutan maritim (perkapalan) tersebut bukan milik kerajaan regim Zionis.
  2. Kedua-dua buah syarikat berpengkalan di luar wilayah regim zionis.
  3. Kesemua kapal milik kedua buah syarikat tidak pernah berlayar terus dari mana-mana pelabuhan di wilayah regim zionis spertimana yang di dakwa oleh bloger pakatang.
  4. Bendera yang berkibar di atas kapal dagang milik ZIM ATLANTIC ialah bendera Liberia bukan Malaysia.
  5. Kedua buah kapal dagang tersebut tugasnya membawa barangan dalam kontena dari negara-negara lain dan tidak menurunkan barangan dan kontena dari regim Zionis di pelabuhan kelang.
Isu dua biji kapal milik ZIM ATLANTIC dan ZIM U.S.A. hanyalah tipu muslihat pihak PKR melalui penulisan bloger upahan mereka yang tidak ada sebarnag intergriti. Ianya hanya sebagai perlindungan kepada serangan bertubi-tubi ke atas kenyataan Anwar Ibrahim menyokong regim Zionis. Sehingga kini Anwar Ibrahim gagal memohon maaf mahupun menarik balik kenyataannya itu. Kenapa?

Tindakan Anwar Ibrahim itu mengundang sejuta persoalan kepada semua. Seterusnya anda fikirlah sendiri kenapa selama ini tidak pernah kedengaran isu kapal milik ZIM ATLANTIC dan ZIM USA dibangkitkan oleh bloger dan J13? Isu ini dibangkitkan selepas Anwar Ibrahim tidak mahu menarik balik kenyataan kontroversinya. Anih dan hairan bukan?

Satu lagi persoalan yang berligar di minda kita ialah Pelabuhan Kelang terletak di dalam negeri Selangor. Negeri Selangor kini di tadbir oleh regim sosialis Pakatang. Jika sebelum ini kita tak pernah mendengar kapal ZIM ATLANTIC & ZIM USA berlabuh di pelabuhan Kelang, apakah maknanya jika pada hari ini kita mendengarnya pula?

Tidakkah itu bermakna bahawa kapal-kapal dagang berstatus mencurigakan pada pandangan bloger PKR hanya boleh dan diizinkan berlabuh di pelabuhan Kelang semasa pentadbiran regim sosialis Pakatang mentadbir Selangor. Peliknya kapal-kapal berstatus mencurigakan menurut bloger Pakatang hanya berlabuh di pelabuhan di negeri di bawah pentadbiran regim sosialis pakatang sahaja. Tidak kedengaran pula kapal-kapal tersebut berlabuh di mana-mana pelabuhan yang terletak di dalam negeri di bawah pentdabiran BARISAN NASIONAL. Pelik dan anih bukan?

TEPUK DADA TANYALAH IMAN!

KARPAL SINGH AMAT GEMBIRA DENGAN BERITA INI.
UTUSAN MALAYSIA pernah melapurkan sebuah kisah (2010) menarik mengenai pembebasan Mohd Hairi Sabdin dari pertuduhan membunuh tanpa niat. Mohd Hairi Sabdin membela diri di atas alasan mempertahankan maruahnya dan hanya untuk melemahkan si mati yang cuba meliwatnya secara kekerasan dan paksaan. Si mati berumur 69 tahun telah cuba meliwat Mohd Hairi Sabdin semasa mengurutnya. Karpal Singh mungkin bergembira dengan kes tersebut kerana boleh membandingkan kes tersebut dengan kes liwat II semasa rayuan.

Antara isu perundangan yang menarik yang di sentuh oleh Yang Arif Hakim Abdul Halim:-
Hakim Abdul Halim dalam penghakimannya berkata, mahkamah mendapati tiada keraguan terhadap kenyataan yang dibuat oleh pihak pembelaan dan menerima keterangan tertuduh sebagai jelas, jujur dan boleh dipercayai.
“Apa yang dilakukannya adalah untuk mempertahankan diri dan mengelakkan maruahnya tercemar akibat perbuatan si mati yang berkelakuan tidak senonoh ketika sedang mengurutnya.
“Menerusi Seksyen 100 (d) Kanun Keseksaan, undang-undang negara memberi perlindungan dan hak seseorang untuk menyebabkan kematian akibat perbuatan di luar tabii,” katanya.
Hakim Abdul Halim berpendapat segala rentetan peristiwa yang diceritakan oleh tertuduh sejak awal sehingga kematian mangsa merupakan tindakan yang wajar dilakukan oleh sesiapa juga yang berada dalam situasi tersebut.
‘‘Perbuatan tidak senonoh si mati yang cuba meliwat tertuduh tidak pernah dialami sepanjang hidupnya dan telah membangkitkan kemarahan terhadap si mati.
‘‘Saya memahami perasaan tertuduh ketika itu dan sesiapa sahaja yang berfikiran waras akan melakukan perkara sama untuk mempertahan maruah dan harga dirinya. Perbuatan yang dilakukannya munasabah,’’ ujar Hakim Abdul Halim ketika menjatuhkan hukuman pada pukul 6 petang.
Ya, tidak ramai mangsa seksual mengetahui mengenai peruntukan Seksyen 100 (d) Kanun Kesiksaan. Sudah tentu kes ini akan di kecam hebat oleh pihak Ambiga yang pro amalan seks luar tabie' termasuk juga Anwar Ibrahim.

Kemungkinan besar NGO hak Asasi Manusia akan mengecam keputusan Y.A. Hakim tersebut kerana menggalakkan mana-mana mangsa seksual luar tabie untuk bertindak menggunakan seksyen 100 (d) Kanun Kesiksaan. Tidak mustahil selepas ini seksyen berkenaan akan menjadi bahan publisiti dan propaganda pihak pembangkang bagi membangkitkan kebencian kepada kerajaan Barisan Nasional.

Kes ini amat signifikan kerana keputusan Y.A. Hakim mengiktiraf hak mana-mana individu yang berada dalam situasi Mohd Hairi Sabdin untuk menggunakan seksyen 100 (d) Kanun Kesiksaan sebagai pembelaan yang di terima pakai atas alasan perundangan mempertahankan maruah daripada di liwat. 

Kita tunggu sahaja lah salakan daripada puak pembangkang nanti mengenainya. Agaknya apakah komen Anwar Ibrahim mengenai kes di atas? Mujurlah Saiful Bukhari tidak mengetahui mengenai seksyen 100 (d) Kanun Kesiksaan tersebut. Jika beliau mengetahuinya sudah tentu gamat satu dunia dan pastilah Azmin Ali akan merobohkan semua dinding-dinding penjara.

TEPUK DADA TANYALAH IMAN!

ULAMA' ,CENDIKIAWAN & PENULIS MAYA PRO UMNO/BN MENCAPAI KATA SEPAKAT DAN MUAFAKAT.
Rakan bloger Aku Peduli Apa (APA) menulis:-
Selama 4 hari 3 malam PENULIS MAYA berbagai cabang bermukim di Seri Pan Pacific Kuala Lumpur dan berpeluang berinteraksi secara terus dengan Para Ulamak dan Para Cendekiawan Islam negara kita baru baru ini.Aku rasa inilah julung julung kalinya KAMI diberi peluang untuk enggaged dengan para Ulamak dan Cendekiawan Islam negara ini secara terus dan santai dan mengenali mereka secara dekat kerana selama ini interaksi yang berlaku hanyalah melalui pembacaan dan pemberitaan yang dibuat oleh media cetak dan eletronik arus perdana.
Nama nama besar saperti SS Mufti Negeri Perak Tan Sri Harussani,Prof Madya Dr Asri Zainul Abidin,SS Mufti Negeri Perlis Dr.Juanda Jaya,Imam Muda Uztaz Fathul Bari dan ramai lagi para Cendekiawan Islam sebagai ahli ahli panel yang memenuhi perdebatan dalam isu isu yang diaturkan untuk himpunan ini amatlah berkesan dalam mencetus kesedaran kepada KAMI para penulis maya.Banyak INPUT yang amat berguna telah KAMI kongsikan bersama sebagai PESERTA dalam himpunan ini sama ada yang bergelar ULAMAK,CENDEKIAWAN mahupun PENULIS MAYA.
Di akhir sesi selepas 4 hari berkampung apa yang dapat rumuskan....
  1. Adalah menjadi TANGGUNG JAWAP kami sebagai penulis maya MENYATAKAN KEBENARAN kepada siapa juga PEMIMPIN ISLAM tidak mengira SIAPA dan parti politik mana mereka bernaung.

  2. Menjadi TANGGUNGJAWAP BERSAMA kami sebagai penulis maya dan para Ulamak dan Cendekiawan Islam untuk menyedarkan para PEMIMPIN terutama pemimpin parti pemerintah untuk merujuk dahulu kepada Para Ulamak,Penasihat Agama tentang TATASUSILA menghadhiri mana mana perayaan/sambutan yang melibatkan perayaan rakyat bukan Islam negara ini supaya tidak mencetuskan salah tanggapan dan kekeliruan dikalangan umat Islam negara ini walaupun kehadhiran itu atas kapasiti mereka sebagai pemimpin negara.

  3. Perlu ada garis panduan yang JELAS tentang perayaan yang bersifat kebudayaan atau keagamaan agar pemimpin tidak terperangkap dalam situasi dimana ianya akan menyebabkan kekeliruan di kalangan umat Islam dan ini MESTI lah dipersetujui oleh semua PEMIMPIN yang mewakili rakyat bukan Islam.

  4. Sebagai penulis maya KAMI dinasihatkan lebih berhati hati dengan penulisan/artikel yang mahu dipaparkan dan mengelakan sama sekali artikel berunsur LUCAH dan FITNAH yang akhirnya akan memusnahkan KREDIBILITI kami sebagai penggiat media baru dan paling ditakuti KAMI perlu diperhitungkan atas segalanya dihadapan Allah Rabbu Jalil di akhirat kelak.
Itu adalah diantara beberapa perkara paling pokok yang cuba disampaikan oleh para Ulamak dan Cendekiawan Islam kepada komuniti penulis maya dalam himpunan tempohari dan mereka mendambakan KAMI memainkan peranan kami dalam menyedarkan semua PEMIMPIN ISLAM tanpa kompromi agar meletakan AGAMA itu paling hadapan dan bukan POLITIK.
Bagaimana sahabat sahabat lain memahaminya aku pun kurang pasti,tapi itu apa yang AKU faham.WaAllahu'alam.
Dengan katalain, kepimpinan DS Najib begitu mengambil berat dan prihatin mengenai kesepakatan dan kemuafakatan di antara ulamak, cendikiawan Islam dengan para penulis Maya pro UMNO/BN agar dapat memberikan teguran dna kritikan konstruktif kepada polisi-polisi kerajaan dan dalam menghadapi gelombang fitnah para pembangkang daripada PAS DAP PKR.

Sebenarnya banyak perkara-perkara, nasihat-nasihat dan isu-isu semasa berkaitan dengan Islam diperbincangkan. Terlalu banyak manafaat sehingga difikirkan ianya masih belum mencukupi lagi. Pertemuan dan perbincangan sedemikian amat perlu diadakan lagi bagi memantapkan pergerakan dan penyebaran fakta-fakta kebenaran dan menididk masyarakat agar mengambil jalan wassatiyah dalam semua aspek bidang kehidupan.

Tahniah kepada semua dan tahniah kepada penganjur serta tahniah kepada kepimpinan DS Najib yang berusaha agar penulis maya UMNO/BN terus berintergriti dan sepakat dengan golongan ulama' dan cendikiawan Islam.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...