Rabu, 14 Mac 2012

SAMPAH SELANGOR KU KISAH JUTAWAN SAMPAH PKR SELANGOR.

 
Woo wooo wooo cepat-cepat .. sapa cepat dia dapat !!!! 
" Abang, saya dulu hidup susah. Nak makan pun susah. nak berak pun susah. Nak kencing pun susah. Tapi sekarang abang ... rezeki saya bertambah baik dan cemerlang sejak saya menyertai Kelab Jutawan Sampah PKR Selangor. Tak susah bang ... abang register nama dengan saya bayaran RM100.00 jadi ahli dulu. Saya jadi Upline abang.... kemudian abang cari lagi seploh orang. Saya jamin bang ... dalam masa tak sampai 30 hari abang akan jadi Jutawan Sampah ! Percaya lah ... Lepas tu abang dan saya dan PKR jadi SAMPAH MASYARAKAT" 
Agaknya jika PKR masih berkuasa lagi dialog di atas bakal menjadi kebiasaan di dengar di mana-mana kedai kopi dan ceramah politik PKR. Apabila Regim Pakatang berkuasa , perkara pertama mereka lakukan ialah menguasai PBT kemudian heboh pasai perbelanjaan melampau, ketirisan dan sebagainya. Itu helah sahaja untuk mereka merompak dan menyamun apa yang patot.  

Rupa-rupanya mereka hendak mengaut segala keuntungan secara percuma melalui kontrak perlupusan sampah.  Bayangkanlah. Berapa tan sehari sampah di Selangor ini yang di buang oleh penduduk Selangor. apa susah. Kontrak ambik. Sain baucer inbois itu dan ini. Sampah jangan kutip itu nanti kerajaan Barisan Nasional boleh setel bila rakyat bising. Duit amik .. sampah tinggalkan saja lah di tepi-tepi jalan biar mereput mengikut kaedah bioteknologi. Kalau berbau busuk itu biasalah ... dah bau sampah takkan berbau wangi macam minyak wangi plak kan kan kan ... Jom kita dengar apakata salah seorang yang menjadi downline kepada MLM Kelab Juatawan Sampah PKR Selangor.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

SEKUR LAGI KETUA CABANG PKR SELANGOR NAK BLAH.

 
Wa Nak Blah Mana Boleh Tahan Kena 'Liwat' .... .... .......

PKR ini umpama sepohon pokok yang didiami oleh beberapa spesis beruk, siamang, kera . monyet dan cimpanzi. Tak ketinggalan spesis Sloth.  Setiap cabang pokok ada ketua. Setiap ranting pun ada ketua. Terdahulu sudah seramai hampir 50 lebih pemimpin tertinggi PKR meninggalkan pokok PKR kerana tak boleh tahan dengan Anwar Bin Israel. Pagi cakap lain, tengahari cakap lain petang cakap lain dan  malam dah tentu buat benda lain. Apa kebendernyer? Biasalah kalau dah ketagih yang 'di depan' dan yang 'di belakang' semua sama , sama rasa dan suka-sama-suka. Sukanya hati beliau. Sama seperti kehidupan dan undang-undang rimba dan habitat spesis primat di hutan belantara, saipa kuat menipu dan siapa kuat jilat Ketua Umum PKR akan berjaya menaiki ke puncak pokok. Siapa yang masih berfikir dan bertindak macam 'Sloth' alamatnya bakal dikorbankan begitu saja. Ahli dan pemimpin PKR dari kaum India sudah mula melakukan protes dan tidak mmpercayai lagi kepimpinan tertinggi PKR. Manakala ahli dan pemimpin PKR dari kaum Cina pula lebih berminat hendak menyertai DAP Selangor. Ahli dan pemimpin Melayu PKR pula berpecah kepada tiga kem utama. Walaupun mereka kata perpecahan dalaman mereka tidak menjejaskan prestasi PKR dalam PRU 13 cuba kita tanya kepada DAP Selangor kenapa mereka membuka semakin ramai keahlian dari kalangan orang Melayu ? Mutakhir ini seorang pemimpin di cabang PKR Selangor bakal meninggalkan PKR. Perebutan menjadi calun dan kerusi semakin panas. Di luar nampak tenang tetapi di dalam organisasi PKR Selangor ianya semakin terpecah dan berpecah serta terus berpecah. PKR Selangor tidak mungkin samasekali mencapai kata sepakat dan persetujuan dengan semua ahli dan pemimpin mereka yang berpecah belah. Jika ada pun persetujuan dan gencatan senjata serta tawaran wang itu hanyalah bersifat sementara, Kita kena ingat PKR sendiri mengajar ahli dan pemimpin mereka menjadi kurang ajar dan biadap. Boleh ke orang kurang ajar dan biadap ini bersatu padu? Mustahil.Apa guna mereka memberikan sokongan dan undi kepada pemimpin-pemimpin mereka yang bila berada di puncak kekuasaan bakal melupakan semua yang di bawah. Pokok PKR Sudha Goyang lahhhh ... jawabnya bukan kerana angin tetapi kerana segala spesis primat berebut sesama sendiri.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...