Isnin, 22 Januari 2018

PUNCA & SEBAB MAHATHIR JADI DESPERADO POLOTIK SENDIRI


KAMI Wasiatkan Kepada Zuriat Keturunan KAMI Tujuh Perkara yang mana jika kamu bersatu padu dan berpegang teguh kepadanya selama itulah KAMU AKAN AMAN DAMAI DAN SELAMAT SEJAHTERA

BISMILLAH
Salamun Alaikom 
AL KESAH TANAH MELAYU

WASIAT 7 RAJA-RAJA MELAYU 1. Golongan Polotik memohon izin restu nak perintah sendiri daripada Wakil-wakil Kerajaan Ratu Ingeris.Wakil-wakil gomen Ratu Ingeris geleng kepala.Kata mereka, "Tanah Melayu bukan jajahan dan milik kami"

2.Baliklah rombongan golongan polotik.Termenung kejap.siapa Pemilik Tanah Melayu?Bertanya kepada yang lebih arif.Tok-tok 'Alim buat solat hajat.Dapat alamat.Kena jumpa Dato Undang Nan Ampat.barulah tahu pangkal & hujong.

3.Diberi izinlah kepada golongan polotik.Maka mereka sain Wasiat 7 Raja-raja Melayu tetapi generasi terdahulu lupa nak beritahu generasi terkemudian.Mungkin sebok lawan komunis dan ada macam-macam hal gamaknya.

4.Mula-mula ok lah.Sebab ingatan masih kuat dan majoriti ramai yang tahu.Ini cerita sebelom 31hb Ggos 1957 dan sebelom 1981.

5.Bila mahathir jadi PM dan Presiden parti UMNO pada 1981, mula lah berlaku Sindrom 'Mudah Lupa" , "Ingat-ingat Lupa" dan "Tak Tahu"

6.Mula-mula mahathir buat ialah campor tangan urusan Adat Jelebo.Jadi kes besar.Dato Lembaga Adat tujuh orang di pecat oleh Dato Menteri Sah Alam Pemangku Tok Undang.Kes di bawa ke mahkamah bagi pendapat Badan Kehakiman.

7.Kemudian mahathir haposkan imuniti Raja-raja Melayu ikut cara Gabenor British Malayan Union.Mencabar Hak Istimewa Orang Melayu Perkara 153.

8.Selepas itu mahathir bubarkan UMNO 1946 dan tubohkan parti nya sendiri.

9.Pawang DiRaja Jelebo di pecat dan perot Aur Duri Waris Sarin di buang dari dahan tombo Adat oleh orang semenda.

10.Mahathir hina ulama bukan perwaris nabi dan mengejek baginda Rasul Allah Mohammad bin Abdullah shallallahu alaihissalam tak cukur janggut sebab takde Gillette.

11.Mahathir perkenal Tali Benih & Tali Tanah baharu Melayu baru nak lawan dan ganti Tali Benih & Tali Tanah Asal Berasal Tanah Melayu.

12. Mahathir nak ganti Wasiat 7 Raja-raja Melayu dengan Wawasan 2020.Belom sempat apa-apa, mahthir kena letak jawatan dan di bantah oleh golongannya sendiri yang buat Reformasi.

13.Muncul gambaran Israk Mikraj 1992.

14.Mahathir lawan Pak Lah.

15.Mahathir, Muhyiddin & Shapie Apdal lawan Tok Najib.

16.Mahathir keluar dari partinya dan tuboh parti baru nak lawan Tok Najib.

17.Mahathir bergabong dengan musuh-musuh politik lama nya untuk lawan Tok Najib.

18.Akhirnya, mahathir jadi tak ketahuan.Tidak aman damai dan selamat sejahtera.

19.Apa Punca dan Sebab nya mahathir jadi begitu?

20.sebab mungkiri Wasiat 7 Raja-raja Melayu & tak mengendahkan peringatan Gambaran Israk Mikraj 1992.

21."Lakom Dinukom waliyaddin"

walaikumussalaam wrt

TANAH MELAYU ASAL BERASAL SILANG GUNTING GUNUNG BERANGKAT

Hasil carian imej untuk old map portuguese Malaya

BISMILLAH
Salamun Alaikom
AL KESAH TANAH MELAYU

ASAL BERASAL TANAH MELAYU 


1. Awal Pertama diceritakan, kisah Nabi Allah Adam alaihis-salaam dengan 20 pasang kembar & 40 pupu.

2.Kemudian kisah Habil & Qabil.

3.Kemudian kisah Nabi Allah Syits alaihis-salaam 

4.Kemudian kisah dua orang anak Nabi Allah Syits alaihis-salaam.Seorang bernama Sayyid Anwwas (Anusy) dan seorang bernama Anwar.

5. Sayyid Anwwas dari Tali Benih dan Tali Tanah manusia roh rohani insani asli.Cucu asli Nabi Allah Adam alaihis-salaam.

6.Anwar pula adalah dari zuriat Iblis.Di mana Raja Iblis menukarkan isteri Nabi Allah Syits a.s. dengan anak perempuannya bernama Djalah dan diserupakan dengan isteri Nabi Allah Syits alaihis-salam.Lahirnya bercahaya-cahaya tanpa jasad.Dilahirkan di istana Raja Iblis dan dibesarkan di bawah asuhan Raja Iblis.Setelah dewasa barulah pergi mencari Nabi Allah Syits alaihis salaam dan Nabi Allah Adam.

7.Sedangkan Sayyid Anwwas lahirnya lembaga bayi sempurna.Dilahirkan dalam lingkongan pemukiman Nabi Allah Syits alaihis salaam.Di asuh dan di jaga oleh kedua ibu bapa nya dan Datok nya.

8.Kemudian kisah Nabi Allah Nuh alaihis salaam dan tiga orang anak lelaki nya dan seorang anak perempuan.Bertemu lah dengan keturunan benih manusia roh rohani insani yang terselamat dari pecahan nasab Sayyid Anwwas yang pergi ke Tanah Daratan di tengah Bumi Dunia.

9.Kemudian kisah Nabi Allah Ibrahim alaihis-salaam.Memperteguhkan nasab. 

10. Selepas itu datangnya Zulkarnain.Membina tembok menghalang yaujuj maujuj.maka di bawa tulisan Jawi ke Batitul Maqdis kemudian di bawa ke Lembah Bakkah.Disempurnakan tulisan dan bunyi Jawi.Kemudian di bawa kembali pulang ke Tanah Melayu.

11.Perjanjian Gunung Pertemuan dengan Bathin Terjeli.Mendirikan pemerintahan & pentadbiran Payong Mahkota Silang Gunting Gunung Berangkat.Dato Penghulu Nan Ampat Asal.Jelebo, Sg Ujong, Rembau & Johol.


Hasil carian imej untuk old map portuguese Malaya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...