Khamis, 6 Disember 2012

OPERA SABUN BT 9 GOMBAK- PENGANUT PAKATAM AHZAB SASAULISMA MABOK DARAH.

ANTARA PELAKON WATAK UTAMA DALAM OPERA SABUN BT 9 GOMBAK OPERA SABUN BT 9 GOMBAK pada malam Selasa hari Isnin di mana puak pakatam ahzab sasaulisma menceroboh masuk ke kawasan PDM Bt 9 Gombak. Ceramah provokasi mencela dan menghina UMNO kedengaran. Kawasan PDM tersebut bukanlah kawasan yang pro-pakatam ahzab sasaulisma tapi kawasan kubu kuat UMNO.

Sebagai membantah ceramah sasau puak Pakatam Ahzab Sasaulisma, PEMUDA UMNO turun padang dan menyatakan bantahan secara aman. Akhirnya berlaku pertelingkahan kecil yang menyebabkan Ketua Pemuda di situ cedera dan seorang lebai malang pasngok tercedera di tikam oleh rakannya sendiri. Kejadian itu akhirnya diusaikan oleh FRU dan pihak polis.

LUKA DI BAHAGIAN BELAKANG AKIBAT RAKANNYA SENDIRI TERTIKAM BELIAU.
Insiden seperti ini mudah berlaku lah bila pengikut terlalu taksob dan ikutkan sangat persengketaan peribadi di antara para pemimpin di atas. Hamba menulis mengenai insiden ini untuk mencari solusi bagi menghalang insiden seperti ini berulang-ulang terjadi dan berlaku.

Rugilah menumpahkan darah sesama kita sebab nak pertahankan ideologi politik memasing. Nak buat apa kita pergi terlalu jauh ke dalam pertelingkahan dan persengketaan peribadi di antara pemimpin-pemimpin? Sebab sudah jelas sekarang ini pihak yang berkhianat dan pihak yang benar-benar berkhidmat.

Penganut pakatam ahzab sasaulisma memang terkenal dengan sifat ganas dan brutal mereka di mana jua. Amat jarang sekali mereka gunakan akal budi malah tak pernah pun mereka menggunakan akal budi dalam setiap perkara. Mereka hanya tahu mencarot, mencela dan mengejek untuk menaikkan kemarahan pihak saingan.

Insiden ini tidak perlu diperpanjangkan mahupun di tokok tambah lagi. Tapi pemimpin pas nampaknya macam kemarok dan mabok darah je. Oleh itu Hamba menyeru lah agar pemimpin-pemimpin yang masih waras dan rasional di dalam pas agar bersuara dan menyelesaikan perkara ini secara beradab. Pemimpin UMNONO PROBLEM sebab mereka memang WARAS & RASIONAL.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...