Rabu, 14 Disember 2011

DEWAN MUSLIMAH PAS MENYOKONG SHAHRIZAT MENYAMAN MAQ LEMPIRA ZURAIDA.

SUATU TAMPARAN HEBAT BUAT KUMPULAN PEMBAHARUAN.

Salah satu ketakutan kumpulan Pembaharuan (IKD + UBU + Bekas Reformis 98 kem UBU) ialah penyatuan antara PAS dengan UMNO. Jika ini berlaku segala perancangan mereka akan musnah samasekali. Mereka mahu pemimpin seperti Kak Ijat diketepikan kerana beliau berjaya menyatukan dan mendekatkan dirinya dengan dewan Muslimah PAS tanpa bantuan daripada sesiapa pun. Prospek ini amat mengerikan kumpulan Pembaharuan. sudah tentulah kumpulan Pembaharuan UMNO akan menafikannya dengan cara menuduh pihak yang mendedahkan agenda jahat mereka sebagai ortodoks dan membenci pembaharuan. Ini tidak benar. Tidak ada kumpulan ortodoks, kumpulan konservatif atau apa-apa kumpulan selain kumpulan Pembaharuan sahaja di dalam UMNO. 
GRUP PAS REFORM DI DALAM PAS - ADUKA TARUNA.


Artikel terkini Anuar Mohd Nor yang cuba merosakkan perhubungan baik PEKIDA dengan UMNO  Lihat bagaimana beliau sendiri tidak menyokong penerbitan semula
 '50 Dalil Kenapa Anwar Tidak Boleh Menjadi PM'


UMNO REFORM DI DALAM UMNO - ANUAR MOHD NOR.

Kini Anuar Mohd Nor sedang membina persepsi kononnya unit-unit siber UMNO bertindak sendirian dan secara terpisah. Sedangkan ini tidak benar belaka. Unit-unit siber UMNO saling kenal mengenali antara satu sama lain dan NADI RAKYAT merupakan wadah di mana persefahaman dicapai oleh semua. 

Lihat apa yang telah berlaku pada PAS sejak Muktamar PAS Jun 2011 yang lalu gara-gara gerak kerja puak bekas Reformis 98.

Apakah perjuangan dan matlamat mereka sebenarnya? Tanya Tun Dr Mahathir.

Baca seterusnya di sini GELOMBANG RAKYAT

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PAPA GOMO BERCERITA PASAL CICAK KOBENG TUKAR WARNA,

CICAK KOBENG CAP IKD SUKA MENGAWAN BILA BERTEMU.

Anda wajib membaca pendedahan yang di buat oleh Papa Gomo mengenai gerakan halus lagi berstrategi sejak 1998 mulai meresap masuk secara diam-diam ke dalam UMNO dalam 2001 semakin kuat selepas 2004 dan berjaya melemahkan UMNO /Barisan Nasional pada 2008. Apa pula selepas itu. Kronologi itu di tulis semula  Ini bukan cerita dongeng. 


1998: Kebangkitan Reformasi di dokong oleh lulusan IKD.

2001: Mula menyusup masuk dalam UMNO melalui pemimpin yang pro Anwar. Mula mendesak Tun dr Mahathir turun dengan alasan menjadi liabiliti kepada UMNO.

2004: membantu Pak Lah memenangi PRU 12 dengan majoriti besar. Hasilnya? Anda sendiri tahu ANWAR IBRAHIM DIBEBASKAN. Inilah kejayaan pertama mereka. Mangsa pertama mereka ialah grup MYKMU yang merupakan grup pertama dalam UMNO dalam perang siber. Tak percaya? Nantilah. Habis semua peralatan komputer grup MYKMU di campak keluar oleh grup IKD. 

2008: Pak Lah kalah teruk disebabkan Anwar Ibrahim bebas. Manakala gerakan perang siber telah dilumpuhkan tanpa ada ganti. Mereka mengharapkan agar proksi mereka menggantikan Pak lah malangnya DS najib pula dinaikkan. Bermula gerakan dinamakan GERAKAN ANTI NAJIB -GAN. Mereka mula membawa masuk otai-otai bekas Reformis 98 ke dalam UMNO sebagai 'Penasihat-penasihat siber' Banyak maklumat pejuang siber UMNO telah didedahkan oleh mereka kepada pejuang siber Pakatan dap pkr pas. Bermulalah kononnya PEMBAHARUAN yang membawa idea dan semangat PRO ANWAR.

2011: Kumpulan Pembaharuan yang dianggotai oleh bekas-bekas otai IKD dan Reformis 98 serta Universiti Bangsar Utama mula melakukan desakan dari dalam dan menghapuskan pengaruh-pengaruh kumpulan siber UMNO yang lain. 

Seterusnya sila baca di sini

Selamat membaca dan berfikir mengenainya. Fikirkan juga apa yang Tun Dr Mahathir pernah ucapkan mengenai kebimbangannya mengenai IKD.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

NAH HAMBIK KO! NAK SANGAT TENGOK SCORPENE MENYELAM, TENGOK PUAS-PUAS!

KLIP VIDEO KEMAMPUAN SCORPENE MENYELAM!
NAK HARAPAKAN KUMPULAN PEMBAHARUAN? MEREKA HANYA SIBUK NAK JATUHKAN SHAHRIZAT DAN MENGAGALKAN NFC. 
TQ RAKAN bloger tak bertuan Gelombang Wangsa Maju berjaya membuktikan cakap-cakap kosong kumpulan pembaharuan yang bersarang dalam jentera parti dan sedang sibuk menjatuhkan Shahrizat dan menggagalkan NFC.

Ternyata , Scorpene mampu menyelam. Sekaligus ini menafikan fitnah dan dakyah jahat pihak pakatan haram jadah selama ini. Teramat malu lah mereka semua pada kali ini. 

Untuk pembacaan lanjut sila ke pautan iniKumpulan Pembaharuan Mengabihkan Boreh je.

TEPUK DADA TANYA IMAN!


BERITA BAIK UNTUK SELURUH RAKYAT MALAYSIA, AGENSI PELAPOR KREDIT DIKAWALSELIA AGAR TIDAK KURANG AJAR DAN ZALIM.

BERITA BAIK UNTUK RAKYAT MALAYSIA
AGENSI PELAPOR KREDIT DIKAWALSELIA AGAR TIDAK TERUS MENINDAS DAN MENZALIMI RAKYAT.


Ini barulah betul ! Rakyat sudah terlalu lama tertindas dan di zalimi sesuka hati oleh agensi-agensi pelapor kredit yang kaut keuntungan melalui kezaliman dan penganiayaan ke atas rakyat Malaysia selama ini. 

Terlalu banyak maklumat tidak dikemaskini. Bukan lagi rahsia bahawa agensi-agensi pelapor kredit ini menjalankan usaha-usaha sabotaj dan menindas orang Melayu dan India dalam perniagaan. 

Terutamanya CTOS Sdn Bhd. Inilah agensi paling kurang ajar dan biadap. Apabila berlaku maklumat salah dan perlu dikemaskinikan CTOS Sdn Bhd memberikan pelbagai alasan-alasan bengap dan bahlol sehingga menyukarkan ramai orang. 

Secara tidak langsung CTOS Sdn Bhd telah menguncupkan dan mengecilkan keupayaan kredit seseorang dan menyekat perkembangan perbankan di negara ini. 

Akta Pelaporan Kredit 2010 yang terkini yang telah diluluskan pada jun 2010 akan berkuatkuasa sepenuhnya apabila PPAPK (Pejabat Pendaftar Agensi Pelapor Kredit) di bawah Kementerian Kewangan beroperasi sepenuhnya pada awal tahun depan. 

Jika dibandingkan dengan para punahsihat kumpulan UMNO Reform mengenai AUKU , ternyata usaha kerajaan ini tanpa campurtangan kumpulan pembaharuan lebih membawa impak besar kepada rakyat.

Kumpulan 'Pembaharuan' hanya berminat untuk menjadi Menteri dan EXCO agar mereka dapat mengisi poket mereka yang semakin kekeringan kerana berjuang secara sia-sia semasa kebangkitan Reformasi 98.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

PENGUNDI MUDA MUDI HENDAK MENGUNDI SIAPA?

APA YANG PERNAH DIBERIKAN KEPADA PENGUNDI MUDA MUDI SELAMA INI?
(Suatu Analisa Sejak 2008)

Tun Dr Mahathir menyindir golongan yang mahu memanipulasikan pengundi muda mudi dengan memberikan gelaran 'Superheroes". Hakikatnya baik dari pihak Pemuda UMNO Malaysia mahupun Puteri UMNO termasuk DAPSY, Dewan Himpunan Pemuda PAS, Angkatan Muda Keadilan dan semua sayap muda mudi di dalam parti politik di Malaysia ini, apakah sumbangan mereka kepada pengundi muda mudi selama ini? Tolong berikan kepada hamba senarai penuh mana-mana anak muda mudi yang menjadi jutawan kerana pertolongan dan bantuan daripada mereka yang hamba sebutkan tadi.

Memang benar dan inilah kebenaran paling pahit. Kita melihat betapa gah dan sombongnya barisan saf kepimpinan muda mudi dalam semua sayap parti politik bercerita mengenai kehebatan orang muda. Tapi apakah manafaat yang pernah mereka berikan kepada pengundi muda mudi?


Mereka mahukan undi orang muda mudi tapi apakah manafaat yang bakal orang muda mudi terima nanti? Dimanakah balasan dan pengorbanan pihak-pihak yang disebutkan sebelum ini kepada pengundi muda mudi? Boleh dikatakan tidak ada langsung melainkan aktiviti yang membuang masa dan menghabiskan wang ringgit.


Boleh dikatakan juga semua dana-dana yang disediakan oleh kerajaan di sapu bersih oleh para pemimpin sayap muda mudi dalam semua parti politik dan kumpulan mereka sahaja. 


Perkara ini wajib diperbetulkan. Apa gunanya pindaan kepada AUKU ? Jika pindaan itu hanya menguntungkan saf kepimpinan sayap muda mudi dalam semua parti politik sahaja?


Apa gunya Job Fest , Job Fair dan lain-lain lagi melainkan hanya program yang syok sendiri tanpa ada sebarang impak besar kepada pengundi muda mudi. 


Kenapa tidak diadakan secara besar-besaran pembukaan kepada semua pengundi muda mudi permohonan terbuka untuk mendapatkan modal daripada dana-dana yang banyak diperuntukkan kepada pengundi muda mudi? Kenapa ini didiamkan saja? nampak tak betapa hipokrasinya segelintir pemimpin sayap muda mudi. 


Bila lagi perkara ini hendak diperbetulkan dan bila lagi BARISAN NASIONAL hendak berikan kepada pengundi muda mudi apa yang mereka mahukan yang mampu melonjakkan mereka ke hadapan dengan cepat? Nak harapkan pakatan dap pkr pas jauh api dari panggang.


TEPUK DADA TANYA IMAN!

THE MALAYSIAN POLITICS: WORDS DON'T COME EASY.

WHEN POLITICIAN SINGS THE SONG.
(Beautiful Song But Dreadful Action)


'Words Don't Come Easy' is a song by the Bee Gees in the late 60's. So what it has to do with the Malaysian's politics? A lot ! Malaysian politician loves to talk and his words don't come easy. Why? you have to make a donation of a certain amount to listen to their words. The most acceptable amount of donation is RM10.00 below than that it is considered as showing ungratefulness. Most Malaysian politician are yet to learn to walk the talk especially those from the dap pkr and pas coalition. Yes, they talk and talk and talk endlessly about salvation, corruption, this and that which are , of course, their own figment of imaginations. Take for example, Anwar Ibrahim , Lim Kit Siang , Guan End and the rest of the flock, they talk and talk until they drop dead. But what have they do? Nothing ! The same goes with Pas 'Tok Gurus'; they can talk from morning until the morning next day and in the end you still have to pay them a nominal fee of RM10.00. When you listen to them you have to pay them but for them to listen to you , what price do they pay you? You see, in Malaysia people will not stop talking about politics over a cup of tea, they talk about politics in mosques, in public toilets, in the Parliament, to the press, in the newspapers and they do talk in their sleep. Politics is so important to Malaysians and that is why Malaysia is lagging behind its neighbours in recent years. Sadly to say, Malaysians have stop working and start talking. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KAK WAN JIJAH PENING BILA BANG NUAR KEMAROK SANGAT.

KEMAROK & KETAGIHAN YANG MELAMPAU.


Ini di ambil dan di petik daripada blog rakan Bloger Gerakan Anti PKR (GAP). Akaq Wan Jijah menangis lagi. Pening kepalanya untuk memuaskan nafsu bang Nuor yang semakin kemarok dan ketagihan melampau.  Hancur agama, bangsa dan negara jika  anda mengundi Pakatan DAP PKR PAS. Buat apa mengundi sebuah pakatan yang menyanjung tinggi kebiadapan dan ketagihan seks?

Manakala Papa Gomo melapurkan bahawa Husam Musa lari kecot penakut apabila menukar peguam di saat seorang mangsa difitnah olehnya sebagai bloger RBF mahu memberikan keterangan. Klik di sini PAPA GOMO.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LAGI BUKTI DAP RASIS ADALAH ANTI ISLAM * MELAYU.

SIKAP ANTI ISLAM DAN ANTI MELAYU YANG SUKAR DIKIKIS OLEH DAP RASIS.
(Perjuangan Menafikan Hak Kaum Lain)

Amat jelas kepada kita yang membaca tweet Nga Kor Ming (Bapak Rasis) bahawa DAP Rasis memanipulasikan bantuan kepada sekolah agama untuk kepentingan politik. DAP Rasis tidak melakukannya kerana benar-benar mahu membantu sebaliknya ada udang di sebalik batu. 

Menaja Majlis Berkhatan, memberikan bantuan dalam surau, mengagihkan daging korban dan melakukan senamrobik bukanlah petanda bahawa DAP Rasis itu tidak anti Islam dan tidak anti Melayu. Sebaliknya ianya adalah bukti sifat anti Islam dan anti Melayu itu amat kuat dan sukar dikikiskan oleh DAP Rasis. Ianya dilakukan oleh DAP Rasis sekadar untuk memberikan gambaran palsu sahaja. Bahkan DAP rasis seperti telur di hujung tanduk.

Nga Kor Ming lupa bagaimana DAP Rasis melalui Teresa Kok, Ng Aik Weik, beliau sendiri, DAP Rasis kedah, Ronnie Liu, Karpal Singh, Jeff Ooi telah banyak kali menunjukkan sifat anti Melayu dan anti Islam terutama apabila DAP Rasis mendesak agar Pas Kedah menarik balik larangan ke atas pusat hiburan beroperasi dalam bulan Ramadan. Malah kegiatan kristianisasi yang didalangi oleh pemimpin DAP Rasis melalui gereja sel DUMC memurtadkan umat Islam begitu melukakan hati umat Islam. Menghina para Sultan Melayu. Menghalau peniaga Melayu di Pulau Pinang. Menaikkan kadar sewa di PKNS. Mengherdik dan memaki peniaga Melayu / Islam dalam kejadian kebakaran. Malah DAP Rasis disyakki memperalatkan pemimpin PAS selangor seperti Khalid Samad untuk memohon bantuan Zakat kemudian digunakan untuk membiayai kegiatan kristianisasi tajaan dap Rasis. Ketiadaan Hudud dan Negara Islam dalam Buku Jinggay. Itu baru sedikit. Banyak lagi tindakan-tindakan DAP Rasis yang membuktikan bahawa DAP Rasis akan kekal dengan sikap anti islam dan anti Melayu sampai kiamat dunia.


Kebencian DAP Rasis kepada UMNO bukanlah kerana UMNO itu zalim, boros dan sebagainya sebaliknya kerana UMNO adalah perlambangan sebuah Parti Umat Islam yang kuat selama 54 tahun. UMNO juga adalah lambang perpaduan Melayu. Lambang kekuasaan Melayu. Lambang kepada segala yang DAP Rasis anti yakni Islam, Melayu dan perpaduan kaum.

Fahaman Sosialisma DAP Rasis tidak akan memungkinkan ISLAM dimertabatkan olehnya. Sikap ultra kiasu dan cauvinis DAP Rasis juga tidak mengizinkan DAP Rasis menghormati orang Melayu. 

Justeru itu walau apa pun DAP Rasis cuba tonjolkan imej tidak anti Islam dan tidak anti Melayu itu hanya sandiwara Tok Pekong mereka sahaja. DAP Rasis ini totoks anti Islam dan anti Melayu buat selamanya.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

HARI INI BANYAK ISU MENARIK BRO

ISU-ISU MENARIK
DARI BLOG RAKAN BLOGER TAK BERTUAN
(Mereka Memang Hebat!)


THE FLYING KICK mendedahkan suatu watak ciptaan bernama Tengku Sofia yang disyakki adalah milik DAP Rasis untuk menghina Islam dan Melayu secara terang-terangan. Klik di sini KALAU TENGOK BAHASANYA KITA TAU 'TENGKUSOFIA' BUKAN ORANG MALAYSIA!
Apabila dibandingkan dengan dakwaan bernada sombong angkoh bebal Nga Kor Ming bapak Rasis mengenai Majlis Berkhatan beramai-ramai pula, ternyatalah Dap Rasis ini kuat berbohong kepada orang Melayu dan umat Islam.
Ini semua gara-gara PAS (Pejuang Abdi Sosialis) punya angkara kerana sentiasa mempertahankan DAP Rasis menghina Islam.


Badutrakyat pula melapurkan mengenai kejadian banjir kilat di sekitar wilayah Persekutuan Kuala lumpur. Tempat DAP Rasis jadi ahli parlimen. BANJIR KILAT DI KUALA LUMPUR. Di mana Pakatan dap pkr pas kuat di situlah banyak sulit hidup rakyat.

Manakala Utusan Malaysia pula melapurkan bahawa DAP Rasis telah menubuhkan sebuah panel perunding untuk menyelesaikan kemelut bantahan panglima perang kaum india yang diwakili oleh Karpal Singh dan P Ramasamy. Macam-macam panel yea. Panel Penyingkiran Maharaja Goon End anak bapak tak sudi tubuhkan ke?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

KLIP VIDEO HASAN ALI " SAYA SETIA KEPADA ALLAH SWT!"

SEBARKAN SECARA MELUAS DI MERATA-RATA PENJURU ALAM MAYA

Akhirnya Hasan Ali bersuara menyatakan pendiriannya. Apabila PAS melancarkan Buku Negara Kebajikan Tanpa Hukum Hudud ini membuktikan bahawa PAS sejak 1951 hanya memanipulasikan isu Hudud. Menegakkan TAUHID adalah perjuangan kesinambungan dan warisan Rasulullah s.a.w. Setelah hampir seribu tahun umat Islam dan TAUHID di tekan dan di tindas serta dicemari oleh fahaman-fahaman salah kini umat Islam wajib kembali kepada perjuangan asal yakni MENEGAKKAN TAUHID. Tanpa asas TAUHID YANG BENAR umat Islam tidak akan mampu bangkit mengatasi apajua.KLIK DI DISINI UNTUK MENYERTAINYA


TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...