Isnin, 12 Disember 2011

BERANTAKAN PAKATAN DAP PAS PKR GARA-GARA PAPAGOMO.

PAPAGOMO

Perbezaan ketara antara PapaGomo dengan Tun Faisal ialah bila PapaGomo menulis Anwar Ibrahim menjadi sasau, akaq Wan Jijah menangis, Nurul Izzah hilang pertimbangan, Tony Phua menjadi cemburu dan  Goon End sanggup menyelam dalam Scorpene. Bila Tun Faisal menulis beliau terpaksa bercerita dongeng mengenai konspirasi terhadapnya. 

PapaGomo mampu menjadikan Pakatan DAP PKR PAS berantakan. Sama seperti bloger UMNO Pulau Pinang yang mampu mengoncangkan jantung hati Goon End sampai ke Unit Rawatan Rapi beberapa kali. 

Bukanlah memuji melampau-lampau tetapi inilah hakikatnya. Fikirkanlah tatkala kepimpinan Pakatan dap pkr pas berada di kemuncak kepopularitian tiba-tiba mereka jatuh menjunam hanya disebabkan oleh gerombolan penulis-penulis picisan seperti PapaGomo dan kumpulan bloger UMNO Pulau Pinang. 

Nama PapaGomo lebih digeruni oleh kepimpinan Pakatan DAP PKR PAS sehingga Tulangbesi bloger totok PAS terpaksa berdoa depan kaabah mohon diberantakkan kumpulan bloger pro UMNO. Namun yang terus berantakan adalah kepimpinan DAP PAS PKR. Begitulah impaknya yang diberikan oleh PapaGomo kepada Pakatan DAP PKR PAS. Fikirkanlah dan renungkanlah.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

FINALLY TUN FAISAL HAS FOUND HIS BALLS BUT ITS OFFSIDE.

THE SCREAMING BANSHEE.
(Why Tun Faisal Has To Listen To His Fairy Godmother?)

Being fair is the most important thing. In reply to the question put forward by Azli Shukri about my previous posting ( I wonder why so many people are dragged in by Tun Faisal in order to defend himself) Tun Faisal made an entry click here TUN FAISAL BLOG.

The funny thing is that Tun Faisal had to tell a fairytale of a conspiracy against him. According to his fairytale this had been forewarned to him by 'somebody' let's say His 'Fairy Godmother'. (Sounds similar to Anwar Ibrahim's Conspiracy Theory) Well Tun Faisal had to cling on something before he rambling about his innocence. 

Tun Faisal gave two reasons. First you must read the thread in question from below to top. Is it important ? I give him the benefit of the doubt.

Secondly, you must understood the whole context according to his explanation. What a lame excuse for an over achiever like himself. 

I reproduce here again what he worte in the thread. In what context should we understand it when he wrote these:-


And this :-

If you read it either from bottom to top or from top to bottom or upside down or loop side, the idea is clearly there. It is not an answer but an explicit explanation based upon his own conviction . 

Well it not me who wrote those things and surely it's not me who told his 'Fairy Godmother' about the conspiracy against him. I wonder if Tun Faisal can give me his 'Fairy Godmother ' number. That's make you wonder whether Tun Faisal also succeeded in making connections and networkings in the realm of fairies.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

1998 DAN KERAKUSAN ANWAR.

Seorang rakan bloger telah mengimbau kembali peristiwa pada tahun 1998 dan kerakusan Anwar Ibrahim. Artikelnya begitu menarik. Anda perlu membacanya untuk memahami apakah yang sedang dilakukan oleh bekas pro Anwar di dalam UMNO. Klik di sini SRIKANDI BANGSA.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

DAP RASIS MAHU JAWATAN MENTERI BESAR SELANGOR DAN PERAK?


Petikan lapuran dari SINAR HARIAN.

DAP intai kerusi Menteri Besar
Oleh : MOHAMMAD FAIRUZ JUMAIN
Tarikh : December 11, 2011

DAP
SHAH ALAM - DAP dikatakan mempunyai cita-cita besar untuk menduduki kerusi Menteri Besar Selangor dan Perak selepas pilihan raya umum akan datang.

Berikutan itu, parti berkenaan didakwa mengatur strategi dengan meletakkan calon Melayu di beberapa kawasan di kedua-dua negeri itu.

Di Selangor, DAP dikatakan berhasrat mahu mengambil alih kawasan yang ditandingi Pas dan PKR, antaranya kerusi Paya Jaras, Pelabuhan Klang dan Sri Serdang.

Pada pilihan raya umum lalu, pakatan pembangkang diwakili calon Pas, Khairuddin Othman di Paya Jaras tetapi tewas kepada calon BN, Datuk Muhammad Bushro Mat Johor. Manakala di Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah yang telah meng­isytiharkan diri sebagai Adun Bebas mewakili PKR, menewaskan calon BN dan Bebas.

Di Seri Serdang, calon Pas, Ahmad Idzam tewas kepada penyandang daripada BN, Datuk Muhammad Satim Diman.

Sumber Pakatan Rakyat (PR) memberitahu Sinar Harian, DAP sedang mengintai sekurang-kurangnya lapan kerusi lagi di Selangor, dan fokus mereka adalah kawasan yang ditandingi Pas dan PKR tetapi tewas.

Parti itu dikatakan kini semakin agresif untuk menonjolkan diri sebagai parti berbilang kaum, bukan semata-mata parti orang Cina atau India dalam usaha mereka untuk mengetuai kerajaan negeri apabila menang pilihan raya kelak.

“Mereka sedar ada undang-undang menetapkan bahawa hanya orang Melayu yang beragama Islam boleh jadi Menteri Besar. Dan itulah yang berlaku di Perak pada pilihan raya umum lalu. Walaupun DAP menang banyak kerusi tetapi ia masih tidak boleh jadi ketua kerajaan.

Jadi sekarang mereka sudah ambil pengajaran daripada Perak, dan mahu letak ramai calon Melayu untuk memastikan kerusi Menteri Besar tetap jadi hak mereka, bukan Pas atau PKR lagi,” katanya.

Dalam pada itu, katanya, DAP juga semakin berani bertindak demikian atas alasan orang Melayu semakin hilang percaya kepada Pas dan PKR.

Menurut sumber itu lagi, DAP bagaimanapun berkeras untuk tidak menggugurkan calonnya yang menang pada pilihan raya umum lalu terutamanya wakil rakyat Cina kerana mahu mengekalkan sokongan.

“DAP amat berkeras dalam soal ini, mereka mahu kekalkan dominasi sokongan kaum Cina di samping cuba mengembangkan sokongan orang Melayu. Apa yang paling penting, DAP pasti mempu­nyai beberapa calon Melayu di Selangor dan beberapa negeri lain nanti,” katanya.

Sementara itu, Setiausaha Pas Selangor, Khairuddin Othman menegaskan, tidak timbul isu DAP mahu mendapatkan kerusi daripada Pas mahupun PKR kerana pembahagian kerusi masih kekal mengikut pilihan raya umum 2008 lalu.

“Jika DAP mahu meletakkan calon Melayu, maka parti tersebut boleh letak berdasarkan pembahagian kerusi yang telah ditetapkan. Apa yang penting, kerusi masih kekal mengikut 2008, mereka tidak boleh mengambil kerusi Pas mahupun PKR semata-mata mahu meletakkan calon Melayu,” katanya.

Khamis lalu, Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor, Khalid Samad dalam satu kenyataan bertegas pihaknya tidak akan tunduk kepada tuntutan DAP kerana langkah tersebut bukan jaminan bahawa DAP akan beroleh kemenangan.

http://www.sinarharian.com.my/politik/dap-intai-kerusi-menteri-besar-1.11637 


Bukan rahsia lagi impina dan cita-cita besar DAP Rasis untuk menguasai jawatan Menteri Besar dan Perdana Menteri Malaysia melalui calun-calun Melayu. Bagi Melayu yang mengimpikan jawatan-jawatan tersebut sudah tentulah mereka masuk DAP Rasis. Kalau masuk UMNO mereka terpaksa menunggu giliran di belakang seramai 3.2 juta ahli UMNO. Kerana itulah ada seorang farmasis mengatakan untuk naik lebih cepat kena kenal ramai orang. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!MALAYSIAN INSIDER TUDUH UTUSAN MALAYSIA BOHONG BAGI PIHAK MALAYSIAKINI?

Berita yang dikeluarkan oleh Malaysiakini pada 9hb Disember 2011 lebih awal dari Utusan Malaysia.Berita yang keluar di Utusan Malaysia pada 11hb Disember 2011 yang menjadi asas pertuduhan oleh Malaysian Insider.

PAS nafi Hasan Ali, Nasharudin digugur jadi calon PRU-13

Oleh Melissa Chi
December 11, 2011 

SHAH ALAM, 11 Dis — PAS menafikan laporan Mingguan Malaysia hari ini bahawa Datuk Dr Hasan Ali dan Nasharudin Mat Isa telah digugurkan daripada bertanding semula dalam pilihan raya umum ke-13. 

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang (gambar) berkata, partinya belum memuktamadkan senarai calon yang bakal bertanding kali ini. 

“Isu calon belum dibawa lagi. Kami tidak tahu bila pilihan raya umum akan diadakan. Tunggu hingga hari penamaan calon. 

“Tidak benar, tidak benar. Kami belum melihat lagi senarai calon,” kata Hadi selepas melancarkan Dokumen Negara Berkebajikan: Tawaran PAS di sini hari ini. 

Laporan akhbar pro-Umno itu berkata Hasan yang juga Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, akan digugurkan daripada menjadi calon pilihan raya umum. 

Sumber-sumber mengesahkan bahawa nama Ahli Dewan Undangan Negeri Gombak Setia itu telah ‘disingkirkan’ oleh PAS Selangor dan direstui kepimpinan pusat. 

Menurut laporan akhbar itu, PAS pusat turut menggugurkan beberapa pemimpin yang selama ini tidak disenangi oleh kumpulan pro-Datuk Seri Anwar Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Erdogan dan antaranya Nasharuddin yang merupakan bekas timbalan presiden parti. 

Pada 2008, Nasharudin bertanding di kerusi Parlimen di Kelantan. 

Kata akhbar itu, pengguguran Hasan sebagai calon PAS pada pilihan raya umum sememangnya telah dijangka dan ia hangat diperbincangkan di blog-blog tempatan. 

Ia berikutan kenyataan Ketua Penerangan PAS Selangor, Shaari Sungib yang dipaparkan dalam beberapa blog bahawa kemungkinan besar Hasan akan digugurkan daripada menjadi calon parti itu. 

Shaari memberi alasan bahawa Hasan tidak mendapat jumlah pencalonan yang mencukupi dari setiap cawangan. 

Ketika diminta mengulas isu yang sama, Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu menolak penjelasan Shaari. 

“Kami tidak tahu sama ada kami akan dicalonkan ataupun sebaliknya (di peringkat bahagian),” kata beliau. 

Mohamad juga enggan mengulas isu berkenaan pembahagian kerusi di kalangan komponen Pakatan Rakyat. 

“Masih di peringkat akhir perbincangan,” katanya lagi.
http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pas-nafi-hasan-ali-nasharudin-digugur-jadi-calon-pru-13/

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MALAYSIAN POLITICS: I HAVE A DREAM !


Translation: We fight not only to substitute Prime Minister but also the system. Eliminate graft and racist.

Another 'Lucy In The Sky With Diamonds'. Perhaps we have another Martin King Luther in the making.  By the way what change of system that is dreamed by that bugger anyway? The Republic of Sexuality Independence? Read further here TENGGARA IS SOUTHEAST

TEPUK DADA TANYA IMAN!MALAYSIAN POLITICS: THE DESPERATION OF A GRUMPY OLD MAN OVER A YOUNG JOURNALIST.


Anwar Ibrahim seem to be out of his mind lately. His desperations manifest in a lot of way. Perhaps this is the only way out for his defence lawyers to establish the plea of temporary insanity. How could a young journalist like Papa Gomo is a threat to the national security? Yes, he is a journalist and not a pharmacist turned into a politician. And yes, he lives in Malaysia and not in the state of Oregon , Unites States of America. And NO he is not pushed up through business and political acquaintances. And NO he is certainly not contesting in the next GE 13.  Lastly, we never heard Papa Gomo gives any speech in Indonesia to rally Ganyang Malaysia campaign. But certainly he is that young bravado who is brave enough to dare a grumpy old man like Anwar Ibrahim. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...