Khamis, 12 Mei 2011

X-KLU-SIXTY TWO: VIDEO SEKS ANWAR VERSI KARAOKE DAN KALER GITU. JANGAN MARAH ARR


HA HA HA HA HA HA HA .. MAAF JS GELAK AGAK KURANG SOPAN TAPI SAKSIKANLAH VIDEO VERSI TERBARU ANWAR INI KEMUDIAN FIKIRKAN SENDIRI, ADAKAH ANWAR INI HENDAK DIJULANG SEBAGAI PERDANA MENTERI?
Nak tahu mengenai ulasan Brek Kereta Anwar sila ke link ini DR NOVANDRI [ M.i.M]

PKR SELANGOR SEMAKIN DUNGU DAN ZALIMI RAKYAT. VIDEO KHAS KG SG KERANDANG.

Semalam, kejadian di Kg Sg Kerandang Hulu Selangor begitu menyayat hati, Tapi semalam videonya tidak ada. Pada hari ini, saksikan video kejadian tersebut dan lihatlah kezaliman Rejim Ketuanan Rakyat Merakyatkan Ekonomi Selangor. Dari Hulu ke Kuala Selangor, PKR Selangor merampas HAK RAKYAT di bawah KETUANAN RAKYAT dan MERAKYATKAN EKONOMI.
Anda masih mahu mempercayai Rejim Ketuanan Rakyat Pakatan Jahat ASDAPKR ini?
Di mana TUANNYA RAKYAT ?

WAJIB BACA: PERUTUSAN PRESIDEN UMNO SEMPENA ULANGTAHUN KE 65 UMNO.

Semalam genaplah 65 tahun penubuhan UMNO berbakti kepada agama, bangsa dan negara. Sepanjang tempoh itu juga pelbagai dugaan dan rintangan dilalui mematangkan UMNO. Berikut adalah rakaman video perutusan Presiden UMNO, Yang Amat Berhormat Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Perdana Menteri Malaysia.
UMNO TERUS MAJU UNTUK RAKYAT MALAYSIA!

KECIL HATI, BESAR HAJAT. ADA TERIMA JEMPUTAN KE PWTC SEMALAM?

Nak tergelak membaca entri terkini Papa Gomo yang mempunyai tajuk yang hampir sama dengan entri JS pada kali ini. Entah di mana silapnya, sambutan ulangtahun ke 65 UMNO semalam menjadi bualan hangat di kalangan para bloger. JS ada menerima undangan, tapi daripada UMNO Terengganu bagi acara sambutan di Terengganu. Terimakasih kepada rakan JS yang menjemput. Disebabkan kesibukan tugas harian, JS juga tidak dapat hadir bersama semalam di PWTC. JS percaya dan yakin, jika para bloger pergi ke sana pun takkan kena halau punya. Memanglah tiada jemputan rasmi, namun sambutan itu bukan bersifat Privasi. Ianya terbuka untuk semua. 2 bloger yang dihantar oleh Gomo untuk buat liputan pun tidak menerima jemputan dan tidak di halau daripada membuat liputan. 

1. Malas hendak mengulas panjang mengenainya tapi JS ingin utarakan pendapat JS sahaja. Sambutan semalam bukan bersifat Privasi dan mana-mana ahli serta penyokong UMNO serta orang awam boleh hadir ke sambutan tersebut. Bagi JS soal menerima atau tidak jemputan rasmi bukanlah pengukur kepada kepada sebarang nilai dan penghargaan. 

2. Namun, JS turut bersimpati dengan keluhan dan luahan rasa rakan-rakan bloger JS, ialah kalo iya pun, Jawatankuasa sambutan ulangtahun UMNO ke 65 takkan sampai terrrrrr -lupa nak sebut-sebut bloger datang, iya tak? Bak kata Gomo, ramai pemimpin UMNO yang amat menghargai jasa-jasa bloger, terimaksih kepada mereka.

3. Kami bloger jalanan ini tahulah membawa diri memasing bagi memastikan Barisan Nasional menang besar dalam PRU 13 nanti. Cuma dibimbangkan janganlah berkecil hati walaupun hajat besar nak menyambut bersama-sama di PWTC semalam.

SELAMAT ULANGTAHUN KE 65 UMNO ! 

WAJIB BACA: JEFF OII & DAP, POLEMIK DALAMAN DAP.

Rakan bloger JS , rbf telah mendedahkan 1 analisa terbaik mengenai Isu Agenda Kristian yang di bawa oleh bloger bebas Zakir bigdotcom. Sebelum itu, papa gomo turut membidas Zakir bigdotcom atas isu yang sama. Malah sebelum daripada itu, 2 entri JS juga turut mempersoalkan samada isu tersebut benar-benar asli atau ada Agenda Tersembunyi. Daripada kesemua entri dan analisa, didapati bahawa Isu tersebut sememangnya ada Agenda Tersembunyi yang bermatlamatkan serampang berbagai mata.

Gambar Kredit RuangBicaraFaisal [rbf]


1. Bloger rbf mempersoalkan dari manakah Zakir bigdogdotcom memperolehi maklumat tersebut ? Jawapannya ada dalam gambar di atas dan berdasarkan kepada analisa kenyataan Jeff Oii yang mengatakan bahawa beliau sedang sibuk dengan iPad beliau di waktu kejadian. Menurut rbf lagi, secara logik dan kewarasan akal, sudah tentulah Zakir bigdogdotcom memperolehi maklumat itu daripada seseorang yang hadir dalam majlis tersebut dan sudah tentulah si Jeff Oii. Ini diperkuatkan lagi dengan fakta bahawa keduanya adalah bersahabat baik sebelum PRU 12 dalam sebuah perkumpulan bloger termasuk gambar di atas. Baca selanjutnya di sini Ruang Bicara Faisal.

2. Persoalan seterusnya ialah kenapa Jeff Oii berbuat begitu ? Menurut rbf, Jeff Oii berbuat demikian  kerana 

Pertama : Mungkin di dorong oleh rasa tidakpuashatinya dengan ikrar tersebut memandangkan beliau seorang penganut Buddha (disahkan sendiri oleh Jeff Oii bahawa dia adalah seorang penganut Buddha)

Kedua:, Di samping menghentam dan mencantas rakan DAP lain yang membawa agenda tersebut, Jeff Oii mampu meraih publisiti untuk dirinya tanpa disyakki oleh rakan-rakan DAPnya.

Ketiga:   Isu ini mampu menjatuhkan maruah para bloger pro BN yang amat ditakuti oleh Pakatan Jahat PASDPKR sekaligus menjadikan grup bloger Zakir bigdogdotcom sebagai grup mendominasi pasukan siber Barisan Nasional. Isu ini mampu memecahbelahkan dan menimbulkan isu lain yang membawa kesan buruk kepada bloger pro BN lain dengan kerajaan Barisan Nasional.

Keempat:   Kerajaan Barisan Nasional mampu diugut dan diletakkan dalam keadaan serba salah bagi mengoyahkan kembali kekuatan Barisan Nasional yang kini semakin kukuh.

3. Jadi jelaslah bahawa Isu Agenda Kristian ini sebenarnya adalah Isu Polemik dalaman DAP sendiri. Wujudnya percanggahan dan diskrimasi kuat antara ahli dan pemimpin DAP yang beragama Kristian dengan yang bukan beragama Kristian. Ini menunjukkan bahawa DAP sedang mengalami pertelingkahan dalaman yang begitu serius sehinggakan Jeff Oii meminta bantuan rakan blogernya dahulu untuk talian hayat. di samping  menjuarai Isu ini tanpa disyakki oleh musuh politiknya di dalam DAP. Begitu liciknya permainan dan helah politik adu domba Jeff Oii dan bloger Zakir bigdogdotcom ini.

Zakir sepatutnya di soal siasat oleh Polis dengan segera termasuk Jeff Oii dan kepada rakan-rakan Jeff Oii di dalam DAP, berapa lama lagi agaknya PEKUNG dalaman DAP ini bakal meletup? Anwar sudah semakin rimas dan menyampah dengan DAP. Tepuk Dada Tanya Iman.

EDISI SARAPAN: Pemerintah Adil Saksama.


Siapakah Pemerintah Adil dan Saksama di sisi Allah Subhanahu wa Ta'ala? Barangsiapa diredhai oleh Allah Subhanahu wa Ta'ala sebagai Pemerintah Adil dan Saksama maka sekelian mahkluk ditundukkan kepadanya serta dipermudahkan semua urusan. Apakah kelayakan dan ciri-ciri seorang Pemerintah Adil dan Saksama?
1. EDISI SARAPAN SENAMAN MINDA DAN AKAL mengajak semua pembaca dan menyampaikan apa yang di baca kepada ahli keluarga, rakan-rakan dan jiran-jiran dan bertanyalah kepada mereka soalan di atas Siapakah Pemerintah Adil dan Saksama?

2. Sebagai panduan, di sini diceritakan sebuah kisah saidina Ali karamullahiwajhah radiyallahuanhu yang pernah di tanya soalan yang sama semasa beliau menjadi khalifah / amirul mukminiin:-
Pada suatu ketika, seseorang telah bertanya kepada saidina Ali karamullahiwajhah radiayallahuanhu,
" Ya Amirul mukminiin, kenapakah keadaan umat sekarang ini kacau bilau dan banyak berlaku fitnah sedangkan sebelum ini keadaan aman dan tenteram?'
Lalu di jawab oleh saidina Ali karamullahiwajhah radiyallahuanhu seperti berikut
" Wahai si polan bin si polan, dahulu umat ini semuanya berakhlaq seperti aku dan sekarang umat ini berkelakuan seperti kamu."
 3. Renungkanlah jawapan yang diberikan oleh saidina Ali karamullahiwajhah radiyallahuanhu ini dan juga pertanyaan oleh si penanya tersebut. Peristiwa tersebut benar-benar berlaku dan bukanlah rekaan JS. Dari peristiwa itu kita memahami, jika rakyat berkelakuan liar dan ganas walaupun mempunyai seorang Pemerintah Adil dan Saksama seperti saidina Ali karamullahiwajhah radiyallhuanhu, maka sudah tentulah rakyat tidak dapat menilai dan menghargai pemerintahan Adil dan Saksama.

Bersama-sama kita renungilah isah di atas dan kita bertanya apakah benar-benar kita mempunyai sebuah pemerintahan zalim dan menindas rakyat? Atau sebuah pemerintahan Adil dan saksama selama 53 tahun ini? Renunglah jauh ke dalam lubuk hati kita. Fikirkanlah dan pertimbangkanlah. Tepuk Dada Tanya Iman.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...