Khamis, 25 Oktober 2012

PAKATAM REBAH ADALAH AGAMA BARU JOM UBAH ISLAM.

Setelah selama empat tahun berhujah dengan kelompok berok, kera siamang dan cendekah yang menamakan diri mereka cacaimarba Pakatam Pejuang Agama Rakyat Baru; adalah jelas kepada Hamba bahawa PAS Agamanya ISLAM PAKATAM, PKR agamanya PLURALISMA PAKATAM dan DAP agamana KRISTIAN PAKATAM.

Kenapa Hamba katakn begitu ?

Pok Nik telah diberikan imej Nabi oleh PAS.

Anwar Ibrahim diberikan imej Imam Mahdi

Guan E-Neneng diberikan Imej Kalipah / Tokong.

Apa buktinya ?

Bukti banyak sangat !

Itu sebab kenapa PAS KATA NAK GANTI UMNO bermakna NAK GANTIKAN AGAMA ISLAM BAGI ORANG MELAYU DENGAN AGAMA PAKATAM.

DAP akata Jom Ubah ! Ubah APA?
UBAH AGAMA RAKYAT MALAYSIA IKUT AGAMA PAKATAM REBAH!

PKR kata KETUANAN RAKYAT!
Ketuanan apa ?
Rakyat Apa?
KETUANAN RAKYAT GANTI KETUANAN ISLAM !

Bukankah semua pemimpin DAP membawa doktrin Kebebasan Teologi berdasarkan kepada ideologi Sosialis Religus?

AGAMA DITAKRIFKAN MENGIKUT SELERA DAN KEHENDAK NAFSU MASING-MASING?
Di atas propaganda dan dakyah kononnya semua agama yang ada pada hari ini adalah dogma-dogma lama dan perlu di UBAH ... begitlah asas kepercayaan PAKATAM.

Anda sayangi AGAMA ANDA?

JANGAN BIARKAN PAKATAM REBAH GANTI DAN UBAH AGAMA ANDA DENGAN MENOLAK PAKATAM PADA PRU 13 !

BINASALAH PAKATAM!

SATU LAGI PROJEK RAMPAS 654.37 HEKTAR TANAH RAKYAT OLEH PAKATAM SELANGOR.


419.57 hektar Tanah Di Rampas Milik Melayu
451.62 hektar Tanah Dalam Prosiding Di Rampas
JUMLAH 654.37 HEKTAR TANAH MELAYU DI RAMPAS PAKATAM PUAKA SELANGOR !
Sesuai dengan KETUANAN RAKYAT maka semua hartabenda privasi termasuk tanah milik rakyat jelata adalah MILIK PAKATAM RAKYAT DI MANA-MANA JUA.

Latarbelakang Fakta:-
Sekumpulan bekas peneroka Felda Sungai Buaya,Rawang dan waris mereka menuntut kerajaan negeri Selangor memulangkan tanah seluas 419.57 hektar milik mereka yang didakwa dirampas pada 2010 dan membatalkan prosiding perampasan terhadap tiga lagi keping tanah seluas 451.62 hektar milik mereka di Mukim Serendah,Hulu Selangor.Kira-kira 40 orang yang mewakili 362 bekas peneroka dan waris terbabit berkumpul di hadapan Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor pada pukul 11.30 pagi dan memegang pelbagai kain rentang bagi menyatakan tuntutan mereka terhadap Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.Mereka turut menyerahkan memorandum kepada kerajaan negeri menerusi wakil mereka Noryzal Zainal Abidin.Berdasarkan memorandum itu,bekas peneroka terbabit mendakwa pada 1994 mereka telah menubuhkan satu syarikat dikenali sebagai Murna Jaya Development Berhad (Murna Jaya) bagi menjual dan memajukan tanah mereka secara usahasama dengan mana-mana pemaju yang berminat dan berkemampuan.Seterusnya pada 1996,Murna Jaya telah mengikat perjanjian usahasama dengan syarikat pemaju dikenali sebagai Bandar Sungai Buaya Sdn Bhd (BSB) untuk memajukan keseluruhan tanah peneroka menjadi sebuah bandar baharu di kawasan itu. BSB kemudian telah membangunkan sebahagian daripada tanah peneroka dengan mendirikan rumah kediaman dan blok kedai kira-kira 3,275 unit,bagaimanapun sekitar 1998,BSB tidak dapat meneruskan projek itu dengan lancar disebabkan kejatuhan ekonomi serantau sehingga akhirnya memaksa BSB menghentikan terus kerja pembangunan di kawasan itu. 
Rampasan Yang DiLakukan Oleh Pakatam Puaka Selangor 
Ekoran itu, persetujuan telah dicapai di mana menjadi tanggungjawab BSB untuk memulangkan kembali kira-kira 654.37 hektar tanah milik peneroka dan sebahagian lagi tanah di Mukim Serendah, Hulu Selangor, sebagai ganti rugi atas kegagalan BSB menyiapkan projek itu selaras dengan perintah Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bertarikh 16 Mei 2005 yang mengarahkan BSB berbuat demikian. Kesemua tanah yang perlu dipulangkan kembali kepada Murna Jaya telah didaftarkan atas nama BSB sebagai tuan punya berdaftar kecuali tanah di Mukim Serendah.Bagaimanapun disebabkan BSB menghadapi masalah kewangan yang serius segala perancangan untuk memulangkan serta mendaftarkan semula tanah tersebut atas nama Murna Jaya tidak dapat dilaksanakan disebabkan kegagalan BSB menjelaskan cukai tanah yang telah tertunggak.Akhirnya pada awal 2009,Murna Jaya telah menerima satu notis sebagai tuanpunya benefisial berhubung dengan kegagalan tuan punya (BSB) menjelaskan cukai tanah yang tertunggak sebanyak RM8.22 juta.Ekoran itu,Murna Jaya telah mengambil inisiatif untuk menyelamatkan tanah tersebut seperti menghantar beberapa pucuk surat kepada pihak kerajaan negeri untuk mengemukakan beberapa cadangan tetapi usaha itu gagal dan pada 11 Ogos 2011 mereka menerima surat daripada Lembaga Perumahan dan Hartanah Selangor memaklumkan bahawa lapan hakmilik tanah mereka berkeluasan 419.57 hektar telah dirampas mengikut Akta Perampasan Tanah.Ketika ini kerajaan negeri juga telah memulakan prosiding bagi merampas tiga lagi hakmilik tanah seluas 451.62 hektar di Mukim Serendah atas alasan cukai tertunggak sebanyak RM3.5 juta. 
Murna Jaya melalui peguam mereka iaitu Tetuan Wan Haron & Associates telah menerima surat daripada Jabatan Insolvensi Malaysia bertarikh 26 Julai 2012 yang menyokong permohonan Murna Jaya untuk penangguhan prosiding perampasan itu untuk jangkamasa enam bulan bagi meneliti dokumen berkaitan tetapi sehingga kini Menteri Besar didakwa masih belum membuat keputusan berhubung permasalahan itu. Sehubungan itu peneroka terbabit menuntut kerajaan negeri menerima cadangan Murna Jaya untuk menyelesaikan jumlah cukai tertunggak bagi kesemua 2,152.8 hektar tanah yang telah dirampas termasuk tanah yang terlibat dalam prosiding perampasan di Mukim Serendah secara berperingkat seterusnya memulangkan kembali tanah berkenaan kepada Murna Jaya untuk diteruskan pembangunan. Mereka turut menuntut kerajaan negeri mempercepatkan dan menanggung segala kos perbelanjaan untuk proses pecah tanah itu seterusnya mengeluarkan geran berasingan kepada setiap pembeli atau pemilik rumah atau tanah masing-masing selain menaik taraf kemudahan asas serta melaksanakan projek pembangunan yang dijanjikan sebelum ini. Sementara itu, wakil peneroka terbabit,Abu Hasan Mohd Sidek,yang telah menetap di sana sejak 40 tahun lepas merayu supaya kerajaan negeri bertimbang rasa dengan menerima tuntutan yang dikemukakan oleh mereka. “Kami akan bayar tunggakan cukai tetapi secara berperingkat kerana kami orang susah. Kami beri tempoh selama 14 hari untuk Menteri Besar membuat keputusan terhadap tuntutan kami sebelum kami ambil tindakan lebih drastik dan tegas selepas ini,” katanya.
BINASALAH PAKATAM SELURUHNYA! 

HINA DAP, ANWAR AIB BRAHEEM, HJ HADI & POK NIK MENYAMAI MENGHINA HUDUD.

Soi Lek Menghentam Pembohongan Propaganda DAP Kononnya Negara Yang Melaksanakan Hudud Bebas Jenayah & Korupsi Ternyata ini tidak benar pada suasana realiti pandangan dunia yang amat prejudis kepada Islam dan Hudud di mana dari 11 negara yang melaksanakan Hudud 8 darinya di label sebagai negara korupsi dan paling tidak stabil dan selamat. 

Soi Lek bukanlah salah seorang pemimpin favorit Hamba tapi Hamba hormati keberanian beliau mengakui kesilapannya jika dibandingkan dengan Anwar Aib Braheem Ketua Dewataraya Pakatam Puaka.Baru-baru ini kenyataan beliau telah dijadikan propaganda oleh cacaimarba Pakatam Puaka bila beliau menyentuh mengenai PROPAGANDA DAP yang MEMPOLITIKKAN HUDUD kepada masyarakat bukan Islam.
APAKAH SEBENARNYA KENYATAAN CHUA SOI LEK YANG DIKATAKAN SEBAGAI MENGHINA HUDUD?

BERIKUT IALAH TEKS UCAPAN CHUA SOI LEK YG SENGAJA DIBERIKAN KEFAHAMAN MAKNA LAIN OLEH CACAIMARBA PAKATAM BAGI PROPOSISI MEREKA BAHAWA CHUA SOI LEK MENGHINA HUDUD:-

CHUA SOI LEK:-
"DAP MENYAKINKAN MASYARAKAT BUKAN CINA (TERSASUL) ..EHH BUKAN ISLAM BAHAWA HUDUD AKAN BERJAYA MENGURANGKAN KADAR JENAYAH & KORUPSI DAN INI (PROPAGANDA DAP TERSEBUT) ADALAH SUATU PEMBOHONGAN YANG BESAR KERANA 11 NEGARA YANG MEMPRAKTIKKAN HUDUD 8 NEGARA DISENARAIKAN SEBAGAI NEGARA YANG PALING KORUP DI DUNIA MALAH DILABELKAN SEBAGAI NEGARA YANG PALING TIDAK SELAMAT DAN STABIL .........
Mari kita bertanya soalan ini, adakah dengan mengatakan PROPAGANDA DAP SEBAGAI BOHONG MAKA ITU ADALAH MENGHINA HUDUD?

(Soi Lek hantam propaganda DAP dan bukan Hudud . Sebagai bukti kepada hantaman itu beliau memberikan contoh betapa prejudisnya pandangan dunia terhadap negara yg mengamalkan Hudud di mana dari 11 negara yg mengamalkan hudud hanya 3 sahaja tidak dilabel sebagai negara korupsi dan negara yg tak stabil dan selamat) Seterusnya beliau menghentam Anwar Aib Braheem Ketua Dewataraya Pakatam Puaka seperti berikut:-
DAN HARI INI SEKALI LAGI KITA NAK TANYA ANWAR SEBAGAI KETUA UMUM YANG TIDAK DI PILIH PAKATAN RAKYAT BELIAU SEHARUSNYA MENGUMUMKAN PENDIRIAN BELIAU BERKENAAN DENGAN PERLAKSANAAN HUKUM HUDUD PAS , ADAKAH DIA SETUJU ATAU TIDAK SETUJU , HINGGA HARI INI BELIAU SENYAP SAJA .........
(Selebihnya Chua Soi Lek menghentam Pakatam mengenai siapa Calon PM Pakatam dan menyindir pedas Anwar Aib Braheem..beliau juga menyebut gaya politik Pakatam ialah REBUT KUASA SELEPAS ITU BERLAKU HURU HARA ... beliau turut menyatakan pendiriannya dengan bertanya sejauhmanakah masyarakat Cina mengenali Hj Hadi dan Pok Nik ? dan beliau menegaskan bahawa THEY ARE (Hj Hadi & Pok Nik) TOTALLY STRANGERS TO THE CHINESE COMMUNITY)/

Patutlah Soi Lek kena hentam balik dek cacaimarba Pakatam. Beliau dihentam bukan kerana MENGHINA HUDUD tapi beliau di hentam kerana CUIT & SENTUH PARA DEWATA PKR & PAS dan mendedahkan pembohongan propaganda DAP yang mempolitikkan HUDUD.

Pakatam telah mengamalkan Dialektika Eristika dalam proposisi mereka ini dengan memberikan pengertian salah mereka kepada kata-kata Soi Lek.sehingga terkeluar habis konteks sebenar kata-kata Soi Lek yang lebih menumpukan kepada PROPAGANDA DAP daripada HUDUD itu sendiri.

Tapi cuba baca pula apa Abby Abadi tulis ini dalam twitter beliau mengenai ibadah kurban, tidakkah ini sememangnya suatu yang terkeluar dari ajaran Islam ?BINASALAH PAKATAMLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...