Isnin, 12 November 2012

BILA CUKAI PINTU DIBAZIRKAN PAKATAM AHZAB SELANGOR UNTUK KEMPEN "ZON BERSIH' & "ZON HIJAU' YANG KARUT.

SALAH SATU CONTOH DI MANA AHLI POLITIK MENJADI TERLALU BODOH DAN EGOIS UNTUK MENGAKUI KEBODOHAN MEREKA SENDIRI DALAM BERPOLITIK.


Malaysia memang menghadapi masalah mempunyai terlalu ramai ahli-ahli politik yang dungu, bodoh dan egois dalam berpolitik. Terlalu sedikit di antara mereka yang mempunyai kecerdasan minda dan jauh sekali mempunyai impak positif kepada rakyat. Kebanyakannya adalah pemusnah dan bukan pembina. 

Ahli politik sepatutnya berkhidmat kepada rakyat dan sentiasa bermanis mulut dan berhati baik waima berlakun sekalipun. 


Mesti pandai berlakon dalam serba serbi. Sebab itulah di pertengahan kerjaya mereka, mereka menghidap pelbagai jenis penyakit pelupa dan mudah nyanyuk serta cepat melatah.

Di penghujung pula mereka selalunya meninggal kerana penyakit-penyakit kronik. Akhirnya mereka hanya di kenang di atas kejahatan yang mereka lakukan. 

Begitulah yang bakal menimpa pemimpin pakatam ahzab. 

Ehh kepada pemimpin UMNO /BN pula? Mereka bukan ahli politik tapi mereka adalah pentadbir-pentadbir yang kadangkala nampak bijak dan selalunya kurang bijak. Tapi dalam situasi di mana kita alami kekurangan akut dalam kepimpinan bijaksana, maka pentadbir-pentadbir yang ada dalam BN adalah pilihan yang terbaik. Sebab kita tak mempunyai pilihan lain. 

Sejak pakatam ahzab tergugat dengan kempen 1 Malaysia yang dilancarkan beberapa tahun lalu, pakatam ahzab turut mengambil pendekatan yang sama melalui kempen ZON HIJAU dan ZON BERSIH. Papaniklan yang membawa mesej-mesej di bawah sedar kepada rakyat. Tapi setakat itulah sahaja kepandaian yang ada pada pakatam ahzab yakni bermain dengan perkataan-perkataan sahaja dan idea-idea yang bertaraf cerita dongeng sang pari-pari.

Bagi pakatam ahzab tindakan mereka adalah betul kerana pentadbir-pentadbir BN melakukan perkara yang sama dalam kempen 1 Malaysia. Di dalam perlumbaan kempen-kempen bersifat bodoh dan bangang ke tahap membingungkan akhirnya Dana Awam menjadi mangsa.

Papan iklan yang dinaikkan oleh Pakatam Ahzab di bawah ini sudah tentulah di bawah kelolaan dan kendalian PBT yang ada. Pada logika akal kita dapat membayangkan perbelanjaan dan kos papan iklan ini di ambil dari kantung perbendaharaan PBT-PBT yang ada. Salah satu sumber utama PBT ialah kutipan Cukai Pintu. 
PEMBAZIRAN NYATA YANG DILAKUKAN PAKATAM AHZAB DI SELANGOR KE ATAS CUKAI-CUKAI PINTU.
Tujuan Cukai Pintu di kutip adalah untuk membiayai segala kos dan perbelanjaan penyelenggaraan harta awam dan perkhidmatan bermutu tinggi kepada rakyat. Malangnya kini Cukai Pintu di anggap wang mak bapak Pakatam Ahzab yang boleh dibelanjakan mengikut sesuka hati mereka.

Apa manafaatnya papan iklan tersebut kepada rakyat? Rakyat tak buta huruf dan rakyat tak boleh manafaatkan papan iklan itu untuk kerja-kerja membersih longkang-longkang dan pengutipan sampah sarap. Pembaziran yang berlaku pula tidak boleh di jana kembali pula. Apa yang boleh dijanakan melalui papan-papan iklan yang tolol seperti itu?

ZON HIJAU - kempen Himpunan Hijau ke Putrajaya.

ZON BERSIH - Kempen lapan tuntutan BERSIH. 

Belum lagi termasuk pelbagai kos dan perbelanjaan yang dibelanjakan oleh Pakatam Ahzab bagi memacakkan bendera-bendera bangang mereka di merata tempat. 

Perlumbaan-perlumbaan seperti inilah yang banyak merugikan rakyat jelata dan membazirkan Dana Awam.

Perkhidmatan yang sepatutnya dinaik taraf dan rakyat mendapat perkhidmatan terbaik akhirya dibazirkan kepada kempen-kempen tolol kerana ketololan dan keegoan ahli politik sendiri. 

Selagi kita memberikan ruang, peluang dan kuasa kepada kelompok ahli politik tolol dan egois ini selagi itulah kita takkan mampu maju ke hadapan. 

Perlukah anda menaruh harapan kepada mereka yang tolol dan egois seperti kelompok Pakatam Ahzab ?
DEWAN ULAMA PAS TERPAKSA BERKECUALI KERANA TAKUTKAN DAP.

AKU NI KETUA DEWA ULAM PAS ......

Dewan Ulama PAS kin boleh di gelar Dewan Ular Dalam Semak PAS. Tidak layak lagi ahli-ahli dalam Dewan Ulama PAS bergelar ulama kerana mereka tidak berani mempertahankan akidah sebanyak dua kali. Bila Ketua Dewa Ulam PAS menyerahkan penafsiran kenyataan kebebasan beragama oleh Nurul Izzah kepada orangramai pada kali ini, itulah petanda kesemua fitnah mehnah mereka berbalik semula kepada mereka.Ini kali kedua Dewa Ulam PAS gagal mempertahankan akidah Islam kerana takutkan DAP dan PKR. 
Pas serah kepada orang ramai
Oleh RADHUAN HUSSAIN
pengarang@utusan.com.my
KUALA TERENGGANU 11 Nov. - Dewan Ulama Pas hari ini menyerahkan kepada orang ramai untuk menilai kenyataan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah Anwar berhubung orang Melayu perlu diberi  kebebasan memilih agama.
Ketuanya, Datuk Harun Taib percaya rakyat sudah tahu menilai kenyataan Ahli Parlimen Lembah Pantai itu.
Selain itu, beliau berkata, terserah kepada pertimbangan Nurul Izzah sama ada perlu menarik balik kenyataannya yang penuh kontroversi itu atau tidak.
Tegasnya, hanya Nurul Izzah sendiri yang tahu menilai keperluan untuk menarik balik kenyataan itu atau pun sebaliknya memandangkan anak sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim itu lebih mengetahui ketepatan sebenar fakta yang diluahkannya.
Jelas Harun, sekiranya Nurul Izzah rasa bersalah atas kesilapan kenyataan yang dinyatakannya tempoh hari, Naib Presiden PKR itu sewajarnya menarik balik kenyataan tersebut bagi mengelak timbul kekeliruan dalam kalangan umat Islam.
Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121112/dn_03/Pas-serah-kepada-orang-ramai#ixzz2Byxw92DK 
Makin teruk lah pakatam ahzb berpolitik. Berpolitik menuju ke alam barzakh saja.

PAS semakin tak berani nak menengur sekutu mereka samada DAP atau PKR. Budaya seperti ini tidak membantu keseimbangan kuasa politik. Peranan PAS cuma jadi pak angguk sahaja. Tapi kita hendak persalahkan siapa?

Pada 2008 sebahagian besar daripada kita sendiri yang memilih Pakatam Ahzab.

Kerajaan BN yang ada sekarang ini pun terlalu lemah semangat nak ambil sebarang tindakan tegas terhadap perlanggaran perundangan. Kalau ada pun tindakan di ambil ianya dilakukan dengan terlalu berhati-hati. Mereka mejadi terlalu konfiden dalam serba serbi. Dan ini amat merbahayakan kedudukan dan peluang BN untuk menang besar pada PRU 13.

Sebenarnya pada masakini rakyat tidak lagi mampu nak berharap kepada mana-mana parti politik yang sedang menggila mencari pengaruh undi sahaja. 

Kita cuma boleh berharap agar ahli politik cepat sedar dan insaf. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...