Selasa, 24 Mei 2011

GUAN ENG, KAU MEMANG SUPA RASIS LAHANAT & KEPALA HOTAK KAU LAH.

Terpanggil untuk menyiarkan kisah Pakej Kebajikan Sosialis DAP di bawah pentadbiran Sosialis Berkebajikan DAP Pulau Pinang yang berjaya memberikan pakej percuma merobohkan sebuah gerai milik ibu tunggal yang mempunyai anak kurang upaya berbangsa Melayu beragama Islam yang didirikan sejak 40 tahun lalu di ats lot berlainan hanya kerana mencacatkan pemadangan sebuah SRJKC yang di bina di atas lot lain berlokasi di belakang lot gerai ibu tunggal tersebut.  Terimakasih matkilaupenang & Pisau kerana melapurkan situasi itu. 
1. Siapa yang tidak kenal dengan Khalifah Guan Eng, Ketua Menteri Pulau Pinang berasal dari Melaka , Setiausaha Agung Parti Sosialis Tindakan Demokratik yang paling Supa Rasis dan paling  cauvinis tercelaka dalam sejarah. Beliau yang terkenal dengan lidah biawak dan amat kedekut menghulurkan bantuan kepada orang Melayu dan India tetapi amat bermurah hati dengan ahli-ahli DAP berbangsa Cina.
2. Baru-baru ini, beliau telah memberikan sebuah Pakej Berkebajikan Istimewa kepada seorang ibu tunggal yang menjalankan perniagaan di sebuah gerai yang telah didirikan selama 40 tahun. Gerai tersebut didirikan di atas lot yang berlainan tetapi berada di hadapan sebuah SRJKC yang baru di bina. Sekolah tersebut pula berada di atas lot lain yang kebetulan terletak di belakang lot di mana gerai ibu tunggal tersebut didirikan. 
3. Ibu tunggal tersebut berbangsa Melayu beragama Islam dan menyara kehidupannya melalui perniagaan gerai tersebut. Dalam Pakej Istimewa Berkebajikan Guan Eng, gerai tersebut dirobohkan tanpa sebarang pampasan dan gantian kepada ibu tunggal tersebut. Dirobohkan hanya atas alasan gerai itu mencacatkan pemandangan Guan Eng semasa meletakkan batu asas pembinaan SRJKC tersebut.

4.  Sebagai mentaati seorang pemerintah bukan Islam yang amat adil saksama di bawah polisi MERITOKRASI dan HAK SAMARATA, Majlis Perbandaran Pulau Pinang yang amat berkebajikan SOSIALIS, sudah tentu akan melaksanakan arahan merobohkan gerai tersebut walaupun berada di luar lot sekolah tersebut kerana Guan Eng bakal hadir sekali lagi untuk merasmikan bangunan SRJKC itu.

5. Dek kerana ianya gerai milik orang Melayu beragama Islam dan kerana kelemahan tenaga syahwat ADUN Melayu yang bersekutu dan sengkongkol dengan Iblis Sosialis DAP yang tidak akan mempertahankan hak Melayu serta menyanggah sebarang tindakan DWI-STANDAR DAP , amat mudah gerai tersebut dirobohkan.

Mahadewataraya Nik Ajih dari Kelantan tidak mahu ke memberi tazkirah kepada Khalifah kesayangannya si lahanat Guan Eng atau mulutnya juga sudah dikuci mati oleh rakan Iblis DAPnya? Jangan haraplah kepada pencacai Rejim Toghut Satanisma PASDAPKR untuk melapurkan dan mengkritik sekutu Iblis Sosialis DAP kesayangan mereka.  Sudah terlalu banyak contoh teladan yang diberikan oleh Iblis Sosialis DAP ini, jadi masihkah anda mahu mengundi dan menyokong Toghut PAS dan PKR? Undi  Toghut PAS dan PKR bermakna anda UNDI IBLIS SUPA RASIS SOSIALIS DAP. TEPUK DADA TANYA IMAN.

ALAMAK ! ADA PEMIMPIN PAS TERLIBAT DALAM SKANDAL SEKS ?
PAS dengan skandal seks yang dulunya tidak diketahui ramai secara umum kini setelah pendedahan mengenai salahlaku seksual Adun Selinsing dan Adun Perupok termasuk kisah-kisah seram sejuk pencabulan seksual ke atas kanak-kanak suci di PASTI Hulu Selangor sungguh menggemparkan. Tidak hairan, pada hari ini PAS amat cergas mempertahankan salahlaku seksuak Anwar Ibrahim sehingga Mahadewataraya Nik Ajih berlaku bingai mengatakan bahawa syurga di bawah tapak kaki Anwar Ibrahim. 1. Masih ingat mengenai pendedahan salahlaku seksual Adun Selinsing dengan bini orang dan Adun Perupok dengan anak angkatnya seorang ustazah? Dan sebelum dari itu kisah khalwat Mat Sabu dengan bini orang? Kini terdengar pendedahan terbaru mengenai salahlaku seksual yang juga melibatkan saf kepimpinan Toghut Satanisma PAS.  Adakah ini kerana berlaku cantas mencantas di dalam Toghut Satanisma Kultus Personaliti PAS dalam Muktamar PAS pada Jun 2011? 


2. Kita tidak terkejut kerana kita amat arif bahawa Toghut PAS bukanlah sebuah kelompok perkumpulan orang-orang 'alim yang suci bersih daripada dosa-dosa besar. mereka tidak maksum walaupun mereka cuba berkhayal bahwa mereka maksum. 

3. Walaupun mereka cuba menunjukkan bahawa merekalah kelompok yang memakmurkan masjid tapi jangan lupa pada sebuah hadis Rasullullah s.a.w. yang mengatakan bahawa di akhir zaman akan ada kelompok ahli ibadat yang jahil dan ulamak yang fasiq. Kebenaran hadis sohih tersebut amat jelas kelihatan pada Toghut PAS. Kita tunggu sahaja pendedahan terbaru salahlaku seksual tersebut dalam masa terdekat. 
Kita merasa kesal kerana imej Islam banyak tercemar oleh kerenah yang bukan-bukan daripada kepimpinan PAS dan ahli PAS, Amat sedikit bilangan mereka yang benar-benar boleh diharap malah kini tiada langsung yang boleh di harap untuk menjadi imam solat jemaah. Kita berharap agar PAS ini dibubarkan sahaja kerana terlalu banyak memalukan ISLAM. TEPUK DADA TANYA IMAN.

KENAPA PERSATUAN & DEWAN PERNIAGAAN WUJUDKAN HARGA INFLASI?

Berapa ramaikah di antara kita ini benar-benar memahami dan mengerti mengenai Takrifan INFLASI? Perjenisan INFLASI? Bagaimana INFLASI terjadi kesan INFLASI dan langkah-langkah pengawalan INFLASI? Apakah INFLASI ini mampu di kawal oleh kita sebagai KELOMPOK PENGGUNA/ PEMBELI BARANGAN & PERKHIDMATAN tanpa perlu mengharapkan sekelompok profesional berbayar gaji dalam perkhidmatan kerajaan untuk merasionalisasikan INFLASI yang selalunya merasionalisasi mengikut rasional mereka sendiri sehingga menyebabkan kerajaan di sabotaj.Kita perlu memahami secara umum mengenai Inflasi kerana dewasa ini terlalu banyak mitos mengenai inflasi diciptakan oleh Rejim Pakatan Toghut Satanisma-Beruk Jahat-Hitler-Zionis PASDAPKR
(A) TAKRIFAN INFLASI, KADAR INFLASI & INDEKS HARGA PENGGUNA 


1. Perkataan INFLASI di ambil dari bahasa Ingeris INFLATION dari kata dasar INFLATE. Perkataan yang hampir sama makna dalam Bahasa Melayu ialah PENGUCUPAN. Bukan KUCUP bermaksud CIUM. Perkataan lain adalah PENGECUTAN, PENGEMPISAN dan PENGECILAN. 

2. Dalam istilah bidang EKONOMI, ianya bermaksud  Paras Umum Harga Barangan dan Perkhidmatan Dalam Tempoh Suatu Jangkamasa. Apabila berlakunya kenaikan paras umum harga barangan dan perkhidmatan, setiap unit matawang membeli berkurangan untuk membeli barangan dan perkhidmatan. Ianya juga mencerminkan pengurangan kuasa matawang untuk membeli. Pengukuran utama bagi  INFLASI ialah KADAR INFLASI , kadar peratusan tahunan perubahan INDEKS HARGA atau dikenali sebagai INDEKS HARGA PENGGUNA [IHP] untuk pembacaan lanjut sila klik pautan ini KPDNKK- Nota Teknikal IHP.

3. INFLASI ada 2 jenis iaitu INFLASI HARGA dan INFLASI MATAWANG. Kita sedang menghadapi INFLASI HARGA iaitu paras umum harga barangan yang semakin menaik.Jadi apabila kita menceritakan dan berkata mengenai KADAR INFLASI  sebenarnya kita membicarakan mengenai pengukuran paras umum harga barangan dan perkhidmatan mengikut INDEKS HARGA PENGGUNA bagi suatu tempoh tertentu. Ianya boleh berubah sekelip mata samada semakin menaik atau semakin menurun. 

4. Di Malaysia, KADAR INFLASI di ukur berdasarkan kepada INDEKS HARGA PENGGUNA bagi harga runcit 460 jenis barangan dan perkhidmatan (Pengelasan barang dan perkhidmatan kepada 12 kumpulan berpandukan kepada UNITED NATIONS CLASSIFICATION OF INDIVIDUAL CONSUMPTION ACCORDING TO PURPOSE [COICOP]) yang berasaskan kepada penyiasatan perbelanjaan isi rumah bagi tempoh-tempoh tertentu.

5. Kita mempunyai 2 jenis kelas pengguna iaitu (a) Pengguna Bandar dan (b) Pengguna Luar Bandar. Kedua-dua kelas pengguna ini mempunyai perbezaan ketara dari segi pembelian barangan dan perkhidmatan, gaya hidup dan pendapatan. 

APA KITA TELAH FAHAM MENGENAI INFLASI, KADAR INFLASI & INDEKS HARGA PENGGUNA?

1. Kita cuma faham bahawa ianya berkenaan dengan paras umum harga runcit 460 barangan dan perkhidmatan yang dikelaskan dalam 12 kumpulan mengikut COICOP berdasarkan kepada penyiasatan perbelanjaan isirumah 2 jenis kelas pengguna iaitu Pengguna Bandar dan Pengguna Luar Bandar bagi suatu tempoh masa. 

2. KADAR INFLASI & INDEKS HARGA PENGGUNA tidak pernah mencerminkan sebab-sebab harga runcit barangan dan perkkhidmatan dinaikkan dan/atau diturunkan kerana ianya hanya melibatkan kumpulan pengguna dan tidak melibatkan kumpulan pengeluar, pemborong dan peruncit barangan dan perkhidmatan yang menawarkan serta menjual barangan dan perkhidmatan kepada kelompok pengguna,

3. Kelompok pengeluar, pemborong dan peruncit inilah yang menetapkan dan memanipulasikan harga runcit barangan dan perkhidmatan kepada pengguna. Faktor ini tidak diambilkira dalam INDEKS HARGA PENGGUNA yang tidak dicerminkan dalam KADAR INFLASI. 

4. KADAR INFLASI hanya mencerminkan pola harga runcit barangan dan perkhidmatan dan reaksi tabiat membeli pengguna membeli barang dan perkhidmatan yang berkaitan dalam suatu jangkamasa. Ianya tidak langsung menyentuh kumpulan pengeluar, pemborong dan peruncit. 

5. Dirumuskan pernyataan bahawa KADAR INFLASI boleh diturunkan jika pengeluar, pemborong dan peruncit menghentikan amalan pengambilan keuntungan berlebihan adalah BENAR! Fikirkan, jika pengeluar, pemborong dan peruncit mengekalkan harga barangan dan perkhidmatan pada kadar mendatar pada jangkasama tetap , contoh 20 tahun 30 tahun, 50 tahun, yang mampu di beli oleh kelompok pengguna yang besar, ini akan dicerminkan dalam INDEKS HARGA PENGGUNA seterusnya digambarkan dalam KADAR INFLASI berada di paras yang sama pada tempoh jangkamasa tersebut. 

6. Namun apakah itu mungkin tanpa mengambilkira faktor-faktor yang mempengaruhi KOS PENGELUARAN dan KOS PENGURUSAN yang turut berubah mengikut keperluan semasa . Kita perlu ingat MEKANISMA HARGA BARANGAN DAN PERKHIDMATAN dipengaruhi KOS PENGELUARAN, KOS PENGURUSAN dan KADAR KEUNTUNGAN yang secara umumnya dinilaikan seperti berikut:-

Harga Barangan = Kadar keuntungan  + Kos Pengeluaran + Kos Pengurusan bagi setiap unit barangan

Harga barang X = 60% + YZ/ unit.

Itulah pentingnya GST, kerana GST mampu menurunkan / mendatarkan / menstabilkan kos pengeluaran dan kos pengurusan untuk satu jangkamasa panjang bagi pengawalan harga barangan dan perkhidmatan yang mana akan memberikan impak besar kepada KADAR INFLASI dalam pola menurun. Ada faham ka? TEPUK DADA TANYA IMAN.

MEMANG PADAN MUKA KAU JEFF OII.


Masihkah ingat mengenai keceluparan Jeff Oii terhadap Razali Abdullah bekas MPPP berkenaan JIM ? Jeff Oii dengan angkuh dan sombong mengatakan bahawa JIM adalah pertubuhan ekstrim yang mengakibatkan Razali Abdullah mahu di tendang keluar oleh Jeff Oii ? Baru-baru ini, Jeff Oii telah diperintahkan oleh mahkamah agar membayar gantirugi sejumlah RM150,000.00 kepada Razali Abdullah dalam 1 kes sivil saman malu yang difailkan oleh Razali Abdullah terhadap Jeff Oii. 


 


1. Jeff Oii telah menghina Razali Abdullah dnegan gelaran 'madman' dan akibatnya Razali Abdullah telah memfailkan saman malu terhadap Jeff Oii.  Hasilnya, Jeff Oii telah diarahkan membayar gantirugi sejumlah RM150,000.00 kepada Razali Abdullah dan di larang mengeluarkan sebarang kenyataan tentang isu menghina

2. Memang patut Jeff Oii dikenakan hukuman sebegitu kerana keceluparan mulut Jeff Oii dan DAP yang selalu bersikap sombong angkuh. Kes ini menjadi pemangkin kepada mana-mana pihak Melayu Islam terhadap keceluparan mana-mana pemimpin DAP selepas ini. Saksikan video temubual dengan Razali Abdullah dalam isu ini.3. Adakah selepas ini Guan Eng akan mempertahankan Jeff Oii atau bakal mendiamkan dirinya di atas kebahlolan Jeff Oii menangani isu keceluparan mulutnya terhadap Razali Abdullah? Kita nantikan reaksi boss Jeff Oii.

Kes ini menjadi teladan kepada semua pemimpin DAP agar menjaga mulut mereka daripada bercakap ikut sukahati mereka dan berlaku celupar kepada Melayu Islam. Kes ini sudah boleh menjadi Kes Duluan dan Kes Ikatan bagi mana-mana tindakan sivil di atas kausa tindakan yang sama. Lainkali Jeff Oii dan mana-mana pemimpin DAP hendaklah berfikir masak-masak sebelum bercakap nanti kena bayar RM150,000 sebagai gantirugi. TEPUK DADA TANYA IMAN.

EDISI SARAPAN: Benar Tetap Benar.TIADA TUHAN MELAINKAN ALLAH


A'UUZUBILLAHI-MINASYYAITHONIR-ROJIIM

Benar Tetap Benar. Selamanya tidak akan bercampur dengan Bathil. Mustahil yang Benar bercampur dengan yang Bathil. Ini sudah diperjelaskan di dalam Al Qur'an.

 1. Walauapapun yang diusahakan oleh REJIM SATANISMA-BERUK JAHAT-HITLER-ZIONIS PASDAPKR bagi menyembunyikan agenda-agenda rahsia mereka, kebenaran yang disembunyikan oleh mereka, pakatan-pakatan rahsia mereka dan perjanjian-perjanjian syaithonirrojim antara mereka, KEBENARAN AKAN TETAP MENANG. 

2. REJIM SATANISMA-BERUK JAHAT-HITLER-ZIONIS PASDAPKR boleh mengabui mata penyokong mereka dengan berlakun alim, wara, baik dan melakukan Solat Hajat yang diimamkan oleh para ulama tersohor di dunia Islam kini, tapi itu semua tidak dapat menyembunyikan kejahatan mereka.

3. Fikirkan dan renungkan kembali, rentetan semua tindakan-tindakan dan hasutan-hasutan mereka selama ini, adakah benar-benar dapat menggugat dan mengancam KEBENARAN HAKIKI? Setiap tindakan hipokrit mereka akan disusuli dengan pendedahan KEBENARAN HAKIKI, walaupun dinafikan dengan pelbagai alasan dan hujah-hujah mengelirukan, namun KEBENARAN HAKIKI itu tetap BERDIRI.

REJIM SATANISMA-BERUK JAHAT-HITLER-ZIONIS PASDAPKR kini terperangkap dalam dunia pendustaan mereka sendiri. Setiap pendustaan mereka memerangkap diri mereka sendiri sehingga akhirnya mereka akan termusnah sendiri oleh pendustaan mereka. Kalau tidak percaya tunggulah PRU 13 atau sebelum PRU 13. Kita bakal menyaksikan secara harfiah dan terang-terangan REJIM SATANISMA-BERUK JAHAT-HITLER-ZIONIS PASDAPKR bakal destruktif sendiri oleh perbuatan dusta mereka sendiri. BENAR TETAP BENAR, TEPUK DADA TANYA IMAN.

BELI UTUSAN MALAYSIA PADA HARI INI, ANWAR IBRAHIM DI LIWAT???


SELASA MEI 24, 2011 DI AKHBAR PALING DIGERUNI OLEH REJIM SATANISMA- BERUK JAHAT  ALA HITLER-ZIONIS PASDAPKR , IAITU UTUSAN MALAYSIA EDISI BERTARIKH PADA MEI 24, 2011 SELASA, AKAN TERPAMPANG 1 PENDEDAHAN MENGGEGARKAN. IBARATNYA ANWAR IBRAHIM DI LIWAT. JANGAN LUPA BELI SENASKAH UTUSAN MALAYSIA PADA HARI INI.Pendedahan yang bakal MELETUP-LETUP
MENGEMPARKAN
MENGGEGARKAN
MERESAHKAN
Dakwa mendakwa
ibaratnya seperti
'Anwar Ibrahim Di Liwat'

Kita Tengok Siapa Yang Kena !

Beli jangan tak beli senaskah UTUSAN MALAYSIA !
Tiada keluar di UTUSAN ONLINE.

PERBANDINGAN HARGA MINYAK. MEMANG KAU BINGAI TAK SUDAH ANWAR.


SABAH MEI 21, 2011. DALAM satu sesi ceramah Rakayasa Bingai Anwar Ibrahim mantan Timbalan Perdana Menteri, mantan Menteri Kewangan dan Penasihat Ekonomi Selangor merangkap Ketua Umum PKR telah membuat LAWAK BINGAI apabila mengajak para hadirin membandingkan harga minyak di negara pengeluar minyak Brunei Arab Saudi, Qatar Venezuela dan Iran dengan harga minyak di Malaysia. Di tipu hidup-hidup para hadirin oleh rekayasa bingai Anwar Ibrahim.Bercakap pada ceramah bersempena lawatan beliau ke negeri Sabah semalam, Anwar mengecam peranan kerajaan yang gagal memberi manfaat kepada negeri itu dan Malaysia secara keseluruhan untak menikmati keselesaan harga minyak rendah. 

Ini katanya berikutan kerajaan yang dipimpin Perdana Menteri Najib Razak mempunyai kepentingan mengumpul dana kerajaan berbanding mengurangkan beban rakyat. "Kita kena banding minyak dengan harga pengeluar minyak. Brunei, Arab Saudi, Qatar Venezuela dan Iran. Semuanya rendah bila dibandingkan," ujar beliau.
KENAPA ANWAR DIKATAKAN BINGAI.

1. Malaysia hanya mengeluarkan sejumlah 693, 700 tong sehari dan jumlah penduduk Malaysia ialah seramai 27 juta orang. Mari kita bandingkan jumlah pengeluaran tong minyak sehari di negara-negara perbandingan yang Anwar Ibrahim sebutkan.

BRUNEI:  200, 000 tong sehari  penduduk 401, 890 (1.3% daripada populasi Malaysia) keluasan hampir sama dengan Negeri Sembilan. 

ARAB SAUDI:  10 juta tong sehari (pengeluaran Malaysia hanya 6% dari pengeluaran Arab Saudi) populasinya kurang sedikit dari Malaysia.

QATAR: 1.213 juta tong minyak sehari (pengeluaran Malaysia hanya 57% berbanding pengeluaran Qatar) populasinya 1.7 juta orang (5% berbanding populasi Malaysia)

VENEZUELA: 2.8 juta tong sehari (pengeluaran Malaysia 24% dari pengeluaran Venezuela) populasi 29.1 juta orang.

IRAN: 4.25 juta tong sehari (pengeluaran Malaysia 16% dari pengeluaran Iran) populasi Iran ialah 77 juta orang.

2. Perbandingan yang disyorkan oleh Anwar Ibrahim adalah bersifat pembohongan dan cerita karut paling lawak dalam abad ini,  jika Anwar Ibrahim mengambil peperiksaan dalam bidang ekonomi, dia gerenti fail malah akan menjadi ejekan dan bahan ketawa guru ekonominya dan rakan kelasnya. Perbandingan tersebut ternyata tidak masuk akal dan tidak berpijak di bumi nyata.

3. Terdapat perbezaan yang begitu ketara dari segi pengeluaran minyak, jumlah penduduk dan keluasan geografis negara-negara perbandingan dengan Malaysia. Bagaimana hendak kita buat perbandingan yang adil saksama jika terdapat faktor perbezaan yang begitu besar dan ketara? 

4. Lainlah jika di ambil sebuah negara pengeluar minyak di mana jumlah pengeluaran sehari, keluasan geografis, jumlah penduduk adalah sama dengan Malaysia dengan sedikit perbezaan dalam 1%- 3%, barulah boleh di buat perbandingan dengan adil saksama. Bukan merekacipta kisah karut marut dengan membuat perbandingan yang tidak masuk akal seperti yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim Tukang Karut paling Lawak di dunia sekarang! Memang Anwar Ibrahim ini bingai tak sudah! Itulah sebab kenapa dia di tendang keluar dari UMNO/ Barisan Nasional serta kenapa Rejim Satanisma Beruk Jahat PASDAPKR TIDAK LAYAK MEMERINTAH MALAYSIA!

5. Sila baca 2 blog ini mengenai perkara yang sama iaitu :-
Anda semua sekarang mungkin sudah mendapat gambaran jelas mengenai harga minyak di Malaysia dan dapat memikirkan bahawa kerajaan Barisan Nasional tidak melakukan kezaliman kepada rakyat sepreti mana dakwaan rejim Satanisma beruk jahat PASDAPKR selama ini. 

Anda semua dapat menilai betapa sayangnya kerajaan Barisan Nasional kepada rakyat selama ini dan betapa rejim Satanisma Beruk Jahat PASAPKR kuat menipu dan berbohong kepada anda semua selama ini. Emosi anda dipermainkan dan anda semua diperolok-olokkan oleh Rejim Satanisma Beruk Jahat PASDAPKR. Mereka menghina inteligen anda semua selama ini.

Jangan biarkan lagi Rejim Satanisma Beruk Jahat PASDAPKR menghina inteligen anda semua dan percayalah jika anda semua memberikan undi kepercayaan kepada mereka, anda semua akan dimangsakan dan di tipu oleh mereka dalam semua hal. TEPUK DADA TANYA IMAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...