Isnin, 9 April 2012

MASAALAH SAMPAH & BANJIR PUN TAK SETEL ADA HATI NAK SURUH BN SETEL PTPTN.


Bukan apa lah betul lah kata TDM dulu, ' Pakatan ni tak jadi kerajaan penuh lagi boleh depa janji apasaja' Di atas adalah contoh analogi dan logika puak cai PKR nak justifikasikan bagaimana PTPTN hendak dihapuskan. Ya lah tulis dan cakap mudah lah bukan mendatangkan apa-apa bahaya kepada mereka pun. Tapi cuba kita bawak berfikir balik, adakah ianya semudah yang di tulis oleh cai PKR dan semudah apa yang dicakapkan oleh Anwar Ben Israel?

Hutang PTPTN ni bukan sama macam hutang di antara anak dengan mak bapak. Ini soal melibatkan kemudahan yang diberikan kepada rakyat Malaysia untuk belajar di IPTS dan IPTA. PTPTN ini bukan sahaja di bayar kepada IPTA tetapi juga kepada IPTS. 

Lagipun dalam sistem PTPTN ada syarat kelonggaran di mana jika seseorang mahasiswa berjaya mengekalkan skor melebih CGPA 3.0 ke atas, jumlah itu di kira sebagai biasiswa. Ok lah cakap pun tak guna. Kalau betul Regim Frakula DAP PKR PAS mampu sediakan pendidikan percuma kepada semua rakyat Selangor, sila buktikan dahulu. Jika ianya berjaya kita tengok pula impak kepada ekonomi dan kepada gaji pensyarah.

Apakata cai PKR itu tadi memberikan hutang kepada Ah Beng untuk Ah Beng belajar sebab kesian tengok mak bapak Ah Beng miskin. Kemudian, Ah Beng berjaya dalam hidup dan bergaji tinggi. Lepas tu, ada pulak jiran cai PKR tu yang miskin nak masuk IPTS. VU mintak hutang daripada Ah Beng. Tapi Ah Beng kata 'Makcik itu hutan kasi maaflah sebab kita anak beranak' agak-agak pelempang sebelah tangan mana VU akan kasi kepada Ah Beng ?

Masaalah sampah dan banjir pun Regim Drakula DAP PKR PAS tak boleh nak setel. Cuba tengok klip video di bawah ini:-TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI

TADI GOMO TUNJUK 3 SETAN GONDOL , INI PULA SEKRETARIAT SETAN GONDOL.

3 EKOR SETAN GONDOL YANG GOMO TERBITKAN DALAM ARTIKELNYA.
INI KIRA 3 SETAN GONDOL JUNIOR.
DI BAWAH ADALAH BAPAK-BAPAK SETAN GONDOL.

INI PULA ADALAH KEPALA-KEPALA BAPAK SETAN GONDOL 
NAMPAKNYA BLOGER MILOSUAM JUGA TERLIBAT DALAM KUMPULAN SETAN GONDOL INI. ORENJI DI HADAPAN MILOSUAM DI BELAKANG FARIZ MUSA.
RAMAI JUGA YANG BERASAL DARI BANTING & KAJANG

Nampaknya Fariz Musa semakin agresif menampilkan diri untuk melawan kumpulan A.B.U. tajaan Chegu Bard. Esok mereka nak buat kecoh kat Lobi Parlimen untuk memfitnah Ismail Sabri. Tu la kan, bila mereka berjuang untuk pemeskan diri sendiri dan bukan untuk kepentingan rakyat. Keangkuhan mereka yang memakan diri mereka sendiri. Kesiannya. Akhirnya mereka akan kecewa sendiri-sendiri. 

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI.

GERAN SELANGOR KU DUIT KU RM300 JUTA SATU KORUPSI RASUAH POLITIK KOTOR WANG.

HA HA HA HA ... BESH DAPAT KORUPKAN MINDA RAKYAT SELANGOR DENGAN RASUAH POLITIK GERAN SELANGOR KU RM 300 JUTA !!!!
DUIT DAPAT MASUK POKET .. RAKYAT DAPAT DIPERBODOHKAN !
ROMPAK ! ROMPAK ! ROMPAK !

Dua tuntutan dari 8 tuntutan BERSIH ialah (1) Hentikan Rasuah dan (2) Politik Kotor. Apabila kerajaan BN memberikan bantuan wang tunai kepada rakyat melalui pemberian RM100 bagi setiap orang anak bersekolah dan BR1M, pakatanista frakula menuduh dan mendakwa ianya adalah wang rakyat yang dibazirkan dan itu adalah perbuatan rasuah serta politik kotor. Itu dakwaan mereka lah. 

Tapi apakah status perbuatan akatan Drakula dan Frankestein meluluskan Geran Selangor Ku berjumlah RM300 juta dan selepas itu mereka membuat ugutan politik (politik kotor) enggan membubarkan DUN sebelum Jun 2012 di atas alasan mahu menghabiskan dahulu pengagihan RM300 juta? Statusnya ialah rompakan di siang hari hasil satu tindakan licik korupsi rasuah politik kotor wang.

Berdasarkan kepada penelitian Khir Toyo, Geran tersebut untuk projek infrastruktur di setiap DUN. Bermakna ada 112 projek. Bermakna kurang lebih setiap projek bernilai RM2.6 juta. Bagaimana dengan pemilihan kontraktor?

Menurut kenyataan media Pejabat Menteri Besar juga menyatakan,"Pemilihan kontraktor bagi menjalankan projek infrastruktur oleh jawatankuasa berkenaan dibuat berdasarkan harga terendah dan menepati spesifikasi yang ditetapkan Jabatan Kerja Raya (JKR)."

Namun Khir Toyo mendapati ada percanggahan kenyataan di atas dengan butiran taklimat Menteri Besar dengan EXCO nya yang menyebutkan dengan jelas sekali pemberian Geran RM300 juta ini bergantung sepenuhnya kepada keputusan Menteri Besar.

Persoalannya jika Menteri Besar seorang sahaja yang berkuasa penuh (full authority) untuk memilih kontraktor apakejadahnya nak gunakan pemilihan JKR berdasarkan kepada bidaan harga terendah?


Menurut pendangan Khir Toyo berdasarkan kepada carta pengagihan dan pengeluaran wang Geran RM300 juta , Khalid berkuasa sepenuhnya seorang diri. Ini merupakan amalan korupsi yang amat besar. Baca selanjutnya DI SINI

Aiseh kena tipu lagi rakyat Selangor. Ingatkan Geran RM300 juta terus dapat kepada rakyat rupa-rupanya adalah amalan rasuah dan korupsi tersembunyi kerana amalan politik kotor. Pak Samad Said kena duduk dan bantah depan DUN Selangor lah camnie.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAQ
PAS KENA BULI.

UNDI PAS DAPAT DAP, PEMBAZIRAN LUARBIASA AP dan PAS


UNDI PAS DAPAT DAP. DAP dan PAS mendapat suntikan baru bila Anwar Ibrahim disingkirkan dari UMNO. Apabila Anwar Ibrahim mula menentang UMNO, DAP & PAS tumpang semangkuk lah. Walaupun sebelum itu, Mat Syabu dan Karpal Singh menghentam Anwar Ibrahim kiri, kanan, depan dan belakang di dalam Parlimen. Malah keduanya menempelak Anwar Ibrahim sebagai pengamal homoseksual tegar. Kedua parti itu jugalah menjulang dan menyokong Anwar Ibrahim sebagai manusia suci setelah di pecat dari UMNO kerana terlalu kotor dan jijik. 

DAP dan PAS pernah menangguk di air keroh sebelum ini pada tahun 1988 apabila SEMANGAT 46 ditubuhkan. Bersama Semangat 46, mereka menubuhkan Barisan Alternatif (BA). Ianya gagal kerana PAS pada masa itu masih dikuasai oleh pemimpin-pemimpin yang berani mencabar dan menyanggah pemimpin-pemimpin DAP. Itu dulu, sekarang pemimpin-pemimpin PAS lebih DAP daripada pemimpin DAP sendiri. Pada 21hb September 2011, DAP keluar dari Barisan Alternatif disebabkan tidak mampu menguasai pemimpin PAS pada masa itu di dalam krisis penubuhan Negara Islam.

Percubaan kali kedua bersama Anwar Ibrahim lebih tampak memberikan kejayaan kepada DAP & PAS berbanding sebelum ini. Pada 2004, ketiga-tiga parti PAS DAP PKR bertanding sesama sendiri mencari pengaruh dan undi. Pada 1hb April 2008, selepas PRU 13 dalam bulan Mac, ketiganya menubuhkan Pakatan Rakyat (PR). Akhirnya melalui pengaruh Anwar Ibrahim, pemimpin PAS berjaya ditundukkan dan diakurkan kepada kehendak pemimpin Cina DAP.

Berdasarkan kesedaran bahawa parti-parti mereka tidak mungkin dapat bekerjasama dengan ikhlas dengan sebenar-benarnya kerana matlamat yang jauh bertentangan, maka mereka mengambil keputusan untuk TIDAK mendaftarkan gabungan parti PR secara rasmi. 

DAP tetap tegas dalam menolak gagasan Negara Islam dan semua hukum-hakam Islam. Mereka sanggup mati kerana mempertahankan pendirian mereka. Tidak bagi PAS. Pemimpin PAS lebih selesa memberikan alasan demi alasan untuk kekal berkuasa di tampuk kerusi jawatan masing-masing tanpa menghiraukan pandangan akar umbi mereka sendiri. Pemimpin PAS membiarkan saja PKR dan DAP membuli PAS seperti bola di tengah padang. Pemimpin PAS tak sanggup mati untuk mempertahankan gagasan Negara Islam dan perlaksanaan Hudud. 

Selama 4 tahun regim PR DRakula mentadbir Selangor hanya dengan menabur pelbagai janji-janji kosong. Janji nak buat itu ... janji nak buat ini .. janji nak beri itu ... janji nak beri ini .. janji atas janji lama-lama tinggal janji. PR Drakula pernah berjanji untuk meningkatkan hasil pasir dan melaksanakan pentadbiran yang telus, kredibel dan akauntabel. Ya la tu, sampai sekarang yang telus adalah wang rakyat, yang kredibel kroni PR Drakula dan yang akauntabel semua hasil pasir dijadikan bonus 6 bulan KSSB.

Pembaziran juga berlaku di dalam pentadbiran Yayasan Selangor, PKNS dan PKPS.Malah baru-baru ini Ronnie Liu dengan sesuka hati membelanjakan RM12 juta untuk pembelian lori kompektor untuk kegunaan kroni sampahnya ! Setiap pembaziran dalam perbelanjaan akan diberikan kelulusan cap SELCAT. 

PKR membiarkan saja Ronnie Liu menyalahgunakan kuasa beliau meluluskan lesen-lesen dan permit operasi pusat maksiat yang berlambak-lambak di Selangor. RM600 juta yang diperuntukkan oleh kerajaan Pusat kepada PR Drakula bagi kos pengurusan penyelengaraan semua infrastruktur tidak dimanafaatkan oleh PR DRakula bagi tujuan sebenar. Sebaliknya ianya digunakan bagi maksud-maksud lain yang tidak ada faedah. 

PR Drakula lebih banyak menghabiskan wang rakyat kepada publisiti politik mereka melalui papan-papan iklan gergasi dan banner-banner yang diletakkan di seluruh negeri Selangor. Jika semua kos itu digunakan kepada rakyat sudah tentu pada hari ini UNISEl tak perlu kutip yuran pengajian dan PASTI tak payah lagi mengutip yuran.

Begitulah dayusnya dan bacolnya PR Drakula Selangor ini. Eloklah anda menolak Pakatanista Rakyat yang tak berguna ini. Simpan lelama pun bakal menjadi tahi dan daki yang amat busuk sepanjang zaman.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS DI BULI SEKUTU

SIRI MEMBOGELKAN ZURAIDA AMPANG BERMULA!


Zuraida Mak Lempira Ampang, ADUN Ampang PKR yang telah  memecat Mohd Isa Saidi di atas arahan Azmin Ali merupakan bekas warganegara Singapura. Mohd Isa Saidi akan membogelkan Zuraida bekas warganegara Singapura yang menumpang kasih PKR untuk menghuru hara kuasa politik Melayu. Kita maklum polisi kerajaan Singapura tidak mesra Melayu. Namun disebabkan oleh hubungan luar negara dalam ASEAN, perkara tersebut tidak di sentuh sangat walaupun Lee Kuan Yew selalu membuat hasutan halus kepada kaum Cina Malaysia akan bangkit menguasai politik Malaysia melalui gerak kerja DAP. 

Sebenarnya, ramai lagi bekas warganegara Sngapura keturunan Melayu yang melakukan onar dan kacau bilau walaupun ada segelintir mereka setia kepada kerajaan Malaysia. Diketahui juga Zuraida Mak Lempira ini langsung tak buat kerja. Perkhidmatannya sebagai wakil rakyat tidak diendahkan olehnya. 

Banyak rahsia-rahsia Zuraida Mak Lempira ini akan didedahkan Mohd Isa Saidi. Ini merupakan satu gerak kerja 'Pengeboman Karpet' oleh satu unit yang hanya dikenali sebagai B33. Huh siapa plak B33 nie? Tidak diketahui banyak mengenai B33. Cuma diketahui B33 dianggotai oleh pakar-pakar strategi perang saraf yang bukan dari kalangan ahli UMNO atau BN atau dari mana-mana parti politik. Dengar cerita B33 ini bergerak sendiri dan matlamat nya hanya satu hancurkan pakatanista DAP PAS PKR.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAK
PAS KENA BULI

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...