Sabtu, 21 April 2012

SADISNYA DS NAJIB SINDIR KIT SIANG ANAK BERANAK.Ah Jib Gor Sudah Hantam Sama kita Appa 

Datuk Seri Najib Razak meminta rakyat supaya terus menyokong kerajaan BN bagi memastikan visi menjadikan Malaysia negara maju dapat dicapai sepenuhnya.

Perdana Menteri berkata negara memerlukan kepimpinan kuat dan berkebolehan bagi merealisasikan aspirasi Malaysia menjadi negara berstatus maju serta berpendapatan tinggi.

"Pembangkang boleh menawarkan anda matahari, bulan malah galaksi tetapi ini seolah mencabar kebijaksanaan anda.

"Tetapi saya pasti, sekarang anda dapat membezakan perkara yang baik untuk negara dan apa yang boleh dicapai oleh negara," katanya ketika berucap pada majlis Perdana Menteri Bersama Rakyat 1Malaysia Parlimen Sandakan dan Batu Sapi di Sandakan, Jumaat malam.

Katanya negeri-negeri yang ditadbir oleh pembangkang seperti Selangor gagal menunaikan janji 32-perkara pada pilihan raya lepas termasuk pengurangan cukai tanah dan elaun bulanan kepada golongan ibu tunggal.

Najib berkata kerajaan Kedah dan Kelantan tidak banyak membawa perubahan manakala pelaburan di Pulau Pinang ketika ini merupakan syarikat yang pernah melabur ketika pemerintahan kerajaan BN di negeri itu.

Bagaimanapun, katanya, kerajaan BN mempunyai agenda jelas dalam hala tuju negara dan rekod pencapaian kepimpinan BN sudah teruji semasa krisis ekonomi pada tahun 2009.

Katanya ada pemimpin negara yang keluar daripada kerajaan BN kini menjanjikan pelbagai perubahan untuk rakyat namun tidak melakukan sebarang perubahan ketika masih berkuasa sebelum ini.

Menurut Najib pemimpin berkenaan ketika berada dalam BN menyokong segala langkah kerajaan pada ketika itu namun selepas berada di luar kerajaan, suara pemimpin berkenaan sudah berubah dengan menentang keputusan mereka sendiri dahulu.

Misalnya, Najib berkata Program Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang diperkenalkan oleh beliau ketika menjadi menteri pelajaran disokong oleh pemimpin pembangkang yang ketika itu Menteri Kewangan namun hari ini beliau sendiri yang menentangnya.

Malah, katanya pemimpin pembangkang Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng turut menyokong penubuhan PTPTN dengan mengundinya di Parlimen.

Justeru itu, Najib mengingatkan rakyat supaya tidak menyokong pemimpin yang sentiasa berubah pendirian sebaliknya menyokong pemimpin yang meletakan kepentingan rakyat daripada segalanya.
- Bernama

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU!
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU

YEHAAA ! LYNAS MELAWAN KEMBALI SAMAN FITNAH


KUALA LUMPUR: Lynas Corporation Limited memulakan prosiding saman fitnah di Mahkamah Tinggi di sini terhadap portal berita ‘Free Malaysia Today’, berhubung apa yang didakwanya sebagai kenyataan palsu dan mengelirukan dalam artikel siarannya baru-baru ini.
Dalam kenyataan pada Jumaat, syarikat itu berkata ia juga telah memulakan prosiding saman fitnah terhadap sebuah kumpulan dikenali sebagai ‘Save Malaysia, Stop Lynas’, pengarah dan beberapa anggota jawatankuasanya.
Prosiding itu adalah berhubung kenyataan yang didakwa palsu serta mengelirukan yang terkandung dalam surat terbuka yang tersiar baru-baru ini dalam laman blog ‘Save Malaysia, Stop Lynas’.
“Lynas telah, dan akan mengemukakan representasi undang-undang untuk mengambil tindakan terhadap orang yang menyiarkan kenyataan berbentuk fitnah atau maklumat tidak benar itu tentang Lynas atau operasinya,” kata pengerusi eksekutifnya Nicholas Curtis.
Loji pemproses nadir bumi Lynas Corporation di Gebeng, Pahang menarik perhatian ramai berhubung aspek keselamatannya.
Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Projek Lynas dijadualkan melawat tapak loji itu di Gebeng pada 10 dan 11 Mei serta mengadakan pendengaran awam pertamanya di situ. Satu lagi pendengaran awam akan diadakan di Kuala Lumpur pada 21 Mei.
Dalam kenyataan itu, Curtis berkata: “Operasi Lynas akan selamat dan mematuhi standard alam sekitar, kesihatan dan keselamatan yang ditetapkan undang-undang Malaysia serta diaudit Agensi Tenaga Atom Antarabangsa.
“Undang-undang ini mencerminkan atau melebihi standard antarabangsa,” katanya.
Beliau berkata Lynas sering mengadakan perbincangan dengan masyarakat Malaysia dan akan terus berbuat demikian selagi loji itu beroperasi.
“Bagaimanapun, kami bimbang kenyataan yang berbaur fitnah akan menyemai rasa takut dan bimbang yang tidak bersebab dalam kalangan orang ramai tentang operasi kami,” katanya.
Hambik ko nak sangat ! Sudah tiba masanya LYNAS melawan balik dengan lebih agresif. Terbaik ialah untuk LYNAS memulakan prosiding INJUKSI terhadap mana-mana pihak yang menabur fitnah dan menakut-nakutkan orang ramai sebagai amalan politik kotor Pakatan Haramjadah.  Selama ini LYNAS berada dalam keadaan defensif sehingga menjejaskan pelaburannya. 

LYNAS juga perlu mengekalkan momentum dan meneruskan penerangan secara terus kepada orangramai tanpa merasa jemu dan bosan. LYNAS sudah patut memulakan kempen efektif dan berterusan bagi melawan segala fitnah-fitnah keatasnya. LYNAS tidak boleh berlembut lagi. Pepuak PKR DAP PAS hanya faham bahasa ketegasan. dan sindiran sinikal.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU!
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU

KAH KAH KAH YB PKR DI HALAU & DI BALUN PENDUDUK DARI DEWAN ORANGRAMAI SELAYANG.


Kiriman fesbuk  ini di ambil dari rakan fesbuk profil TAMAN SELAYANG UTAMA PDMTSU

Insiden ini bermula pada pertengahan Mac 2012 pukul 9.30 malam di Dewan Taman Selayang Utama, belia-belia Taman Selayang Utama akan bermain ping pong tetapi dihalang oleh seorang Ahli Majlis MPS (PKR) dengan kasarnya dan kurang ajarnya menghalang belia bermain ping pong. Belia disitu telah menghubungi Ketua Pemuda UMNO, untuk meleraikan insiden ini tetapi…telah dihamburkan dengan kata-kata kurang ajar. 

Berikut adalah petikan perbualan antara Ahli Majlis MPS (PKR) Lee Sew Hong dan Ketua Pemuda UMNO TSU yang disaksikan oleh belia-belia Taman Selayang Utama : 
Ketua Pemuda TSU : Ini apa hal tak bagi budak-budak sini main ping pong?
Lee Sew Hong: "Saya Ahli Majlis Selayang, Kenapa Ada Disini (Dewan Orang Ramai Taman Selayang Utama)?
Ketua Pemuda TSU: Eh apa saya kisah Ahli Majlis ker, Ahli apa ker, budak –budak isni datang nak main ping pong ajer. Kenapa tak bagi kami main disini? Diorang dah lama bermain disini.
Lee Sew Hong: You siapa? Tak boleh main disini, kami nak guna. (Dengan nada keras). You punya kasi keluar sekarang, kami mau guna. Sekarang Ahli Majlis mau guna Dewan ini, you bagi keluar semua budak, tak boleh main ping pong sekarang. You jangan masuk campur
Ketua Pemuda TSU : Ingat Senang-Senang you Nak Halau Kita Orang??? Kami Duduk Taman Dari Dewan Ini dari Kayu Sampailah Dewan Ini Jadi Batu, Kami Dah Membesar Disini. Jangan Nak Halau Kami Pula. Awak yang mendatang di kawasan kami, nak tunjuk samseng yer. Kau keluar sekarang.
Lee Sew Hong: Apa you boleh buat? Apa you boleh buat? Apa you boleh buat?
Ketua Pemuda TSU: Apa you boleh buat apa? Jangan kurang ajar dengan kami, kami penduduk Taman Selayang Utama tau. You jangan banyak cakap, you keluar dari dewan kami sekarang. 
YOU KELUAR DARI TEMPAT KAMI. YOU DATANG TEMPAT KAMI, NAK BUAT HAL. MAU JADI SAMSENG ???? BARU MEMERINTAH SELAYANG MAU TUNJUK SAMSENG, YOU KELUAR SEKARANG. INI DEWAN ORANG RAMAI, UMNO YANG BINA, BUKAN PKR. JANGAN KURANG AJAR DISINI. APA PKR SUDAH SUMBANG KEPADA KAMI? 
Ketua Pemuda UMNO TSU terus mempertahankan belia-belia untuk bermain disitu. TIDAK BERGANJAK DARI SITU. Sehinggalah Ahli Majlis Lee Sew Hong dan konco-konconya keluar dari Dewan dengan marah terus ke kereta camry nya.
PERSOALANNYA KENAPA BIADAP SANGAT WAHAI AHLI MAJLIS PKR , LEE SEW HONG???
AWAK YANG MENDATANG KE KAWASAN KAMI?
JANGAN NAK TUNJUK SAMSENG DAN KURANG AJAR DIKAWASAN KAMI. INI KAWASAN TAMAN SELAYANG UTAMA. INGAT ITU?
INI BARU DEWAN ORANG RAMAI , AHLI MAJLIS PAKATAN RAKYAT BUAT HAL, BELUM LAGI SATU MALAYSIA.
TAK TAHULAH MACAMANA KITA SEMUA KENA TINDAS.
KEPADA YB WILLIAM LEONG JEE KEEN'S, KAMU TAK MENYUMBANG APA-APA KEPADA KAMI. 
ANDA GAGAL. JOM TOLAK PKR, TOLAK PAKATAN RAKYAT
Begitulah salah satu episod kisah benar-benar berlaku. Begitu angkoh dan sombong meningkat langit YB-YB Keparat PKR di Selangor ini. Segala hartabenda awam semuanya mereka fikir adalah milik harta pesaka nenek moyang mereka.  

Kah kah kah kah semua YB-YB sombong dan bongkak PKR jangan di beri muka sedikit pun. Diaorang tu memang kurang ajar dan biadap dari pemimpin sampailah kepada cai bengong mereka. Itu baru Selayang Utama, di AMpang pula tak lama lagi bogel ler Zuraida Giler Mak Lempira.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU!
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU

KAH KAH KAH LELANUN PASIR & SAMPAH SELANGOR ISYTIHAR PERANG KE ATAS NOH OMAR!


Sejak kebelakangan ni, aku banyak memerhatikan tindakan-tindakan yang dilakukan oleh Pakatan pembangkang terutamanya yang sedang bermaharajalela di Selangor.
 Seperti yang kita semua tahu, Timbalan Ketua Perhubungan UMNO Selangor, Noh Omar antara yang paling lantang dalam membongkar kejahatan dan kezaliman Pakatan di Selangor.
 Isu-isu yang Noh timbulkan membuatkan Pakatan di Selangor tercirit birit dan senggugut. Pakatan merasa mental dan tergugat dengan setiap pendedahan dari Noh Omar yang telah banyak membuka mata dan minda rakyat Selangor.
 Pendedahan Noh Omar juga telah menjerut Pakatan dengan wayang tinggi production SELCAT.

SELCAT yang kononya mahu dipertontonkan Pakatan kepada rakyat sebagai contoh ketelusan, akauntabiliti dan pentadbiran baik akhirnya terdedah sebagai hanya sandiwara semasa demi untuk membersihkan pemimpin mereka yang tidak cekap, salahguna kuasa dan rasuah.
 Banyak lagilah pendedahan Noh Omar mengenai rampasan tanah, penipuan akaun, lombong pasir, murtad, penderhakaan terhadap Sultan, dan macam-macam lagilah yang telah berjaya menjerut kepala tengkorak mereka.
 Pakatan Selangor yang banyak bermain wayang kononnya... konon la mereka ni sangat-sangat berkeras ingin menjuarai demokrasi, hak asasi manusia dan pelopor kepada hak kebebasan bersuara sepatutnya menerima teguran dengan baik sesuai dengan apa yang mereka laung-laungkan selama ini.
 Malangnya, mereka lebih berusaha untuk menjadi juara spin, fitnah dan provokasi. Mereka yang paling laju untuk berpropaganda dalam memutarbelit isu dari mengkaji dan menyiasat isu yang ditimbulkan.
Jawapan yang dinantikan rakyat tidak juga diberikan, sebaliknya sibuk jaga spender orang lain.
Yang paling ketara mereka ni memang pakar, putarbelit bukan setakat menutup malu dan aib mereka tetapi juga untuk melancarkan aktiviti dan karier mereka menjadi penyamun tarbus dan dracula.
Kes skandal perlombongan haram pasir masih berleluasa hingga unjuran pendapatan yang dijangka, jauh dari pencapaian.

Tidak cukup dengan itu, operasi penangkapan SPRM terhdap Kastam yang membantu penyeludupan pasir, ianya petunjuk jelas berlaku ketirisan besar.
Pakatan mendakwa bahawa dibawah pentadbiran BN di Selangor pendapatan pasir sikit. Eh, betul la tu..
Tetapi kenapa Pakatan tak terangkan kepada rakyat adalah, BN tidak pentingkan perlombongan pasir sebagai pendapatan negeri dan ianya dilakukan atas tanah private.
BN juga tidak pernah BUNUH orang demi ketamakan hasil pasir dan BN juga tak ada la korek pasir ikut nafsu sampai membiarkan satu Pekan Kajang banjir kilat teruk hinggakan buaya pun lepas masuk Pekan Kajang tu.
Dek kerana kelantangan dan keberanian Noh Omar, nampaknya Pakatan Selangor simpan dendam. Ada cubaan untuk bunuh Noh Omar.
Bunuh ?? Maksud aku, karektor Noh Omar yang cuba dibunuh oleh Khalid And Co..
Habis diorang selak celah spender Noh Omar !

Fitnah terhadap Noh Omar turut dipalitkan kepada keluarga, isteri dan anak-anak. Ingat lagi macam mana pembangkang sebar gambar Noh Omar sedang menari bersama isteri di majlis sambutan harijadinya.

Kononnya nak fitnah Noh bersama ntah mana-mana punya doll la tu bagi mengalih tumpuan kes Anwar dan Chinadoll.

Tapi, itu lah gaya pembangkang kat Malaysia ni. Tak kaji dan selidik terus buat fitnah. Macam mana nak jadi pembangkang, isteri Noh pun diorang boleh fitnah, jadi aku tak yakin diorang ni boleh jadi contoh Islamik yang patut dicontohi.

Fitnah jadi makanan harian mereka, dosa pahala pun diorang dah tak kenal.

Ok, berbalik kepada isu..

Baru-baru ini, usaha Noh untuk membina jeti dan rumah nelayan di atas tanah LKIM disabotaj dan PBT diarah oleh Pakatan untuk kacau projek tersebut. 70 orang Gangster dihantar untuk mengugut Cina-Cina nelayan supaya akur dengan kehendak mereka, jika tidak kuil mereka akan dirobohkan.

Propaganda dan fitnah terbaru ni pula memang tak boleh blah la, kononnya UMNO Tg Karanag jual tanah hakmilik kerajaan negeri dan tersebar di media mereka.

Persoalan aku nak bangkitkan sini, apa masalahnya kalau orang perseorangan atau NGO atau pun parti politik menjual atau membeli aset dalam urusan kegiatan atau pelaburan mereka?

Sakit celah mana pulak Pakatan ni ???

Sama seperti individu dan pertubuhan lain, UMNO Tg Karang mendapat tanah mengikut prosedur yang betul sepertimana yang lain. Apabila perlu, mereka membayar premium tanah.

Menurut Nasa Khan, AJK Lajnah Guaman PAS Pusat, sebahagian tanah kepunyaan UMNO Bahagian dan bukan kepunyaan kerajaan seperti yang didakwa dan dituduh akan dijual dan wang itu akan diguna untuk bina bangunan untuk UMNO Tg Karang.

Jadi, dimanakah proceeding yang telah dilanggar ??? Dimana kesalahan mengikut undang-undang ???

Di Kota Baru pun, Nik Aziz tidak ada beri halangan, malah memberi tanah untuk UMNO Kota Baru bina bangunan sebelum dilelong oleh Dato Zaid Ibrahim.

Apa yang aku nampak, ni cuma permainan politik kotor dan sempit puak Pakatan di Selangor. Maklum lah, diorang dah tak ada kerja dan tak ada isu memandangkan PRU-13 just around the corner.

Yang pelik pula terutama di Selangor, puak lebai kera PAS ni sibuk-sibuk memBODOHkan diri mereka demi melunaskan dendam Khalid Jamban, Teng Chiam Kim, Anwar Chinadoll, Ronnie Liu dan lain-lain pencacai Pakatan Selangor.

Bukankah lebih baik PAS berusaha membela nasib rakyat Selangor yang ditindas oleh rakan sepakatan mereka. Sekurang-kurangnya, PAS akan dilihat seperti juara antara Pakatan. Senang sikit nak kuburkan PKR dan DAP dan bolehlah PAS berpeluang ambil jawatan MB atau PM kalau nak takluk Putrajaya !

Maklum je la, PAS pun dah diketepikan rakan politik mereka dalam Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang. Di Selangor pun PAS cuma layak untuk jaga Adat dan Sukan je pun. Nak pegang portfolio Agama Islam pun tak layak der...!

Kalau benar-benar PAS nak perjuangkan Negara Berkebajikan, sila siasat apa yang jadi terhadap tanah rakyat dan GLC negeri di TKPM, YBK, Yayasan Selangor, padang PKNS, dan lain-lain lagi yang menunggu masa untuk muncul.

Tunjukkan yang PAS benar-benar membela rakyat dan perjuangkan Negara Berkebajikan memandangkan Negara Islam dah tak ada dalam perjuangan PAS.

Jangan sekadar jadi barua dan balaci melunaskan dendam rakan Pakatan yang nak membunuh Noh Omar !

mehh sini :
http://kitagempur.com/kgc/index.php?option=com_content&view=article&id=631:kelantangan-noh-omar-membawa-padah-bila-ada-yang-nak-bunuh-beliau-&catid=41:berita-blog&Itemid=27

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU

ZAHIDA RAFIK BALUN AMENOWORLD DI TWEETER.

 
Hamba kesian benar kepada Zahida Rafik kerana di tuduh sebagai 'Pelacur Kelas Atasan' dan 'Wanita Simpanan' oleh cai-cai dan balaci-balaci PKR di tweeter. Tuduhan-tuduhan itu dilemparkan kepada Zahida Rafik tanpa sebarang asas dan bukti kukuh melainkan hanya berdasarkan kepada dakwaan-dakwaan bekas pemandunya yang songlap duit syarikat kemudian mencipta skrip fitnah. Hamba sedang mengumpul bukti-bukti mengenai bekas pemandunya. Ternyata didapati bahawa bekas pemandunya ada mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang artis wanita yang telah masuk PKR. Tunggu je lah nanti. Isu ini bakal meranapkan sebarang sisa-sisa impian PKR untuk terus berkuasa di Selangor dan menawan Putrajaya. Bye.. bye lah Pakatanista pada PRU 13 nanti. 

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS DI BULI SEKUTU SAMPAI MATI KUTU

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...