Ahad, 8 April 2012

KENAPA NI ANWAR BEN ISRAEL ???!!!


Apa dah jadi dengan seri muka dan air muka Anwar Ben Israel nie ?
Lu Fikirlah Sendiri 

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAK
PAS KENA BULI.

BUKTI HUBUNGAN ANTARA NDI DENGAN BERSIH .


"In July 2005, NDI organised a national-level workshop for party leaders on election reform. NDI has since conducted workshops across Malaysia to promote electoral reform in collaboration with Research For Social Advancement (REFSA) the secretariat of BERSIH. In 2006 , NDI conducted a workshop for BERSIH that focused on improving the action plans of each participating organisations or political party. In 2007, NDI and BERSIH conducted a series of workshops in the politically neglected provinces of Sabah dan Sarawak to advocate previously disenfranchised political aspirants."
Tapi jika anda ke pautannya sekarang perenggan berkenaan dengan BERSIH sudah dipadamkan oleh NDI. Nampaknya perenggan di atas dapat di ambil sebelum  ianya dipadamkan dari laman rasmi NDI.

Petikan di atas di ambil daripada rakan fesbuk. 

Jadi tak perlulah mengulas panjang mengenainya. BERSIH adalah hasil siri bengkel NDI dalam program NDI mengenai Pembaharuan Pilihanraya sejak 2005. 

Apakah anda masih mahu menyokong BERSIH apabila amat jelas dan terang BERSIH adalah hasil buah fikiran NDI yang mempunyai niat dan matlamat yang begitu mencurigakan. Tanyalah pihak berkuasa Mesir sekarang ini.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAK
PAS KENA BULI

KIT SIANG NGAMOK BERSIH 3.0 & BLOGER PAS MENGAROK PASAL FAMILI MUHYIDDIN YASSIN.

Mutakhir ini kita sedang melihat bagaimana pihak pembangkang DAP, PKR PAS seperti cacing kepanasan, Jika Pak Samad Said mengkhayalkan seramai 500,000 oang hadir pada BERSIH 3.0, Hamba amat pasti yang hadir hanya sekitar kurang 5,000 orang sahaja.Jika lebih itu bermakna kerana di upah datang oleh DAP. Aspan Alias pengkhianat kepada perjuangannya sendiri pun sudah mengamok kerana Ketua Wira Perkasa menyarankan agar BERSIH 3.0 dijauhi oleh orang Melayu Islam. Aspan Alias menyelar kenyataan Ketua Wira Perkasa yang melabelkan Ambiga sebagai pengkhianat. Kata Aspan Alias, Ambiga bukan pengkhianat tapi label tersebut perlu diberikan kepada beliau. Menurutnya Ambiga bukan dalam kategori pengkhianat tetapi dalam kategori langsung tak boleh pakai punya. Aspan Alias menuduh orang Melayu Islam di Malaysia ini jumud kerana tidak menyokong perjuangan songsang beliau menyokong DAP. Bagi Aspan Alias mana-mana Melayu yang tidak membenci UMNO adalah jumud. Biasalah orang Melayu macam Aspan Alias ini sama sahaja macam Anwar Ben Israel dan Azmin Ali. 

Bloger PAS pula semakin mengarok mengenai gambar-gambar famili pemimpin UMNO. Kali ini famili Mahyuddin Yassin pula menjadi sasaran. Hamboi, gajah seberang nampak tapi kejahatan pemimpin PAS main dengan bini orang dan juga anak-anak pemimpin PAS jadi manusia tak guna tak nampak ke? Malah ramai keluarga ahli PAS sendiri terok. Bertudung tapi ehem ehem ehem ... Kalau dalam soal moraliti dan akhalq, pemimpin PAS paling ramai tak layak jadi pemimpin dan berjuang di atas landasan Islam. Nama je Islam tapi peel dan hati macam serigala kelaparan.

Hasutan-hasutan jahat puak PAS PKR seperti inilah yang banyak merugikan Melayu dan Islam. Cai PAS dan PKR lupa agaknya, rakaman audio Mat Syabu dengan Normah, gambar-gambar lucah dalam simpanan hanfon anak angkat ADUN Perupok dan kisah zina ADUN Selinsing dengan bini orang serta video klip rakaman Anwar Ibrahim main dengan chinadoll. Perbuatan cai PAS dan PKR menutup kejahatan pemimpin mereka menjadi punca ramai orang semakin berani melakukan kejahatan secara terang-terangan.

Ok pada pRU 13 nanti tetapkan hati bulatkan tekad ... undilah BARISAN NASIONAL!

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAK
PAS KENA BULI.

ANAK SELANGOR DIANAKTIRIKAN DALAM PENDIDIKAN OLEH KERAJAAN DRAKULA SELANGOR.


Lidah rasmi kerajaan negeri Selangor, Selangor Ku sedang mempromosi acara himpunan untuk anak muda dan mahasiswa menggesa pihak kerajaan memansuhkan PTPTN dan menuntut pendidikan percuma kepada seluruh rakyat Malaysia.

Itu terpulang kepada anak muda dan mahasiswa untuk melibatkan diri. Sebaiknya pastikan acara itu mendapat kelulusan polis untuk memastikan keselamatan terjaga dan tiada perkara yang tidak diingini berlaku.

Dalam anak muda dan mahasiswa menggunakan ruang bersuara yang mendapat sokongan kerajaan negeri, ada baik juga mereka menilai prestasi dan janji-janji kerajaan negeri.

Kerajaan negeri menyokong anda menuntut pelajaran percuma tetapi hendak juga sedarkah anda kerajaan negeri sendiri tidak memberi pelajaran percuma keapda penuntut Unisel. Malahan yuran Unisel bertambah meningkat.

Jika diingat kembali dalam manifesto Pakatan rakyat ketika Pilihanraya Umum ke 11, mereka janjikan sejumlah sumbangan lebih seribu ringgit untuk semua anak Selangor yang berjaya masuk Universiti.

Dapatkah sudah semua anak Selangor sumbangan itu?

Jika benar kerajaan negeri begitu percaya kepada perlunya pelajaran percuma, apa kata mereka biayai dalu semua yuran dan perbelanjaan keapda semua penuntut yang belajar di sekolah-sekolah rendah, menengah, kolej pra U dan kemahiran, dan Universiti.

Malangnya mereka sendiri tidak lakukan apa yang dikata dan janji. Program untuk tadika itu bila nak mula. Sudah tiga tahun lamanya Pakatan memerintah Selangor. Haraop adalah program sedemikian dan tersebar manafaatnya dan bukan hanya untuk golongan tertentu.

Maklumlah juga dengan kedudukan kewangan Yayasan Selangor yang ternyata dalam keadaan parah di bawah pentadbiran Pakatan Rakyat, banyak program pelajaran dan latihan yang ada ketika dibawah pentadbiran Barisan Nasional sudah tiada.

Institiut Kemahiran Yayasan Selangor (IKYS) ditutup dan pelajar yang ada dipindahkan ke institiut biayaan swasta yang diluar kemampuan ibubapa penuntut dari keluarga miskin.

Tidak tahu adakah peluang yang sama untuk penuntut yang cicir di sekolah dan penuntut keluarga miskin untuk masuk tanpa bantuan Yayasan Selangor.

Biasiswa untuk penuntut miskin masuk sekolah di awal tahun sudah dihentikan dan dibawah penjagaan badan lain dibawah kelolaan kerajaan negeri. Ini hanya bermakna jumlah bantuan pelajaran sudah berkurangan dari dahulu ada dari yayasan dan kerajaan negeri tapi kali ini hanya dari kerajaan negeri saja.

Asrama Tun Dr Ismail dan Toh Puan Nor Asihikin sedang dalam proses diroboh untuk dijual tapaknya kepada pemaju perumahan tanpa ada usahasama dengan yayasan Selangor untuk melabur.

Kedua-dua asrama tersebut berperanan memberi penginapan yang selesa dan sesuai untuk penuntut dari luar bandar belajar dan mendapat tempat di sekolah-sekolah di bandaraya yang lebih baik.

Dengan ini, terputuslah peluang pelajar dari luar bandar untuk mendapat kemudahan pembelajaran yang lebih baik di sekolah-sekolah bandar.

Kalau kerajaan negeri hanya pandai berhelah memberi alasan, perlukah anda menghadiri himpunan yang penganjurnya hanya cakap tak serupa bikin.

Inikan lagi jika ianya hanya untuk jadi raptai bagi Bersih 3.9 mempergunakan anak muda dan pelajar setelah somongan dari golongan dewasa dan lebih tua menurun kerana hilang percaya dengan kerajaan Pakatan rakyat yang hany apandai berpolitik tetapi tidak tahu mentadbir dan mengkota janji.

Sumber SEL13

Janji atas janji samapi bila kerajaan Drakula Selangor hendak tunaikan janji-janji secara jujur ?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PAS KENA BULI
PKR TAKDE AKHLAK

AZMIN ALI KANTOI ! PINK FORM SAHAM MILIKNYA SUDAH DIDEDAHKAN.


Tindakan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali meminta angka yang tepat mengenai pemilikan saham jutaan ringgit yang dikatakan milik beliau dan isteri, Shamsidar Taharin membuktikan dakwaan tersebut adalah benar.

Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari berkata, Azmin mungkin 'terlupa' mengenai angka yang tepat berhubung jumlah saham beliau dan Shamsidar kerana mereka sudah memiliki kekayaan bernilai jutaan ringgit tetapi rakyat tidak lupa.

Beliau sentiasa bersedia untuk menghilangkan tabiat 'pelupa' Timbalan Presiden PKR itu melalui bukti-bukti sahih transaksi pembelian saham bernilai RM2 juta dan pemilikan akaun RM8 juta atas nama Azmin, Shamsidar serta proksi mereka. -utusan

Azmin Ali masyuuuuukkkkkkkk !
Cai PKR dapat apa ?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PKR TAKDE AKHLAK
PAS KENA BULI


WANG RAKYAT SELANGOR UNTUK KESENANGAN PERIBADI ANWAR BEN ISRAEL.


Kerajaan Negeri Selangor terpaksa menerima seorang kawan baik penasihat ekonomi negeri sebagai tetamu kerajaan negeri.

Adi Sasono yang merupakan kawan baik Anwar Ibrahim terpaksa dilayan sebagai tetamu kerajaan negeri atas arahan penasihat ekonomi negeri. Beliau akan berada selama tiga hari di Malaysia. Semua kos kunjungan beliau terpaksa di tanggung oleh MBI.


Ini adalah satu bentuk pembaziran dan mencuri wang rakyat negeri Selangor. Sedangkan Adi Sasono bukanlah tokoh VIP yang sepatutnya menerima layanan sedemikian oleh kerajaan negeri. Beliau hanya pernah menjadi Menteri Koperasi Indonesia selama satu tahun sewaktu Habibie menjadi Presiden lebih 10 tahun yang lalu.

Hanya kerana beliau kawan baik Anwar Ibrahim yang juga berfahaman Islam Liberal, maka beliau telah diberi layanan VVIP.

Sumber Beruang Biru


Itu yang jelas kita nampak tetapi yang lain lain disebalik tabir? Nama pun Penasihat Ekonomi Selangor dah tentu macam macam pekara perlu melalui penasihat ni. Pendek kata kalau bab projek apa sekalipun mestilah melalui Anwar Ibrahim yang dibantu Rafizi Ramli.


Anwar Ibrahim orang Pulau Pinang, tetapi menjadi Punaisihat kepada Kerajaan Negeri Selangor. Ehhh Pulau Pinang pun pembangkang yang Tadbir, awat tak jadi Punaisihat Ekonomi Kerajaan Pulau Pinang?

Rakyat kena celik mata dalam pekara ni. Rakyat Selangor kena lihat apa yang telah berlaku di Selangor berpunca dari Anwar Al Juburi. Penasihat Ekonomi Negeri yang hanya menjahanamkan negeri Selangor.

Dey berapa banyak dah wang rakyat Selangor ini diperabihkan ? Desak kerajaan Drakula Selangor dedahkan secara terperinci wang rakyat Selangor yang digunakan untuk kesenangan peribadi Anwar Ben ISrael !
Rakyat Selangor berhak mengetahui nya !

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PAS KENA BULI 
PKR TAKDE AKHLAK

BANJIR KILAT DI SELANGOR BERPUNCA DARI TERSUMBATNYA OTAK PEMIMPIN PKR KERANA AMALAN RASUAH.


Masaalah sampah sudah begitu ketara. Rakyat sudah merungut. Macam-macam helah dikata oleh pemimpin Pakatan Rakyat. Akhirnya ketara sekali, ini semua alasan untuk samun kontrak sampah dari Alam Flora.

Mula-mula Alam Flora dikenakan tekanan macam-macam oleh kerajaan negeri melalui setia pihak berkuasa PBT. Margin keuntungan untuk pembuangan sisa atau sampah itu sedikit.

Dengan dikecilkan zon kutipan, minta diskaun kadar, dan akhirnya dilambatkan bayaran, akhirnya termuntahlah kontrak sisa itu keluar dari kontraktor dan subkontraktor.

Langsung diagih-agihkan kontrak itu sesama mereka sebagai hadiah diatas kesetiaan sebagai aktivis parti-parti Pakatan Rakyat.

Antara mereka ini, ada yang dapat sebagai kontrak, ada yang jadi broker untuk mengumpulkan sub-kontrak-subkontrak sampah dan ada yang hanya broker atas angin.

Elemen rasuah hingga menjejaskan perkhidmatan sudah ditimbulkan oleh Dr Jacob George. Jika tidak ada bukti, masakan dia sedia membuat laporan polis dan laporan SPRM.

rasuah ini sudah begitu berleluasa hingga ada antara mereka ini menjadi kaya dalam masa sekejap hingga berupaya memiliki kereta sports mewah, katanya. Ada bekas pembantu seorang Menteri Besar pembangkang kini mengendalikan lebih dari 30 sub-kontraktor.

Disebalik pengumuman Ronnie Liu untuk membeli 50 lori compactor pun menarik. Satu lori baru boleh mencecah harga RM250,000. Ini akan menelan belanja hampir RM12.5 juta. Lori ini akan disewa kepada kontraktor dan sub-kontraktor. Sesuatu yang tidak berlaku ketika Alam Flora kendalikan.

Terfikir ke tidak bahawa kalau mereka tidak kacau Alam Flora, tidak perlu untuk membeli lori-lori. Kebanyakkan kontraktor dan sub-kontraktor sudah punya alat-alat dan kenderaan. Ada yang sudah pertingkatkan teknologi untuk perbaiki perkhidmatan dan kurangkan kos.

Akhirnya ini semua membazir dan pelanggan iaitu orang ramai mendpaat perkhidmatan yang masih primatif atau permulaan pembangunan. Tidak jauh untuk dibandingkan. Lihat saja tahap perkhidmatan di Selamngor dengan perkhidmatan Alam Flora di Kuala Lumpur.

Bukankah selama ini kerajaan negeri merungut tidak cukup wang hingga sewa naik, siapa tak bayar sewa tanah tol dihalau, projek pembangunan untuk mengumpul dana, dan lain-lain. Tiba-tiba boleh cukup pulak?

Dengan pembelian lori dan disewa, sedarkah anda bahawa kerajaan negeri menggalakkan kewujudan ‘broker’ dan kontraktor sebeanar tidak terlibat dalam perkhdmatan pembuangan sisa sampah?

Bila ‘broker’ ini boleh atur untuk kontraktor dan sub-kontraktor yang berminat kenderaaan compactor dengan disewa dari kerajaan negeri, sesiapa Ahmad, Ah Chong dan Muthu boleh masuk tender walaupun tiada kenderaan atau kepakaran atau atau modal.

Banyak elemen rasuah dan penindasan dipercayai sudah menusuk hingga menyebabkan perkhidmatan terjejas. Yang buat kerja sebenar tak berapa orang saja tapi yang terlibat ramai.

Ini belum diungkit pengurangan perkhidmatan dan caj yang minta ditambah. Ada sesetengah kawasan rumah pangsa dan kos rendah, mereka tak mahu lagi beri perkhidmatan percuma dan yang kerap seperti semasa bawah Alam Flora.

Kalau dikatakan cara dulu Alam Flora lebih baik, mereka akan tuduh dan kata macam-macam penyelewengan atau ketirisan ada berlaku. Lihatlah sendiri perkhidmatan sekarang dengan perkhidmatan dahulu. Kalau dah lupa, turun saja ke Kuala Lumpur untuk lihat sendiri.

Makan masa bertahun-tahun baru anda akan nikmati perkhidmaatn yang tidak bermasaalah. Takpe … undi lagi pembangkang. Padan kan muka. Pembuangan sampai yang dahulu tidak bermasaalah dah jadi masaalah. Entah apa lagi akan rosak jika mereka mereka dibenarkan terus memerintah.

Sumber SEL13


TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PAS KENA BULI
PKR TAKDE AKHLAK

1 MALAYSIA DI BENCI KERANA IANYA SELARAS DENGAN AJARAN ISLAM.


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sedang berusaha mencari penyelesaian berhubung isu pembantu rumah Indonesia.

"Sedang mencari penyelesaian segera terhadap isu pembantu rumah domestik. Saya telah membincangkannya dengan Presiden Susilo Rabu lepas," katanya di laman Twitter @najibrazak Jumaat malam.

Beliau memberi perhatian kepada rakyat Malaysia yang ingin mengambil pembantu rumah Indonesia dalam pertemuan beliau dengan Presiden Indonesia baru-baru ini pada Sidang Kemuncak Asean ke 20 di Phnom Penh.

Dilaporkan sebelum ini bahawa pembantu rumah dari Indonesia akan tiba pada awal bulan Mac tetapi telah ditangguhkan ke bulan lain.

Najib juga menulis pada halaman Facebook (www.facebook.com/najibrazak), memperincikan beberapa pencapaian beliau sebagai Perdana Menteri dalam tempoh tiga tahun yang lalu.

"Tiga tahun telah berlalu sejak saya telah diberi mandat untuk mentadbir dan berkhidmat sebagai Perdana Menteri anda. Tetapi pada masa yang sama, saya amat berbangga dengan beberapa perkara yang telah dilakukan setakat ini.

> Tambahan RM3 bilion dalam bentuk bantuan langsung bagi meringankan kos sara hidup disalurkan kembali kepada rakyat.> Jenayah jalanan menurun sebanyak 39 peratus manakala kadar jenayah secara umum telah menurun sebanyak 11 peratus.> Pendidikan Rendah dan Menengah yang dibuat benar-benar percuma untuk kali pertama dalam sejarah.> Pendapatan Per Kapita meningkat kepada RM29,726 (AS$9,700) daripada RM20,532(AS$ 6,700).

"Pelaburan Langsung Asing meningkat sebanyak 12.3 peratus kepada RM32.9 bilion pada tahun 2011 berbanding dengan RM29.3 bilion pada tahun 2010, menunjukkan keyakinan global yang lebih kukuh di Malaysia."

> Langkah-langkah yang digariskan dalam ETP dijangka mewujudkan sebanyak 313,000 pekerjaan baru.

"Kemajuan dan progres ini adalah patut kita banggakan. Sekiranya anda bersetuju, sila kongsikan ini dengan kawan anda supaya mereka boleh melihat sendiri, "katanya.

Awal Jumaat, Najib berkata konsep Islam.

"Konsep ini telah membolehkan kita untuk hidup dalam suasana harmoni. Dengan pendekatan yang sederhana, kita adalah contoh terbaik sebuah negara Islam yang berbilang kaum dan berbilang agama," katanya pada satu perhimpunan khas dengan kira-kira 5,000 pegawai dan kakitangan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
DAP KOMUNIS
PAS KENA BULI
PKR TAKDE MORAL

HIMPUNAN JUTAAN BELIA ! AKTIVITI , SEGMEN & ACARA RAIKAN BELIA.


Himpunan Jutaan Belia
SEKRETARIAT HBN 2012
(03-88713629/3932 /3707/3231/)

Modal Insan
CIK WAN AZIRA BINTI ABD AZIZ
(03-88713293)

Uniform
EN. AHMAD SYAMMIEL BIN MOHAMED KARIM 
(019-6208284)

Y-Avenue
PN. NOORLI ASYIHA BT ZAINAL ABIDIN
(019-3163446/03-88713728)

Volunteers
CIK ROZANNA 
(03-88713715)

My Hobby
PN. NOORLI ASYIHA BT ZAINAL ABIDIN
(019-3163446/03-88713728)


Fit & Active
ENGKU AZMAN BIN SAYED MOHD
(019-2321516)


Fast & Furious
EN. SAIPUDDIN BIN ZAKARIA 
(012-2092727)

Sport Pavilion
EN. ASMADI 
(019-6835360)

Gerbang Kerjaya
EN.NORAZMI MOKNI
(019-9710776)

Karnival G2Y
EN.HASNAN B. ZAKARIA
(019-3771123 / 019-2604888/017-9894858)

Colour Of Malaysia Youth
EN. SAIFUL ADLI 
(013-3718080 / 019-4008223)

Karnival Titian Cinta(Love Lane)
EN. MOHD ISMAIL MAHYUDDIN 
(012-3541924)

Young Enterpreneur
EN. SAIFUL ADLI 
(013-3718080 / 019-4008223)

Education Fair
EN. SAIFUL ADLI 
(013-3718080 / 019-4008223)


Gadget World
EN. ANBANANTHAN (017-8876787) /
EN. K RAVIDRAN (012-2123977 / 
PN. AWEENA (0172301126)


Putrajaya Uptown
PN. AWEENA 
(0172301126)

Amusement & Recreations
EN. ANBANANTHAN (017-8876787)/ 
EN. K RAVIDRAN (012-2123977)/
PN. AWEENA (0172301126)/
PERBADANAN PUTRAJAYA (PPJ/
NORHAIZAN BIN ONAN (017-6663212/
EN. SHAFIK (013-2710054/
EN.MOHD REZAL JAMALUDDIN (012-3225280)

Food Valley
PN. AWEENA
(017-2301126)

Celebrity Village
PN NORHAYATI MOHD HASHIM
(019-6594963)

Dot Invest
EN. ANBANANTHAN (017-8876787) / 
EN. K.RAVIDRAN (012-2123977) / 
EN. ZUHAIRUL BORHAN (012-3513559)

Senorita Square
PN. AWEENA
(017-2301126)

Junior World
PN. NORAINI ISHAK 
(017-2482292)

Candy Island
PN. NORAINI ISHAK 
(017-2482292)

Garden Valley
EN. MARUL (019-2632812) / 
PN. ARMITA (016-9723908) / 
EN AWANG (016-9180401)


Perfoming Art Centre
EN. ZAHIRUDDIN (012-3702870) /
EN. SHAWALUDIN (016-6456837)

Jom Heboh
CIK SITI HIDA 
(019-3157765)

International
MR. ALEX CHEAH
(012-3011853)

Youth Tourism
EN. MOHD ISMAIL MAHYUDDIN 
(012-3541924)

Perkhemahan Dan Jambori
TN. HJ SHUKOR
(012-2635825)

Ondraai Inaivom (Little Indian Street)
EN. SHANMUGAN
(016-6018009)

Lorong Seni @ My Kampung Art
EN.NOR FAIZAL BIN NORDIN 
(017-2064083/03-88713749)

Putrajaya Bike Week
CIK ZUZAINA (019-3452278) / 
CIK WANI (019-3909930) / 
CIK ANIM (019-3502278)

Happy Valley
EN. NORDIN BIN BAHAROM
(012-6347953)

International Youth
EN. MAZLAN BIN MOHAMED 
(012-2460484) / 
CIK NURAIDA BINTI HJ. IDRIS 
(016-6877466) /


World Youth Jazz Festival
EN. NIK A. AZMI (019-3634033

Youth Heart Beat
TUAN MOCHTAR BIN DATO' TUAN ABDUL MALEK 
(012-9684696/019-9409156)

Belia Bandar
PN. IDA HARLINA
(012-2700021/019-2107212)


Sila klik pautan di atas untuk maklumat lanjut.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...