Khamis, 20 Januari 2011

PRK TENANG SIRI 5: Cekgu Mala Bercerai Muda??? Apa Cerita SX ni?


1. Ehem, pepuak PAS dah gelabah beruk. NADI RAKYAT bagi dateline kepada Adun Selinsing dan Adun Perupok pada jam 11.11 pagi 21/01/2011 bersamaan dengan hari Jumaat. Esoklah. Ada tayangan perdana tau, stail wayang Pacak zaman dulu-dulu. Best ! Selepas pepuak PAS buat solat Hajat, tayangan perdana disiarkan. Kita tengok KEBENARAN dan kita tengok samada PAS sanggup berdepan dengan KEBENARAN pada kali ini. 


2. Harakahdaily pula telah menebarkan jaring pukal fitnah mereka terhadap UMNO. Kali ini dikatakan oleh mereka kononnya ada jenazah tidak disempurnakan di dalam masjid akibat orang UMNO terlalu sibuk menyambut kedatangan PM DS Najib. Kononnya, angkatan orang PAS dari Pahang yang menolong menyempurnakan solat jenazah, kononnya lah. Hamboi, PAS buat silap beso. 1 Malaysia tahu orang JOHOR ini semua terer bab agama apatah nak uruskan jenazah! Nampaknya PAS dah skor gol sendiri. 

3. Sedikit berita di luar, dikatakan ada 9 angota HINDARF cuba buat kecoh di Batu Caves, yup Batu Caves tempat Adun PKR Melayu beragama Islam budak muda nama Nik Nazmi budak PKR di pilih jadi wakil rakyat. Menurut sumber Papa Gomo, kekecohan itu tidak dilaksanakan. yakni upacara membakar novel INTERLOK yang memertabatkan maruah rakyat Malaysia keturunan India. Lebih lanjut sila layari blog Papa Gomo.

4. Tidak lupa juga, penulisan semula sejarah MELAYU di NUSANTARA oleh seorang penganalisa di laman blog LIM KIT SIALAN. Penulis kurang siuman ini cuba menganalisa kononnya fakta-fakta sejarah yang tidak disebutkan. Hujahnya lebih kurang diputarkan seperti ini:-

a. Kononnya menurut sumber-sumber catitan istana Maharaja China, dikatakan bahawa orang Cina terlebih awal datang ke Kalimantan dan mengasaskan kerajaan lebih dahulu daripada Kesultanan Melayu Brunei pada sekitar tahun 1300 berbanding dengan pembukaan EMPAYAR MELAKA oleh Parameswara pada sekitar 1400. 

b. Helo mai frens, Catitan terawal kependudukan di alam Nusantara ini bermula lebih awal dari SRIVIJAYA sebuah empayar Melayu berpusat di Muara Jambi dengan penguasaan ke atas seluruh semanjung Tanah Melayu, segenting Kra, Indo-China dan alam nusantara. Hikayat Merong Mahawangsa, korang nak campak ke mana?

c.  Sumber tempatan banyak diketepikan dan banyak dipetik daripada sumber istana Maharaja China dan kajian sarjana barat yang mungkin banyak keraguan dan belum disahihkan lagi. 5. Kembali kepada tajuk asal catatan, 1 persoalan berlegar kuat sekarang ini ialah mengenai soal Cekgu Mala yang dikatakan bercerai pada usia muda. Ramai yang tertanya, kenapa ya cekgu Mala bercerai pada usia muda? Diharapkan pepuak PAS boleh bercerita mengenainya kalau blogger UMNO yang bercerita nanti dikatakan hanya fitnah. Cuma bila masa pepuak PAS ini pernah berkata BENAR??? Jatuh martabat PAS kalau bercerita perkara BENAR.

6. Dilapurkan juga di dalam blog-blog pro BARISAN NASIONAL bahawa cekgu Mala ini taklah sefofuler mana pun melainkan diwar-warkan sedemikian saja. Al maklumlah, puak PAS ini bila bergabung dengan Parti Dajal Al Masikh PKR, apa cerita yang mereka tak mampu nak reka? Hatta mereka mampu reka cerita mengatakan bahawa PARAMESWARA itu adalah nenek moyang cekgu Mala! Jika persepsi mereka gagal , apa takut, buatlah SOLAT HAJAT. Malangnya, setiap hajat mereka tujukan kepada pihak yang mereka anggap sebagai musuh dipulangkan kembali ke muka mereka sendiri!

7. Akhir sekali AL FATIHAH buat arwah Adun Merlimau yang dikatakan telah kembali ke rahmatullah petang tadi. Jadi, bakal ada PRK lagi selepas TENANG dan pada kali ini di MERLIMAU. Jumpa lagi di MERLIMAU!


RAKYAT DIDAHULUKAN
BERANI DAN BENAR
ALLAH BERSERTA UMNO/BARISAN NASIONAL
UMNO ITU ISLAM TULIN
INGAT PAS INGAT ZINA & PAEDHOPILIA
INGAT PKR INGAT DAJJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT KOMINIS CAUVINIS RASIS TEGARSYABAS & PKR SANG HANTU AIR . SIRI 1.


1. Dalam tahun ini, PKR mempergiatkan lagi kempen mereka untuk menjahanamkan ASET NEGERI SELANGOR, pada kali ini syarikat konsesi air pula dijadikan korban pemujaan KETUANAN PAKATAN HARAMJADAH. PKR kini menjadi HANTU AIR yang paling digeruni kerana mahu 'menghisap' darah rakyat melalui kepakaran PUTAR ALAM mereka dengan kepakaran RAJA DRAMA Penasihat Ekonomi Negeri Selangor Berbayar Singgit.

2. Dalam SELANGOR KINI akhbar 'percuma' yang membazirkan duit rakyat Selangor, menyebutkan bahawa HANTU AIR PKR menjangkakan membazirkan lagi 'DUIT RAKYAT' sejumlah RM9 billion! Tak cukup lagi pembaziran itu, tak lama lagi TABUNG PEMBAZIRAN ini bakal di tambah lagi dengan TABUNG RM10 juta kononnya untuk pekerja-pekerja Islam yang 'hilang pekerjaan' di premis-premis arak dan yang berkaitan dengan arak. disebabkan oleh PAKATAN HARAMJADAH DAJAL AL MASIKH juga.

3. HANTU AIR PKR telah menipu rakyat Selangor mengenai hakiki HAK AIR & mekanisma KONSESI PERKHIDMATAN AIR. Maklumlah, jenis jembalang dan setan seperti PKR , tidak terkecuali PAS & DAPIGS, ini memang hobinya suka menyesatkan anak ADAM.

Lawan Tetap Lawan! Ana Penyamun Tarbus Selangor. Ana Manyak Suke dapat tipu sama rakyat. 
[Gambar Hiasan]

4. Apakah HAKIKI SEBENAR HAK AIR ini? Adakah rakyat mempunyai hak ke atas sumber air atau hak itu diletakkan kepada entiti kerajaan negeri? Jawapannya ialah ENTITI KERAJAAN NEGERI. Siapakah entiti kerajaan negeri? Dah tentulah parti yang menguasai 2/3 dan atau majoriti mudah di Dewan  Undangan Negeri Selangor. Siapakah mereka ini sekarang? Dah tentulah HANTU AIR PKR, JEMBALANG TANAH PAS dan SETAN DAPIGS. Jadi di mana HAK RAKYAT atas sumber air negeri Selangor? Ilek pucheek. Pernah ke mana-mana rakyat raja di Selangor ini menerima geran tanah dan/atau geran sungai? Dah konfem takde.

5. Apakah mekanisma KONSESI PERKHIDMATAN AIR yang sedang dilaksanakan? 
Mekanismanya mudah saja, satu syarikat awam diberikan hak konsesi perkhidmatan air bukan hak ke atas sumber air. Hak ke atas sumber air masih lagi di pegang oleh entiti kerajaan negeri. Hanya perkhidmatan pemprosesan air bersih sahaja yang dikonsesikan

Apakah maknanya? 
Ini bermakna, entiti kerajaan negeri 'menjual air mentah' kepada syarikat konsesi air untuk dibersihkan manakala empangan-empangan dan loji-loji pembersihan disewakan kepada syarikat konsesi air.Syarikat konsesi air diberikan hak untuk mengutip hasil bil air bagi menampung kos pembelian air mentah, kos pembersihan air, kos perbekalan air, kos pengurusan dan kos penyelenggaraan termasuklah perkongsian keuntungan dengan entiti kerajaan negeri sejumlah 30%.

6. Apabila, tempoh konsesi perkhidmatan air itu tamat, maka syarikat konsesi air akan menyerahkan semula kesemua aset dan perkhidmatan air kepada entiti kerajaan negeri semula tanpa entiti kerajaan negeri mengeluarkan 1 sen pun untuk ambilalih syarikat konsesi tersebut!

7. Alamak ! Kalau begitulah mekanismanya, adakah rakyat di tipu dan di rampas hak mereka? Tidak samasekali! Adakah rakyat ditindas melalui caj tarif air yang tinggi? Juga tidak! Jadi ??? Yang MENIPU, yang MERAMPAS, yang MEROMPAK dan yang MENINDAS hak rakyat dalam soal KONSESI PERKHIDMATAN AIR sebenarnya ialah HANTU AIR PKR, JEMBALANG TANAH PAS & SETAN DAPIGS! Rakyat Raja jangan tertipu dengan PAKATAN HARAMJADAH DAJAL AL MASIKH ini!

BAKAL BERSAMBUNG LAGI .........DAHULUKAN RAKYAT!
BERANI DAN BENAR
ALLAH BERSERTA SYABAS
ALLAH BERSERTA UMNO/BARISAN NASIONAL
UMNO ITU ISLAM TULIN
INGAT PAS INGAT ZINA & PAEDHOPILIA
INGAT PKR INGAT DAJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT KOMINIS CAUVINIS RASIS TEGAR

PRK TENANG SIRI 4: Cekgu Mala Berbaiah Talak 3???


1. BerTENANG ! Tajuk posting ini gempaq saja, tapi manalah tahu kan kot iya-iya berlaku, al maklumlah zaman akhir zaman, macam-macam ada! Kalau Pok Nik boleh beri diskaun dosa zina, PAS boleh diskaunkan juga hukuman Hudud zina kepada penzina, kanak-kanak suci dicabuli, Pok Nik beri tempahan 'sorga' , dulu suara wanita jadi 'aurat' sekarang boleh jadi calun, Pok Nik pernah juga sebut 'ALLAH BERSILA SEPERTI DIA BERSILA' apa yang mustahilnya cekgu Mala diminta berbai'ah Talak 3? Bunyi cam pelik, tapi PAS kan pakar BIDA'AH DHALOLAH dalam ISLAM di Malaysia ini. But of course mai frens, jika ianya berlaku pun, takkan PAS nak ngaku.Jatuh martabat beb!


2. Terkini, tersebar juga mengenai cerita kurang baik mengenai cekgu Mala. Mengikut angin-angin sepoi-sepoi bahasa yang sedang bertiup, disebutkan bahawa cekgu Mala ini pernah bersuami lalu bercerai dan berkahwin dengan suaminya yang ditunjukkan dalam gambar ini. Sejauhmana kebenarannya, kita tunggu sajalah. Kalau BENAR, maka KEBENARAN sentiasa mempunyai cara tersendiri untuk timbul. Tapi mampukah PAS menerima kebenaran? Selalunya, PAS menolak KEBENARAN dengan pelbagai alasan!


3. Apakah yang PAS mampu lakukan untuk melonjakkan martabat umat ISLAM di Malaysia selama 60 lebih tahun kewujudannya sebagai pesaing kepada UMNO/ PERIKATAN/BARISAN NASIONAL? Apakah jasa-jasa yang pernah kita lihat, rasa dan benar-benar memberikan impak besar kepada kemajuan ummah? Boleh senaraikan? Pada fikiran si fakir ini, jangan satu nak disebutkan pun TIADA!

4. PAS sekadar memberikan IMEJ SAHAJA tanpa melakukan sebarang usaha pun melainkan memfitnah dan memburukkan UMNO semata-mata untuk nampak baik dan perjuangkan Islam. PAS selama ini hanya memberikan Lips Service sahaja. Jadi apakata kita ubah minda dan tanggapan salah yang PAS sebarkan selama ini dengan mengekalkan pihak yang sudah banyak melakukan jasa dan menaikkan martabat Islam dan ummah di Malaysia ini iaitu UMNO/ BARISAN NASIONAL.


5.  Dalam gambar di atas, yang bersongkok segak di sebelah Dato Ahmad Maslan itu adalah calun BARISAN NASIONAL. Pemilihannya berdasarkan kepada kelayakan akademiknya dalam bidang politik dan kerjayanya sebagai seorang PENOLONG PEGAWAI DAERAH dan adalah anak tempatan. Beliau juga merupakan pemegang jawatan dalam UMNO dan begitu aktif sekali dalam kegiatan kebajikan. Beliau lebih hebat dan berpengalaman dalam bidang pentadbiran berbanding dengan calun Bidan Payung Terjun Cekgu Mala! Beliau merupakan kesinambungan kecermerlangan perkhidmatan dan polisi transformasi Barisan Nasional, DAHULUKAN RAKYAT! 


DAHULUKAN RAKYAT!
BERANI DAN BENAR
ALLAH BERSERTA UMNO/BARISAN NASIONAL
UMNO ITU ISLAM TULIN!!!!!!
INGAT PAS INGAT ZINA & PAEDOPHILIA
INGAT PKR INGAT DAJAL AL MASIKH
INGAT DAPIGS INGAT KOMINIS


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...