Sabtu, 23 Ogos 2014

PERSETIAAN UNDANG NAN EMPAT & PERJANJIAN DURBAR 1897YANG DIMUNGKIRI, DIKHIANATI & DIINGKARI POLITIKUS MALAYSIA

DURBAR 1897


Minit Mesyuarat Durbar

Baru Kemerdekaan 1957 

SEMPENAN keberangkatan pulang Sultan Selangor pada hari ini (jika tiada berubah jadual) bagi menangani Krisis PKR-DAP-PAS yang nak lantik bini anwar berahim menjadi MB, ambe dengan suka teramat cita dengan sengaja mengungkit Persetiaan Undang Nan Empat & Perjanjian Durbar 1897. 

Sebelum merdeka 1957, spesis Politikus tiada lagi wujud di Tanah Melayu Tanah Jawi. Yang ada cuma pentadbir British dengan Raja-raja Melayu yang powers.Dan Raja-raja Melayu yang powers pula bersetia kepada Undang Nan Empat. Ini kerana keturunan Undang Nan Empat lah yang masih mewakili kedaulatan Tanah Melayu Tanah Jawi.  Kenapa pula menjadi begitu susunannya?

Menurut Haji Buyung Adil, penulis kontemporari sejarah silsilah semua kerajaan-kerajaan Melayu, menyambung semula tugasan Tun Seri Lanang, mengakui bahawa Kerajaan Sang Hyang Hyung yang diperintah Bathin Moyang Seri Alam adalah saudara tertua bagi Kerajaan Majapahit, Sumatera dan yang ketiga Champa bilamana kerajaan-kerajaan itu tumpas ditangan penjajah mereka berundur ke Tanah Melayu Tanah Jawi.

Menurut Tengku Arian Kirana, Jelebu, beliau menulis, 
"Demi Daulah Islam, Bangsa Melayu bertulisan JAWI - Bani Jawai - Keturunan Nabi Allah Adam A.S- tidak Nabi Allah Adam A.S menjadi RAJA, maka hanya PENGHULU LUAK jua yang kita ada, Bathin Seri Alam menyusun Kerajaannya sedemikian rupa kerana untuk menentang kemaraan RAJA IBLIS yang menentang Nabi Allah Adam A.S yang menjadi RAJA DUNIA, apalah kita MANUSIA yang lemah dan tidak cukup sempurna hanya menyembah sujud kepada YANG MAHA ESA ALLAH SWT jua jalan terbaiknya.."
Mengikut Tengku Arian Kirana, luas asal Kerajaan Jawi ialah dari Rom sehingga ke Sulu'. Sehinggalah tumbang satu persatu sehingga menjadi Sembilan Negeri di Tanah Melayu Tanah Jawi. Akhirnya, hanya tinggal Negeri Sembilan. Itupun, pada masa Tun Dr Mahathir sedang berasmaradana dengan Anwar Ibrahim (1982-1989), turut dirampas oleh politikus dengan bantuan golongan korporat, birokrasi serta puak duri dalam daging.

Bilamana waris Imam Perang Jelebu menghantar Surat Peringatan kepada semua PEMBESAR NEGERI DAN NEGARA., RAJA RAJA MELAYU, BADAN KEHAKIMAN, AHLI POLITIK, MENTERI BESAR, JABATAN AGAMA DAN MUFTI, ATM DAN PDRM, DATO DATO UNDANG LUAK DAN DATO DATO LEMBAGA -- Waris tersebut hampir ditangkap dan ditahan diatas arahan Tun Dr Mahathir Mohammad yang berkemungkinan menerima nasihat daripada Anwar Ibrahim untuk melakukan demikian. 

Tengku Arian Kirana (Dato' Menteri Shirat Mustakim) menulis:-
"Maka diberitahu jua jika tiada usaha daripada daripada pihak yang DIBERI AMANAH UNTUK MENGURUS TADBIR TANAH MELAYU - MENGIKUT PERJANJIAN TUJUH SYARAT RAJA RAJA MELAYU -  
maka akan tiba LAKNAT ALLAH SWT - ..........."
 Di dalam Persetian Undang Nan Empat itu disebutkan bahawa apabila timbul pergolakan akibat gara-gara salahlaku golongan politikus, maka hendaklah perkara itu dirujuk semula kepada Undang Nan Empat (waris-waris yang asal). 

Setelah berlaku polisi pembaharuan Melayu Baru, Bini Baru, Bangunan Baru dibawah pentadbiran TDM dari 1980- 1989, 1990-1999 dan 2000-2003, Persetiaan Undang Nan Empat dan Perjanjian Durbar 1897 mula dikianati, dimungkiri dan diingkari spesis Politikus Jenama Melayu Baru. Mutakhir ini mereka disebut Politikus Baru bawah Politik Baru. 

Persetiaan tersebut menjadi Teras kepada Amanah keatas bahu Politikus diatas dasar:-

Hak Kita Hak Kita 
Hak Orang Hak Orang 
Hak Orang Kita Tak Mahu 
Hak Kita Jangan Diberi Lagi kepada Orang 

Dicabuli, diperkosa dan dirogol secara bergilir-gilir oleh Politikus Politik Baru yang bersifat angkuh, bongkak dan ingkar sejak 1989 sehingga kini. 

Peringatan sudah diberikan kepada semua pihak sejak 1990 dan semua pihak termasuk Politikus Politik Baru diberikan tempoh melakukan pembaikan. Tempoh itu telah berakhir pada 31hb Disember 2013 lalu. 

Tapi diberikan Lanjutan Tempoh Masa sehingga 31hb Ogos 2014. 
Malangnya, puak Politikus Politik Baru yang dicipta oleh TDM dan DSAI masih gagal melakukan pembaikan. Sebaliknya mereka semakin banyak melakukan kerosakan.

Jika Politikus Politik Baru masih nak kekalkan Status-Quo mereka, maka wajiblah mereka mematuhi Peringatan yang telah diberikan melalui TDM. Andaikata mereka masih gagal dan ingkar, maka Allah Hu Ta'ala jualah yang menghukum mereka. 

Politikus Politik Baru jenama TDM dan DSAI masih mau keras kapla ka ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...