Sabtu, 7 Julai 2012

TIADA ANWARINAS & ANWARISTA DI JPM SEPERTI DI DAKWA OLEH TOK JANGGUT.

ARTIKEL ini diterbitkan semula memandang para penjilat tegar, pembodek dan penyembah tegar Tok Janggut cukup marah dengan artikel balas ini kepada artikel Tok Janggut. Ya la kalau tak bodek, tak puji melangit dan tak pertahankan Tok Janggut tu banyaklah periuk nasi tutup. Nak buat macamana kan dah mereka lebih miskin harta dan budi daripada hamba ini. Nampaknya mereka lebih bertaat setia kepada Tok Janggut berbanding dengan PERDANA MENTERI MALAYSIA, DS NAJIB. Siapa Tok Janggut ini kalau hendak dibaindingkan dengan PM DS Najib ? Betul ke SUA UMNO menjadi mangsa ? Sebenarnya tidak. Artikel ini akan terus di ulang terbit sehingga Tok Janggut sedar kesilapan beliau mengadu-domba JPM.
Menghormati Perbezaan pendapat adalah penting di dalam politik. Namun jika ianya hanya berdasarkan kepada persepsi dan bukti dengar cakap daripada pihak kedua dan ketiga maka ianya wajib di tegur. Politik opis dan politiking keterlaluan mampu mencetuskan syak wasangka yang tidak akan membawa keuntungan kepada sesiapa melainkan kepada pihak musuh. 
Sebelum ini hamba telah menegur dan mengkritik artikel di belog Sanggah Tok Janggut yang mula mencetuskan polemik dan berkemungkinan besar mampu membawa kesan negatif kepada kewibawaan DS Najib selaku Perdana Menteri dan Ketua di Jabatan Perdana Menteri. Malangnya Tok Janggut tetap berdegil mahu meneruskan persepsi-persepsi buruk mengenai 'Anwarista' dan Anwarinas yang tidak wujud pun di JPM. 
Pada pendapat hamba apa yang di tulis oleh Tok Janggut ialah mengenai kepentingan politik opis dan politiking keterlaluan sahaja. Tidak ada kena mengena dengan Anwarista atau Anwarinas, suatu label yang digunakan bagi melabelkan pihak saingan di dalam perlumbaan opis politik dan politiking keterlaluan. 
Ianya begitu mustahil sekali apabila tindakan seseorang pegawai di dalam JPM yang tidak digemari dan disukai oleh saingannya dikatakan sedang menderhaka. Kita tidak mempunyai peluang untuk mendengar kisah dan cerita pihak yang dijadikan sasaran penulisan Tok Janggut. Kita sebenarnya hanya disajikan oleh Tok Janggut cerita gosip sebelah pihak sahaja. Sudah tentulah gosip tersebut berpunca daripada pihak yang menjadi saingan kepada individu sasaran di dalam penulisan Tok Janggut. Tapi buat masa ini kita berikan Manafaat Keraguan Kepada Tok Janggut Untuk Membutktikan Dakwaannya. Jika ternyata tidak benar maka Tok Janggut wajib memikul  tanggungjawab sepenuhnya di atas penulisan beliau tersebut. 
Sebelum ini Tok Janggut pernah memburukkan bekas Ketua Setiausaha Negara , Tan Sri Sidek Hasan dalam isu SBPA. Ternyata pendedahan oleh The Unspinners membuktikan tanggungjawab SBPA diletakkan sepenuhnya di atas bahu bekas KPPN Tan Sri Abu Bakar. Isu ini hampir menjadi duri dalam daging apabila mantan KPPN Tan Sri Abu Bakar mendakwa beliau ditamatkan perkhidmatannya. Walhal, perkhidmatannya memang dah tamat dan tidak dilanjutkan. Jadi beliau bukan diberhentikan dan/atau ditamatkan perkhidmatan beliau. 
Samalah halnya apabila Tok Janggut mula meniupkan persepsi mengenai sasaran penulisannya. Setelah membaca dengan teliti dakwaan Tok Janggut, Hamba dapati tidak ada asas dan setakat ini ianya hanya berbentuk gosip liar berdasarkan kepada gosip yang diterima olehnya. 
Hamba agak hairan apabila Tok Janggut cuba membina persepsi buruk sekumpulan pegawai yang diberikan amanah oleh PM untuk menapis calun-calun bagi pilihanraya. Ini sungguh merbahaya. Tok Janggut juga cuba membina persepsi seolah-olah beliau lebih tahu apa yang berlaku di JPM berbanding PM sendiri ! Melucukan !
Membuat dakwaan bahawa penyokong setia kepada DS Najib di JPM sebagai berpura-pura adalah sama perbuatannya seperti menikam DS Najib dari belakang. Mustahil DS Najib tak mampu mengenal siapa musuh, siapa kawan, siapa seteru, siapa berpura-pura dan siapa sahabat beliau. Semua yang bekerja di JPM sudah di tapis awal-awal dan di siasat latarbelakang mereka terlebih dahulu. Mustahil Tok Janggut lebih mengenali musuh DS Najib berbanding dengan DS Najib sendiri. 
Inilah bahayanya apabila politik opis dan politiking keterlaluan menjadi dasar kepada pendedahan Tok Janggut. Terutama bila dijadikan bahan ukur untuk melonjakkan populariti. Di samping mencari pengaruh untuk menaikkan kepentingan pihak yang bersaing di dalam politik opis dan melakukan politiking keterlaluan. 
Jika anda bertanya kepada hamba, sudah tentulah hamba akan berkata tindakan dan penulisan Tok janggut seperti bermain api dalam sekam. Hamba amat berharap agar Tok Janggut segera sedar mengenai perkara ini dan menghindarkan dirinya dari arus politik opis dan politiking. Lebih baik beliau tumpukan penulisannya yang bermutu itu untuk mendedahkan segala salahlaku pihak PAS yang diketahuinya.
Jangan marah yea ditujukan khas kepada penjilat tegar, pembodek dan penyembah Sanggah Tok Janggut. 

PERCINTAAN ROMANTIS GUAN END.

Hamba copy n paste je lah mengenai perkara ini dari blog kawan-kawan, kalau menulis sendiri nanti ada plak terasa hati lah nak merajuk lah dan macam-macam lagi. Dalam Skandal ini Prapukari memetik Flying Kick :-


Sokongan yang diberikan oleh Wan Azizah kepada Betty Chew, isteri Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, sememangnya sudah boleh dibaca dan diagak. Sebabnya, Wan Azizah memerlukan seseorang yang senasib dengannya terutama apabila ianya bersabit dengan kejahatan KEMALUAN si suami. 

Kata Wan Azizah, serangan yang dihalakan kepada Betty Chew adalah sangat keji!

Serangan apakah yang dimaksudkan oleh Wan Azizah? Adakah bertanya kepada Betty Chew di dalam Dewan Undangan Negeri Melaka, merupakan satu serangan? Adakah perbuatan Betty Chew terhadap RAINBOW tidak dianggap sebagai satu serangan?


Yang sahnya sekarang ialah, Betty Chew sememangnya telah melakukan serangan fizikal terhadap seorang wanita yang mempunyai skandal dengan suaminya sendiri.

Barangkali kalau bukan kerana Betty Chew adalah seorang pemimpin politik, maka tiada sesiapa pun yang akan peduli dengan perangainya. Samalah juga dengan Wan Azizah sendiri!

Anehnya, Wan Azizah bersimpati dengan Betty Chew yang telah memukul seorang wanita lain dan mengutuk mana-mana pihak yang mendedahkan rahsia tersebut. Namun pada masa yang sama, Wan Azizah langsung tidak bersuara apabila Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri Malaysia dikeji-keji, dikatik-katikkan dan dihina-hina walaupun Rosmah Mansor bukanlah orang politik dan tidak mempunyai sebarang jawatan dalam politik. 

Serangan? 

Nampaknya Wan Azizah sendiri sudah terdesak sehinggakan tidak tahu siapa yang diserang dan siapa yang kena serang!!!

Sumber: Flying Kick

ISU MORAL MEMBARAH DI KALANGAN PEMIMPIN

وَإِذِ ابْتَلَىٰ إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ ۖ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا ۖ قَالَ وَمِن ذُرِّيَّتِي ۖ قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ
Dan (ingatlah), ketika Nabi Ibrahim diuji oleh Tuhannya dengan beberapa Kalimah (suruhan dan larangan), maka Nabi Ibrahim pun menyempurnakannya. (Setelah itu) Allah berfirman: "Sesungguhnya Aku melantikmu menjadi Imam (Pemimpin ikutan) bagi umat manusia". Nabi Ibrahim pun memohon dengan berkata: "(Ya Tuhanku!) Jadikanlah juga (apalah jua kiranya) dari keturunanku (pemimpin-pemimpin ikutan)". Allah berfirman: "(Permohonanmu diterima, tetapi) janjiKu ini tidak akan didapati oleh orang-orang yang zalim."

~Al Baqarah 124.
Kupasan ayat di atas
Ayat ini menunjukkan pemimpin tidak boleh dilantik secara sembarangan. Sehubungan dengan ini Imam Qartubi dalam Al-Jamik li Ahkamil Quran berkata, “Ayat ini (iaitu al-Baqarah ayat 124) merupakan dalil bagi satu jemaah ulama Islam bahawa pemimpin-pemimpin mestilah dari golongan yang adil, ihsan dan mulia…..Adapun yang fasiq dan zalim mereka tidak layak menjadi pemimpin”.
Kesimpulan:-
(1) Pemimpin mestilah yang 'adil
(2) Pemimpin yang ada ihsan
(3) Pemimpin yang mulia.
Kenapa ayat berkenaan Hamba pilih? Di pilih kerana sudah tiba masanya untuk membangunkan semangat Melayu semula. Memperbaharui sumpah janji  yang telah di buat. Menyedarkan umat Melayu bahawa kewujudan mereka di bumi ini sesuai dengan kata-kata Hang Tuah 'Tak Melayu Hilang Di Dunia". Memperbetulkan kembali pemahaman orang Melayu. Menyeru kembali orang Melayu kepada asal-usul mereka sebelum ianya terjadi. 

Di sini, jika benar-benar pemimpin UMNO ini zalim sudah tentu mereka tidak menjadi pemimpin negara selama 65 tahun di dalam Barisan Nasional. Lihat pula pemimpin PAS di dalam Pakatan Rakyat adakah mereka menjadi imam di dalam Pakatan Rakyat ? Tidak. 

Begitu juga pemimpin PKR di dalam Pakatan Rakyat. Adakah mereka menjadi imam kepada Pakatan Rakyat? Tidak. Anwar Ibrahim hanya menjadi Ikon dan Idola sahaja. Anwar Ibrahim bukan imam di dalam Pakatan Rakyat. Kerana beliau sendiri terpaksa akur kepada keputusan pemimpin DAP.

Kita lihat pula apa yang berlaku di Selangor. Adakah Khalid G seorang imam ? Tidak ! Kebanyakan keputusan Khalid G bergantung sepenuhnya kepada restu pemimpin DAP. Begitu dengan pemimpin PAS. Mereka terpaksa akur kepada kehendak pemimpin DAP sehingga memecat Hasan Ali. 

Pada tahun lepas dan pada tahun ini didedahkan pelbagai skandal seksual pemimpin DAP PKR PAS. Badrul Amin di tangkap berhalwat dengan bini orang. Skandal seks ADUN Selinsing terbongkar semula. Skandal seks Anwar Ibrahim semakin terdedah. Skandal seks Azmin Ali turut terdedah juga. Malah  Nurul Izzah turut dikatakan memunyai skandal seks dengan Tian Chua. 

Bukan itu saja, skandal rasuah, amalan nepotisma dan kronisma semakin membarah di kalangan pemimpin DAP, PAS dan PKR. Bermacam-macam skandal didedahkan. Bermula dari skandal penyelewengan hasil pasir oleh KSSB sehinggalah kepada skandal KUIN, Skandal Ladang Rakyat, Skandal Bayan Mutiara, Skandal Seksualiti Merdeka, Skandal macam-macam ada. 

Pemimpin PAS , PKR dan DAP pula kalau berada di atas pentas ceramah amat suka memaki hamun dan sumpah seranah pihak tiu dan pihak ini. Jadi dimana kemuliaan mereka semua? Pemimpin Pakatan Rakyat amat gemar berlakun dan berpura-pura dalam semua segi. Malah mereka juga suka berbohong. 

Kepada orang Melayu sedarlah dan bangkitlah. Sesiapa yang masih belum sedar dan bangkit semangat Melayu nya mereka akan ketinggalan mengecapi Zaman Kegemilangan Kedua. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...