Ahad, 12 Februari 2012

PULAK SEMAKIN RASIS DAP KATA WARTAWAN PELACUR!


KUALA LUMPUR - Kesatuan Wartawan Kebangsaan (NUJ) kesal dengan kenyataan ketua publisiti pilihan raya DAP, Hew Kuan Yau yang melabel wartawan sebagai "pelacur".

Setiausaha Agung NUJ, V. Anbalagan dalam kenyataan hari ini berkata, kesatuan itu juga kesal dengan pendirian pengerusi jawatankuasa disiplin DAP Tan Kok Wai yang menyokong dengan menegaskan Hew hanya menyatakan hakikatnya.

Beliau berkata, kenyataan Kuan Yau telah mencemarkan imej semua wartawan yang bekerja dalam media cetak, elektronik dan 'online'.

"Ini tidak adil kerana beliau memberikan label itu pada semua wartawan, kategori orang yang khusus berkhidmat untuk orang ramai dan mengetengahkan isu-isu kepentingan awam," katanya.

Hari ini sebuah akhbar berbahasa Inggeris melaporkan Kuan Yau telah memohon maaf berhubung kontroversi yang timbul berpunca daripada kenyataannya.

Anbalagan berkata, Kuan Yau sepatutnya menyokong kenyataannya itu dengan kes spesifik seperti siapa wartawan itu dan daripada organisasi mana.

"Kuan Yau sepatutnya membuat aduan kepada organisasi terbabit supaya tindakan dapat diambil tanpa mengira wartawan itu adalah seorang eksekutif, petugas biasa, kebanyakannya ialah anggota NUJ, petugas kontrak atau petugas sambilan.

"Kami mendesak pucuk pimpinan DAP mengambil tindakan ke atas Kuan Yau dan Tan kerana sesuatu kebenaran atau fakta mesti disokong dengan bukti dan keterangan.

"Jika tidak, ia berupa dakwaan tidak berasas yang dilemparkan terhadap wartawan dan profesion itu," katanya.- Bernama

Kah kah kah kah DAP seolah-olah turut mengatakan bahawa fesbuker dan bloger Pakatang haramjadah adalah PELACUR !

TEPUK DADA TANYA IMAN!

MELETOP ! DAP TAMIL SAMA RAMASAMY KELLUAR DAP SEBAB KENA BULI DENGAN CAUVINIS CINA DAP!


Prof.Ramasamy Timbalan Ketua Menteri II akan dihadapkan ke biro disiplin minggu ini oleh DAP kerana 'melanggar' syarat Parti DAP dengan melawan Karpal Singh. Dikabarkan beliau akan dipecat dari jawatan Timbalan Ketua Menteri dan diganti dengan 'budak suruhan' DAP RSN Rayer,dan dikatakan juga bahawa nama beliau akan dikeluarkan dari calon DAP Pulau Pinang 

Sehubungan dengan itu @princeofpilah mendapat sebuah info terkini mengenai sebuah mesyuarat tertutup oleh Prof.Ramasamy dan pemimpin pemimpin Tamil DAP dan menurut sumber rahsia, kemungkinan pemimpin pemimpin Tamil DAP akan keluar dari DAP sebagai tanda protest terhadap ketidak-adilan DAP kepada Prof.Ramasamy. Lihat foto diatas. 

Tindakan DAP ini dilihat sebagai usaha untuk mematikan peluang Komuniti Tamil untuk maju keatas dalam hieraki pimpinan DAP,dimana telah lama dipegang oleh komuniti Singh. 

Komuniti Tamil merupakan etnik India paling ramai di Malaysia,dan jelas dilihat ditindas oleh kaum Cina dan Singh di DAP. 

Menurut sumber lagi,penyokong penyokong DAP Tamil juga dikatakan akan turut keluar parti DAP dalam waktu terdekat. 

Sumber: Prince of Pilah

KOMEN ISTIMEWA HAMBA: 
Laaaa .. Patot semua cai DAP rasis di fesbuk sejak dua menjak ini semakin meroyan dan sakit jiwa. Tu la pasal kan siapa kata DAP ini sebuah Parti untuk Berbilang Kaum? DAP hanya untuk CAUVINIS CINA DAP dari DINASTI LIM dan si tua kutok Penasihat DAP seumur hidup yang lahir di Tanah Besar China.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

HOI PKR TOLONG JAWAB KENAPA ZALIMI RAKYAT KERANA PASIR? KLIP VIDEO.

Inilah Lambang Keunggulan Amalan Kronisma & Kezaliman PKR Selangor
K : Kezaliman S:Sosialisma S: Sekutu B: B.A.B.I (Brader Anwar Bin Ibrahim)

KERAJAAN RAKYAT itulah slogan bahlol Pakatang Hancus di bawah regim sosialisma Pakatan Hancus. Itulah LESEN AGONG bagi rejim sosialisma Pakatang Hancus menzalimi rakyat Selangor. Merit-To-Kroni-Kasi .  Mereka adalah kelompok KAPITALIS TULEN yang menghisap darah setiap rakyat Selangor termasuk yang masih di dalam buaian.

Penyelewengan urustadbir hasil negeri begitu berleluasa sekali di bawah regim sosialisma Pakatan hancus. Ianya bukan sahaja melibatkan kejadian pelik dan anih seperti dua orang ADUN boleh mendapat 'durian runtuh' elaun Pengarah syarikat Double dignity tetapi juga melibatkan suatu kes pembunuhan sepertimana di dakwa oleh RPK.

PKR dan regim sosialisma Pakatan hancus boleh kata apasaja.

PKR dan regim sosialisma Pakatan hancus boleh kata ini adalah fitnah pihak lawan.

Klip video di bawah ini menjadi bukti betapa zalimnya regim sosialisma Pakatan hancus kepada rakyat jelata. Penghisap Darah ! Lintah Darat ! Buaya Darat ! Perompak !


The Selangor state government, Kumpulan Semesta Sdn Bhd and the Kuala Langat District and Land office are named as Defendants in the application for injunction. The new hearing date for the injunction is now set for February 14. The Orang Asli of Mukim Tanjung 12 is applying for the injunction to stop all sand-mining activities, land transactions and other activities by the Selangor State Government and/or its agencies, the Kuala Langat District and Land Office and Kumpulan Semesta. "These activities are causing, amongst others, environmental pollution that is hazardous to their health and depriving them of their livelihood on their customary land," says the Orang Asli's legal counsel, Serene Tan.Tan explains that the application for injunction is pending decision on an action taken by the Orang Asli against the defendants to determine that the 17,900 acres of Mukim Tanjung Duabelas, Kuala Langat is Orang Asli forest reserve land that has been constituted as a "Sakai Reserve" even before Independance and neither the Selangor State Government and/or its agencies, the Kuala Langat District and Land Office and Kumpulan Semesta or any other entity have any rights to conduct sand mining and other commercial activities. The trial is set for April 5 and 6 says Tan.

REGIM SOSIALISMA PAKATANG HANCUSS BOLEH TOLONG JAWAB TAK?

TEPUK DADA TANYA IMAN!

POLEMIK VALENTINE - PEMUDA PAS SEMAKIN DIBAHLOLKAN OLEH KARPAL SINGH.

SOAL VALENTINE kemain kuat dan lantang suara PEMUDA PAS yang semakin hilang arah dan kelakian mereka. SOAL AKIDAH dan KALIMAH ALLAH , PEMUDA PAS menjadi PEMUDA BACOL sebacol-bacolnya. 

Hamba tak hairanlah dengan amaran demi amaran yang diberikan oleh DEWAN PEMUDA BACOL PAS kepada Karpal Singh dalam isu Valentine. Ini kerana dalam soal pemecatan Hasan Ali , dalam soal mempertahankan akidah melalui HIMPUN, mana pergi suara DEWAN PEMUDA BACOL PAS? Dalam lubang magkuk tandas OKU ke? Nampaknya begitulah. Apalah nasib sebuah DEWAN ini kan? 

Hamba fikir eloklah PAS PUSAT tukar sahaja nama DEWAN PEMUDA PAS kepada DEWAN MANGKUK TANDAS OKU. Apa pun tak boleh.

Nik Abduh cuba tunjuk bahawa beliau masih lelaki (tak jantan lah kalau tak berkokok tapi ekor penuh taik) dengan memberi amaran kepada Dewa Karpal Singh. Nik abduh adalah anak lelaki kepada Nik Aziz Mursyidol AmPAS merangkap Menteri Besar kepala Kelantan. Nik Abduh juga adalah Timbalan Ketua Dewan Pemuda Bacol PAS. Wow .. anak beranak dalam parti pegang jawatan. Hebat kan amalan nepotisma PAS celaka ini. Baca apa Nik Abduh kata:-
Dewan Pemuda Pas menasihatkan Pengerusi Kebangsaan DAP, Karpal Singh supaya belajar untuk menghormati agama lain dan tidak memaksa masyarakat untuk menerima pandangan peribadinya.
Timbalan Ketua Pemudanya, Nik Abduh Nik Abdul Aziz dalam nada sinis berkata, pemimpin tertinggi DAP itu sepatutnya lebih menghormati agama lain dan tidak menyamakan ia dengan mahkamah.
“Walaupun sudah berusia, Karpal Singh sepatutnya belajar untuk menghormati setiap agama yang ada negara ini, dan bukan hanya memaksa pandangan sendiri ke atas orang lain, politik bukan mahkamah,” katanya di sini, hari ini.
Nik Abduh berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Karpal yang tidak bersetuju dengan pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih.
Pada 7 Februari lalu, Nik Abduh dilaporkan berkata, kerajaan perlu menyiarkan iklan antisambutan Hari Kekasih untuk mencegah umat Islam dari menyambutnya.
Nik Abduh yang juga anak kepada Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, ketika Pas rancak mempromosikan hak-hak bukan Islam supaya ia lebih adil, Karpal pula seolah-olah mengambil kesempatan menyekat hak asasi umat Islam yang sepatutnya dihormati oleh semua pihak.
Menurutnya, keputusan menentang Hari Kekasih bukan hanya pendirian Pas semata-mata, sebaliknya ia juga dimahukan oleh semua umat Islam.
Katanya, semua pihak perlu terlibat dalam mendidik dan menyeru umat Islam ke arah kebaikan beragama, dan mencegah kemungkaran adalah kebaikan yang dipromosikan Islam secara unggul.
“Dalam diri umat Islam ada agama, yang merupakan hak tertinggi, jadi mendidik mereka agar menghormati ajarannya adalah hak-hak asasi yang perlu ditegakkan,” katanya.
Akhabar Sinar Harian ini melaporkan kenyataan Karpal yang tidak bersetuju pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih pada Selasa ini.
Menurutnya, pendirian Pas tidak boleh dipertahankan kerana sambutan Hari Kekasih diterima umum, dan disambut hampir di semua negara.
“DAP berpendapat pendirian Pas menentang sambutan Hari Kekasih, bukan satu langkah yang baik.
“Tindakan Pas adalah sangat bertentangan dengan hak asasi manusia dan prinsip kebebasan," katanya.
Selepas memberi amaran (berlakun sandiwara terhebat) Nik Abduh akan berpelukan sakan dengan Karpal Singh dan Ketua Dewan Pemuda Bacol PAS akan mohon maaf kepada DAP kerana mengguris hati dan perasaan HATI KEKASIH GELAP PAS. 

Jom lah kita gelakkan lakunan sandiwara di mana semua ahli dan pemimpin DEWAN PEMUDA BACOL PAS kan dibahlolkan lagi oleh Karpal Singh dan kepimpinan PAS PUSAT. Mereka mana berani hendak mendongak muka dengan DAP pun. Hj Hadi sendiri sudah sahkan PAS ADALAH KUDA TUNGGANGAN DAP!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

ANTARA KETAGIH DARAH & AMARAN KARPAL SINGH KEPADA PAS.

Dr Novandri menceritakan mengenai amaran Karpal Singh kepada PAS atas isu pendapat PAS mengecam sambutan Hari kekasih.. TFK pula berbicara mengenai kisah benar seorang remaja perempuan yang ketagihan darah akibat kerap melakukan seks semasa haid. Diperkaitkan dengan kisah nafsu remaja perempuan itu dengan kemaroknya nafsu PAS yang mengaku ulamak mahu menjadi umarak (pemerintah). Kedua-duanya menceritkan perihalan PAS. 

Apa itu PAS? Adakah PAS ini sebuah wadah perjuangan Islam atau sebuah wadah golongan hipokrit yang kemarok mahu berkuasa dengan menjual agama? Ya itulah jawapannya. Pemimpin dan ahli PAS sentiasa berlagak sombong dan berbangga kononnya merekalah ulama yang layak menjadi umara' sedangkan tiada satu pun ulama muktabbar selepas Khulafa' Ar Rasyyidiin berlumba-lumba menjadi umara'.

Bahkan rata-rata ahli dan penyokong PAS begitu taksob dengan nafsu nafsi mereka sendiri sehinggakan menghalalkan perbuatan mereka meruntuhkan rumahtangga mana-mana orang yang menyokong UMNO/BN. Memang orang PAS amat celaka ! Malah Mat Syabu dan beberapa orang ADUN PAS sendiri sanggup 'makan' isteri rakan-rakan mereka sendiri. Begitulah tahap kerakusan nafsu orang PAS !

Pandangan Ketua Pemuda PAS yang menurut hawa nafsu nya sendiri mengecam sambutan Hari Kekasih secara pukal kepada semua orang termasuk orang bukan Islam mengundang kemurkaan Karpal Singh. Hari Kekasih tidak diharuskan kepada ornag Islam. Itu sahaja. Kepada orang bukan Islam, sambutan Hari Kekasih tidak di halang samasekali. Tahulah mereka menjaga adab kesopanan dan kesusilaan mereka agar tidak terlalu keterlaluan mengikut nila-nilai budaya dan ajaran agama panutan mereka.

Pemimpin PAS pula sentiasa syok sendiri dan berangan-angan bahwa syurga itu sentiasa berada di bawah tapak kaki mereka. Mereka sanggup mendabik dada dan mengatakan ANAK KUNCI SORGA pada tangan-tangan mereka! Cis memang orang PAS sudah melampaui batasan dalam beragama!

Pernahkah orang PAS ini  berfikir menggunakan otak dan akal mereka? Tahukah mereka bahawa ISLAM sampai ke alam nusantara ini setelah seribu tahun kewafatan Rasulullah s.a.w. ? Tahukah mereka bahawa umur ISLAM di nusantara hanya sekitar beratus-ratus tahu sahaja?

Tahukah mereka bahawa ISLAM sampai dahulu di benua India, di benua Eropah dan di benua China sebelum sampai ke alam Nusantara? Tahukah mereka bahawa orang Eropah, orang Afrika, orang Arab, orang Cina, orang India dan bangsa-bangsa hebat di dunia seperti Parsi dan Romawi Yunani terlebih dahulu mengenali Islam daripada orang Melayu?

Orang PAS perlu sedar bahawa PAS BUKAN JAMINAN KE SORGA DAN BUKAN JAMINAN MATI SYAHID! Meninggalkan PAS bukan bererti meninggalkan perjuangan MENEGAKKAN TAUHID!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AZHAR IDRUS & FITNAH RM15K KANTOI BERGANDA.

SIAPA BILANG DAN PERCAYA BAHAWA ZAHAR DERUS TAK MAMPU BERBOHONG? Masalah umat Melayu beragama Islam pada hari ini rata-ratanya menilai taraf dan tahap ilmu agama seseorang itu berdasarkan kepada gelaran, sekeping kertas, pangkat dan pakaian yang dipakai oleh seseorang. Kepercayaan berlebihan kepada seseorang yang di anggap 'Ustaz' mencecah ke tahap pendewaan. Dalam soal Zahar Derus pula ramai memperdayakan diri sendiri kerana terpesona dengan gaya penyampaiannya, cara berpakaiannya dan ramai bilangan peminatnya. Penyakit para agamawan pula ialah mereka merasakan diri merekalah yang paling tahu serba serbi mengenai agama. Penyakit orang awam pula ialah mereka merasakan perlunya mendewakan para agamawan yang diminati oleh mereka. Persoalannya ialah sampai bila penyakit-penyakit ini harus dibiarkan tanpa diubati? Penawar dan ubat mujarab bagi penyakit-penyakit tersebut ialah kembali kepada al Qur'an dan hadis serta bermuhasabah diri. Ketahuilah bahawa agama itu tiada ada pada sekeping kertas, tidak ada pada gelar-gelar, tidak ada pada pakaian, tidak ada pada ramainya bilangan peminat dan tidak ada di pentas-pentas ceramah. Agama itu ada di dalam amalan yang diamalkan berdasarkan kepada syariat baginda Rasulullah s.a.w. Tontonilah klip video di bawah ini dan nilailah dengan hati yang jujur.


Alangkah baiknya jika Zahar derus mengakui kesilapan pertuturannya tanpa perlu menutup kesalahannya. Tidak menjadi hina seseorang itu apabila mengakui kesilapan sendiri.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

SOKONG ANAK MUDA INI DI SUDUT PIDATO P.PINANG.


Menurut rakan bloger Mega Bidaman, ada seorang anak muda berani di Pulau Pinang. Beliau sering berpidato di sudut Pidato di Pulau Pinang mempertahankan polisi-polisi kerajaan Barisan Nasional. Sudut Pidato di Pulau Pinang bertempat di Padang Kota telah dirasmikan pada 15hb Disember 2011 oleh Lim Guan Eng.

Sejak sudut itu dirasmikan ianya dikuasai oleh pemidato pro Pakatang  Hancus (haramjadah). Ini mungkin kerana pemyokong BN merasa cuak mendengar pelbagai fitnah dan pembohongan daripada pemidato pro Pakatang Hancus. Kini, suasana itu mulai berubah dengan kemunculan anak muda tersebut di sudut pidato. 

Anak muda tersebut mula berpidato mempertahankan polisi-polisi kerajaan Barisan Nasional sejak 29/01/2012 dan 5/2/2012. Anak muda berani tersebut akan berpidato lagi pada 12/2/2012 (6.00 p.m-10.00 p.m). Diharapkan kepada semua pembaca yang berada di Pulau Pinang akan turun beramai-ramai dan memberikan sokongan moral kepada anak muda berani tersebut semasa beliau berpidato. 

Kepada anak muda berani tersebut, Hamba tabik hormat kepada keberanian dan kepetahan anda berpidato!

TEPUK DADA TANYA IMAN!

AKAQ WAN JIJAH MERAJUK LAH ....

Akaq Pening Lagi iii iiiii ......... Sampai Hati Pak Him .. huhuhuhu

Dato’ Ibrahim Ali mempersoalkan gelaran ‘Anugerah Tuhan’ yang ditabalkan isterinya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail kepada suaminya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“…Berapa ramai orang yang merana, menderita, berkorban kerana mempertahankan manusia yang dikatakan ‘Anugerah Tuhan’ oleh isterinya. Bukan ‘Anugerah Tuhan’, ini ‘Anugerah Malapetaka’ bagi negara Malaysia.

“Anugerah yang memusnahkan umat Islam, Melayu, dan juga agama Islam bagi negara kita Malaysia, kalau kita tengok tindak-tanduk politiknya sekarang ini. Jadi, semuanya ini adalah kesalahan beliau”, kata Ibrahim yang juga rakan Anwar sejak dari tahun 70-an. AIDC

TQ Empayat Pemuda!


TEPUK DADA TANYA IMAN!

SHAHRIZAT JALIL SINDIR SIKAP BERBOHONG KEPIMPINAN PAS


Kuala Kedah, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari menyifatkan kerajaan negeri Kedah di bawah pentadbiran PAS GAGAL menyediakan sumber ekonomi kepada rakyat Kedah. Berdasarkan kajian yang telah dilakukan oleh Wanita UMNO Kedah, kerajaan negeri tidak memikirkan dan menyelesaikan masalah rakyat dari sudut pendapatan harian untuk menyara anak/bini serta lain-lain tanggunan yang sedang di hadapi oleh rakyat.

Shahrizat juga menyelar kepimpinan PAS yang sentiasa bercakap bohong dan tidak amanah kepada janji-janji mereka kepada rakyat semasa kempen PRU12 yang lalu. KLIK DI SINI

Syabas Kak Ijat ! Ibarat kata MB Ganu PAS ini ialah pembawa ajaran sesat (kenyataan yang menjadikan PAS mahu menyaman beliau).

PAS cukup gentar dan takut bila berhadapan dengan kritikan pedas dan sinis.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

HASAN ALI IALAH KIAMAT KECIL BUAT PAS.

Foto ini telah di edit oleh cai PAS.

Bahkah sekarang tektik terbaru cai Pakatang ialah turut mengedit posting-posting pejuang maya UMNO yang terpilih dan digantikan dengan ayat-ayat mereka sendiri.

Sekarang kita tengok foto aslinya.

Jelas tiada 'Bendera UMNO'.

Amat jelaslah kepada kita sekarang bahawa PAS sudah menunjukkan wajah sebenar mereka selama 64 tahun menyamar menjadi orang 'alim dan para 'abid.
Walhal hakikat sebenarnya ialah mereka (PAS) adalah golongan yang cintakan duniawi.
Matlamat mereka ialah menggunakan agama dan bukannya mengamalkan agama.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

VALENTINE & THAIPUSAM: PAS JURUJUAL AKIDAH TERBAIK !

Bapak-bapak Segala Kemungkaran 

Ketua Pemuda PAS menghalalkan sambutan Valentine's Day bagi kalangan mereka yang bukan muhrim yang berada di ambang perkahwinan (ehem .. 'di ambang perkahwinan' apa maksudnya? Dalam pertunangan? sebelum nak bertunang? tengah bercinta?) Baca di bawah:-


Pendapat PAS di atas itu telah di bantah oleh Datuk Harussani. Baca petikan di bawah:-

Ok, PAS halalkan sambutan Valentine kerana mengambil hati DAP. Tapi bilamana DS Najib selaku Ketua Eksekutif bagi negara Malaysia menghadiri sambutan Thaipusam, Ketua Pemuda PAS yang sama mendesak agar kehadiran DS Najib di perayaan Thaipusam di anggap sebagai 'Menjual akidah'. Kita baca apa desakannya:-


Ok, kita tengok apa yang Ketua Umum PKR bapak Anwar Ibrahim pernah lakukan:-


Kesimpulannya, jika apa jua perbuatan haram-jadah dilakukan oleh PAS DAP PKR ianya dihalalkan oleh PAS. 

Tidakkah ini bermakna bahawa PAS MERUPAKAN JURUJUAL AKIDAH TERBAIK DI MALAYSIA/ BAHKAN DI DUNIA?

PAS hanya 'berpakaian secara Islam' tapi hati dan semangat mereka adalah HATI JURUJUAL AKIDAH.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...